Satılık Cane Corso Italiano Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Cane Corso Italiano

Cane Corso

Gerçekten korkutucu görünen köpek düşündüğünüzde aklınıza gelen ilk cins nedir? Cane Corso!

Cane Corso, orta ila büyük boy köpek ırklarındandır. Heybetli fiziğe sahip olduklarından aileniz için güvenilir bir koruyucunuz olacağını bilirsiniz.

Cane Corso Türkiye’deki en popüler köpek ırkı seçimi değil. Ancak sahiplenmek veya satın almak isteyen insan sayısında gözle görülür artış 10 yıldır var. Talepteki bu artışın asıl nedeni gerçekten olağanüstü yeteneklerinin olması.

Bir zamanlar dövüşçü köpeklerdi, Çin’de ortaya çıkan Tibet Büyük Dane’den türediler. Bu köpekler mahkemede bekçi köpeği olarak kullanılmak için büyütülüyordu.

Sonra asil Romalılar malikanelerini korumak için bu köpekleri kullandı ve arenalarda savaştırdılar. Korkutucu bir ırk olarak yetiştirdiklerinden sahibinden başkası köpeklere yanaşamazdı. Roma çökünce doğan ırklar avcılıkta kullanıldı; aslında av niteliklerini kelt tazıları ve yerli av köpekleriyle melezleştirilmesinden aldılar. Daha sonra çiftliklerde çoban köpeği görevini üstlendi. Bu onları insanlarla yaşamaya alıştırdı, ailelerine sadık hale geldiler. Artık içlerinde atalarının kızgın ruhları yok, verebilecekleri en büyük zarar, bir çocukla oynarken yanlışlıkla gövdesiyle çocuğu itmesi olur.

Cane Corso

Cane Corso Yavru

Cane Corso yavru olduğunda minik bir minyatür gibidir.  Seçim yapmadan önce ona bir köpek kulübesi alabilirsiniz. Kendi evi olmasını sever

Cinsin saflığına ve kalitesine saygı gösterilmesi önemlidir.

Dikkat etmeniz gerekenler:

Köpek yavrusu maliyeti; yüksek kaliteli Corso yavruları 15.000 TL’ye ulaşır. Mavi renklerin fiyatı daha yüksektir ve 20 bini aşabilir.

Yetiştirme koşulları; yavrular için belgelerin mevcudiyeti; soyağacının varlığı; yetiştiricinin kendisinin davranışı önemlidir.

  • Yavru Cane Corso güçlü, iyi beslenmiş, aktif ve cesur olmalıdır. Yetiştiriciden yavrunun babasını ve annesini göstermesini istemek en iyisidir, o zaman cins standardını değerlendirmeniz mümkün olacaktır.
  • Yavru Cane Corso’nun gözlerinin ve kulaklarının temizliğine dikkat edilmesi önerilir. Gözlerden akıntı, köpeğin göz kapaklarında volvulus olduğunu gösterebilir.
  • Yavru köpek iki aylıktan büyükse ilk aşısının, üçten büyükse iki aşısının yaptırılmış olması gerekir. Yetiştiriciden köpeğin veteriner belgesini istemeniz gerekir.

Cane corso köpek yavruyken iyi yetiştirilmelidir. Çünkü yanlış ellerde tehlikeli bir köpek olabilir. İyimser şekilde büyütüldüğünde ancak ve ancak sahibine tehdit oluşursa saldırabilir.

Provokasyona eğilimli olmasına rağmen, hiçbir zaman gereksiz yere agresif davranmaya başlamaz, kavgaya ilk giren kişi olmayacaktır.

Bu nedenle cane corso yasaklı mı fikrine kapılmayınız. Arkadaş canlısı olmasa da korumacı tavrı ve insana verdiği değer nedeniyle yasaklı ırklardan değildir.

Almadan önce şunlara göz atınız;

  • Enerji Seviyesi; 5 üzerinden 3
  • Egzersiz Gereksinimi; 5 üzerinden 3
  • Oynama İsteği; 5 üzerinden 2
  • Sevgi İsteği; 5 üzerinden 4
  • Köpeklere Dostluk; 5 üzerinden 2
  • Diğer Evcil Hayvanlara Dostluk; 5 üzerinden 2
  • Yabancılara Dostluk; 5 üzerinden 2
  • Zeka; 5 üzerinden 5
  • Eğitim Kolaylığı; 5 üzerinden 3
  • Bakım Gereksinimleri; 5 üzerinden 1
  • Isı Hassasiyeti; 5 üzerinden 3
  • Ses; 5 üzerinden 5

Kısaca; yavru köpekler çok havlar, az bakım gerektirir, kolay eğitilir, aile bireyleri dışında kalan hiçbir canlı ile iyi anlaşamazlar.

Cane Corso İtaliano

Adını Corsos çiftlerini korumayı üstlendiği için Corso olarak aldı. İlk adı olan Cane ise onlara büyük avları alt etmeyi çok iyi bildiklerinden verildi.

Barbar romaların adını alan ırk artık, İtalyan menşeiyle anılıyor. İki İtalyan ırk var ve daha iyi olanı Cane Corso’dur. Diğeri ise Napoliten Mastiff’tir.

1970’ler hiç Cane Corso italiano kalmamıştı, savaşta nerendeyse hepsi ölmüştü. Ancak bir gezgin İtalya’nın kırsal kesimde iki taneye rastladı ve onları aldı, bu cinsi kurtarma görevini üstlendi. 1980’lerin ortasında bu köpek ırkı tüm dünyaya yayıldı. Ancak gerçek bir ırk olarak 2010 yılında tanınmaya başlandılar. Renkleri çeşitlidir, siyah, mavi, gri ve hatta kızıl olabilirler. Cane corso gri renk ise daha sevimli görünür.

Cane Corso italiano köpek sahiplendiğinizde/ satın aldığınızda dikkat etmeniz gerekenler şunlardır;

  • 7 günde tüylerini taramak yeterli olacaktır. Ama dökülme mevsimi geldiğinde, bunu her gün yapmak en iyisidir. (sonbahar ve ilkbahar ayları)
  • Corso’nuzun üzerindeki ölü tüyleri ve birikmiş kiri çıkarmak için orta sertlikte fırçaya ihtiyacınız olacaktır. Yeni tüylerin çıkması için çok sert davranmamalısınız. Hatta yeni tüylerin sağlıklı çıkması ve büyümesine yardımcı olduğu için tımar eldivenlerinden de yararlanabilirsiniz.
  • Ayrıca tırnaklarının düzenli olarak kesilmesi gerekir.
  • Dişlerini de fırçaladığınızda başka ekstra bakım istemeyecektir.

Cane Corso Blue

Mavi Cane Corso’nun gözleri mavi, oval, hafif çıkıntılıdır. Rengi griden arduvaz grisine dönerse blue cane corso olarak adlandırılır. Bazı köpekler mavi doğar ama büyüdükçe renkleri grileşir. Ancak kafa bölgesi hala mavi gözükebilir. Asıl ırkın rengi siyahtır.

Alapaha Blue Blood Bulldog ile melezleştirilmiş ise rengi maviye benzer. Mavi köpeklerin yavrulaması önerilmez. Genellikle sağlık sorunları olur ve bunlar kalıtsaldır. Kendi sorunları bir şekilde tolere edebilse bile yavruları o kadar şanslı olmaz.

  • Mavi olanlar genelde iç mekanlarda sessiz davranırlar ama yine de sakinliklerini korumaları için yarım saatlik bir egzersize ihtiyaç duyarlar.
  • Uzun koşu hoşlarına gider, yüzmeye bayılırlar. Ancak parkları çok sevmezler, çok fazla uyaran olur ve bu onları rahatsız eder. En iyisi sakin yerlerde dolaştırmaktır.
  • Yüksek enerjili oyunları severler.
  • Zihinsel uyarılmayla gelişirler; özellikle zihinsel ve fiziksel zorlukları birleştiren sürü köpek sporlarından hoşlanırlar.

Blue cane corso aparmanda yaşar mı; evet sessiz bir ırktır ve büyüdükçe havlaması en aza iner. Sadece tehdit algıladığında sizi ve tehdit olarak gördüğü şeyi uyarmak için havlar. Apartmanda uygun koşullar sağlandığında bahçede olduğu kadar mutlu bir yaşam sürecektir.

İnce ve fit görünebilirler ama çok hızlı kilo alabilirler. Obezite oluştuğunda önlemek zor olacaktır. Genelde mavi ırk kilo almaya daha yatkındır. Şişman bir köpek sevimli gelebilir ancak doğaları gereği sağlıklı olmaları için fit görüntülerini korumaları şarttır.

Cane Corso Fiyat

Büyük ve ünlü çiftliklerde yetiştirilirler. Büyük metropol şehirlerde daha çok yetiştirici vardır. Cane corso fiyat 2021 yılında 1500 ila 4000 TL arasındaydı. Yavruları 10.000 TL’yi aşabiliyordu.

Cane corso fiyatları 2022 yılına gelindiğine arttı ve 11.000 TL’den 25.000 TL çizgisine ulaştı.

Cane corso fiyat artışı besinlerin, veteriner giderlerinin ve bakım fiyatlarının artması ile ilişkilendirilebilir.

Cane corso yavru fiyat ise 15.000 TL ve üzerindedir.

Kısa tüy katmanı, tüy kesimi gibi masrafları azaltacaktır.  Zaten çift katmanlıdır ve sürekli tüy döker. İlkbahar ve sonbahar aylarında her zamankinden fazla dökülme olur.

Yani kesmenize gerek yoktur. Ancak deri bakımı için yine de 2-3 haftada bir yıkanması gerekir. Bakım alanında Cane corso fiyatları cebinizi yakmayacak niteliktedir. Kuaförün hizmetlerinin kalitesine bağlı olarak, aylık bakım maliyeti 100-300 TL’yi geçmeyecektir.

Cane corso yavru fiyatları sahibinden olduğunda daha indirimli olacaktır. Çünkü yetişkin köpekler yavru köpeklerden daha uygun maliyetlidir.

Cane corso italiano fiyat düşük ise bu endişe verici olabilir. Köpeğin normalden daha ucuz olması sağlık sorunları olabileceğinin göstergesidir. Bu ek veteriner maliyetine neden olur ve ayrıca köpeği kısa sürede kaybetmenize de yol açabilir.

Cane corso satılık ilanlarında genelde fiyat yer almaz. Bu nedenle bağlantı kurup sormalısınız. Birden fazla üretici ile görüşmeniz tavsiye edilir. Gidip gördüğünüz köpeklerden en sağlıklı olanını almaya çalışmalısınız.

Cane Corso Özellikleri

Cane Corso omuz yüksekliği 60-68 santimetre ve ağırlığı 40-50 kilogramdır. Bu değerlerden 2 santimetre yukarı veya aşağı sapma olabilir. Cane Corso erkekleri dişilerden çok daha büyük ve daha güçlüdür.

  • Köpeğin başı geniş, alnı dışbükeydir.
  • Burun uzunluğu kafatasının yarısı kadardır.
  • Çenesi güçlüdür.
  • Burun ucu siyah, burun delikleri büyüktür.
  • Kulakları üçgendir.

Heybetli, sert ve saygıyı hak eden bir tavrı vardır. Ancak, Cane Corso genellikle arkadaş canlısı ve sağduyuludur. Sebepsiz yere agresifleşmez.

Cane Corso’nun ömrü, diğer molosyalılarınki gibi uzun değildir. Genellikle 9-11 yaşına kadar yaşarlar, sadece birkaç tanesi 12 yaş sınırını geçmiştir.

Bu köpeğin mükemmel koruma özellikleri vardır. Sahibinin ve aile üyelerinin yaşadığı bölge, kendi alanı olarak kabul edilir ve bu alanı özenle korur.

  • Cane corso özellikleri doğası gereği sakin ama tetikte oluşuyla harmanlanır. Ancak davetsiz misafirler gelirse, kesinlikle İtalyan olmanın sert tavrını hissettirir ama zarar vermez.
  • Cins güçlü ve dayanıklıdır, sürekli fiziksel ve zihinsel aktiviteye ihtiyaç duyan zekaya sahiptir.
  • Liderlik etmeye çalışan baskın karakter özelliklerini gösterir.
  • Satılık Cane Corso deneyimsiz sahipler için zor bir cinstir. Bu nedenle, dört ayaklı bir arkadaş almaya ilk kez karar veriyorsanız, farklı bir cinsi deneyerek başlamalısınız.
  • Diğer köpeklere ve hayvanlara karşı saldırganlık gösterebilir ve bu tür duyguları kontrol altında tutmak için köpek yavrularının çok erken yaşlardan itibaren sosyalleştirilmesi gerekir.
  • Dıştan, heybetli ve telaşsız görünür, ancak bu izlenim aldatıcı olabilir. Oyun oynamayı severler ve en büyük hobileri koşmaktır.
  • Çocuklarla iyi geçinirler, çocuğunuz varsa en güvenilir dadıyı buldunuz demektir.
  • Cane Corso, nezaket ve dikkat ile karakterizedir, sahibine karşı şefkatlidir ve bu da ona karşı şefkatli olunmasını gerektirir.

Cane Corso Sahiplendirme

Safkan olmayan veya sağlıksız köpek edinme olasılığının daha düşük olduğu köpek çiftliklerinden cane corso sahiplenme amacında olmak daha iyidir.

  • Sahibi ile kişisel bir görüşme ayarlamalısınız.
  • Köpeklerle tanışırken durumlarını değerlendirmeniz gerekir. Sağlıklı köpek iyi beslenmiş olmalıdır, ancak karnı aşırı derecede şişirilmemiş olmalıdır.
  • Henüz yavru ise derisi temiz, tüyü parlaktır. 1 aylıktan büyükse ağızda bir takım süt dişleri olmalıdır.
  • Cane Corso’daki dişlerin değişimi 3 aylıkken başlar, bu nedenle henüz 3 aylıkken alıyorsanız hem kalıcı hem de geçici dişlerini görebilmeniz gerekir.

Cane corso sahiplendirme zamanında yetişkin köpekle birkaç gün vakit geçirmeniz önerilir. Çünkü asıl sahibine bağlı olacağından sizinle anlaşması pek mümkün değildir. Ancak bir süre sahibi ve sizinle birlikte vakit geçirirse size alışabilir.

Bu nedenle Cane Corso köpek yavrusu sahiplenmek daha mantıklıdır. Onlar aktif ve meraklıdır, mutlaka sizinle tanışmak için gelip oynamaya başlayacaktır.

Köpeği almadan önce özellikle kakasını gözlemlemelisiniz. Sulu ve kıvamlı bir kaka hastalık belirtisi olabilir.

Cane corso ücretsiz sahiplendirme için fazla seçeneğiniz yoktur ama bu köpekler erken yaşta karakterlerini gösterir. Korkak ya da agresif bir köpek ise sahiplenmemeniz önerilir. Çünkü ününe rağmen bu köpekler agresif değildir ve cesurdur. Agresif ise asıl sahibi onu yanlış eğitmiş demektir.

Sahiplendiğiniz köpekte şunlara dikkat ediniz;

Köpek kalça displazisi; köpeklerde yaygın bir gelişimsel ortopedik durumdur. Kesin nedeni bilinmemekle birlikte, kalça displazisinin kalıtsal (genetik) bir bileşeni vardır. Bu en çok rastlanan hastalıktır.

Ayrıca %25inde dirsek displazisi ve kalp problemleri olabilir.

Nadiren görülen rahatsızlıkları ise entropion, ektropion, gastrik torsiyon’dur.

Aldığınızda mutlaka kalça, dirsek, göz ve kalp için veteriner ile görüşmeniz tavsiye edilir.

S.S.S

Cane Corso Hipoalerjenik midir?

Hayır, Cane Corso hipoalerjenik değildir.

Cane Corso Kaç Tane Yavrular?

Cane Corso 8 ila 10 yavru doğurabilir.

Cane Corso Isırır Mı?

Cane Corso yavruyken çok fazla ilgi ve şefkate ihtiyaç duyar. Bol miktarsa sevgi aşılarsanız kimseyi ısırmaz. Ancak yabancıları sevmez. Köpeğin sadece aileye özel olduğunu unutmayın!

Cane Corso Nasıl Beslenir?

Cane Corso için gereken temel besinler karbonhidrat, protein ve yağdır. Köpek mamasının kalitesinden ödün vermeyin ve en azından lif, mineral ve vitamin içermediğinden emin olun. Aralıklarla küçük öğünler verin.

Cane Corso akıllı mı?

Çok akıllıdır ancak bağımsız bir türdür. Zekidirler ve memnun etmeye isteklidirler, ancak bağımsızlıkları onları zaman zaman zor eğitilebilir yapar.

Cane Corso tembel mi?

İlk bakışta Cane Corsos’un tembel olduğu düşünülebilir. Çünkü sakin ve hareketsiz olarak saatlerde durabilirler ancak sağlıklarını korumak için günlük olarak yürümeleri veya koşmaları gerekir.

Cane Corso kokar mı?

Evet, tuhaf bir kokusu var. Bunun nedeni, anüs bezlerinin sıklıkla tıkanmasıdır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply