Satılık Dachshund (Sosis Köpek) Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Dachshund

Dachshund Sosis Köpek

Alman köpek yetiştiricileri tarafından üretilen Dachshund oyuncak, standart ve minyatür olmak üzere üç boyuttur. Sosis köpek ırkı olarakta bilinir. Ağırlıkları 3,5 kg olan köpek cinsi kısa tüylüdür. Tüylerine göre smooth, wirehaired ve longhaired olarak adlandırılırlar.

Tazı köpekleri olarak da bilinen Dachshund sahiplendirme ilanlarına bakıyor ve apartmanda yaşıyorsanız ya da bahçeli bir eviniz varsa bu cins tam size göre! Evde yaşama rahatlıkla uyum sağlar. Ayrıca ilk kez köpek bakma deneyimi yaşayacak olanlar içinde uygun bir cinstir. Oldukça sevecen olan Dachshund soğuk havaya alışkın değildir. Gururlu bakışları, küçük bedenleriyle ailenizin en sevecen üyesi olacak.

Dachshund Fiyat

Renklerine, şecere durumuna ve yaşına bağlı olarak Dachshund fiyat aralığı değişiklik gösteriyor. Fiyatların değişmesinde yıllık mama bakım maliyeti de etkilidir. Dachshund fiyat 2022 senesinde 4.000 TL ve 7.000 TL arasındadır.

Boyutları minik olduğu için ve tüy dökme problemi olduğu için Dachshund birçok aile tarafından tercih edilir. Bu sebeple Dachshund fiyat ekşi gibi birçok forum sitesinde sohbet konusu oldu.

Dachshund Sosis Köpek

Dachshund fiyat 2020 yılında 3.000 TL – 4.000 TL civarındaydı. Dachshund fiyat 2021 senesinde bir hayli artış gösterdi. Düz renkli kahverengi olanları en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Köpek satın almadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ona yaşam süresi boyunca dostluk edip edemeyeceğinizdir. Her ne kadar Dachshund size zorluk çıkarmasa da ona bakmak sabır ister.

Annesinden çok erken yaşta ayrılan yavru köpek ısırma eğiliminde olur ve yalnız kaldığında çok fazla havlar. Bu durumlara da sabırla karşılık vererek ona en iyi eğitimi sunabilmelisiniz. Özellikle evinizde bakacaksınız ilk iş alan belirlemek olacak. Belirlediğiniz alan içerisinde evde çiş eğitimi vermeniz şart. Ardından dışarıda çiş eğitimine geçebilirsiniz. Bakamayacağınıza inanıyorsanız satın almayın.

Dachshund Sahiplendirme

Koruyucu kişiliğe sahip olan Dachshund sahiplenme işlemlerinde bulunuyorsanız dikkatli olmalısınız. Küçük çocuklarla, bebeklerle anlaşma düzeyleri yetişkinlere nazaran daha düşüktür. Dolayısıyla mutlaka sizin denetiminizde çocuklarla yavruluk döneminden itibaren sosyalleştirilmeli. İyi bir eğitim verildiğinde yaşamınıza kolaylıkla uyum sağlayacaktır.

Dachshund ücretsiz sahiplenme arzunuz varsa bu türün fazla havladığını da bilmelisiniz. Bilhassa yavru olanlar havlamaya bayılır. Bahçeniz varsa aşıları tamamlandıktan sonra sevimli dostunuza bu alanda bakabilirsiniz. Küçük hayvanları kovalamaya bayılan Dachshund yer altında delik kazmayı da bir hayli sever.

Son derece akıllı ve zeki bir tür olup uzun süre dışarıda bırakıldığında yiyeceğe ulaşmanın pratik bir yolunu bulacaklardır.  Ücretsiz Dachshund sahiplenme işlemlerinden sonra köpeğinizin aşı durumunu kontrol etmenizde yarar var. Yavruluk dönemi aşıları tamamlandıktan sonra çiş eğitimini dışarda vermeye başlayabilirsiniz.

Hiperaktif köpekler arasında yer almazlar. Dolayısıyla sizinle yavaş bir yürüyüşün tadını çıkaracaklar. Eğer enerjili bir Dachshund’a denk gelirseniz eğlenceli halleriyle yaptıkları hareketlere gülmeye hazır olun. Zaman zaman yavru dostunuz ayağınızdaki çorapları çalarak kaçabilir. Fakat temel eğitimler öğretildiğinde daha rahat hareket eder ve köpeğinizle şahane bir yaşam sürersiniz. Ömrü yettiğince ona bakabileceğinize inanıyorsanız sahiplenin.

Dachshund Özellikleri

Almanya’da porsuk avlamak için geliştirilen Dachshund’un kökeni 600 yıldan çok daha eski bir tarihe dayanıyor. Yere yakın olan gövdeleri tüneller kazmak için şahanedir. Cesur ve kendine güvenen Dachshund özellikleri şu şekilde;

  • Boyutları minik olmasına karşın son derece korkusuzlar. Kendilerinden çok daha büyük hayvanlara karşı da cesaretli davranırlar.
  • Aile köpeği olup aynı zamanda da iyi birer bekçiler. Korumacı özellikleri yüksektir.
  • İyi bir eğitim aldıklarında çocuklarla ve bebeklerle de iyi anlaşırlar. Ancak eğitim düzeyleri orta seviyededir.
  • Kazmayı çok severler. Bu nedenle bahçeli bir eve sahip olanların tercih etmesi uygun olacaktır. Ancak yine de apartman hayatına da uyum sağlarlar.
  • Yaşam süreleri 12 – 15 yıl arasındadır. Sahiplerine yakın olmaktan hoşlanan bu cins yalnız bırakılmayı sevmez.
  • Duyularının gelişmiş olması da Dachshund köpek özellikleri arasında yer alır.  Dolayısıyla bazı durumlarda utangaçlık gösterebilirler.
  • Tek bir kişiyle yakın bağ kurarak o kişiyi herkesten kıskanabilirler.
  • İnatçı oldukları için evden yürüyüş için çıkarırken zorluk çekebilirsiniz. İyi bir eğitim alması yaşam standartlarınıza uyum sağlaması açısından önemlidir.

Dachshund özellikleri ve bakımı oldukça kolay. Özellikle tüyleri kısa olduğundan dolayı sık sık taramanıza gerek yok. Haftada bir kez taramanız yeterli olacaktır. Onları eğitirken sabırlı ve kararlı davranmalısınız. Çünkü bazı yavrular bağımsız bir ruha sahiptir.

Avlanmak adına yetiştirildiklerinden dolayı doğalarına uygun bir şekilde davranırlar. Örneğin evinizde ona verdiğiniz oyuncakları av olarak görebilir ve parçalama eğilimi gösterebilirler.

Yüksek ve derin bir havlama sesine sahipler. Havlama konusunda da onu eğitirseniz komşularınız rahatsız olmayacaktır. Yeterli düzeyde ilgilenmeniz ilgi çekmek için havlamasının önüne geçecektir. Ancak her havladığında onunla ilgilenip oyun oynatırsanız bu durumu olumsuz bir davranışa dönüştürürsünüz. Bu durumda ilgilenmenizi istediği her an havlamaya başlar.

Besleme konusunda dikkatli davranmazsanız şişman ve tembel bir Dachshund’unuz olacak. Kırılgan yapıdaki sırtına daha fazla yük binmesi ise çeşitli hastalıkları tetikleyebilir. Dolayısıyla besleme miktarına ve beslenme saatlerine dikkat etmelisiniz. Yavru haldeki küçük dostunuzu günde 3-4 kez beslemeniz yeterlidir. Yetişkinlik döneminde ise sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez beslemeye özen gösterin. Hangi miktarda besleyeceğinize karar veremiyorsanız bu durumda veterinerden destek alabilirsiniz.

Sırtında kısmi felce neden olabilecek disklere sahip olduğundan dolayı minik dostunuzun yüksek yerlerden atlamasına izin vermemelisiniz. Onları kucağınızda taşırken de aynı şekilde sırtlarını destekleyerek tutmalısınız.

Dachshund Satılık

Doğasına uygun bir şekilde yabancılardan şüphe duyacaktır. Dachshund satılık ilanlarına bakarken bu durumu göz önünde bulundurmalısınız. Eğer geniş bir aileye sahipseniz köpeğiniz eve ilk adım attığı andan itibaren pozitif eğitim vererek, ödül mamaları kullanarak sosyalleştirme çalışmaları yapmanızda yarar var.

Satılık Dachshund ilanlarını inceleyenler sağlıklı bir köpeğe sahip olmak istiyorsa kesinlikle sorumsuz bir yetiştiriciden ya da merdiven altı üretim yapan yerlerden satın almamalı. Satın aldığınız yeri mutlaka görmeye gitmeli ve köpek sağlığı açısından uygun olup olmadığını incelemelisiniz.

Eğer satılık Dachshund İzmir ilanlarına bakıyorsanız bu köpeğin sıcak hava koşullarını soğuk havaya nazaran daha çok tercih ettiğini bilmelisiniz. Soğuk havalara karşı üşütmeye meyilli olduklarından dolayı bir kazak, süveter gibi köpek kostümleri giydirerek gezdirmeye çıkarmalısınız.

Sahibinden satılık Dachshund alanlar bu köpeğin yatkın olduğu sağlık sorunları hakkında da bilgi sahibi olmalı. Disk hastalığı, epilepsi, çeşitli göz hastalıkları, gastrik, sağırlık cinsin yatkın olduğu hastalıklar arasında yer alıyor. Özellikle küçük, sevimli dostunuzun mide sorunları yaşamasını engellemek için ev yemeği vermemelisiniz. Yavru ya da yetişkin köpeklere uygun olarak üretilen kaliteli mamaları tercih etmenizde yarar var.

Köpeğiniz eve geldiği andan itibaren ne kadar sağlıklı görünürse görünsün mutlaka veterinere götürmelisiniz. Bu sayede daha sonradan oluşabilecek sağlık sorunlarının da önüne geçmiş olursunuz. Satılık Dachshund İstanbul ilanlarını inceleyenler bu köpeğe kazabilecekleri orta düzeyde bir bahçe sunabilmeli ya da sık sık yavaş ritimli yürüyüşlere çıkarabilmeli. Aksi halde köpeğiniz agresif davranışlar sergileyebilir. Oyun ve sevgi gereksinimini karşıladığınız dostunuz size çok iyi bir ev arkadaşı olacak.

Yorum (Yok)

Leave a Reply