Satılık Schnauzer Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Schnauzer

Schnauzer

Standart ve minyatür Schnauzer ırkının kökeni Almanya… Hatta Almanca olarak ‘kısa sakal’ anlamı içeriyor ve 3 ayrı türünden söz ediliyor. Standart ile minyatür olandan ziyade dev Schnauzer da var. Bu köpek ırkı:

  • Modern mimariye konu olmuş ve 1492 yılında resimlerde yer almıştır.
  • 1620’li yıllara gelindiğinde Almanya’da heykelleri yapılmıştır.

Standart olan ırk Affenpincher ile Poddle melezleri olarak tahmin ediliyor. Av köpeği olarak kullanılmasıyla ünlüydü.

Schnauzer Fiyatı

Schnauzer fiyat listesinin her geçen sene farklılık gösterir. Özellikle de korona virüs salgınından kaynaklı olarak bu ırklara olan talep artış göstermiştir. Taleple beraber ücretler de artışa geçmiştir.

Schnauzer

Virüsten kaynaklı evlere kapanan kişiler kendilerine dost arar oldu. Bunun üzerine köpek ırkları arasında Schnauzer başı çekiyor ve sahiplenmek isteyenler fiyatları dikkate alarak harekete geçiyor. 5 bin olan fiyat 7.000 TL yükselmiştir. Fiyatlara etki eden sadece talepler olmuyor. Bunlara ek olarak:

  • Standart veya minyatür olmasına bağlı olarak ayrı ücretlerin üzerinde durulur.
  • Şecere ve renklere göre ayrı fiyatlar dahilinde sahiplenmeniz esas alınır.

Schnauzer 2021 fiyatları 2020’ye nazaran bir hayli yüksekti. Salgından dolayı evlere kapananlar:

  • Çok fazla tüy dökmeyen köpek ırklarına merak salmaya başladı.
  • Koku yapmayan ırklardan tercihte bulunmaları da fiyatları arttırdı.

Schnauzer 2022 fiyatları 7.000 ila 12.000 arasındadır. Geçtiğiniz senelere nazaran yavrularda %100’e varan bir artışa yer veriliyor. Fiyatların netlik kazanmasında ortalama yaştan renge kadar pek çok hususun etkili olduğunu da unutmamak gerekir. Sitemizdeki ilanlar sayesinde değerlendirmeniz sağlanır ve geriye seçiminizi yapmanız kalır.

Schnauzer Sahiplenme

Her bir özelliğini dikkate aldıktan sonra Schnauzer ücretsiz sahiplenme adına harekete geçebilirsiniz. Özellikle de yaş ortalamalarına göre sahiplenme imkanlarını değerlendirmeniz en doğrusu olacaktır. Bu ırka dair:

  • Sakalı ve de bıyıklı yüz ifadesi ile öne çıkar.
  • Tüyleri için özenli bir bakımın üzerinde durmak da önem arz eder.

Son derece duygusal bir ırk olduğunu unutmamak gerekir. Özellikle de sahibine bağlılığı ile tanınır. Bunun için Schnauzer sahiplendirme diğerlerine nazaran biraz güç olacaktır. Şöyle ki sahibine bağlı olan bu ırk sahibi ile vakit geçirmekten büyük haz duymaktadır.

Ek olarak uyumlu bir ırktır. Özellikle de bulunduğu ortama hızlı bir şekilde uyum sağlaması öne çıkmasında bir hayli etkili oluyor. Bunların akabinde ise:

  • Sahiplenecek olanlar diğer ev evcil hayvanlara son derece uyumlu olduğunu unutmamalıdır.
  • Egzersizlere bağlı olarak hızlı bir şekilde ortama uyumlu hale gelmesi esas alınmalıdır.

Yüksek kulaklara sahip olan bu köpek ırkı için kırpılma dikkate alınabilir. Tamamen isteğe bağlı olacak şekilde kırpılma üzerine bakımını üstlenebilirsiniz. Devamında ise derin ve de küçük olan gözleri ile son derece anlamlı bir bakışa sahipler. Cins:

  • İnatçı bir köpek ırkı olmasına rağmen eğitime uyum sağladıkları görülür.
  • Çok ısrarcı olmadan eğitime geçilmesi en doğrusu olacaktır.

Bunlara ek olarak sese karşı son derece hassas oldukları gözlemlenmiştir. Özellikle de sahiplerinin seslerine alışkın olmaları dikkat çeker. Hatta bu hassasiyete karşı çoğu aktiviteyi öğrenmeleri sağlanır. Örneğin avlanma ya da çobanlık adına eğitime geçilebilir.

Sahiplenme öncesinde genel özelliklere göre tercihinizi yapar ve bakımını üstlenmeye başlarsınız. Şöyle ki:

  • Irkın boyutu orta boy olarak kabul edilir ve yükseklik 43 – 51 cm aralığında olur.
  • Ağırlık için de ortalama 16 ile 20 kg aralığının üzerinde durulur.

Merak edilen bir diğer husus ise yaşama yılları oluyor. Tekrardan ortalama olarak yaşam yılını ele alabilirsiniz. Bunun üzerine 13 – 15 yıla değinilir. Özel bir bakıma ihtiyaç duyan bu ırka dair tüm bu temel özellikleri dikkate almak gerekir.

Schnauzer Özellikleri 

Karakter yapısı ile diğer köpek ırklarından ayrıldığını belirtmek gerek. Son derece eğlenceli olan Schnauzer ırkının özellikle de minyatür olanları bir hayli talep görüyor. Irka dair:

  • Koruyucu yapısından söz edilir ve sahibine bağlılığı ile tanınır.
  • Bekçi köpeği arayışında olanların önceliği bu yönde tercihte bulunmak olmaktadır.

Schnauzer özellikleri nasıl soranlara ilk etapta karakter yapısından söz edilir. Buna ek olarak hassas ve duygusal yapıları da ev hayvanları arasına katılmalarında etkili oluyor. Diğer özelliklerine geçmek gerekirse:

  • Yüksek enerji düzeyine sahiptir ve eğlenceli bir ırk olarak tanınır.
  • Egzersize sahiplenme üzerine ihtiyaç duyulsa da çok fazla aranmaz.

Başka petler ve köpekler ile anlaşmasından kaynaklı da sahiplenmeye uygun oldukları düşünülür. Bunun gibi çocuklarla ultra bir seviyede anlaşan köpek ırkları arasında gösterilir. Diğer özellikleri:

  • Çok az tüy dökmesi de sık sık sahiplenilmesinde etkili oluyor.
  • Top ile oynamaktan ve de yüzmekten keyif alan bir ırk olarak kabul edilir.

Almanya kökenli olan bu ırkın temelde ‘kısa sakal’ anlamına geldiği biliniyor. Öyle ki sakallı yapısı ile isminin hakkını veren bir ırk olduğunu da belirtmek gerek. Önceleri Almanya’da ortaya çıkan bu ırka dair bekçilik ele alınmıştır. Hatta sadece bekçi değil fare avcısı olarak değerlendirilmiştir.

Savaşların olduğu dönemde mektup köpeği olarak kabul edilmesi de ne denli eğitilmesi kolay bir köpek olduğunu göstermektedir. Bunların akabinde de ev köpeği haline gelmesi II. Dünya Savaşı sonrasında oluşmuştur. Schnauzer özellikleri ve bakımı olarak ise:

  • Kilo almaya uygun bir ırk olduğu için kilo kontrolüne uygun bir şekilde beslenmeye geçilmelidir.
  • Ortalama 10 ile 12 saat aralığında uyumaları da normal görülmektedir.

Bunlara ek olarak tüy yapısını da es geçmemek gerekiyor. Özellikle de her gün taramanız gereken bir tüy yapısının üzerinde durulur. Bunun gibi düzenli olacak şekilde tıraş etmeye de dikkat etmelisiniz. Özellikle de tüylerden kaynaklı enfeksiyon kapmaması için ayrı bir önem vermeniz faydalı olacaktır.

Satılık Schnauzer Yavrusu

Son yılların öne çıkan köpek ırkları arasında olduğu için satılık Schnauzer yavrusu şeklinde ilanlara yer veriyoruz. Özenle hazırlanmış olan ilanlar sayesinde ırkı değerlendirmeniz ve tercihinizi yapmanız kolay hale geliyor.

Schnauzer satılık ilanlarına göz attığınız zaman ‘minyatür’ tanımını göreceksiniz. Bu şekilde yavru olanlara gönderme yapılır ve özellikleri sıralanır. Minyatür Schnauzer için:

  • İlgiyi sevdiği için sık sık sahibinin yanında olmayı isteyen bir ırk olarak kabul edilir.
  • Bekçilik ve de fare yakalama adına eğitimli köpekler arasındadır.

Yavru olanların apartman yaşamına uyumlu olması da öne çıkmalarında etkili oluyor. Bunun üzerine İstanbul satılık Schnauzer ilanları dikkate alınıyor ve tercihte bulunmanız bekleniyor. Devamında:

  • Tasmasız olarak özgürce koşmaya ihtiyaç duyduklarını unutmamalısınız.
  • Sert tüylere sahip oldukları için her gün taranmaları gerekir.

Düğümlenmesi kolay olan bir tüy yapısına sahip olduğunu unutmamalısınız. Bunun için de dişleri sık olan bir tarak yardımı ile her gün taramaya özen göstermek gerekir. Hatta bahar aylarında olacak şekilde tıraş ettirmeye dikkat edilmelidir. Devamında:

  • Göz çevresinde bulunan tüyler hızlı uzadığı için küt olarak kesmelisiniz.
  • Göz çevresi gibi kulaklarda bulunan tüylerin de kırpılması faydalı olacaktır.

Yemek yerken hem sakalları hem de bıyıkları batar. Olası enfeksiyona karşı yemek sonrasında silinmesi en doğrusu olacaktır. Bunlara ek olarak kokusu bulunmaz ve tüy dökmez. Tüm bu özelliklerinden kaynaklı ev hayvanı arayışında olanların sıklıkla değerlendirdiği bir köpek ırkı olarak kabul edilir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply