Satılık Chihuahua (Şivava)Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Chihuahua

Chihuahua (Şivava)

Sadık, arkadaş canlısı Chihuahua (Şivava) en küçük köpek ırkları arasında yer alır. Bazı uzmanlara göre bu ırkı Aztekler ya da İnkalar geliştirmiştir. Diğerleri ise İspanyol köpeklerine kadar uzanan bir tarihi olduğunu söylüyor. Yaklaşık 14-18 sene yaşam süresine sahiptir.

Korumacı iç güdüleri yüksek olan Chihuahua (Chiwawa) sahiplendirme işlemlerinde dikkat etmeniz gereken küçük çocuklarla çok iyi anlaşamadıkları. Chihuahua, çocuklara saldırma konusunda büyük bir üne sahiptir. Diğer köpek ırklarına nazaran havlama eğilimleri de yüksektir. Kucak köpeği olarak da kabul edilen bu ırk soğuk havaya karşı dayanıklı değil.

Chihuahua Fiyat

Chihuahua fiyat skalası cinsin rengine, şecere durumuna, yavru ya da yetişkin olup olmadığına bağlı olarak değişiklik gösterir. Aşıları tamamlanan yavruların fiyatları daha yüksektir. Chihuahua fiyat 2022 senesinde 3.000 TL ile 6.000 TL arasında değişir.

Chihuahua fiyat ekşi form sitesinde de birçok hayvan sever tarafından tartışma konusu olmuştur. Orta derecede tüy dökme eğiliminde olan bu ırk evde bakmak için ideal boyutlarda olduğundan dolayı tercih ediliyor. Chihuahua fiyat 2020 senesinde 2.000 TL – 4.000 TL’ydi.

Chihuahua (Şivava)

Chihuahua fiyat 2021 yılına göre 2022 senesinde çok değişiklik göstermemiştir. Hatta küçük ırk köpekler arasında fiyatları diğerlerine göre oldukça uygundur. Cesur, kibirli, inatçı fakat son derece sevgi doludur. Özellikle sahiplerinin yanında başka birileri varken sahiplerinin her adımını takip ederek ona yakın olmak ister. Özel bir bakıma ihtiyaç duymazlar.

Chihuahua Sahiplendirme

Chihuahua ücretsiz sahiplenme isteğiniz varsa ve özellikle yalnız yaşıyorsanız bu köpek ırkı tam size göre. Her köpek gibi koşmayı, oynamayı ve açık havada dolaşmayı seven Chihuahua ev ortamına kolaylıkla adapte olur.

Minik dostunuzu sahiplendiğinizde onu şımartmamaya dikkat edin. Aksi halde oldukça mızmız bir ev arkadaşı edinmiş olursunuz. Yavru Chihuahua sahiplenme işlemlerinden sonra aşı sürecini takip etmelisiniz. Yavru aşı sürecini tamamlandıktan sonra dışarı çıkabilir. Aşıları tamamlanmadan dışarı çıktığında her köpek gibi hastalanması ve daha olumsuz sonuçlar yaşaması muhtemeldir.

Aşı süreci tamamlanan bir Chihuahua’nın bağışıklık sistemi güçlü hale gelir. Ev tuvalet eğitim sürecinden sonra aşıları tamamlanan minik dostunuzu dışarıya tuvalet yapma alışkanlığı kazandırmanız mümkün olacak.

Ücretsiz Chihuahua sahiplenme ilanlarına bakanlar köpeği sahiplendikten sonra tırnak bakımını düzenli olarak yapmalı. Aksi halde yürüme ya da koşma sırasında tırnakları batabilir ve bu durum köpeğinize acı verir. Dişlerini de düzenli olarak fırçalayarak evcil dostunuzu veteriner kontrolüne götürmelisiniz.

Yürüyüşlerinizde minik dostunuzun size yetişemediğini ya da soluk soluğa kaldığını fark ederseniz onu kucağınıza alarak taşıyın. Sevgi gösterisinden aşırı hoşlanan dostunuza hak ettiği sabrı ve şefkati göstererek ömür boyu bakabilecekseniz sahiplenin.

Chihuahua Özellikleri

Aktif, enerjili Chihuahua minik boyutta olması, duygulu bakan gözleri ile kendine hayran bırakır. Sahiplerine son derece sevecen olan Chihuahua özellikleri arasında yabancılar tarafından korkutulduklarında şiddetle tepki vermeleri ön plana çıkar. Bu nedenle uygun bir şekilde sosyalleşme ve eğitime ihtiyaç duyarlar.

  • Dünyanın en küçük köpeği olma özelliği ile ünlüdür.
  • Çoğunlukla ailenin tek bir bireyini sahip olarak benimseyerek tek kişiyle bağ kurarlar.
  • Zeki ve hızlı öğrenen yapıları ile verilen eğitime anında uyum sağlarlar.
  • İnatçıdırlar. Onları eğer istediğinizi yapmanın eğlenceli bir aktivite olduğuna ikna ederseniz inatlarını yenerek başarılı sonuçlar alırsınız.
  • Oldukça meraklı ve cesurlar. Bahçede, dışarda bakmak için uygun bir köpek ırkı değildir. Ev, apartman, daire yaşamı için ideal bir türdür.
  • Sekiz yaşından küçük aile üyelerinin bulunduğu evlerde bakımı uygun değildir. Çünkü çocuklara saldırma eğilimindedir.
  • Özellikle bahçede ya da dışarıda yürüyüş yaparken dikkatli bir şekilde onu gözlemeniz gerekiyor. Diğer köpeklere agresif tepkiler vererek yaralanabilir.
  • Üşüdüklerinde, heyecanlandıklarında ya da korktukları zaman titrerler. Soğuk havaya dayanıklı olmadıkları için kalın köpek kıyafeti giydirmelisiniz.
  • Eğer gençken sosyalleşmezler ise diğer köpeklere düşmanca davranışlar sergileyebilirler. Dolayısıyla evinizde başka bir köpek dostunuz varsa bu durumu göz önünde tutmalısınız.
  • Günde 2 kez 30 dakikalık egzersizlere ihtiyaç duymaları da Chihuahua köpek özellikleri arasında yer alır.
  • Sıkıldıklarında yıkıcı, agresif tepkiler verdikleri için yalnız bırakılmaya katlanamazlar.
  • Oyuncaklarına karşı son derece korumacı bir tavır içindedirler. Genellikle oyuncaklarını paylaşmaktan hoşlanmazlar.

Chihuahua özellikleri ve bakımı konusunda tecrübe edindikten sonra sahiplenebilir ya da satın alabilirsiniz. Şirin ve minik olmalarına karşın çok fazla havlarlar ve gürültücülerdir. Yalnız yaşayan kişiler için ideal bir arkadaş olacaktır. Eve neşe, enerji katan minik köpek dostunuz kucakta oturmaktan da çok hoşlanır. Fiziksel temas size olan bağlılıklarını arttıracaktır.

Sahiplerini koruma eğiliminde olan bu köpek ırkları kendilerinden çok büyük olan köpeklere dahi cesur bir hamle gösterebilir. Tanımadıkları kişilerin onların oyuncaklarına ya da sahiplerine yaklaşmalarından hoşlanmazlar. Yavruluk dönemlerinden itibaren sosyalleştirmeye özen göstermelisiniz.

Anavatanları olarak bilinen Meksika’ya uyum sağladıklarından dolayı soğuk havalarda dışarı çıkmaktan hoşlanmazlar. Çok fazla üşüme eğilimindedirler. Onların üşümemesi için boyutlarına uygun olarak üretilen köpek kıyafetleri giydirmeniz uygun olacaktır.

Minik dostunuzu eğitmek size de son derece keyif verecektir. Çünkü eğitime yatkın olup oldukça hızlı öğrenirler. Sahiplerine karşı oldukça itaatkardır. Çevik yapıya sahip olan bu ırk yüksek enerjisiyle siz bahçede onla oynadığınız sürece koşmaya devam edecektir.

Eve adım attığı ilk andan itibaren ona çiş eğitimi başta olmak üzere otur, dur, bekle, kalk, yat gibi komutları mutlaka öğretmelisiniz. Eğitim verirken pozitif davranmanızda yarar var. Bu nedenle ceza değil ödül yöntemini benimseyen bir eğitim vermelisiniz. Yiyecek ödülü vermek ve her başarısında sevmek eğitimde pekiştirme yöntemleri arasında yer alır. Kısa sürede sizinle yaşamaya uyum sağlayacaktır.

Chihuahua Satılık

Chihuahua satılık ilanlarında siyah, kahverengi, krem renk olanlar öne çıkar. Yavru ya da yetişkin Chihuahua satın almak istiyorsanız ona gerçekten bakabileceğinizden emin olmalısınız.

Köpek ırkının yüksekliği omuzdan itibaren 13 cm olup kilosu 0,5 – 3 kilo arasında değişir. Kulakları iri olduğundan dolayı kulak kiri oluşumuna yatkındır. Bu nedenle kulaklarını temiz bir bez yardımıyla düzenli olarak temizlemelisiniz. Meksika’da en değerli renkleri beyaz ve açık kahve olanlardır. Satılık Chihuahua ilanlarıyla ilgilenenler bu köpek ırkının apartman hayatı için uygun olduğunu bilmeli.

Büyük bir bahçede bakımı uygun değildir. Böyle bir durumda soğuğa uyum sağlayamaz ve hastalanabilir. Satılık Chihuahua İzmir ilanlarına bakanlar eğer sıcak kentte apartman ya da kendilerine ait müstakil bir evde yaşıyorsa Chihuahua bakımı kolay olacaktır. Eğitildiklerinde agresif havlama eğilimlerini bırakırlar.

Sahibinden satılık Chihuahua kısa ve düz tüylere sahip olduğundan dolayı tüy dökme sorunu yaşatmaz. Bu bakımdan bakımı da kolaydır. İnatçı bir köpek ırkı olduğundan dolayı ona verilen oyuncağı çoğu zaman sahibiyle dahi paylaşmayacaktır. Dolayısıyla sosyalleştirme ve diğer köpeklerle oynama konusunda ona iyi bir eğitim vermeniz gerekiyor. Verilen eğitim köpeğinizin de çok yönlü olmasına ve birlikte uyum içinde huzurlu bir yaşam sürmenize olanak sağlayacak.

Evde minik bir bebeğiniz ya da kediniz varsa satılık Chihuahua İstanbul ilanları dışındaki diğer ırk köpeklerle ilgilenmenizde yarar var. Çünkü Chihuahua eğitim almadığında diğer hayvan dostlarıyla ve küçük çocuklarla geçinemez, agresifleşir

Yorum (Yok)

Leave a Reply