Satılık Goldendoodle Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Goldendoodle

Goldendoodle

Golden Retriever ve fino köpeği (kaniş ve/ya Toy Poodle) arasında bir melez olan karışık cins köpek ırkı Goldendoodle, tasarımcı bir köpek olarak kabul edilir ve bu yüzden farklı şekil, boyut ve renklerde gelir.

Genellikle arkadaş canlısı, eğlenceli, çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla arası iyi olan bu köpek ırkı, zeki köpekler olarak kabul edilir ve çoğunlukla hizmet köpeği olarak kullanılırlar.

Son yıllarda giderek daha popüler hale gelen Goldendoodle satılık ilanları için, kopekyavrusu.com sitemiz üzerinden araştırma yapabilir ve uygun gördüğünüz ilanımıza başvuru yaparak, aileniz ve yaşantınız için uygun olabilecek birini, ailenizin sevimli ve yeni üyesi yapma adımlarını başlatabilirsiniz.

İlk olarak 1969 yılında Monica Dickens tarafından, standart kaniş ile Golden Retriever yetiştirildi ve ilk doodle yani kaniş melezi üretildi. 90’lı yıllarda daha da popüler hale gelen cins, tasarımcı tür olarak günümüze kadar geldi.

Golden Retriever ve kaniş (Toy Poodle) türünün en yenilerinden kabul edilen ırkın üreme tarihi 1990’lı yıllara dayanıyor. Bu köpek ırkı; standart, orta ve minyatür olmak üzere, üç farklı boy olarak üretilebiliyor.

Goldendoodle

Goldendoodle Fiyat

Goldendoodle fiyatları, bu köpeklere olan talebin de fazla olması dolayısıyla artış gösteriyor. Bu yüzden yavru Goldendoodle fiyat aralığı ise 15.000 TL ile 40.000 TL arasında değişen fiyatlara sahiptir.

  • Saygın bir yetiştiriciden standart boyda yavru tercih ettiğinizde ortalama maliyetiniz 8000 TL ile 30.000 TL arasında değişiyor.
  • Çok renkli ya da oyuncak boyutunda bir yavru tercih ettiğinizde fiyatlar daha da artıyor ve ortalama 9000 TL ile 35.000 TL arasında maliyetiniz olabiliyor.

Bunun yanında çay fincanı, oyuncak ya da mikro boyutlardan Goldendoodle fiyat 2022 yılında, üremeleri daha zor olacağından, çok daha maliyetli bir fiyata geliyor. Ortalama fiyatlar ise bu boyutlardakiler için 9000 TL ile 40.000 TL arasında değişebiliyor.

Bu fiyatların değişkenliğinde boyutlarının yanı sıra; yetiştiricisinin saygınlığına, sağlık durumuna, soyuna, eğitimli olup olmadığına, sağlık kontrollerinin yapılıp yapılmadığına, nerede olduğuna, hatta tüy renginin de etken olduğu unutulmamalıdır.

Goldendoodle Sahiplendirme

Gittikçe daha fazla insan, bu harika köpekler hakkında bilgi edindikçe, Goldendoodle sahiplendirme de giderek daha popüler hale geliyor. Onlar bir Golden Retriever ve bir fino köpeği arasında bir melezdir ve bu neden, çoğunlukla; arkadaş canlısı, zeki ve çocuklarla arası iyidir.

Kolayca eğitilebilirler ve harika aile hayvanları olabilirler. Bunun yanında bir köpek evlat edinmek; sorumluluk gerektiren, dikkatli ve özverili gerçekleştirilmesi gereken bir durumdur.

Genellikle yavrulardan birini iyi bir eve yerleştirmeye istekli, sorumlu bir yetiştirici bulmayı içeren Goldendoodle ücretsiz sahiplendirme için, kopekyavrusu.com sitemizi inceleyerek; aile yaşantınıza uygun olabileceğini düşündüğünüz, bulunduğunuz lokasyona daha yakın olan ilanlardan tercih yaparak, evlat edinme işlemlerini başlatabilirsiniz.

Goldendoodle Özellikleri

Bir fino köpeğiyle Golden Retriever köpeğinin melezi olan Goldendoodle özellikleri, bu köpek cinsini tercih eden her hayvan severin bilmesi gereken bilgileri içerir. Bu bilgiler sayesinde hayvan severler, bu özel köpeğin yaşantısını daha kolay hale getirebilirler.

Görünümleri;

  • Boyutları tamamıyla fino köpeğinin genlerine bağlıdır.
  • Tüy renkleri siyah, bakır, gri, altın sarısı, beyaz, kayısı, kırmızı, çikolata, gümüş şeklinde değişebilir.
  • Alerjiklere karşı dosttur ve çoğu zaman hipoalerjenik olarak tanımlanmış kıvırcık tüylere sahiptirler.
  • Ortalama 10 yıl ile 15 yıl arasında ömürleri vardır.
  • Ağırlıkları ortalama 6 kg ile 41 kg arasındadır. Boyları ise 33 cm ile 61 cm’dir.
  • Kaslı ve güçlü yapıları vardır. Göğüs şekli geniş ve derindir.
  • Boyun kısmı, dar ya da geniş olurken; kulakları geniş, sarkık ya da düşük olabilir.
  • Bacak uzunlukları değişken olurken; bacak ve ayaklarında da tüylenme görülebilir.

İnce, yumuşak, yoğun, dalgalı, parlak ve kıvrımlı olmak üzere farklı tüy yapılarına sahip olabilirler. Kuyrukları diktir ve yoğun tüylerle kaplıdır. Düzden dalgalı yapıya değişen, gevşek buklelere sahiptirler.

Bunun yanında alerjiler; köpeğin kürkünden dökülen kepek yani ölü deri hücreleri dolayısıyla meydana geliyor. Hafif alerjen olan insanlar, daha az tüy döken bu cins köpeklere karşı şiddeti az tepkiler verirken, yine de bu köpeklerin hipoalerjenik olduğunun bir garantisi bulunmaz.

Sağlık durumu;

Melez bir ırk olduğundan dolayı, sağlıklı olmasına rağmen, bazı genetik rahatsızlıkları olabilir. Kalça ve dirsek displazisi, uzun kulaklı olanlarda kulak enfeksiyonu, hipotiroidizm, katarak, Patella luksasyonu gibi rahatsızlıklar görülebilir.

Bunun yanında kalça ve dirsek değerlendirmesi, kalp muayenesi, patella değerlendirmesi, göz doktoru değerlendirmesi ve sağlık testlerinin yaptırılması, sağlıklı yaşaması için önemlidir.

Eğitimleri;

Bu cins köpekler, ebeveynlerinin genlerini taşır ve kanişin zekasını, Golden Retriever cinsin ise eğitime olan açıklılığını alırlar. Sahibini memnun etme isteğinin ön planda olduğu bu cinslerin erken eğitilmesi ve sosyalleştirilmesi, iyi huylu ve daha itaatkâr yapıya sahip olmalarına fırsat verir.

  • Verilen eğitim süresince sabırlı, sevgi dolu ve tutarlı davranışlar gösterilmelidir.
  • Sevdikleri zaman, yüksek seviye bağlılık gösterirler ve bu konuda oldukça hassas davranırlar.
  • Sert davranışlara ve uyarılara kulak asmazlar ve bu konuda kötü yönde etkilenebilirler.
  • Sert tepki verdiğinizde; eğitime karşı isteksiz olmaya, gerilmeye ve ilgisiz davranmaya başlarlar.

Eğitimleri süresince eğitimin düzenli aralıklarla yaptırılması gerekir. Eğitim saatlerinin uzunluğu kısa tutulmalıdır. Çünkü kısa sürede canları sıkılıp, dikkatlerinin dağılmasına neden olabilirsiniz. Dersi bu yüzden yarım bırakabileceklerini unutmamalısınız.

Köpeğinizin eğitimden hoşlanmasını sağlamak için, farklı metotlar kullanılmalıdır. Övgü alacakları, ödül sisteminin bulunduğu, eğlenceli oyun ve aktivitelerin yapılabileceği bir eğitim, köpeğinizin ilgisini daha da uzun süre canlı tutmaya yetecektir.

Sosyalleşme konusunda köpeğinizin gerekli eğitimi almış olması gerekir. Erken sosyalleşme durumunda; farklı insanlarla tanıştırılmalı ve farklı evcil hayvanlarla bir araya getirilmelidir.

Aldığı eğitim ve sosyalleşme doğrultusunda; refakatçi köpek olarak, arama kurtarma köpeği olarak, rehber köpek olarak, çevik kuvvet polis köpeği olarak farklı şekillerde hizmet de alabilirsiniz.

Egzersizleri;

Orta seviyede egzersiz ihtiyacı olan bu cins köpeklerin, enerjisini atabilmesi için, fiziki ve zihinsel egzersizlerine önem verilmelidir.

  • Günlük ortalama 60 dakikalık aktiviteler yaptırılabilir.
  • 5-3 km’lik yürüyüşler yaptırabilirsiniz.
  • Aktiviteler arasında; top getirme, ip üstünden atlama, yüzme gibi faaliyetleri yaptırabilirsiniz.
  • Yürüyüş yapmak, bahçede oynamak, yüzmek, bu cins köpeklerin çok sevdiği aktivitelerdir.
  • Orta seviye yürüyüşler egzersiz ihtiyaçlarını karşılar ve özellikle daha fazla zaman geçirmesi ve bağlanması için önemlidir.

Egzersizlerinin tam ve rutin şekilde yaptırılmaması durumunda köpeğiniz; agresif tavırlar sergilemeye başlar. Çoğu zaman yıkıcı davranışlar da gösterebilir. Bu yüzden egzersizleri atlanmamalı ve muhakkak gün içinde kısa da olsa yaptırılmalıdır.

Beslenme ve diyetleri;

Köpeğinizin daha sağlıklı büyümesini ve gelişimini tamamlaması için, kaliteli köpek mamalarıyla beslenmesi ve sadece veterinerinizin onaylayacağı, ev gıdalarıyla beslenmesine özen göstermeniz gerekir.

  • Köpeğinizi sadece ev yemekleri ya da sadece ticari mamalarla beslememelisiniz.
  • Günlük alacağı kalori miktarı, ev yemekleriyle karşılanamadığı için, kuru ve yaş mama verilmelidir.
  • Köpeğinizin yaşı, cinsi, alerjen durumu, kısırlaştırılıp kısırlaştırılmadığı gibi etkenlere dikkat ederek, kuru ve yaş mama verilmelidir.
  • Köpeğinizin günlük kalori ihtiyacını karşılaması için, günde 1-3 ölçek arasında, kaliteli kuru mama verilmelidir. Bu öğünler bölünerek de verilebilir.

Köpeğinizin yeterli beslenememesi durumunda; sağlıkları ve aynı zamanda tüyleri de olumsuz şekilde etkilenir. Verdiğiniz kuru ve yaş mamalar, köpeğinizin gelişiminde ve günlük alması gereken besin ihtiyacını karşılamalıdır.

Kuru ve yaş mamanın öğünlerini ve ölçeğini, köpeğinizin büyüklüğüne ve yaptığı günlük aktivite seviyesine göre ayarlamalısınız. Köpeğinizin düzenli beslenmesi planı ve kilosuyla ilgili herhangi bir endişeniz bulunuyorsa, veterinerinize danışmaktan çekinmemelisiniz.

Tüm bunların yanında Goldendoodle bakımı da önemli aşamaların gerçekleştirileceği bir rutini gösterir. Bu rutin hayatınızın bir parçası olmalı ve düzeni bozulmadan yapılması durumunda, köpeğinizin ömrünü daha da uzatabileceğinizi unutmamanız gerekir.

Tüy bakımı ve diğer bakımlar;

  • Köpeğinizin ortalama 5,08 cm ile 7,62 cm uzunluğunda dalgalı veya kıvırcık tüylere sahiptir. Kuyruk, kol, kulak bölgelerinde de uzun tüyler vardır. Çoğu zaman bacaklarda da hafif tüylenme olabilir.
  • Köpeğinizin kafasındaki saçları daha kısa olmalıdır.
  • Hafif tüy dökerler. Ancak çoğu zaman sahipleri tarafından kaplamaları daha da kısaltılabilir.
  • Banyo yaptırılırsa; kürkü ve deri yağları ile nem kaybolmuş olur. Bu yüzden yıkanmaları doğru değildir.
  • Tartar oluşumunu, ağız kokusunu, diş eti hastalığını önlemek için, düzenli olarak en az 3 kere, dişleri fırçalanmalıdır.
  • Yürürken patilerinden ses geliyorsa, tırnakları uzamıştır ve uzun tırnaklar, yürürken canını acıtır. Bu yüzden tırnakları düzenli kesilip törpülenmelidir.
  • Kulak enfeksiyonlarını önlemek için, sık sık kulak kontrolü yapılmalıdır. Kulakların kontrolünde, kulakları temizlemek adına, pH dengeleyici nemlendirme ürünleriyle kulak temizlenebilir. Temizlik yapılırken kulak kanalına herhangi bir müdahale yapılmaz.

Bakımı sırasında ağız bölgesinde, gözlerde, ciltte, burun ve ayaklarda; yara, kızarıklık, kabarma gibi durumlara rastlanılırsa, muhakkak veterinere götürmeniz gerekir. Bunun yanında tüyleri ne kadar kıvırcık olursa, taranması ve tımarlanması o kadar zorunlu ve sık hale gelir.

Satılık Goldendoodle Yavrusu

Köpek sahibi olmak ister sahiplenme şeklinde olsun ister satın alma şeklinde olsun, büyük sorumluluk gerektiriyor. Bu nedenle ideal sahibin sağlıklı sabrının yanında çok şey vermesi gerekir.

Aktif bir yaşam tarzına sahipseniz ya da en basitinden köpeğinizin ihtiyacı olan egzersiz ve aktiviteleri yapmasına yardımcı olacak kadar zaman ayıracaksanız, bir Goldendoodle yavrusu sizin için ideal olacaktır. Aynı şekilde bu yavru için de siz, mükemmel bir aile olacaksınızdır.

Bu köpekler çoğunlukla uysal olmalarıyla bilinirken; insanlara bağlanmaları, çoğu zaman ayrılık kaygısına neden olabiliyor. Çünkü uzun süre yalnız bırakılmaması gereken bir cinstirler ve uzun süreli ayrılıklarda mutsuz olabilir ve depresyona girebilirler.

Bu köpeğe sahiplik edecekseniz; köpeğinizin bir rutine alışmasına yardımcı olmaya hazır olmanız ve onlara mutlu enerjinizi vermeniz önemlidir. Golden Retriever ve fino köpeği melezi olan bu cins; dost canlısı, dönük kişilikleri ve hipoalerjenik kürkleriyle yetiştiriliyorlar.

Alerjenik bir yapıya sahip kişiler için oldukça ideal olan yavrular, çok zeki oldukları için de eğitimleri çok daha kolay gerçekleşiyor. Yavru fiyatlarının da cinsine, kürk rengine, eğitimli olup olmadığına, nereden geleceğine, yetiştiricisine bağlı olarak değişeceği bu cins köpekler, çok fazla tüy dökmediklerinden, çocuklara karşı hassasiyetlerinden dolayı, iyi bir evcil hayvandır.

Ailenize cıvıl cıvıl, neşeli, enerjik, dost canlısı bir üye kazandırmak istiyorsanız; uysallığı, renkli karakteri, dost canlısı mizacı, oyuncu tavırlarıyla hem size hem de çocuklarınıza iyi bir arkadaş ve dost olabilecek satılık Goldendoodle yavrusu için, kopekyavrusu.com sitemizi inceleyebilirsiniz.

Sitemiz üzerinden satılık ilanlarını inceleyerek; yaşına, eğitimine, nerede olduğuna, sağlık durumuna bağlı olarak tercih yapabilir ve ilan sahibiyle görüşmelere başlayarak, bu sevimli ve dost canlısı köpeği, ailenizin yeni bir üyesi yapabilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply