Alman Kurdu Köpek Irkının Özellikleri Ve Bakımı

Alman Kurdu Özellikleri Ve Bakımı

Alman Kurdu Yaşam Süresi; Alman Kurdu güçlü kemik yapısı ve vücut özellikleriyle tam bir kurda benzemektedir. 12 yıl ile 13 yıla kadar sağlıklı bir yaşam sürebilmektedirler. Soğuk havalara karşı dirençli tüy yapıları ve hızlı koşmaya yatkın atletik vücut hatları olan Alman kurdu, özellikle hareketli sportif bir hayata ihtiyaç duyar.

Alman Kurdu Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Alman kurdu Özelliklerinden biri ise ömrü ortalama olarak 12 yıl ile 13 yıla kadardır. Köpek yaşında yıl ortalaması üzerinden 65 ila 70 yaşına kadar yaşadığına kanaat getirilir. Alman kurtlarının erkeklerinin kilogramı 30 ile 40 kg arasındadır. Dişi Alman kurtları 22 kg ile 32 kg arasında sağlıklı bir gelişim gösterecektir.

Alman kurdunun yaşamının büyük bir bölümü avlanmak, sportif etkinlikler ve sahibine olan bağlılığıyla geçmektedir. Arka patilerindeki esnek kas ve kemik yapısı hızlı koşma ve atlamaya yatkındır. Ön patileri ve pençeleri ise bir kurt kadar zarar verici güce sahip olabilmektedir.

Alman Kurdu Kaç Yaşına Kadar Büyür?

Alman kurdu ömrü ne kadar; Alman kurtları, sağlıklı ve iyi bir bakımda en fazla 15 yıla kadar yaşayabilmektedir. En az 9 yıl ile 13 yıla kadar yaşamalarındaki en temel unsur ise sportif olmalarının verdiği güçlü hayvansal güdülerden kaynaklıdır. Zeki ve eğitilebilir olması çalışma alanlarında da çalışma arkadaşı olması için yeterlidir.

Alman kurdu erkekler 60 ile 65 cm’ye kadar büyümektedir. Dişi Alman kurtları ise 55 cm ile 60 cm arasında büyüyebilir. Bakımı için mutlaka açık alanda olması ve yaşamının büyük bir bölümünü hareket içinde geçirmesi önemlidir.

Alman Kurdu Kaç Yaşında Çiftleşir?

Alman kurdu çiftleşme ritüelleri dişi kurdun kanamasından sonra başlayacaktır. Dişi köpekler için 12 ile 18. Aylar çiftleşme için normaldir. Erkekler için çiftleşme zamanı 18 ay içinde ve sonrasında başlayacaktır.

Alman kurdu kaç yaşına kadar yaşar; çok nadir görülse de en fazla bir Alman kurdu 18 yıla kadar yaşayabilmektedir. Genellikle 9 yıl ile 13 yıl ortalama yaşam süresi olarak kabul edilmektedir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply