Satılık American Bully Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru American Bully

American Bully

American Bully, insan eliyle üretilen ve henüz yeni sayılabilecek bir köpek ırkıdır. American Pitbull Terrier, Staffordshire Terrier cinsi köpeklerin melezlenmesi ile ortaya çıkmıştır. Üretilirken sevecen ve uyumlu bir köpek olması istenmiş ve istenen sonuç elde edilmiştir. Sert görünümlü, basık burunlu, kaslı bir görünümleri vardır. Görünümlerinin aksine uyumlu ve sevecen köpeklerdir. Ancak dişlerinin çok güçlü olması, iyi eğitim verilmediğinde saldırgan tavırlar sergileyerek zarar verebilecek bir köpek olmasından dolayı tehlikeli bir ırka dönme ihtimali de vardır.

American Bully, doğası gereği sakin, uyumlu, akıllı ve zeki bir köpektir. Tüm köpeklerde olduğu gibi ona vereceğiniz temel itaat eğitimi, karakterlerinin şekillenmesinde önemli bir yere sahiptir.

American Bully Fiyat

Amerika’da insan eliyle geliştirilen bir köpek cinsi olan American Bully, geliştirildikten kısa süre sonra popüler kazanmıştır. 2010’lu yıllardan beri en çok sahiplenilen köpekler arasındadır. Sakin mizacı, gereksiz havlama ve ısırma eğilimi göstermemesi, evde yaşaması için kolaylık sağlamaktadır.

American Bully

American Bully fiyat aralığı farklı olan köpek cinslerinden biridir. Köpek fiyatları belirlenirken anatomisi, sağlık durumu, şeceresi, yaşı ve eğitimi gibi etkenler dikkate alınır. American Bully fiyatları da bu etkenler doğrultusunda belirlenmektedir. Safkan ve şecereli bir köpeğin fiyatı daha yüksek olacağı gibi sağlık sorunları yaşayan bir American Bully daha ucuzdur.

American Bully fiyat 2021 yılında Pandemi sebebi ile sınırların kapatılmasından dolayı değişmiştir. American Bully fiyatı 2022 yılında ortalama 4.000 TL ile 10.000 TL arasındadır. Safkan olmayan, sağlık durumu iyi olmayan bir köpeği 1.500 TL gibi uygun fiyatlarla sahiplenebilirsiniz.

American Bully, popüler köpek cinslerinden biri olduğu için genellikle ücretli sahiplendirilir. American Bully fiyat aralıkları köpek sahipleri tarafından belirlenmektedir. Satılık ilanları altında köpeklerin özellikleri ve bakımları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

American Bully Sahiplendirme

American Bully, Amerika kökenli olan ve henüz yeni sayılabilecek köpek ırklarından biridir. Bu köpekler, sert görünümlerinin aksine uyumlu ve sevecen bir yapıya sahiptir. Ailesine çok bağlıdır, insanlarla ve diğer evcillerle iletişimi iyidir. Çocuklarla birlikte yaşadığında oldukça iyi bir oyun arkadaşı olacaktır.

American Bully sahiplendirme ilanlarımız üzerinden farklı özelliklere sahip olan köpek cinslerini sahiplenebilir. 4 farklı boyutu ve siyah, beyaz, kahve gibi birçok kürk rengi vardır. Yavru veya yetişkin olarak ayrılan kategoriler üzerinden istediğiniz özellikte köpekleri inceleyebilirsiniz.

Ücretsiz sahiplendirme ilanları da olan Amerikan Bully, değerli bir köpek ırkı olduğu için genellikle ücretli sahiplendirilmektedir. American Bully köpeğinizi sahiplendirmek istiyorsanız sitemiz üzerinden ücretsiz ilanlar yayınlayabilirsiniz. American Bully sahiplendirme ilanlarınız, köpeğiniz sahiplenilene kadar yayınlanır.

American Bully Özellikleri

American Bully, Pitbull Terrier ve Staffordshire Terrier ırklarının melezlenmesi sonucu ortaya çıkan bir ırktır. Amerika Birleşik Devletleri’nde geliştirilen bu köpekler, sakin, uyumlu, sevecen bir karaktere sahiptir. American Bully özellikleri bakımından evde ve apartmanda yaşamaya oldukça uygundur. Çocuklarla ve diğer evcillerle iletişimi iyidir.

American Bully Fiziksel Özellikleri: American Bully, fiziksel olarak Pitbull Terrier köpekleri anımsatır. Sert bir görünümü vardır ve oldukça güçlü hayvanlardır. American Bully özellikleri, birçok köpek ırkından farklıdır.

  • Pocket Bully, Standart Bully, Classic Bully ve XL Bully olarak 4 farklı boyutu vardır.
  • Boyutlarının farklı olması karakterlerini ve diğer fiziksel özelliklerini etkilemez.
  • Tüyleri ince ve kısadır. Bu nedenle soğuğa dayanıklı değildir.
  • Kaslı, atletik, güçlü bir bedene sahiptir.
  • En küçük boyu 33 cm, en büyük boyu 57 cm’dir.
  • Ağırlıkları boyutlarına göre 15 kg-50 kg arasında değişiklik gösterir.
  • Çok güçlü bir çenesi vardır.
  • Kulakları küçük, burnu basıktır.

American Bully Karakteri: American Bully, 2010 yılından bu yana en çok sahiplenilen köpek ırklarından biridir. Dost canlısı, meraklı, sevecen bir yapısı vardır. Eğitime açıktır ve zeki oldukları için eğitim verilmesi çok zor değildir.

  • American Bully, koruma içgüdüsü yüksek olduğu için iyi bir bekçi köpeği olabilir.
  • Sevgi dolu ve neşeli bir yapısı vardır. Yabancılara, çocuklarla ve diğer hayvanlara karşı naziktir.
  • Gereksiz havlama ve saldırma eğilimi göstermemesi evde yaşamasına kolaylık sağlar.
  • İlgili ve meraklı bir köpek olduğu için dikkatini çekecek, zekasını kullanacağı oyunları çok sever.
  • Egzersiz ihtiyacı birçok köpek ırkına göre daha düşüktür.
  • Titiz oldukları için yaşam alanlarının temiz olmasına dikkat ederler.
  • Kilo almaya meyillidirler.

American Bully Eğitimi: American Bully geliştirilirken dost canlısı bir köpek elde edilmek istenmişti. American Bully, sevecen, uyumlu, nazik bir köpek olarak geliştirildi. Doğası gereği sahip olduğu karakter özellikleri olsa da aldıkları eğitim ve yetiştikleri ortam, karakterlerinin şekillenmesi önemli bir yere sahiptir.

Bu köpeklerin inatçı ve dominant bir yapısı vardır. Bu nedenle eğitim verme konusunda deneyimli değilseniz yardım almanız gerekebilir. Temel itaat eğitimi verirken sizi tanıması ve saygı duyması, daha sonra sözünüzden çıkmamasını sağlayacaktır. Zeki olduğu için aldığı komutlara kısa sürede yanıt verir.

American Bully Bakımı: American Bully, bakımı zor olan bir köpek değildir. Tüyleri kısa olduğu için haftada 2 kez fırçalamanız yeterlidir. 6-7 haftada bir kez yıkayabilirsiniz. Diş, tırnak, göz bakımları, rutin köpek bakımları şeklinde yapılır ve ekstra efor gerektirmez. Bakımında dikkat etmeniz gereken en önemli etken beslenme düzeni ve kilo kontrolünü sağlamaktır.

Amerikan Bully, kilo problemi yaşamaya çok yatkın bir köpektir. Bu nedenle mamaları, yaşına ve kilosuna uygun ölçülerle verilmelidir. Egzersiz ihtiyacı düşüktür ve fazla hareket etmez. Kilo sorunu yaşamaması için hareketli olmasını sağlayacak oyunlar oynamalısınız. Tozlu ve kirli ortamlardan uzak tutulmalıdır. Bunun dışında bakımını kolaylıkla yapabilirsiniz.

American Bully Yavru

American Bully, yavruyken sahiplenerek eğitimine dikkat etmeniz gereken bir köpektir. Yavru köpeğiniz evine geldiğinde saldırma ve gereksiz havlama eğilimi göstermez. Bu köpekler üretilirken sevecen olmaları istenmiş ve istendiği gibi atalarına göre daha uysal olan köpekler ortaya çıkmıştır. Doğası gereği saldırmasa da yanlış eğitim vermeniz davranış bozukluklarını ortaya çıkarabilir.

American Bully yavru bakımı zor değildir. Bu köpekler doğduktan sonra 6-7 hafta kadar annesinin yanından ayrılmamalı ve yeterli anne sütü almalıdır. Dişleri geliştiğinde katı mamalara geçebilir ve annesinden ayrılabilir. Köpekler sanılanın aksine aileleri ile duygusal bağları çok güçlü olan varlıklar değildir. Annesinin yanından ayrılması duygusal olarak etkilenmesine neden olmayacaktır.

American Bully yavru köpeğiniz evine geldiğinde yatağının etrafına oyuncaklarını, mama ve su kabını koyabilirsiniz. Yavruyken daha hareketli olan bu köpekler, evi gezmek ve tanımak isteyecektir. Ona engel olmadan evini tanımasını sağlamalısınız. Beslenme düzeni, eğitimi, bakımı zor olmasa da ilk kez köpek sahiplenenlerin yardım alması gerekebilir.

Yavru köpeğin eğitimini verirken temel itaat eğitimi ile başlamalısınız. Temel itaat eğitimi, köpeğin sahibini tanıması, komutlara cevap vermesi için oldukça önemlidir. Bu aşamada köpeğiniz sadece sizden komut almalıdır. Aksi takdirde kafası karışır ve sahibini tanımadığı için davranış bozuklukları ortaya çıkabilir.

Zeki ve akıllı köpekler olduğu için eğitim vermeniz zor olmayacaktır. İnatçı yapıları ortaya çıktığında onunla inatlaşmadan huyuna gitmeniz gerekir. Egzersiz ihtiyacı oldukça düşüktür. Evde egzersiz ihtiyacını karşılayabilir. Günde 1 saat kadar dışarı çıkararak sosyalleşmesini sağlayabilirsiniz.

Diğer evcillerle iletişimi iyidir. Evinizde kedi veya köpek besliyorsanız American Bully onlarla ev arkadaşlığı yapabilecek bir köpektir. Çocuklara karşı naziktir ve zarar vermez. Çocuklarla baş başa kalmasında sakınca yoktur. Ancak yavruyken istemeden zarar verebileceği için bir süre yalnız kalmaması gerekir.

Bu köpekler hassas olmasa da yavruyken bakımına dikkat etmemeniz belirli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur. Temiz köpeklerdir ve yaşadıkları ortamın pis olmasından rahatsız olurlar. Enfeksiyon hastalıklarına yatkın oldukları için yaşam alanlarını daima temiz tutmalısınız.

Yavru köpeğinizin beslenme düzenini, veteriner kontrolünden sonra oluşturmalısınız. Köpeğinizin sağlık durumu, kilosu gibi etkenlere göre mama seçimi yapabilirsiniz. Kaliteli mamalarla beslenmeli, fazla mama tüketmemesine dikkat edilmelidir. Kilo almaya müsait bir yapılar vardır ve kilo aldıklarında zayıflama süreçleri onları yorabilir.

Burunları basık olduğu için solunum hastalıklarına yatkınlıkları vardır. Köpeğinizin nefes alıp vermesini kontrol ederek farklı bir durum gözlemlediğinizde sağlık kontrollerini yaptırmalısınız. American Bully, deri hastalıkları, solunum ve enfeksiyon hastalıklarına yatkın olan bir köpektir.

American Bully Satılık

American Bully, basık burnu, kaslı bedeni, hafif çekik gözleri ile asil bir görünüme sahip olan köpeklerdir. Bu köpekleri satın almadan önce karakteri ve bakımı hakkında yeterli bilgi sahibi olmalısınız. Sakin ve uysal olsalar da doğaları gereği dominant bir yapıları vardır. Bu nedenle iyi bir eğitim verilmediğinde davranışlarını kontrol etmek zorlaşır.

American Bully, evde yaşamaya uygun bir karaktere sahip olduğu gibi çocuklarla ve diğer evcillerle birlikte yaşayabilir. Yavru American Bully satılık ilanları ile bir köpek sahiplenebilir, kısa süre içerisinde evine alışmasını sağlayabilirsiniz. Sahiplendikten sonra dikkat etmeniz gereken en önemli etken temel itaat eğitimi doğru vermenizdir.

Köpek ırklarının bilinen karakter özellikleri olsa da aldıkları eğitim karakterlerinin şekillenmesinde büyük rol oynar. Bu köpeklerin inatçı ve dominant bir yapısı olması, eğitim verilmesini zorlaştırılmıştır. Eğer ilk kez köpek sahiplenecekseniz eğitim konusunda destek almanız daha sağlıklı olacaktır. American Bully satılık ilanları arasında farklı özelliklere sahip olan birçok köpek vardır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply