Köpekler Nasıl Taranmalı

Köpekler Nasıl Taranmalı

İri köpekler nasıl taranmalı, minyatür köpekler nasıl temizlenmeli? Bir köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız özellikle bakımı ve beslenmesi konusunda detaylı araştırma yapmanız önemlidir. Sık tüy döken cinsler veya kısa kürke sahip türlerin bakımını özenli ve usulüne uygun yapmanız gereklidir. Hem sağlıklı derileri hem tüylerinin sağlıklı ve formda olması için oldukça önemlidir.

Köpeklerin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Küçük köpekler nasıl taranmalı, ne kadar sıklıkta yıkanmalıdır? Evcil hayvan sahipleri veya ilk kez köpek besleyecekler için bakım önerilerini incelemek oldukça önemlidir. Hem ev içinde her yerde uçuşan tüyle olmaması hem köpeklerin sağlıklı kürk yapısına sahip olmaları açısından özen gösteriniz.

Köpeklerin bakımı; görünümleri, tüylerinin karışmaması ve ölü kıllarını atarak yenilerinin kolayca çıkması için çok önemlidir. Köpek bakımı yapılırken, tüy ve deri yapısına göre fırça seçilmelidir. Uzun tüylü köpekler nasıl taranmalı konusunda, mutlaka uzun ve sert uçlu taraklar kullanmanız önerilir.

Köpek Tüylerinin Tımar Edilmesi

Büyük, orta veya küçük boy köpeklerin taranması, minyatür sınıfların tımar edilmesi için özenli uygulamalar yapılması gerekiyor. Tüy dökme zamanlarında köpekler nasıl taranmalı, günlük rutinlerde nasıl taranmalı konularında cinse göre uygulama yapmanız önerilir.

Köpeklerin tüy ve cilt bakımları için;

  • Tek katmanlı ve çift katmanlı türlere göre tarama yapınız.
  • Köpeklerin taranması, baş kısımlarından itibaren yapılır.
  • Yüzü tüylü olanlar ve tüysüz baş yapısına sahip olan köpeklere göre fırça seçiniz.
  • Uzun tüylü kısımları, fırça ucu deriye temas edecek şekilde tarayınız.
  • Hassas kısımları ve oyuncak köpekleri; ucu toplu olan ve nispeten yumuşak olan fırçalarla taramanız daha evla olacaktır.
  • Tüy dökme zamanlarında, normal süreçten daha sık tımar etmeniz rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Uzun tüylü köpekler nasıl taranmalı konusunda, oyuncak sınıfı ve büyük boyutlu köpeklerin niteliklerine ve fiziksel özelliklerine göre fırçalama yapınız.

Tüy Dökme Zamanlarında Köpekler Nasıl Taranır?

Her köpek cinsinde farklılıklar olmakla birlikte genellikle yılda iki defa tüy dökerler. Bu süreçte sık sık taranmaları, yeni tüylerin sağlıklı ve parlak çıkması için oldukça önemlidir. Tüy dökme problemi çok olmayan köpeklerde ise haftada 1- 2 defa tarama yapmak, yeterli olacaktır.

Kısa tüylü köpekler nasıl taranmalı? Sert tüy yapısına sahip olan türler ve yumuşak, çift katmanlı tüy yapısına sahip olan köpek ırklarını, dökülme oranlarına göre haftada 2- 3 defa tarayabilirsiniz.

Su itici özelliğe sahip yüzücü köpekleri banyo esnasında taramanız daha kolay olacaktır. Köpeklerin taranması;

  • Orta sertlikteki fırça yardımıyla kafa bölgesinden başlayarak, boyun kısımlarına doğru taranır.
  • Sırt kısımları iyi şekilde tarandıktan sonra iç kısımlar için göğüs bölgesini tarayabilirsiniz.
  • Her aşamada fırça üzerindeki kılları temizlemeniz ve uçların deriye temasını rahatlatmanız önemlidir.
  • Sert tüylü köpekler ve çift katmanlı tüy yapısı olan köpekleri, uzun dişli fırçalar ile cilde temas edecek şekilde taramanız önemlidir.

Tüy dökülmesini taramayla giderdikten sonra silmeniz önerilir.

Köpeklerde Fırçalama ve Silme İşlemi

Köpekler nasıl taranmalı, nasıl silinmelidir? Fırçalama işlemi bittikten sonra ıslak pamuk yardımıyla silmeniz, tüylerinin parlaklığını artıracak ve olası bakterilerin azalmasında etkili olacaktır. Köpek bakım ürünleri kullanabilir ya da ıslak bir bez ile tüylerin çıkış yönünde silmeniz önerilir.

Tozların ve tüyler arasına kaçmış olan çeşitli maddelerin yok edilmesinde silme işlemi oldukça etkilidir. Sadece sırt ve baş kısımlarını değil; bacaklarından iç gövde kısmına dek nitelikli şekilde silmeniz, köpeğinizin temizlenmesini ve rahatlamasını sağlar.

Kısa tüylü köpekler nasıl taranmalı konusunda ise yumuşak fırçaları kullanmanız önerilir. Kısa uçlu olmaları önerilir. Derisine zarar vermemek için küçük köpeklerde de yumuşak uçluları tercih edin

Yorum (Yok)

Leave a Reply