Kuzey Sibirya’da yaşayan Samoyedlerden adını alan Samoyed ırkı köpekler, uzun beyaz tüy tüyleri ve gülen yüz yapısı ile tanınır. Genel anlamı ile oldukça sağlıklı bir yapıya sahiptir ancak her köpekte olan küçük rahatsızlıklar samoyedler için de geçerlidir. Samoyed Ömrü Ne Kadar? Merak edilenlerin tümü içerikte yer alıyor!
Samoyed Kaç Yaşına Kadar Yaşar
Hipotiroid, katarakt, kalça çıkığı olur. Gastrik torsiyon ve progresif retinal atrofi hastalıklarının sık görüldüğü Samoyed ömrü ne kadar olduğu konusunda 12 ile 14 yıl arasında yaşam süresine sahip olduğu bilinmektedir.
Yaşına uygun ve besleyici öğeler içeren mamalar ile beslenmesi daha uzun süre yaşamasına destek olur. Pişmiş kemikten ve yüksek yağ içeren gıdalardan uzak durmak ve yemek artıkları ile beslememek sindirim sistemi açısından önemlidir.
Küçük bisküviler ya da kuru mamanın fazla verilmesi halinde obeziteye neden olur. Bu yüzden sağlıklı bir yaşam sürmesi ve ömrünün uzun olabilmesi için beslenmesi ve kilosu ile ilgili veterinere danışmak gerekir.
Samoyed Kaç Yaşına Kadar Büyür
Arkadaş canlısı, akıllı ve uyumlu hayvanlar olarak bilinen Samoyed ırkı, eğitimi zor bir hayvandır. İnsanlarla iyi anlaşır ancak diğer köpeklere karşı üstünlük kurmayı sever. Samoyed ne kadar yaşar bakımına bağlı bir sorudur. Yetişkin bir erkek Samoyed ortalama 53 ile 60 cm iken dişi Samoyed 48 ile 53 cm’dir.
Erkeklerde ağırlık 20 ile 30 kilogram arasında değişir. Dişilerde ise ağırlık 15 ila 22 kilogram arasında değişir. Kökeni Sibirya’ya dayanmaktadır. Bundan dolayı serin ortamları sever. Evde yeterli egzersiz yapıldığında rahatlıkla yaşar. Ancak eğitimi konusunda disiplinli ve sabırlı olmak gerekir.
Samoyed Kaç Yaşında Çiftleşir
Dişi ya da erkek Samoyedlerin deneyimli bir veteriner hekim kontrolünde 5 yaşına kadar çiftleşmesi gerek. Samoyed kaç yaşına kadar yaşar. Çiftleştirilme süreci ile ilgili tüm detaylı bilgiler veteriner hekimler tarafından paylaşılır.
Dişi köpeklerde kızgınlık dönemi 9 günlük bir süre içerisinde devam eder. 5 yaşından sonra erkek ya da dişilerin çiftleştirilmesi sağlık açısından sakıncalıdır. Dişi köpekler yılda iki kez 6 ay ara ile kızgınlık dönemi yaşar. 5 ila 10 günlük süre değişimleri normaldir.
Yorum (Yok)