Satılık Sibirya Kurdu Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Sibirya Kurdu Köpekler

Sibirya Kurdu (Husky)

Sibirya kurdu, Rusya kökenli bir köpek cinsi olarak dikkat çeker. Bu ülkenin kuzeyinde kalan ve genellikle çok soğuk olmasıyla bilinen Sibirya bölgesinden ismini almıştır.

Bunların en temel özelliği ise kızaklarda kullanılmasıdır. Uzun yıllardan beri ülkenin bu kısmında ulaşımın kızaklarla sağlanmasından dolayı köpekler, yolcu taşımacılığı sırasında kullanılmıştır. Bu özelliklerini kısmen devam ettirirler.

Köpeklerin geçmişine baktığımız zaman 3000 yıl öncesine kadar gitmek gerekiyor. Bu tarihlerde en saf haliyle insanlara hizmet veren hayvanlar hem dayanıklı olmaları hem de insanlara olan yakınlığı sayesinde en sadık türlerden birisi olmasını başarmıştır. Zamanla çok popüler olmaya başlamasının ardından ilk olarak 19.yüzyılda Amerika kıtasına bir kıza yarışı için gelen köpek türü, burada büyük bir ilgi görmüştür. Köpekler zamanla ABD ordusu tarafından hem arama hem de kurtarma için kullanılmaya başlanmıştır.

Satılık Sibirya kurdu kaç tl sorusunun yanıtı ise farklı birçok duruma göre farklılık gösterir. Özellikle minimum alt tutarın 1500 TL olduğunu eklemek lazım. Bunun yanı sıra hayvanın safkan olması, sağlık sorununun bulunmaması, eğitimlerinin tamamlanması ve aynı zamanda ne kadar yetişkin olduğu önem arz eder. Yavru Sibirya kurdu fiyat anlamında daha yüksek ücretler üzerinden satışa sunulmuştur.

Sibirya Kurdu

Sibirya Kurdu Fiyat

Sibirya kurdu fiyat 2020 yılında belli şartlara göre belirleniyordu. Özellikle hayvanın yavru olması durumunda talep edilmiş olan ücretin genellikle çok yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor. 2000 TL civarında satın alma işlemini gerçekleştirmek mümkündü. Ancak Sibirya kurdu fiyat 2021 yılı itibariyle minimum olarak 3000 TL üzerinden satılmaya başlandı. Bu anlamda üst sınır ise farklılık göstermesine rağmen genellikle 4000 TL ve 4500 TL tutarında gerçekleşti. Çok geniş bir skalanın söz konusu olması ise farklı parametrelerden kaynaklanmakta.

Sibirya kurdu yavru fiyat 2022 senesinde ise 5000 TL olarak tanımlanmış durumda. Bunların tümü alt sınır olarak kabul edilirken, özellikle eğitimli, çok iyi yetiştirilmiş olan hayvanlar için talep edilen ücretin çok daha yüksek olduğunun hemen altını çizmek gerekiyor. İçerisinde bulunduğumuz yıl itibariyle beklenti ise bunun 5000 TL olacağı yönündedir.

Sibirya kurdu fiyat farklı parametreler baz alınmasından dolayı her zaman aynı kalmaz ve bunlar şöyledir;

  • Yavru bir köpeğin ücreti her zaman çok daha yüksektir. Çünkü yeni doğmuş olmasından dolayı birçok farklı eğitimi henüz almamıştır. Bu durum direkt olarak ücretlere net bir biçimde yansımaktadır.
  • Bunun yanı sıra köpeklerin gerek göz renkleri gerekse suratlarında maske gibi duran desenin de belirleyici olduğunu eklemek lazım.
  • Tercihini her zaman çok iyi yetişmiş, tuvalet eğitimi almış, komutları anlayan ve bunları yerine getiren bir köpekten yana yapmak isteyenlerin daha çok ödemesi oldukça normaldir.
  • Köpeklerin ücretlerinin belirlenmesi noktasında dikkat çeken daha farklı bir kriter ise aşı durumudur. Aşıları tam olan hayvanlar için talep edilen ücret elbette daha çoktur.
  • Safkan ırk olması da Sibirya kurdu cinsi köpek fiyatları üzerinde kesinlikle etkilidir. Günümüzde satılan bu cins köpeklere baktığımızda bir kısmının melez olduğunu görmekteyiz. Bundan dolayı secere bilgileri de fiyatların belirlenmesinde temel kriterlerin her zaman başında gelir.

Tüm bunların yanı sıra köpeği yetiştirmiş olan kişinin gerek kalitesi gerekse hayvanı nasıl yetiştirmiş olduğu da fiyata dair belirleyici olmasıyla dikkat çeker. Bunların tümünü göz önünde bulundurulmasının sonrasında köpek satın alma işlemini yapmak kesinlikle daha mantıklıdır. Özellikle kendi başınıza, sıfırdan yetiştirecekseniz yavru olan köpekler tercih edilmelidir. Bununla uğraşmak istemeyen kişiler için ise daha eğitimli ve yaşça büyük olan Sibirya kurtlarından vazgeçmemek gerekiyor.

Sibirya Kurdu Sahiplenme

Sibirya kurdu sahiplenme internet üzerinden rahatlıkla yapılabilir. Bunu gerçekleştirecek olan kişilerin ilanlara bakması ve bunun ardından bir seçim yapması gerekiyor. Genel olarak bu köpeklerin çok fazla sağlık sorunlarına sahip olmadıklarının altını çizmek lazım. Soğuk mevsimlerde yetişmiş olmaları bunun en dikkat çekici nedenleri arasında yer alır. Sağlıklı, dayanıklı bir ırktır. Bunun yanı sıra tüm köpek türlerinde görülebilecek belli başlı birtakım sorunlar ortaya çıkabilir. Bunların başında ise kalça problemleri gelir. Genellikle çok hareketli olması bunun bir gerekçesi olarak karşımıza çıkar.

Sibirya kurdu sahiplenme ücretsiz bir biçimde yapılabilir. Buna dair birçok farklı ilanın bulunması kesinlikle şans olarak tanımlanır. Para ödemeden bu köpeği edinmeden önce mutlaka özelliklerini, eğitim ve aşı durumunu kontrol etmek şarttır. Ancak bunun sonrasında alınması mantıklıdır. Egzersiz ihtiyacı genellikle çok yüksek olan bir köpektir.

Bundan dolayı özellikle günde 2 saatlik yürüyüşlere çıkarılması şarttır. Özellikle kırsal bölgelerde bu köpeğe bakmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli şeylerin başında bahçenin çitle çevrili olması gerekiyor. Çünkü serbest ve özgür bir köpek olmasından dolayı zaman zaman sizden habersiz bir biçimde bulunmuş olduğu alanı terk edebilme potansiyeline sahiptir. Bu yüzden dikkatli olmak, hayvanın gözetim altında tutmak, onu sürekli kontrol etmek lazım. Egzersizinin yaptırılması durumunda kesinlikle sağlıklı bir yaşam sürecektir. Bu durum onun psikolojik açıdan mutlu olması da sağlar.

Sibirya kurdu sahiplenme işlemini yapacak olan kişilerin dikkat etmesi gereken daha farklı bir nokta ise bu hayvanların genellikle apartman yaşamına çok uygun olmamasıdır. Ne yazık ki ülkemizde birçok kişi bunu göz önünde bulundurmaz. İlgili hususun iki büyük soruna yol açtığının hemen altını çizmek lazım. Bunlardan birisi hayvanın sıkılmasıdır. Çünkü Sibirya kurtları dört duvar arasında hapsedilebilecek bir köpek değildir. Bu durum onun moralinin bozulması, psikolojinin kötüye gitmesi ve doğal olarak yaşadığı ortamda mutlu olmaması gibi sonuçları da beraberinde getirir. Aynı zamanda çok sık ulamasından dolayı komşularınızın rahatsız olması söz konusudur.

Sibirya kurdu ücretsiz sahiplenme ilanlarını rahatlıkla görüntüleyebilir ve bunun ardından kesinlikle alacağınız köpeğe karar verebilirsiniz. Beslenme son derece büyük bir önem arz etmesinden dolayı bu anlamda belli detayların bilinmesi lazım. Bunlar da şöyledir;

  • Kaliteli mamalar onun sağlığı açısından her zaman büyük bir öneme sahip olmasından dolayı bundan yana tercihlerin yapılması gerekiyor. Özellikle mama içerisinde balık, kümes hayvanları ve etin bulunmasına özen gösterilmelidir. Yüksek kaliteye sahip protein, onun hem gelişimi açısından hem de daha sağlıklı bir yaşam sürmesi gerektiğinden mühimdir.
  • Yağ düzeyi en çok merak edilen konuların başında gelir ve bunun kesinlikle orta derecede olması lazım.
  • Özellikle koruyucu, tatlandırıcı, sentetik boyaların bulunmuş olduğu mamalardan kaçınılması unutulmaması gereken bir husus olarak karşımıza çıkar. Bunların göz önünde bulundurulması durumunda hayvanın sağlıklı bir biçimde yetişmesi mümkündür.

Köpek sahiplenecek olan kişilerin unutmaması gereken daha farklı hususlar da söz konusudur. Bunların başında sorumluluk bilinci gelir. Köpek beslemek dışarıdan bakıldığı zaman son derece keyifli ve aynı zamanda kolay bir iş olarak görülebilir. Ancak bunu gerçekleştirecek olan kişilerin birtakım özellikleri taşımaları esastır. Sabır bunlardan birisidir.

Sibirya kurtlarının çok özgür bir biçimde hareket etmeleri, koşmayı sevmeleri zaman zaman istenilen şeylerin yapılmaması anlamını taşıyabilir. Böyle anlarda daha sabırlı olmak ve onun bu tip hareketlerine tolerans tanımak esastır. Bunun yanı sıra her köpek sahiplerinin yaptığı gibi onunla çok iyi bir biçimde ilgilenmeniz lazım. Bu türün dikkat çekici özelliklerinden birisi yalnız kalmayı fazla sevmemelerdir.

Bakım ve gıda için birtakım masrafların söz konusu olmasından dolayı bunun bir bütçe gerektirmiş olduğunu da unutmamak gerekiyor. İşte bunların tümü dikkat edilmesi ve ayrıca uygulanması gereken hususlardır. Ancak bu şekilde hayvanın sahiplenmesi yapılmalıdır. Eğer sorumluluk almaktan kaçınan bir yapınız varsa veya hayvana çok iyi bir biçimde bakabileceğinizi düşünmüyorsanız, sahiplenme gibi bir kararı vermek mantıklı olmayacaktır.

Sibirya Kurdu Özellikleri

Sibirya kurdu özellikleri her zaman merak edilir ve bunları şu şekilde sıralamak lazım;

  • Bu köpeklerin ömürlerine baktığımız zaman minimum 12 yıl maksimum ise 15 sene olduğunu görmekteyiz. Burada önemli olan nokta hayvanın doğru bir biçimde beslenmesi ve aynı zamanda tüm bakımlarının yapılmasıdır. Böylelikle can dostunuz sizinle uzun yıllar boyunca beraber olacaktır.
  • Aynı zamanda dikkat çeken bir diğer özellikleri ise ağırlıklarının minimum 16 maksimum ise 27 kg olmasıdır.
  • Boylarına baktığımızda çok geniş olmayan bir skala karşımıza çıkar. 51 cm ile 60 cm arasında farklılık arz eder. Genel olarak orta büyüklükte ve uzunlukta bir köpek türüdür.
  • Değişik birçok renkte olmasından dolayı bu durum özellikle satın alma veya sahiplenme yoluyla bu türü edinecek olan kişiler için büyük bir avantaj anlamına gelir. Özellikle siyah, gri ve beyaz olanların daha çok tercih edildiğinin altını çizmek gerekiyor. Kırmızı ve beyaz olarak tanımlanmış türleri de mevcuttur. Beyaz Sibirya kurdu bir diğer dikkat çekici seçenektir.
  • Genellikle yalnız bırakılmayı çok fazla sevmeyen köpekler olmalarından dolayı yanlarında kalmak, onlarla vakit geçirmek büyük bir önem arz eder. Böylelikle hayvanın psikolojisinin bozulmasının önüne de başarılı bir biçimde geçmiş olursunuz.
  • Her ne kadar günümüzde birçok kişi bu köpekleri kapalı mekanlarda, evlerde ve apartmanlarda besleseler bile bunlar için genellikle en uygun olan yer kırsaldır. Köyler onlar için ideal alanlardır. Bunun yanı sıra çok geniş bahçeye sahip olan evlerde de beslenmesi noktasında bir sorun söz konusu değildir. Apartman hayatı ise onlar açısından bakıldığı zaman genellikle çok sıkıcı olacaktır.
  • Sibirya kurdu her ne kadar çocuklarla iyi bir iletişim kursalar bile kesinlikle bunun ebeveyn gözetiminde olması lazım. Olası sorunların önüne bu şekilde rahatlıkla geçmek mümkündür.
  • Köpek türünün diğer evcil hayvanlarla olan ilişkisine baktığımızda bunun adına bir eğitim sürecinin tamamlanmasının gerektiğinin altını çizmek gerekiyor. Yani gerekli eğitimin verilmesinden sonra diğer hayvanlarla bir arada yaşaması, bunu sorunsuz bir biçimde gerçekleştirmesi her zaman mümkün olacaktır.
  • Daha önce hiç görmediği ve kokusunu almadığı bazı köpek türleri ile zaman zaman sorunlar yaşaması çok normaldir. Bu köpeğe sahip olacak kişilerin ilgili detayı kesinlikle göz önünde bulundurması mühimdir.
  • Salya durumu her köpekte olduğu gibi söz konusudur. Ancak bunun birçok köpek türüne göre daha az olduğunun hemen altını çizmek lazım.
  • Havlamayı seven bir köpek değildir. Bundan dolayı özellikle sessizlik arayan ve bu özelliklere sahip bir köpekle yaşama amacına sahip kişiler için kesinlikle ideal bir seçim olacaktır.
  • Bakımını belirlenmiş olan farklı kurallara göre yapmak büyük önem arz eder. Böylelikle olası problemleri engellemiş olursunuz.
  • İyi bir bekçi köpeği olarak tercih edilebilir. Özellikle yabancıları veya ziyaretçileri gördüğü zaman her daim sahibini bu konuda uyarmak için yüksek sesle havlarlar. Böylelikle onları uyarmış olmaları ne kadar sadık olduklarının da net bir kanıtıdır.
  • Sibirya kurdu satılık ilanlarına bakarak hemen edinebileceğiniz bu türün daha farklı bir özelliği ise yürümeyi çok sevmeleridir. Bunu kesinlikle günde iki saat olacak şekilde gerçekleştirmek gerekiyor. Böylelikle var olan enerjisinin boşaltılmasına yardımcı olursunuz.
  • Eğitimi şarttır ev bunun için de ifade edilmiş olan birtakım programların doğru bir biçimde uygulanmasına dikkat gösterilmelidir.

Bu özel köpeğin kişilik özelliklerini kesinlikle çok iyi bir biçimde bilmek gerekiyor. Buna göre Sibirya kurtları özlerinde oldukça çalışkan olmalarıyla dikkat çekerler. Birçok insanın tercihlerini bunlarda yana yapmalarının başlıca gerekçesi de budur. Arkadaş canlısı olmaları bir diğer özellikleri olarak karşımıza çıkar. Köpek ırkları içerisinde en nazik olanlardan birisidir.

Her ne kadar eğitim sonrasında sahibine sadık bir hale gelseler bile genellikle çok fazla itaatkar olmadıklarının altını çizmek gerekiyor. Onlar için çok serbest bir biçimde hareket etmek, özgürce koşmak ve yürümek kesinlikle büyük bir önem arz etmesinden dolayı bunlara dikkat etmek lazım.

Genellikle refakatçi köpek olarak kullanılması çok da uygun değildir. Bunun temel nedeni ise sürekli hareketli olmalarıdır. Soğuk kış mevsiminin yaşanmış olduğu yerde yetişmesinden dolayı her zaman koşmaları, hareket halinde olmalarından dolayı kırsal bölgelerde yardımcı olarak tercih edilmeleri tavsiye edilir. Çok fazla havlamamaları dikkat çeken bir diğer özellikleridir. Ancak zaman zaman uluduklarını ve bunu de sevdiklerini hemen eklemek gerekiyor.

Sibirya Kurdu Yavru

Yavru Sibirya kurdu tüm türlerde olduğu gibi son derece sevimlidir. İyi bir biçimde ve aynı zamanda kurallara uygun şekilde beslenmesi esastır. Burada dikkat edilecek olan temel nokta ise kesinlikle öğün sayısıdır. Yavru olmalarından dolayı bir an önce gelişmeleri esas olduğunda günde kesinlikle 5 öğün olacak şekilde beslenmesi yapılmalıdır. Bu gıdaların özel olarak seçilmesi bir diğer husus olarak karşımıza çıkar.

Bunun yanı sıra hayvanın büyümeye başlamasıyla beraber öğün sayısının azaltılması da uzmanların tavsiye ettiği bir husustur. Bunun da bir olması şarttır. Ancak tek öğüne geçilebilmesi için hayvanın yeterince büyümüş olmasını göz önünde bulundurmak büyük bir önem arz eder.

Doğumu takip eden zaman dilimi içerisinde ve genellikle de ilk iki aylık dönemde yapılacak olan şey annesinden süt emmesini sağlamasıdır. Bunun olmaması durumunda özellikle gelişime dair birtakım sorunların ortaya çıkabileceğini hemen belirtmek gerekiyor. Ancak büyümesinin sonrasında mamayla beslenmesi esastır.

Sibirya kurdu köpek yavrusu eğitimi dikkat edilmesi gereken bir diğer husustur. Bunun için tanımlanmış olan birden çok yöntemin bulunduğunun altını hemen çizmek gerekiyor. Her şeyden önce köpeğin mizacının tanınması mühimdir. Güçlü ve güven dolu bir yapınızın bulunması şarttır. Genellikle bu tür köpeklerin en dikkat çekici özelliklerinden birisi itaatkarlık konusunda bir takım sıkıntılara sahip olmalarıdır. Özgürlüklerine düşkün olmalarından dolayı mutlaka onun üzerinde tam bir otoritenin kurulması esastır. Güçlü bir liderlik yaptığınız zaman sizden gelecek olan komutlara karşılık vereceklerdir.

Hayvanın eğitilmesi aşamasında özellikle hem yerli hem de yabancı uzmanların tavsiye etmiş olduğu şeylerin başında kafesler gelmektedir. Bu sayede eğitimin daha başarılı olması mümkündür. İyi olarak tanımlanmış olan davranışların sergilenmesi durumunda hayvanın ödüllendirilmesi kesinlikle kalıcı etki bırakacaktır. Bunu çok bir biçimde tekrarlayarak onun sorunsuz şekilde eğitilmesini kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Eğitim aşamasında aynı zamanda çok zorlayıcı olmayan küçük hedeflerin koyulması mühimdir. Bunlar basit olmak zorundadır. Her doğru davranış sonrasında ödüllendirme olmalıdır. Hayvana şiddet uygulamak kaçınılması ve asla yapılmaması gereken bir tavırdır. Böyle bir şeye başvurulması halinde çok kötü tepkilerin hayvan tarafından gösterilmesi, psikolojisinin bozulması ve bunun gibi farklı durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Yavru köpeğe güzel bir biçimde davranılması, onun eğitiminin tamamlanması halinde istenilen özelliklere sahip olması kesinlikle iyi bir sonuç olarak karşımıza çıkar.

Yavruların büyümeye başlamasının ardından tüy dökme gibi bir durumun yaşanacağını unutmamak lazım. Bu durum sizin açınızdan biraz can sıkıcı olabilir. Ancak sabırlı kalarak, sadece ilgili şeyin yaşanması halinde bunların temizlenmesi kesinlikle yeterli bir işlem olacaktır. Fırçalama bakımın bir parçasıdır. Bunu en az haftada tek bir kere yapmak yeterlidir. Böylelikle hem evde hem de eşyalarda hayvanın tüyünün bulunmadığını kolaylıkla görebilirsiniz.

En çok merak edilen konuların başında ise tırnak kesimi gelir. Bunu mutlaka ayda bir ya da iki kere gerçekleştirmek tavsiye edilir. Bu sayede hayvanın yaralanmasının önüne de çok başarılı bir biçimde geçmiş olacaksınız. Diş fırçalaması ise haftada minimum 2 maksimum 3 kere gerçekleştirilmelidir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply