Satılık Shih Tzu Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Shih Tzu

Shih Tzu

Shih Tzu, kökeni 17. yüzyıla dayanan Çin kökenli bir köpek ırkıdır. Tibetan Lhasa Apso ve Pekingese ırkı köpeklerin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıktığı düşünülmektedir. Çin İmparatorluğu’nda önemli bir yere sahip olan Shih Tzu köpeklerin bir süre ülke dışına çıkarılması yasaklanmıştır.

İlk kez 1930’lu yıllarda Avrupa’ya seyahat eden bu köpeklerin popülerlik kazanması bu yıllarda olmuştur. 1946 yılında İngiltere’de ırk olarak tanınmıştır ve AKC tarafından kayıtlara geçmiştir. Shih Tzu, oyuncak boy köpek ırklarından biridir. Tüy dökmemesi, çok havlamaması, sakin bir yapısı olmasından dolayı evde yaşamak için oldukça uygun bir mizacı vardır.

Shih Tzu Fiyat

Shih Tzu, günümüzde en popüler küçük köpek ırklarından biridir. Bu köpekler oldukça değerli olduğu için genellikle ücretli sahiplendirilirler. Shih Tzu fiyat aralıkları, tüm köpeklerin fiyatları belirlenirken dikkate alınan etkenlere göre belirlenmektedir. Bu köpeklerin özellikleri, sağlık durumu gibi etkenler fiyatların değişmesine neden olur.

Shih Tzu

Shih Tzu fiyatları, köpeğin şeceresine göre değişiklik gösterir. Şecere, köpeğin ailesinin kayıt altında olduğu yasal kayıtlı olan köpeklere verilen bir belgedir. Köpeğin şecereli olması, fiyatlarının daha yüksek olmasına neden olur.

Shih Tzu fiyatı 2022 yılında ortalama 5.000 TL civarındadır. Köpeğin kürk yapısı ve sağlık durumu fiyatların değişmesine neden olmaktadır. Sağlıklı, şecereli, safkan Shih Tzu fiyat 2021 yılında 6.000-8.000 TL arasında değişiklik göstermiştir.

Shih Tzu fiyat aralıkları köpek sahipleri tarafından belirlenmektedir. Tüm köpeklerin fiyatları, köpeğin özellikleri, eğitimi, safkan olması gibi etkenlere göre değişiklik gösterir. İlanlar altında köpeğin özellikleri ve bakımı hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Shih Tzu Sahiplendirme

Shih Tzu, karakter ve fiziksel özellikleri bakımından evde yaşamaya oldukça uygundur. Sesleri çok çıkmadığı için apartman yaşamına uyum sağlayabilirler. Shih Tzu sahiplendirme ilanları altında safkan, sağlıklı ve şecereli köpek ilanlarını inceleyebilirsiniz. Bu köpekler, ücretli veya ücretsiz sahiplendirilir.

Shih Tzu, dünyanın en popüler köpeklerinden biri olduğu için ücretsiz sahiplendirme ilanları oldukça azdır. Genellikle belirli ücretler karşılığında sahiplendirilen köpeklerin fiyatları ortalama 5.000 TL- 8.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Köpek fiyatları, safkan olması, yaşı, sağlık durumu gibi etkenlere göre belirlenir.

Shih Tzu sahiplendirme ilanlarını inceleyerek köpeklerin özellikleri ve bakımı hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Köpeğinizi sahiplendirmek için ücretsiz ilan yayınlayabilirsiniz. Köpek sahiplendirme ilanları ve fiyatları, köpek sahipleri tarafından düzenlenir. Köpeğiniz sahiplendirilene kadar ilanlarınız yayınlanmaya devam etmektedir.

Shih Tzu Özellikleri

Shih Tzu, bilinen diğer adıyla Aslan köpeği, Çin’de ortaya çıkmıştır. Asil görünümü ile dikkat çeken bu köpekler, Çin İmparatorluğu’nda önemli bir yere sahipti. İlk kez İngiltere’ye seyahat etmesi ardından popüler kazanmaya başladı. Günümüzde dünyanın en popüler köpeklerinden biridir. Shih Tzu özellikleri bakımından evde yaşamaya uygun bir mizaca sahiptir.

Shih Tzu Fiziksel Özellikleri: Shih Tzu, küçük ırk bir köpektir. Uzun tüyleri, küçük burnu ve gözleri ile dikkat çeker. Yüzündeki tüyler karakteristik bir görünüm kazanmasını sağlamıştır. En çok dikkat çeken özelliği uzun ve kabarık kürküdür.

  • Boyları ortalama 20-28 cm, ağırlıkları ortalama 4-7 kilo kadardır.
  • Uzun ve kısa tüylü olarak iki farklı cinsi bulunmaktadır.
  • Gözleri ve burnu yuvarlak, siyahtır.
  • Kulakları kıvrık, burnu hafif sivridir.
  • Kürk beyaz, bal, gri renklerde olabilir.
  • Çift katmanlı bir kürke sahiptir ve dayanıklı bir köpektir.
  • Diğer küçük ırk köpeklere göre daha atletik bir bünyeye sahiptir.
  • Ortalama 15 yıl yaşarlar.

Shih Tzu Karakter Özellikleri: Shih Tzu özellikleri bakımından evde yaşamaya oldukça uygun bir köpektir. Hem fiziksel hem karakter özellikleri, sokak yaşamına uyum sağlaması için uygun değildir. Shih Tzu, küçük ırk köpeklerin taşıdığı karakter özelliklerinin büyük kısmına sahiptir.

  • Zeki, hareketli, neşeli, akıllı ve sevecen bir karakteri vardır.
  • Sosyalleşmeyi, yeni insanlarla tanışmayı sever.
  • Özel alanına müdahale etmediğiniz sürece agresif tavırlar sergilemezler.
  • Çocuklarla ve diğer evcillerle arası iyidir.
  • Zeki ve dikkatli oldukları için eğitim verilmesi kolaydır.
  • Sahibi ile iyi ilişkiler kurar ve sözünden çıkmaz.
  • İnatçı bir karakteri olduğu için iyi bir eğitim almadığında başıboş davranabilir.
  • Çok enerjik ve hareketlidir. Egzersiz ihtiyacı birçok köpeğe göre daha yüksektir.
  • Tüy dökmezler ve alerjisi olanlar için tavsiye edilen köpek ırklarından biridir.

Shih Tzu Bakımı: Shih Tzu, bakımı için ekstra dikkat etmeniz gereken bir köpek değildir. Tüyleri canlı kabarık ve uzun olduğu için tüy bakımına özen göstermeniz gerekir. Tırnaklarını düzenli olarak kesmeli, dişlerini fırçalamalı ve ayda 1 kez yıkamalısınız. Tüylerini haftada 2-3 kez fırçalamanız halinde tüy dökmezler. Beslenme düzeni ve uyku düzeni oluşturmanız zor olmayacaktır. Shih Tzu, sahibini tanıdıktan sonra sözünden çıkmayan akıllı bir köpektir.

Shih Tzu Tüy Bakımı: Shih Tzu kürkü, beyaz, siyah, gri, kahverengi gibi farklı renklerde olabilir. Uzun ve kısa olarak iki farklı kürk yapısına sahiptir. Tüylerinin yumuşa bir dokusu vardır. Tüy dokusunun bozulmaması için düzenli fırçalamanız ve özel şampuanlarla yıkamanız gerekir. Köpeğiniz 2-3 aylık olduktan sonra 4-5 haftada bir kez yıkayabilirsiniz.

Shih Tzu Eğitimi: Bu köpekler, eğitilmesi hem kolay hem zor olan köpeklerdir. Zeki, akıllı ve dikkatli bir yapısı vardır. Aklına uymayan komutları yerine getirmek istemezler. İnatçıdır ve sahibine itaat etmediğinde başıboş davranırlar. Köpeğinizi sahiplendiğinizde öncelikle temel itaat eğitimi vermelisiniz. İtaat eğitimi, karakterinin şekillenmesinde önemli bir yere sahiptir.

İlk etapta otur, kalk, dur gibi komutlara kısa süre içerisinde alışacaktır. Temel itaat eğitimi alırken sadece sizden komut almalı ve sahibine saygı duymalıdır. Birden çok kişinin komut vermesi davranışlarını kontrol etmekte zorluk yaratabilir. Tuvalet, beslenme gibi eğitimlerini temel itaat eğitimi ile birlikte kolaylıkla verebilirsiniz.

Shih Tzu Beslenme: Bu köpekleri sahiplenmeden önce bilmeniz gereken önemli noktalardan biri mama seçme konusunda titiz olmalıdır. Hassas ve seçici köpeklerdir. Beğenmedikleri mamaları yemezler. Sindirim sistemleri hassas olduğu için yaşlarına ve sağlık durumlarına en uygun mamaları seçerek daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayabilirsiniz.

Yavru köpeğiniz 6-7 haftalık olduktan sonra anne sütünden kesilir ve katı mamalar tüketmeye başlayabilir. Yavru köpekler için aldığınız mamaların, enerji ihtiyacını tam olarak karşılamasına dikkat etmelisiniz. Yavruyken günde 3 öğün besleyebilirsiniz. Daha sonra 2 öğün, yetişkin olduğunda ise 1 öğün olacak şekilde beslenme düzeni oluşturabilirsiniz.

Shih Tzu Sağlık: Köpek ırklarının yatkın olduğu bazı hastalıklar olabildiği için köpeğinizin sağlık durumunu düzenli olarak kontrol ettirmeniz önemlidir. Shih Tzu, minik çenesinden dolayı diş problemleri yaşamaya oldukça yatkındır. Dişleri eksik veya çarpık olabilir. Diş eti rahatsızlıkları, diş kaybı, damak yarılması gibi sağlık sorunlarının önüne geçmek için dişlerini düzenli olarak fırçalamalı ve temizletmelisiniz. Dişleri ile ilgili ciddi bir sağlık sorunu olduğunda ameliyatla tedavi edilebilir.

Shih Tzu, böbrek hastalığı, göz hastalıkları, enfeksiyon hastalıklarına yatkın bir ırktır. Bazı hastalıklara yatkın olması, bu hastalıkların kesin görüleceği anlamına gelmemektedir. Yatkın olduğu hastalıklarla ilgili bilgi sahibi olmanız ve köpeğinizin sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırmanız, daha sağlıklı bir ömür sürmesini sağlayacaktır.

Shih Tzu Tüy Döker Mi: Shih Tzu, tüy dökme eğiliminin az olduğu köpeklerden biridir. Tüylerini düzenli olarak fırçalamanız ve bakımını yapmanız halinde tüy dökmezler.

Shih Tzu Havlar Mı: Küçük ırk köpeklerin büyük kısmında olduğu gibi bu köpeklerle de havlama eğilimi vardır. Özel alanına dokunulduğunda, tehlike sezdiğinde çok havlarlar.

Shih Tzu Yalnız Kalabilir Mi: İlgiyi çok seven bu köpekler yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Ancak diğer küçük ırk köpekler gibi ağlama ve küsme eğilimi göstermezler. Günde 3-4 saat kadar evde yalnız kalmasında sakınca yoktur.

Shih Tzu Yavru

Shih Tzu, küçük ırk bir köpek olduğu için ilk doğumunda 1-4 arasında yavru verebilir. Daha sonraki doğumlarında 6-7 adet yavru verme ihtimali vardır. Gebelik dönemlerinde oldukça hassas olan köpeklerinize karşı ılımlı ve daha şefkatli olmalısınız. Sağlıklı bir doğum gerçekleştirmesi için yaşadığı alanın hijyenik olmasına dikkat etmelisiniz.

Shih Tzu yavru köpeğiniz, 7 haftalık olana kadar anne sütü almalıdır. Dişleri gelişmeye başladığında ve ısırma fonksiyonu geliştiğinde katı mama almaya uygun hale gelecektir. 7-8 haftalık olduğunda katı mamalar ile beslemeye başlayabilirsiniz. Yavru köpeğinizin beslenme düzenine alışması için yemek kaplarının temiz olmasına, mamasının kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz.

Shih Tzu yavru köpekler, yaşam alanlarına kısa süre içerisinde uyum sağlayacaktır. Neşeli, hareketli, zeki, akıllı köpeklerdir. Yavruyken iyi bir eğitim verdiğinizde davranışlarını kontrol etmeniz zor olmayacaktır. Ancak temel itaat eğitimi almaması, sahibinin sözünü dinlememesine ve davranış bozukluklarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Shih Tzu Satılık

Shih Tzu, kabarık ve uzun kürkü ile dikkat çeken küçük ırk köpeklerdir. Kökeni çok eskilere dayanan bu köpekler, geçmişten bu yana dünyanın en popüler köpekleridir. Shih Tzu satılık ilanları kategorisinde farklı özelliklere sahip köpek ilanlarını inceleyebilirsiniz. Shih Tzu köpeklerin kürk yapıları uzun ve kısa olmasına göre değişiklik göstermektedir.

Shih Tzu satılık ilanlarının fiyatları, köpeklerin kürkü, yaşı, sağlık durumu gibi etkenlere göre değişiklik göstermektedir. İlanlar altında köpeklerin özellikleri hakkında bilgileri bulabilir, sahipleri ile iletişime geçerek detaylı bilgiler alabilirsiniz. Aynı zamanda bu köpeklerin bakımı ve özellikleri hakkında bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz

Yorum (Yok)

Leave a Reply