Boston Terrier Ömrü Ne Kadar

Boston Terrier Ömrü Ne Kadar

Menşei Amerika Birleşik Devletleri olan Boston Terrier köpek ırkı, American Kennel Club tarafından 1893 yılında sportif olmayan cins olarak kabul edildi. Kısa kuyrukları ve dik kulakları ile küçük köpek ırklarından olan Boston Terrier’in yaşam kalitesini ileride karşılaşacağı solunum sorunları belirliyor.

Boston Terrier Kaç Yaşına Kadar Yaşar

2019 yılında en popüler 21. tür olarak sıralanan Boston Terrier ömrü ne kadar yaşayacağı solunum problemlerine göre değişir. Burunlarının kısa olmasından dolayı yaşam beklentisi düşüktür ortalama ömrü 11 ila 13 yıl arasında değişir.

Yaşama ortamı olarak geniş alanlara ihtiyaç duymayan nadir ırklar arasındadır dolayısıyla apartman yaşamı için son derece uygundur.

Gerek bakımı gerekse eğitimi son derece kolaydır çünkü inanılmaz bir zekaya sahiptir, birçok köpek hastalığına sıklıkla yakalandığı gözlemlenir bu yüzden sağlıklı ve uzun süre yaşayabilmesi için bu konuda önlem alınmalıdır.

Boston Terrier Kaç Yaşına Kadar Büyür

Boston Terrier cinsi köpeklerin sağlıklı ve uzun ömürlü olmasının yanı sıra enerjilerini boşaltabilmesi ve psikolojilerinin bozulmaması için düzenli şekilde gezdirilmesi ve yürüyüş yaptırılması tavsiye edilir.

Boston Terrier ne kadar yaşar, bakımı ve beslenmesine paralel olarak değişir, yetişkinlerin de boy ölçüsü 38 ile 43 santim arasında iken ağırlıkları 4,5 ile 11 kilogram arasında değişmektedir.

Boston Terrier Kaç Yaşında Çiftleşir

Dişi Boston Terrier 6 ile 9 aylık olduğunda ilk kızgınlığı görülür ancak ortalama ergenlik ayı 7. aydır. Boston Terrier kaç yaşına kadar yaşar sağlıklı bakımı ile alakalıdır ancak kızgınlık dönemi her 6 ayda bir kez tekrarlanır ve her seferinde 21 gün sürer.

Gebe kalabilmesi için 3 kızgınlık dönemini geçirmesi gerekir bu süreçte ortalama 2 yılı bulur. Kızgınlık döneminin 5. ya da 6. gününde gebe kalma oranı çok daha yüksektir, erkek köpekler için herhangi bir dönem sınırlaması yoktur.

Erkek Boston Terrier cinsi 18 aylıktan itibaren her an çiftleşmeye hazırdır, çiftleşme sürecinin etkili olan tarafı dişidir, kızgınlık döneminde eşini belirlemesi halinde çiftleştirilmelidir ancak hiçbir koşulda çiftleşmeye zorlanmamalıdır çünkü ilerleyen yıllarda ciddi sağlık problemleri yaşanabilir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply