Satılık Cavalier King Charles Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Cavalier King Charles

Cavalier King Charles

Cavalier King Charles, dünyanın en eski köpek ırklarından biridir. Atalarının Pekin ve Japon köpekleri olduğu öne sürülmüştür. Popülerlik kazanmaları, Avrupa’da kraliyet ailesinin sahiplenmesinden sonra olmuştur ve 1945 yılında Amerikan Kennel Kulübü tarafından onaylanmıştır. Küçük ırk köpeklerden biridir. Amerika’nın en popüler 20 köpeği içerisinde yer alır. Asil, uyumlu, sakin bir havaları vardır. Diğer küçük ırk köpeklerin aksine saldırma eğilimi göstermezler.

Cavalier King Charles Fiyat

Cavalier King Charles, adını kraliyet ailesinden almış asil bir köpektir. Geçmişten bu yana evde beslemek için en çok tercih edilen köpek cinslerinden biridir. Sakin, uyumlu, sessiz bir yapısı olmasından dolayı her ortama adapte olabilir. Bu köpekleri sahiplenmek istediğinizde fiyat aralıklarının oldukça farklı olduğunu görebilirsiniz.

Cavalier King Charles fiyat skalası oluşturulurken tüm köpeklerde olduğu gibi belirli özellikleri dikkate alınır. B-Bir köpeğin şecereli olması, safkan olması, yaşı, sağlık durumu, eğitimi gibi özellikleri, fiyatlarının değişiklik göstermesine neden olan etkenlerdir. İlanların altında Cavalier King Charles fiyatları ile birlikte fiyatların belirlenmesine neden olan etkenler yayınlanır.

Cavalier King Charles

Cavalier King Charles fiyatı 2022 ortalama 5.000 TL civarındadır. Pandemi öncesinde 3.000 TL gibi daha uygun fiyatlarla satın alınırken bir süre sınırlar kapatılmış ve Cavalier King Charles fiyat 2021 yılı için 1.000 TL- 2.000 TL gibi daha yüksek tutarlarda belirlenmiştir.

Cavalier King Charles fiyat aralığına baktığınızda safkan, şecereli, sağlıklı, yavru bir köpeğin fiyatının en çok 7.000 TL olduğunu görebilirsiniz. Değerli köpekler oldukları için bu köpeklerin ücretsiz sahiplendirme ilanları oldukça azdır. Daha uygun fiyatlarla bir köpek almak istediğinizde şeceresi olmayan ve safkan olmayan köpeklere bakabilirsiniz.

Cavalier King Charles Sahiplendirme

Cavalier King Charles, saldırgan olmayan, insanlarla ve diğer evcillerle iletişimi çok iyi olan sosyal bir köpektir. Her ortama uyum sağlayabileceği için ilk kez köpek sahiplenecekler insanlara tavsiye edilir. Köpeğinizi sahiplendirmek istiyorsanız sitemiz üzerinden ücretsiz ilanlar yayınlayabilirsiniz.

Ücretsiz sahiplendirme ilanlarının çok az olduğu köpek ırklarından biri olan Cavalier King Charles, değerli bir köpek ırkıdır. Köpeğinizi sahiplendirirken fiyatlarına belirli etkenleri dikkate alarak karar verebilirsiniz. Cavalier King Charles sahiplendirme ilanlarının fiyatları, köpeğin anatomisi, şeceresi, sağlık durumu gibi etkenlere göre değişiklik gösterir.

Cavalier King Charles sahiplendirme ilanı yayınlamak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Site üzerinden ilanlarınızı yayınlayabilir, köpeğiniz sahiplendirilene kadar ilanların kalmasını sağlayabilirsiniz. İlan verirken köpeklerin özellikleri ve bakımı hakkında bilgileri yeni sahipleri ile paylaşarak yardımcı olabilirsiniz.

Cavalier King Charles Özellikleri

Cavalier King Charles, Avrupa kraliyet ailesinin sahiplenmesi ile popülerlik kazanan ve günümüzde dünyanın en popüler 20 köpeği arasında yer alan bir ırktır. Küçük ırk bir köpek olmasından dolayı hassas bir yapıya sahiptir. Karakteristik özellikleri Golden Retriever köpekleri anımsatır. Sevgi doludur, insanlarla ve diğer evcillerle çok iyi anlaşır.

Cavalier King Charles Fiziksel Özellikleri: Cavalier King Charles, uzun ve sarkık kulakları, kabarık kürkü ve minik bedeni ile dikkat çeker. Burnu hafif sivri, gözleri yuvarlak ve siyahtır.

  • Bacakları, kafası ve bedeni orantılıdır.
  • Boyları ortalama 30 cm kadardır.
  • Renkleri; beyaz, siyah, kahve olabilir.
  • Tüyleri kabarık ve düzdür.
  • Kulakları ve bacaklarını saran kalın bir kürk yapısı vardır.
  • Tüylerinden dolayı büyük görünseler de bedenleri küçüktür ve hassastır.
  • Fiziksel özelliklerinden dolayı sokak yaşamına uyum sağlamazlar.

Cavalier King Charles Karakteri: Cavalier King Charles, birçok küçük ırk köpeğin aksine sakin, uyumlu, sessiz bir köpektir. Koruma içgüdüsü olmadığı için iyi bir bekçi köpeği değildir. Herkese sevgi dolu yaklaşması, kendini koruyamamasına da neden olur. Cavalier King Charles özellikleri bakımından yaşlılarla ve çocuklarla aynı ortamda yaşamak için oldukça uygun bir karaktere sahiptir.

  • Hareketli, oyuncu, sosyal bir köpektir.
  • Egzersiz ihtiyacının bir kısmını evde karşılasa da günde 1 saat kadar dışarı çıkarmalısınız.
  • Sahibinin kucağından inmeyecek kadar ilgiyi seven bir köpektir.
  • Doğası gereği sosyal bir köpek olduğu için girdiği ortamlara adapte olması uzun sürmez.
  • Nazik ve hassas bir köpektir. Ona karşı her zaman nazik olmanızı ister, sert komutlar almaktan hoşlanmaz.
  • Asil bir tavrı vardır, saldırma ve havlama eğilimi göstermezler.
  • Oldukça sabırlı ve uyumlu hayvanlardır.
  • Çocuklarla, diğer evcillerle, yabancılarla iletişimi iyidir.

Cavalier King Charles Bakımı: Cavalier King Charles, nazik bir köpektir ve özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Bakım ürünleri ve mamaları kaliteli olmalı, yaşına uygun ürünler tercih edilmelidir. Cavalier King Charles, bakımına dikkat etmediğinizde hastalanmaya yatkın bir köpektir.

  • Tüy dokusunun bozulmaması için haftada 2-3 kez derisi nefes alacak şekilde fırçalamalısınız.
  • Kulaklarının uzun ve tüylü olmasına bakteri oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle terlediğinde kulaklarını silmeniz ve düzenli olarak bakımını yapmanız gerekir.
  • Diş, tırnak ve tüy bakımını her hafta yapmalı, kulaklarını ve göz çevresini hastalık olabilme ihtimaline karşı sıklıkla kontrol etmelisiniz.
  • Soğuk havaya dayanıklı olmadığı için dışarı çıkarırken kalın kazaklar giydirmelisiniz.

Cavalier King Charles Eğitimi: Bu köpekler, akıllı, zeki ve uyumludur. Bu nedenle eğitim vermeniz zor olmayacağı gibi kısa sürede verdiğiniz komutları uygulamaya başlayacaktır. Sosyal ve sevecen bir yapısı olduğu için küçük yaşlarda sosyalleştirilmese de saldırma eğilimi göstermezler.

Köpeğinizi sahiplendiğinizde öncelikle temel itaat eğitimi vermelisiniz. Bu eğitim, aldığı komutları uygulaması ve sahibini tanıması için önemlidir. Temel itaat eğitimi alırken sadece sizden komut almalıdır. Sahibine alıştıktan sonra sözünden çıkmazlar.

Beslenme düzeni, uyku düzeni ve tuvalet alışkanlığı kazanması zor olmayacaktır. Eğitim verilmesi kolay olduğu için ilk kez köpek sahiplenecek insanlara tavsiye edilir. Eğitim verirken sert komutlar vermemeye ve sesinizi yükseltmemeye dikkat etmeniz yeterlidir.

Cavalier King Charles Beslenme Düzeni: Cavalier King Charles özellikleri bakımından birçok köpek ırkına göre daha hassastır. Bu köpeklerin sağlıklı bir ömür sürmesi için en çok dikkat etmeniz gereken etkenlerden biri beslenme düzenidir. Köpeğinizi sahiplendiğinizde öncelikle sağlık kontrollerini yaptırmalı, yaşı, kilosu ve sağlık durumuna göre mamalar tercih etmelisiniz. Kalitesiz mamalar ve ev yemekleri, sindirim sistemlerinin bozulmasına neden olur. Yavruyken günde 3 öğün mama tüketebilir, yetişkin olduğunda 1 öğün mama ile beslenebilirler.

Cavalier King Charles Yalnız Kalabilir Mi: Cavalier King Charles, evde ve apartmanda yaşamak için uygun bir karaktere sahiptir. Aileler tarafından en çok tercih edilen köpek cinslerinden biridir. Bu köpekler, ailesine bağlı, sevgi dolu ve hassas olmasından dolayı yalnız kalmamalıdır. Uzun süre yalnız kalmaları depresyona girmelerine neden olabilir.

Cavalier King Charles Yavru

Cavalier King Charles, yavruyken sahiplendiğinizde evine ve sahibine daha kolay alışsa da yetişkin köpekleri sahiplendiğinizde de zorluk yaşamazsınız. Bu köpeklerin en belirgin karakter özellikleri uyumlu ve sevecen olmalıdır. Herkese karşı sevgi dolu yaklaştıkları için evine geldiğinde ona ilgi göstermeniz alışması için yeterli olacaktır.

Cavalier King Charles yavru köpeğin annesinden ayrılması için 6-7 haftalık olması gerekir. Annesinin yanında dişlerinin gelişmeleri ve çiğneme yetisini kazanması ardından ayrılarak katı mamalara geçiş yapabilir. Sahiplenmeniz için en uygun süre 7-8 haftalık olmasıdır. Bu süreden daha önce annesinden ayrılan köpekler bazı sağlık sorunları meydana gelebilir.

Cavalier King Charles yavru köpeğiniz evine geldiğinde alışması için yatağının yanına sıcak su torbası koyabilir, mama ve su kabını yatağının yakınlarına bırakabilirsiniz. Evi gezmek istediğinde belge olmayan etrafı tanımasına izin vermelisiniz.

Cavalier King Charles, hassas köpek ırklarından biri olduğu için bakımına dikkat etmeniz önemlidir. Sahiplendiğinizde öncelikle sağlık kontrollerini yaptırmalı, yaşı, kilosu ve sağlık durumuna uygun bir şekilde beslenme düzeni oluşturmalısınız.

Yavru köpeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için mamalarının kaliteli olması, enerji ihtiyaçlarını karşılaması oldukça önemlidir. Yavruyken günde 3 öğün mama ile besleyebilirsiniz. Yetişkin olduğunda 1 öğün mama vermeniz yeterli olacaktır.

Bu köpekler, sahiplerine çok bağlı, ilgiyi çok seven köpeklerdir. Yalnız kalmaktan hoşlanmadıkları gibi uzun süre yalnız ve ilgisiz kalmaları depresyona girmelerine neden olabilir. Eğer Cavalier King Charles sahiplenmek istiyorsanız onunla uzun süre zaman geçirmelisiniz.

Çocuklarla ve diğer evcillerle arası iyi olduğu için ev halkına alışmakta zorlanmaz. Kedi ve köpeklerle aynı ortamda yaşayabilir. Ancak saldırma eğilimi yoktur ve saldırgan hayvanlara karşı kendini koruyamazlar. Bu nedenle saldırma eğilimi olan hayvanlarla bir arada yaşamaması daha sağlıklı olacaktır.

Cavalier King Charles Satılık

Cavalier King Charles, dünyanın en popüler küçük ırk köpeklerinden biridir. Uzun ve sarkık kulakları ile dikkat çeken bu köpeklerin masum bakışları vardır. Masum bakışlarının altında yatan karakterleri de oldukça sevecendir. İnsanlarla ve diğer evcillerle çok iyi anlaşırlar. Saldırmaz, gereksiz havlama eğilimi göstermezler.

Bu köpekleri sahiplenmek için Cavalier King Charles satılık ilanlarını inceleyebilirsiniz. Satın alacağınız köpeğin şeceresi, yaşı, sağlık durumu, safkan olması gibi bilgilerin tümü ilanlar altında paylaşılır. Köpeğin özellikleri ve bakımı gibi bilgilere sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Cavalier King Charles cinsi bir köpek sahiplenecekseniz, onun bakımına ekstra özen göstermeniz gerektiğini bilmelisiniz. Hassas köpeklerdir ve ilgisiz kalmaya dayanamazlar. Temizliğine, beslenme düzenine, rutin bakımlarına zaman ayırmanız gerekir. Eğer onlara ayıracak yeterli zamanınız varsa Cavalier King Charles satılık ilanlarını inceleyerek istediğiniz özelliklere sahip köpekleri sahiplenebilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply