Shih Tzu Ömrü Ne Kadar

Shih Tzu Ömrü Ne Kadar

Anavatanı Çin olan Shih Tzu kelime anlamı olarak aslan köpeği olarak tanınmakta. Küçük ve dayanıklı bir yapıya sahip olmasının yanı sıra aynı zamanda çift katmanlı uzun bir kürk yapısı vardır. Popülaritesini Çin İmparatorluğu döneminde kazanan Shih Tzu ırkı 1969 yılında AKC tarafından kayıt altına alındı.

Shih Tzu Kaç Yaşına Kadar Yaşar

Kalıtımsal sağlık problemleri Shih Tzu ırkının uzun yaşamında mükemmel bir yaşam kalitesi sürmesine izin vermez. Shih Tzu ömrü ne kadar olduğu yaşamını etkileyen faktörler arasındaki genleri ve bakımına bağlıdır.

Ömrü yaklaşık 13 yıldır ancak Birleşik Krallık da yapılan bir araştırmaya göre safkan olan Shih Tzu ırkı ortalama olarak 11 yıl yaşamakta. Özellikle yüz şekli sağlıklı bir yaşam sürmesi konusunda dezavantaj oluşturur aynı şekilde ömrünü etkileyen birçok etken arasında boyut ve şekil öne çıkar.

Ağzı kısa olduğundan dolayı nefes alırken zorlanır ve aşırı ısınma ile ilgili sorunlar yaşar dolayısıyla sıcak günlerde fazla egzersiz yapmaya tahammül edemez.

Shih Tzu Kaç Yaşına Kadar Büyür

Küçük yapısına rağmen sağlıklı bir yetişkin Shih Tzu son derece sağlam ve güçlü görünür. Shih Tzu ne kadar yaşar genetik yapısına göre değişir ancak 6 ila 8 ay arasında tam büyüme potansiyeline ulaşır.

1 yaşına kadar yetişkin kabul edilmesi ancak yetişkin olduğunda omuzlarından ayak parmaklarına kadar 9 ile 11 cm uzunlukta kilo olarak ise 9 ile 16 kilogram arasında büyüme durur.

Shih Tzu Kaç Yaşında Çiftleşir

Uzun ve yoğun saçlı küçük Çin köpeği Shih Tzu kaç yaşına kadar yaşar net olarak bilinmez ancak dişi Shih Tzu hayatı boyunca öfkeli döngü denilen çok sayıda üreme döngüsünden geçer.

İlk döngüsünü genellikle 6 ile 15 aylık olduğu süreçte yaşar, 15 aylıkken ilk döngüsünü yaşamayan kişiler veteriner tarafından kontrol edilmelidir daha sonraki süreçte her 7 ayda bir ya da iki kez 2 ila 4 hafta süren döngü yaşanır.

Erkek Shih Tzu, dişi köpeği çok uzakta dahi olsa koklayabilir ve onunla buluşmak ya da eşleşmek için agresif bir tavır içerisine girebilir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply