Satılık Newfoundland Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Newfoundland

Newfoundland

Aslen Kanada’da yetiştirilen Newfoundland, adını Kanada’daki Newfoundland sahilinden alır. Sahildeki balıkçılara yardım etmek için çalışan köpekler olarak yetiştirilen cins; dev boyutları, tatlı mizaçları, suya dayanırlıklarıyla bilinirler. Aynı zamanda terapi köpekleri olarak da kullanılır.

Newfoundland Fiyat

Dünyanın en pahalı köpek ırkları arasında yer alan bu cins, sadakatleri, zekaları ve güçleriyle tanınır. Ancak köpek ırkının fiyatlarını etkileyecek birçok faktör vardır.

  • Türün nadirliği, yaşı, sağlığı ve köpeğin safkan olup olmadığı fiyatları belirler.
  • Coğrafi konum, birinin bu köpek ırkı için ne kadar ödemeye istekli olduğu konusunda rol oynar.
  • Bazı insanlar aynı zamanda, şampiyon soyundan yetiştirilen bu köpeğe, daha fazla ödeme riskini göze alabilir.

Tüm bunlar ışığında bu ırkın 2022 yılı fiyatları 7000 TL ile 20000 TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar, yavru olmaları durumunda 9000 TL ile 23000 TL ücretlere satın alınabiliyor.

Newfoundland

Newfoundland Yavru

Sakin mizacıyla ön plana çıkan Newfoundland yavru köpekler, köpek insanının köpeği olduğuna inanılır. Çünkü insanlarla olmayı sever ve çocuklarla arası mükemmeldir. Özellikle çok heyecanlandıklarında, salya akıtma eğilimleriyle bilinirler.

İlkbaharla ilgili en iyi şeylerden biri, bu cinsin yavrularının doğduğu zamandır. Bu sevimli, büyük kalpli köpekler, etrafta dolaşmaktan zevk alırlar ve çocuklu aileler için harika evcil hayvanlardır.

Yavrular, yetişkinliğe adım atmadan önce, büyük ölçüde sevgi ve ilgi görürlerse çok daha kolay eğitilir ve diğer canlılarla daha kolay sosyalleşmeye başlarlar.

İri görünümleri, onların neredeyse aslan görünümünde olmasına neden olur.

Newfoundland Özellikleri

Adını Kanada’nın Newfoundland bölgesinden alan bu cins köpekler, büyük köpek ırklarındandır. Soğuk iklimlerde sıcak kalmalarına yardımcı olan kalın kürkleriyle de bilinirler.

Görünüş özellikleri;

  • Dış görünüşü oldukça kabadır. Suda olmasını mükemmelleştirecek şekilde yağlı ve suya dayanıklı düz kürke sahiptir.
  • Kürk astarı yumuşak ve yoğun olmakla birlikte yıl boyunca dökülür.
  • Göğüs kısmında ve kuyruğunun ucu beyaz lekelere sahiptir.
  • Kafasına yakın şekilde küçük kulakları vardır ve büyük kafa yapısına sahiptirler.
  • Ayakları, yüzmeyi kolaylaştırması için, parmak aralarında dokuması vardır.
  • Kürkü siyah, gri, kahverengi/çikolata görünümünde olabilir.

Karakter özellikleri;

  • Çiğnemeye meyilli bir yapıları vardır.
  • Kilo alma potansiyelleri yüksektir.
  • Soğuk havaya dayanıklı olurken, suyu çok severler.
  • Eğlenceyi seven, arkadaş canlısı ve nazik yapıya sahiptirler.
  • Çocuklarla, diğer hayvanlarla ve yaşlı insanlarla iyi anlaşır.

Fiziki özellikleri;

  • Otalama 8 ila 10 yıl arası yaşamları vardır.
  • Erkek cinsleri 69 cm ila 71 cm boyundadır. Dişilerde 63 cm ila 66 cm boy vardır.
  • Dişiler 55 kg ile 65 kg arasında olurken; erkekler 65 ila 80 kg arasında değişir.
  • Sağlıklı bir dişi, ortalama 4 ila 12 tane yavrular.

Eğitilebilirlik özellikleri;

Sanıldığı kadar zor bir eğitim süreci olmayan Newfoundland köpek ırkının eğitiminde başarının anahtarı erken başlamak ve tutarlı bir eğitim sunmaktır. Herhangi bir köpek türünde olduğu gibi, bu cinste de olumlu pekiştirmeye en iyi tepki verecektir.

İkramlar, oyun zamanı veya basit övgü gibi ödüller, iyi sonuç verir. Kuralları ve sınırları erkenden belirlediğinizden ve bunlara kaldığınızdan emin olun. Sürekli sosyalleşme gerektirdiğinden, acemi köpek sahipleri için, tipik olarak önerilen bir cins değildir.

Kanada’da özellikle; balıkçı ağlarının geri alınmasında, suda kurtarma çalışmalarında, odun arabalarını çekmede ve diğer bazı hizmet işlerinde sıklıkla tercih edilirler. Yüksek seviyede IQ’ya sahip olan bu cins köpekler, itaat eğitimi ve net ipuçlarıyla mükemmel eğitilebilirler.

Beslenme özellikleri;

Bu ırk; gücü, zekası ve sadakatiyle tanınan, büyük çalışan köpekler sınıfındadır. Bu köpekler; en iyi aile evcil hayvanlarından bazıları olarak kabul edilir. Tüm köpek ırklarında olduğu gibi, sağlık ve esenliklerini korumak için, uygun beslenmeyi sağlamak önemlidir.

  • Sağlıklı kalmak ve gelişmek için, bol miktarda protein ve diğer besin maddelerine ihtiyaç duyarlar.
  • Mümkün olan en iyi diyeti sağlamak için, onun için hangi yiyeceklerin en iyi olduğunu ve ne kadar yemesi gerektiğini anlamak önemlidir.
  • Aşırı kilo alma eğilimi olduğundan; yaşına uygun beslenmelidir. Bunun için yavru, yetişkin ve yaşlı mamalarına dikkat edilmelidir.

Günlük önerilen miktar, ortalama 4 ila 5 bardak kaliteli kuru mamadır. Bunun yanında %22-24 protein ve %12-15 yağ içerikli diyet ile beslenmelidir.

Egzersiz ve aktivite özellikleri;

Bu köpek ırkı, gücü ve nazik tavırlarıyla tanınır. Aileleriyle vakit geçirmeyi severken, aynı zamanda bol miktarda egzersiz ve aktiviteye ihtiyaç duyarlar. Düzenli egzersiz olmadan, aşırı kilolu ve tembel olabilirler.

Yeterince egzersiz yapmasını sağlamanın en iyi yolu, onu uzun yürüyüşlere çıkarmaktır. Parkta getirme oyunu oynamak da köpeğinizi hareket ettirmenin mükemmel bir yoludur.

Bol miktarda egzersiz ve aktivite sağladığınızdan emin olmalısınız. Aksi takdirde köpeğiniz huzursuz ve yıkıcı olabilir. Her gün en az bir saat egzersize ihtiyaç duyarken; yüzmeyi, oyun oynamayı ve uzun yürüyüşlere çıkmayı çok severler.

Sağlık özellikleri;

  • Dirsek ve kalça displazisi, sistinüri, kalp hastalığına yatkındırlar.
  • Düşük kulaklı köpeklerde olan kulak enfeksiyonlarını alabilirler.
  • Kalp muayenesi, dirsek ve kalça değerlendirmesi ile sistinüri DNA testi tavsiye edilir.

Bunların yanında hipotiroidizm, kanser, gastrik torsiyon (şişkinlik), ön çapraz bağ bozukluğu görülebilir.

Tüy, tırnak, kulak ve diş bakımı özellikleri;

İri vücudu, kalın kürkü ile tanınan bu köpek ırkında; tüy, tırnak, kulak ve diş bakımına önem verilmelidir. Nazik dev olarak bilinen bu köpek cinsinin kulak ve diş temizliği düzenli olarak yapılmalıdır.

Tüyleri, haftada 2-3 kez fırçalanmalı ve iki ayda bir kere banyo yaptırılmalıdır. Tırnakları düzenli olarak kesilmeli, ayaklarında bulunan tüyler, düzenli olarak kırpılmalıdır. İlkbahar ve sonbaharda, orta düzeyde tüy dökülmesi yaşanır.

Newfoundland Sahiplenme

Çoğu insan köpek ırklarını düşündüğünde, Newfoundland köpek ırkı pek akla gelmez. Bununla birlikte, bu büyük ve nazik cins, çocuklu aileler için, en iyilerden biridir. Sadık, koruyucu ve çocuklarla arası iyi olduğu için, harika evcil hayvanlardır.

Ailenize bu nazik dev köpeği katmayla, köpeği sahiplenmekle ilgileniyorsanız, bilmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor.

  • Bu cinsin kişiliğinize ve tarzınıza uygun olup olmadığını araştırmanız gerekir.
  • Sahiplenmek önemli bir iştir ve sahipleneceğiniz köpeğe uzun yıllar sevgi ve şefkat göstermeniz gerekir.
  • Tüm sağlık kontrollerini yaptırmanız, beslenmesine dikkat etmeniz, gerekli eğitim ve egzersizleriyle ilgilenmeniz, sağlıklı gelişimi için önemlidir.

Tüm bunlar ışığında sahiplenme yapacaksanız, uygun sahiplenme ilanlarını araştırmalı ve bu araştırmayı güvenilir sitelerden yapmalısınız.

Satılık Newfoundland

Yeni bir köpek ararken birçok aile, yaygın olarak kabul edilen ırklara yönelir. Bununla birlikte, aynı derecede sevimli ve evcil hayvanlar yapan, ancak onları iyi bilmeyen birçok köpek ırkı bulunuyor.

Bu ırklardan biri Newfoundland köpek ırkı, çocuklu aileler için mükemmel olan, büyük ve nazik bir köpektir. Mükemmel yüzücüler olarak bilinirler ve sudaki herhangi bir şeyi kurtarmak için, doğal içgüdüleri vardır.

  • Bu köpek ırkı, koşmak ve oynamak için bolca alana ihtiyaç duyan büyük köpeklerdir.
  • Ağır olmakla birlikte, daha fazla egzersize ihtiyaç duyarlar.
  • Bunun yanında nazik devler olarak bilinirler ve çocuklarla arası çok iyidir.
  • Koruma içgüdüleri mükemmeldir ve çok iyi bekçi köpekleri olabilirler.

Köpeğin ailenize uygun olduğunu düşünüyorsanız; kopekyavrusu.com sitemizden tüm ilanları inceleyebilirsiniz. İlanlarımızda köpeğin yaşını, cinsiyetini, soyunu, sağlık durumunu ve diğer özellik ayrıntılarını inceleyerek satın işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

İlanlarımızı takip ederken, ilan sahibinden köpeğin görüntülü görüş olup olmadığı tercihini kullanabilir, mümkünse köpeğin rahat transfer edilebilmesi için, bulunduğunuz bölgeye yakın köpek ilanlarına bakabilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply