Akita İnu Kaç Yıl Yaşar - Akita İnu Ömrü Ne Kadar?

Akita İnu Kaç Yıl Yaşar?

Akita İnu ömrü ne kadar; Japon köpeği olarak geçen Akita İnu cinsi, en büyük köpek ırkları arasındadır. Sağlıklı gelişim sürecini tamladığında en az 8 yıl ve en fazla 12 yıla kadar yaşamaktadır. Ortalama ömrü olarak 10 yıl ile 12 yıla kadar genel bir yaşam çizgisi bulunmaktadır.

Akita İnu Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Akita İnu kaç yaşına kadar yaşar; Akita İnu cinsi köpekler dostane tavırları ve sevimli karakterlerinden kaynaklı enerjilerini sahipleriyle harcamaya bayılır. Asya kökenli bir cins olarak, ortalama yaşamı 10 yıl ile 12 yıl olarak kabul edilmektedir. Köpek yaşı üzerinden hesaplandığında Akita İnu 60 ile 70 yaşları arasında ölebilmektedir.

Irksal olarak genlerinde birazcık hantallık ve cesurluk vardır. Akita İnu cinsi mutluluktan, oyundan ve eğlenceden beslenmektedir. Bu nedenle ömrünü bunlara adayacak sizinle güzel zaman geçirirken onun da ömrü uzayacaktır. Spitz tip olarak kolay bakımı ve sevgi dolu bir yapısı vardır.

Akita İnu Kaç Yaşına Kadar Büyür?

İri vücut hatları olan, kulakları dik ve gözleri hafif çekik gibidir. Sevimli yüz hatları ve fiziksel olarak atletik yapıları vardır. Akita İnu dişilerinin boyu 54 ile 64 cm arasında büyümekte, kilo olarak da 34 ile 50 kilo arasında olmaktadır. Erkek Akita cinslerinde boy 71 cm ile 59 cm ve kilo 59 kilo ile 65 kilo olmaktadır.

Akita İnu ne kadar yaşar; ortalama olarak Akita İnu cinsinin ömrü bakımı, sportif faaliyetleri ve günlük ritüellerine göre değişmektedir. Sağlıklı gelişiminde ömrü 12 yıla kadardır. Ancak ortalama olarak 10 yıl kabul edilir. 3 yılın sonunda fiziksel özellikleri tamamlanacaktır.

Akita İnu Kaç Yaşında Çiftleşir?

Akita İnu cinsi 18 aylıkken çiftleşmeye başlayabilmektedir. Kızgınlık dönemleri 1,5 yılın sonunda kendini gösterecek, dişi ve erkek yapılarına göre farklı kızgınlık reaksiyonları gösterebilecektir. Japon Akita türü olarak bilinen bu ırkta dişinin hamilelik süresi 62 gün ile 65 gün arasında sürmektedir. Bir dişi Akita İnu 4 ile 8 arasında yavru doğurarak türünün devamlılığını sağlar.

Yorum (Yok)

Leave a Reply