Satılık American Cocker Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru American Cocker

American Cocker

American Cocker Spaniel köpekler esasen Amerikalıdır fakat, İngiliz kökenlidirler. 1800’lü yıllarda İngiltere’den Amerika’ya getirilen ve bu topraklarda karakteristik özelliklerini geliştiren bir cinstir. ABD topraklarına geldikten sonra türdeki değişiklik, tüylerinde gözlenmiştir.

American Cocker Kopek

American Cocker köpek cinsinin tüyleri, Amerika’da kısalmış ve günümüzdeki alini almıştır. İklimsel özelliklerinden dolayı yaşanan bu farklılık nedeniyle her iki ülkede de tescillenmiş bir ırktır.

American Cocker köpeklerinde ortalama yaşam süreleri 12 ila 15 yıldır. Erişkinlerde ağırlık 11 ila 14 kiloya kadar ulaşır. Evde yaşama alışkın olan ve apartman koşullarına uyum sağlayan bir cinstir. Sakin ve sosyal yapılarıyla ilk kez köpek besleyecekler için de oldukça uygundur.

American Cocker

American Cocker Kopek Sahiplenme

American Cocker renkleri genellikle tek veya 3 renkli kombinasyona sahiptir. Siyah ve ten rengi, gümül ve kahverengi, kırmızı ve beyaz benekli gibi türleri mevcuttur. Ortalama boyutlarda olan Cocker köpeklerin dişilerinde boyla 34- 37 cm iken erkeklerde 37- 39 cm civarındadır.

American Cocker köpek sahiplenme için yeni doğanlarda en az 60 günlük sürenin geçmesini beklemenizde fayda vardır. Erişkin olanların bakımı oldukça kolaydır. İlk geldiği andan itibaren eğitimlerini verebilirsiniz.

American Cocker Kopek Bakimi

American Cocker köpek bakımı genel olarak zahmetsizdir. Ancak tüylerin karışmaması ve cilt hastalıklarının oluşmaması için düzenli olarak tımar edilmeleri gerekiyor. Ayrıca;

  • Göz ve kulak bakımlarını ihmal etmeyiniz.
  • Tırnaklarını düzenli olarak kesin ve günlük olarak tarayın.
  • Burun bakımını yapınız ve çok sık banyo yaptırmayın.
  • İhtiyaç olduğu durumlarda kuru şampuan kullanabilirsiniz.
  • Egzersizlerini düzenli olarak yaptırın ve açık havaya çıkarın.

American Cocker cinslerinde ideal ömür 15 yıldır. Beslenme, temizlik ve bakımları oldukça önemlidir. Hava koşullarının uygun olması halinde günde 2 defa yürüyüşe çıkarmanız önerilir.

American Cocker Kopek Fiyatları

American Cocker fiyatları, 2.000 TL- 4.000 TL aralığında değişiyor. Yaşları, cinsiyet ve genel özellikleri, aşı durumları ve fiziksel kapasitelerine göre farklı fiyat seçenekleri sunuluyor. Tek seferde 4- 5 yavru doğurabilen Cocker cinsi köpekler, eğitime uygundurlar.

American Cocker köpek ilanları incelenerek, kriterlerinize göre en sevimli canlıları inceleyebilir ve fiyat incelemesi yaparak edinebilirsiniz.

American Cocker Kopek Özellikleri

American Cocker köpek özellikleri, Amerika’ya gittikleri tarihten itibaren baz alınır. Daha kısa tüylü forma bürünen Cockerlar;

  • Hızlı öğrenme ve komutlara itaat özellikleri sunar.
  • Harika birere avcı ve ev köpekleridir.
  • Dingin, sessiz ve ev ortamına uyumludurlar.
  • Alerjik bünyeleri olduğu için toz, myte ve polenlere dikkat etmek gerekir.
  • Her gün taranması ve tüy bakımlarının yapılması gerekir.
  • Oyuncu, sevecen, sadık ve enerjik yapıya sahiptirler.
  • Duygusal yapılarıyla sahiplerine aşırı bağlanır ve diğer insanlardan kıskanabilirler.

Americak Cocker ırkı, maksimum 15 kg ağırlığa kadar ulaşır. Sosyal yapılarıyla çocuklarla ve diğer cinslerle de iyi anlaşan köpeklerdendir.

American Cocker Kopek Evde Bakim

American Cocker köpek evde bakım için oldukça uygundur. Bahçeli evlerde ya da apartman dairelerinde iyi bir ev arkadaşı olacaklardır. Evde bakımlarını kolay ve zahmetsiz şekilde yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli husus, sabah ve akşam yürüyüşlerine çıkarmaktır.

Cocker edinmek isteyenler ve ilk kez köpek besleyecek olanlar için önerilen uysal köpekler arasındadırlar. Havlamaya meyilli olmayan ve saldırgan özellikleri olmayan cocker cinsleri, ev köpekleri olarak bilinirler. Özellikle yavru edinecekseniz;

  • İlk aylarda periyodik bakımlarına ve beslenmesine özen gösterin.
  • Soğuk havalara çok uygun olmadıkları için ideal ısı konforunun sağlanması gerekir.

Aşılarını ihmal etmemeye ve aylık egzersizlerine özen gösterin.

Yorum (Yok)

Leave a Reply