Satılık Beagle Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Beagle

Beagle

Harrier ve İngiliz tazısının çiftleştirilmesiyle üretilen Beagle sevimli sarkık uzun kulakları; meraklı, enerjik halleriyle dikkat çeker. İnsanlarla ve özellikle bebeklerle bağ kurma konusunda son derece başarılıdır. Bu nedenle bebek bakıcısı olarak da nitelendirilir. Boyu 32-38 santimetre olmasına karşın heybetli bir görünüme sahiptir. Beagle sahiplendirme ilanlarına bakanlar eğitime çok yatkın olmadığını bilmeli. Fakat arkadaş canlısı oldukları için eğer evinizde başka bir köpek cinsi varsa hemen uyum sağlayacaklardır. Kısa bacakları ve burun yapıları sayesinde çok iyi koku takibi yaparlar. Dolayısıyla av köpeği olarak da popülerliğini arttırmıştır.

Beagle Fiyat

Beagle fiyat ortalamasına bakıldığında özellikle yavruysa 3.000 TL – 4000 TL civarındadır. Fiyatların değişmesinde safkan ırk olması, yavru ya da yetişkin olması etkilidir. Bunun dışında nerde üretildiği de fiyat değişiminde önemlidir. Beagle fiyat 2020 senesinde 1500 TL – 2000 TL’ydi.

Beagle fiyat ekşi olmak üzere birçok forum sitesinde hayvan severler tarafından tartışılıyor ve merak ediliyor. Beagle fiyat 2021 yılında 2000 TL – 3000 TL iken zamanla popülerliğini arttırmıştır. Bu durum fiyatlarda da etkisini gösterdi. Beagle fiyat 2022 senesinde 4000 TL’yi geçiyor. Mutlu olduklarında kuyruklarını neşe ile sallayan Beagle’lar özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Çocuklarla son derece iyi anlaşmaları, saldırgan olmaları tercih edilmelerinde en büyük etkendir.

Beagle

Beagle Sahiplendirme

Beagle ücretsiz sahiplenme ilanlarıyla ilgilenenler sarkık kulaklı minik dostun eğitim konusunda inatçı olduklarını bilmeleri gerekiyor. Özellikle çiş eğitimini eve adımını attığı andan itibaren vermenizde yarar var. Meraklı yönleri ve zaman zaman agresif özellikleri yüksek olan bu tür çiş pedini gözünüzün önünde parçalayarak size meydan okuyacaktır. Büyük bir sabırla ve ödül yöntemiyle onu çiş pedine yönlendirerek eğitimini tamamlamasına yardımcı olmalısınız.

Ayrıca ücretsiz Beagle sahiplenme isteğiniz varsa o kocaman masum gözlerine aldanmadan bu türün yüksek enerjiye sahip olduğunu unutmayın. Günde 3-4 kez minik patili dostunuzu yürüyüşe çıkarmazsanız evde yorgun olmadığı için uyumayacak ve enerjisini atamadığı içinde agresif olacaktır.

Daha çok avlamak için yetiştirildiklerinden dolayı doğaları gereği keşfetme, avlanma özellikleri yüksektir. Beagle sahiplenme işlemlerini gerçekleştirmeden önce eğer bahçeli bir evde yaşıyorsanız özel bir çitle alanını çevrelemenizde yarar var. Tırmanma özelliği gelişmiş olan Beagle’lar bir kez bir kokuyu duyduklarında neyle ilgileniyorlarsa bırakarak o kokunun peşinden giderler. Diğer köpek türlerine göre ise toprağı kazma işlemine daha çok düşkünlerdir. Güzel çimlerinizde minik pati kazma izlerini görmeniz muhtemeldir.

Eğer minik dostunuzu aşıları tamamlandıktan sonra yürüyüşe çıkaracaksanız bunun için ayrıca bir eğitim vermeniz gerekiyor. Aksi halde tasmayla yürümek istemeyecek, tasma takmadığınızda ise kaçma eğilimi gösterecektir. Çok saatler geçirerek eğitim süreci vermeye hazırlıklı olun. Başına buyruk halleri ve dikkatlerinin hızlıca dağılmasıyla bilinen bu tür sizi bir hayli zorlayacak.

Beagle Özellikleri

Başına buyruk, inatçı ama bir o kadar da sevimli bir tür olan Beagle köpek özellikleri;

  • Dikkatleri çabuk dağıldığı için eğitimi çok kolay değildir. Zor eğitim alan Beagle ırkının eğitim yaşını geçirmemeye özen göstermelisiniz.
  • Kısa süreli bile olsa yalnız kalmaya tahammül edemezler. Bu sebeple sahiplerinin ya da diğer hayvan arkadaşlarının onunla zaman geçirmesine ihtiyaç duyarlar.
  • Sıkıldıklarında ya da tasmasız gezdirdiğinizde kaçma eğiliminde olmaları Beagle özellikleri arasında yer alıyor.
  • Apartman yaşamına uyum sağlaması için ileri düzeyde eğitim almalı. Daha çok bahçeli evde bakımı uygundur.
  • Koku alma duyuları son derece gelişmiştir. 220’nin üzerinde koku reseptörüne sahiptirler. Güzel herhangi bir koku aldıklarında peşinden gitmeyi severler.
  • Tüm kokuları ayırt ederek yıllar geçse dahi o kokuyu tanırlar.
  • Tasma takılmasından asla hoşlanmadıkları için gün içerisinde yürüyüş yaparken sizi zorlayabilirler.
  • Tüyleri kısa olduğundan dolayı tüy dökme gibi sorunlar yaşatmaz. Ayrıca kokmayan köpek türleri arasında yer alır.
  • Antik Roma döneminden kalma tarihi belgelere göre o dönemde tavşan avlamaya Beagle cins köpeklerle gidiliyordu. Bu durumda avcılık yönlerinin son derece yüksek olduğunu gösterir.
  • Dişiler 10 kg, erkekler ise 15 kg’dır. Boğazlarına oldukça düşkün olan bu ırkı beslerken dikkatli olmalısınız.
  • Siyah, kahverengi ve beyaz renk karışımına sahip tüyleri kısadır.

Limon – beyaz, turuncu – beyaz, kırmızı – beyaz renk tüye sahip Beagle’larda var. Ancak en çok tercih edilen kahverengi beyaz olanlarıdır. Beagle özellikleri ve bakımı yönünden değerlendirildiğinde oldukça büyük bir sabır gerektiriyor. Yavru döneminde dahi yüksek enerjiye sahip bir ırktır. Evinizde size hareket alanı bırakmaz ve son derece meraklıdır. Onu uzun süre yalnız bıraktığınızda dolabınızda kazanızı kemirirken ya da çoraplarınızı dişlerken bulabilirsiniz. Kesinlikle yalnız kalmaktan hoşlanmayan bu tür sürekli sizle oyun oynamak ister.

Gözleri oldukça iri olup siyah bir sürmeyle bezenmiş gibidir. En büyük yaramazlığı bile yapsa sizi bakışları ile büyüler ve kızamazsınız. Son derece zeki, yaşama hevesi yüksek ve mutlu bir köpektir. Ona sevgi veren herkesle kısa sürede bağ kurar. Sosyal bir köpek olduğundan dolayı gerek çocuk gerek yaşlı ailenin tüm üyeleriyle iyi anlaşacaktır.

Beagle’lar çok fazla havlamaz. Ancak yüksek seste ulumaları komşuları rahatsız edebilir. Erken yaşlardan itibaren bu nedenle eğitim verilmesi oldukça önemlidir. Tazılar grubuna ait olarak kabul edilmekte olup türün varlığının kanıtları 1475 senesine ait. 1890 senesinde ise İngiltere’de Beagle yetiştiricileri kulübü açılmıştır.

Yaşam süreleri 12 ile 15 yıldır. İyi bir beslenme, düzenli egzersiz ve yürüyüşle size uzun yıllar hayat arkadaşlığı yapacaktır. Katarakt, kalp işlevi, ön çapraz bağ yırtıkları, kalça displazisi, diyabet bu köpek ırkının yatkın olduğu sağlık sorunları arasında yer alıyor. Boğazlarına düşkün oldukları için obezite riski taşırlar. Dolayısıyla dostunuz eğer bir Beagle ise her havladığında ya da mama kabını yaladığında ona yüklü miktar mama verirken bir kez daha düşünün. Doyduklarının farkına varmadıkları için her zaman yemek isterler. Yetişkin bir Beagle’ın günde 2 kez, yavrunun ise günde 3-4 kez beslenmesi uygun olacaktır.

Beagle Satılık

Beagle satılık ilanlarıyla ilgilenenler bu türün yaşam koşullarına uygun ortamı sunabilmeli. Bir Beagle’ı asla eve hapsedemezsiniz. O tamamen bahçede koşturmaya, uzun-tempolu yürüyüşler yapmaya uygun bir köpektir.  Satılık Beagle ilanlarında hemen hemen herkesin dikkatini uzun kulaklı sevimli yapısı çeker. Birbiriyle uyumlu renge sahip tüylerinin kısa olması da Beagle satın almak ya da sahiplenmek için yeterli görülür. Fakat sahibinden satılık Beagle almak için bunlar yeterli değildir. Kısa tüylü yapısı nedeniyle evde tüy dökmediği için bakabileceğinizi düşündüğünüz sevimli Beagle oldukça zor eğitim alıyor.

Ona yaşam boyu sabırla bakabileceğinize ve Alfa lider olarak temel eğitim komutlarını öğretip uygulatabileceğinize inanıyorsanız satılık Beagle İstanbul ilanlarını inceleyebilirsiniz. Fransızca Beagle “gürültülü ağız” anlamına geldiği içinde bu ismi aldığı düşünülür. Havlamak yerine daha çok yüksek sesle ulurlar. Dolayısıyla huysuz komşularınız varsa rahatsız olabilirler.  Satılık Beagle İzmir ilanını inceleyenler onun her zaman oyuna hazır bir halde beklediğini bilmeli. Arkadaş canlısı Beagle enerjisini sahibiyle oyun oynayarak atmak ister. Beagle’lar bir seferde 3-12 yavru birden doğurabilir

Yorum (Yok)

Leave a Reply