Satılık Bobtail Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Bobtail

Bobtail

Eski İngiliz çoban köpeği olarak adlandırılan Bobtail köpek ırkı; İngiltere’nin güneybatı bölgesinde ortaya çıktığı düşünülüyor. 1885 yılında eski İngiliz çoban köpeği olarak tanınmış, 1970’li yıllarda daha fazla popüler olmaya başlayan bir köpek cinsidir.

Bobtail Fiyat

Kısa kuyruk olarak da bilinen köpek ırkı, yavru ve yetişkin fiyatları olarak değişkenlik gösteriyor. Çeşitli renk ve boyutlarda olan ve mükemmel aile hayvanları olabilen bu cins köpeklerde, fiyatları etkileyen birçok etken bulunuyor.

  • Cins köpeklerin; soyu, yaşı, cinsiyeti, sağlık durumu, nerede yetiştirildiği gibi birçok faktör, fiyatları etkileyecektir.
  • 2022 yılında ortalama yavru fiyatları 4000 TL ile 5000 TL arasında değişkenlik gösterir.
  • Yetişkin fiyatları ise, 2022 yılında 5000 TL ile 6000 TL arasında değişir.

Çoğu zaman yavru ve yetişkin fiyatlarını, köpeğin tüy rengi bile etkileyebilir. Bu yüzden değişen fiyatlara hazırlıklı olmanız önemlidir. Bunun yanında bazı yetiştiriciler, daha nadir türleri için, daha yüksek ücret alabilirler.

Bobtail

Bobtail Yavru

Kısa kuyruk ya da eski İngiliz çoban köpeği olarak adlandırılan Bobtail yavruları, birçok farklı renk ve desende olabilirler. Onlara adını veren aslında kısa ve küt kuyruklarıdır. Aktif ve oyuncu olan yavrular, aynı zamanda harika arkadaşlar ve evcil hayvanlardır.

Eskiden soylular ya da zengin çiftçiler tarafından kullanılan bu cins yavrular, özellikle kucakta bulunmayı çok severken, sürekli olarak okşanmaları, rahatlamalarına olanak tanır.

Sahibiyle mükemmel bir bağ kurabilen yavrular, sahibinin öğreteceği her türlü şeyi hemen algılama yeteneğine de sahiptir.

Bobtail Özellikleri

İngiltere’de 19.yüzyılın başlarından itibaren yetiştirilmeye başlanan, atletik özelliklere sahip Bobtail sürü köpeği olarak kullanılıyor. Ancak tüm özellikleri bunlarla sınırlı değildir.

Görünüm özellikleri;

  • Uzun ve çok yoğun tüyleriyle ön plana çıkan bir köpektir.
  • Gövdesi kare orantıya sahip ve simetriktir.
  • Gözleri kahverengi, mavi ya da biri kahverengi biri mavi olabilir.
  • Kafatası büyük ve kare şeklindedir ve burun siyahtır.
  • Hijyen ve maddi yönlerden dolayı, kuyruğu kütleştirilmiştir.
  • Köpek yavrularında kuyruksuz doğmalarına neden olan gen vardır. Kuyruklu doğanlarda ortalama 4-5 cm uzunluğu geçmemesi gerekir.

Karakter özellikleri;

  • Sahibine çok sadıktır ve aile onlar için çok önemlidir.
  • Öğrenmeyi çok severler ve oyunculuk bakımından üst seviyededirler.
  • Koruma içgüdüsüne sahip olmalarının yanı sıra, oldukça arkadaş canlısı, sevecen ve barışçıldırlar.
  • Oldukça zeki, girişken ve naziklerdir.

Eğitilebilirlik özellikleri;

Temelinde güven olan eğitim verilmelidir. Hiçbir zaman zorlamaya hoşgörü göstermezler. Sahibiyle mükemmel duygusal bir bağ kurduğundan, çok rahatlıkla eğitilebilirler.

Sıkılmasını önlemek için, sürekli olarak meşgul edilmeleri gerekir. Havlama potansiyeli çok yüksektir. Tipik koruyucu içgüdüsü dolayısıyla gütme yeteneği üst seviyededir.

Egzersiz ve aktiviteler;

  • Kısa kuyruğu ile tanınan bu köpek türü, çalışan köpek olarak kabul edilen, orta boy bir köpektir.
  • Kızak, sürü ve koruma gibi birçok farklı amaç için kullanılabilen, çok yönlü bir ırktır.
  • Yüksek enerji seviyeleriyle bilinir ve bol miktarda egzersiz ve aktivite gerektirir.
  • Açık havada aktif olmaktan hoşlanan aileler için mükemmel bir seçimdir.
  • Yürüyüş, oyun oynama ve yüzme dahil olmak üzere, kısa kuyrukla yapabileceğiniz birçok aktivite ve egzersiz bulunur.

Bu ırkı aktif tutmanın, getirme oynamak, yürüyüşe çıkmak ve yüzmek dışında; kalk, gel, bekle, otur, kal gibi farklı komut aktivite ve egzersizleri de deneyebilirsiniz.

Fiziki özellikleri;

  • Ortalama 12 ila 13 yıl yaşam ömürleri bulunur.
  • Kürk uzunluğu orta uzunluktadır ve disket kulak tipine sahiptir.
  • Dişilerin boyları 51 cm ila 56 cm arasında olurken; ağırlıkları 27 kg ile 36 kg arasındadır.
  • Erkeklerde boy 56 cm ila 66 cm olurken; 32 ila 45 kg ağırlığa sahiptirler.
  • Açık kahverengi, beyaz, gri, kahverengi, mavi tüy rengine sahiptirler.

Beslenme özellikleri;

Bobtail köpek ırkında beslenme ihtiyacına dikkat edilmesi gerekiyor. Günlük ortalama 2.5-4.5 ölçek, yüksek kaliteli kuru mama, iki öğün şekilde verilebilir. Beslenme ihtiyacı; köpeğinizin büyüklüğüne, yaşına, ne kadar yediğine, metabolizmasına ve aktivite düzeyine göre değişebilir.

Köpeğinizi beslerken, aşırıya kaçıp kaçmadığınızı anlamak için;

  • Verdiğiniz mama cinsinin kalitesinin önemi büyüktür. Ne kadar kaliteli mama tüketirse, o kadar fazla yemek isteyecek ya da kalitesi düşükse, fazla yemek istemeyecektir.
  • Her zaman beslerken, mamanın tamamını değil, ölçek hesabıyla bölerek sunmanız gerekir.

Kilo alıp almadığından emin olmak için, beline bakabilirsiniz. Yani ellerinizi köpeğinizin sırtına koyarak; omurgalarını hissetmeniz gerekir. Bu hissiyatı duymuyorsanız, daha az yedirmeli ve bol egzersiz yaptırmalısınız.

Sağlık özellikleri;

Sağlığı ve uzun ömrü ile bilinen nadir köpek ırklarından olan Bobtail, cinsine özgü birkaç sağlık sorunu vardır ancak, çoğunlukla dayanıklı köpeklerdir.

  • Ana sağlık sorunlarından biri kalça displazisidir. Bu, köpekte ağrı ve topallığa neden olabilen, bir eklem bozukluğudur.
  • Göz enfeksiyonları olabilir. Kronik göz enfeksiyonları, köpeklerde çok ağrılı olabilir ve ilaçla tedavi edilebilir. Nadir durumlarda kornea tedavi edilir.
  • Cilt iltihapları, bazı ırklarda kalıtsal olabilir.
  • Tiroid bezinden üretilen hormon eksikliğinden dolayı oluşan hipotiroidizme sahip olabilirler. Kısırlık, hastalığın en hafif belirtisidir. Obezite, uyuşukluk, düzensiz ısı döngüleri ise en belirgin belirtileridir.
  • Oldukça yaygın şekilde görülen sağırlık olabilir. Bazı durumlarda ilaç ya da ameliyat ile tedavi edilebilir ancak, tam anlamıyla tedavisi mümkün değildir.

Tüy, tırnak, diş ve kulak bakımı özellikleri;

Görünüşü ve ceketi açısından çok büyük olan bu cins, bazen dalgalı görülen uzun tüylere sahiptir. Uzun tüylere sahip olduğu için tüy bakımına önem verilmelidir. Haftada en az 2 kere taranmalı, kirlendiği her zaman banyo yaptırılmalıdır.

Banyo yaparken, uygun malzemelerin kullanılması, cildin daha sonra sorun çıkarmaması için önemlidir. Ağız kokusunu gidermek için, çiğneme ürünlerinin yanı sıra, düzenli olarak dişin fırçalanması önerilir. Aynı zamanda kulak için veterinerin önerdiği şekilde temizlik yapılması gerekir.

Bobtail Sahiplenme

Çoğu insan, evlat edinilebilir köpekleri düşündüğünde; tatlı yüzlü, sarkık kulaklı köpekler aklına gelebilir. Ama aynı derecede sevimli ve iyi bir yuvaya ihtiyacı olan başka köpek ırkları da vardır. Böyle bir cins ise eski İngiliz çoban köpekleridir.

En popüler köpek ırklarından olan çoban köpekleri; arkadaş canlı ve eğlenceli kişilikleri ve zekalarıyla tanınırlar. Herhangi bir aileye harika evcil hayvan olurlar. Bir İngiliz çoban köpeği sahiplenmek istiyorsanız, kopekyavrusu.com sitemiz üzerinden verilen ilanlara bakabilirsiniz.

Sadık, koruyucu, sevecen, oyuncu olmalarının yanı sıra, çocuklu aileler için de mükemmel bir seçim olacak eski İngiliz çoban köpeği için ilanlara bakarken; soyuna, yaşına, cinsiyetine, nerede yetiştirildiğine, sağlık durumuna bakmanız önemlidir.

Satılık Bobtail

Kısa kuyrukları, sevimli yüzleri, orta boy uzunluğu ile mükemmel olan Bobtail köpek ırkı, iyi aile köpeği olarak kabul edilir. Ayrıca çocuklarla çok arkadaş canlısı ve iyi oldukları bilinir.

Çevrimiçi ve evcil hayvan dükkanları da dahil olmak üzere, birçok farklı yerde satılık olarak bulunabilirler. Eski İngiliz çoban köpeği satın almakla ilgileniyorsanız, bilgisi olmayan ya da sorumsuz yetiştiricilerden uzak durmalısınız.

Bilgisiz ve sorumsuz yetiştiricilerin elindeki bu köpekler mizaç kusurları oluşturur. Hiperaktivite, saldırganlık, korku gibi birçok kusur, davranışlarına yansımaya başlar. Bu yüzden güvenilirliğini kanıtlamış kopekyavrusu.com ilan sitemizi inceleyerek, kendinize ve ailenize en uygun köpek ilanlarını görebilirsiniz.

Sitemiz üzerinden inceleyeceğiniz ilanlarda; köpeğin yaşı, soyu, cinsiyeti, sağlık durumu, eğitimli olup olmadığı, yavru ya da yetişkin olduğu gibi birçok bilgiye rahatlıkla ulaşabilir hatta mümkün olduğunca, köpek sahibinden görüntülü arama ile köpeği daha yakından tanıma fırsatı da bulursunuz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply