Satılık Himalayan Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Himalayan Kedisi

Himalayan Kedisi

Asya kökenli ve melez bir kedi ırkı olan Himalayan Kedisi, atalarının Siyam kedisi ile Persian olarak da bilinen İran kedileri oldukları söylenebilir. İsveçli bir genetikçi vesilesi ile eşleşme sağlanmış ve bilinçli yapılan bu çalışma neticesinde ise yeni kedi ırkı olarak dünyaya gözlerini açmıştır. 1900’lü yılların başlarından itibaren varlıklarını sürdürmekte ve yine bu yılların ortalarına gelindiğinde ise dünya çapında değer görmeye başlamıştır.

Bu yılların artık son demlerine gelindiği dönemlerde ise bazı üreticiler tarafından İran kedi türü olarak kabul edilmiş, bazı üretici ve kuruluşlar tarafından ise ayrı bir kedi ırk kategorisinde değerlendirilmiştir.

Himalayan Kedisi

Himalayan Kedisi Fiyat

Bir kedi yavru olduğu dönemlerde daha fazla tercihe sebeptir. Bu durum hem eğitim hususunu hem de evi ve ailesine alışma hususunu etkileyen mevzulardır. Dolayısı ile yavru olan Himalayan Kedisi yetişkin olan bir kediye göre daha fazla maliyetlerde oldukları söylenebilir.

Bu kedi ırkı, değişik renk tüylere sahip bulunabilir. Bu tüy yapısı onların fiyat aralığını etkilerken, fiyat aralığı hususuna konu olan başka özelliklerde bulunabilir:

  • Yaş aralığı
  • Cinsiyeti
  • Eğitim hususu
  • Sağlık durumu
  • Aşı ve sağlık rutinleri
  • Kurum ya da kişiler

Gibi özellikler neticesinde Himalayan Kedisi ırkının 2022 yılı için fiyatlarının ortalama olarak; 3.500 TL ile 7.000 TL arası rakamlarda olduğu söylenecektir.

Himalayan Kedisi Yavru

Himalayan Kedisi, güzel bir bakım sağlanır ise 9 ila 15 yıla kadar yaşam sürme şansına sahiptir. Tabi bu güzel bakımın temelleri ise yavruluk dönemlerinden itibaren atılmalıdır. Bu dönemde kendisini protein ağırlığına sahip olacak şekilde ve kaliteli içerikli yaş- kuru mamalar ile beslemeniz doğru bir adım olur. Ki hem fiziksel gelişimi hem de ruhsal gelişiminin temeli olan bu büyüme evresinde, kendisini sağlıklı besinler ile beslemeniz gerektiği kadar sevginiz ile de doyurmanız gerektiğini de dikkate almalısınız.

Yine bu dönem için, özellikle eğitim dönemi olduğunu belirtmekte fayda olacaktır. Her canlı dostta olduğu üzere ve atalarımızın ağaç yaşken eğilir sözünce; eğitim hususunun yavru olduğu dönemlerde oturtulması, sonradan başınızı ağrıtacak mevzulara düşmemenize katkı sağlayacaktır.

Himalayan Kedisi, yavru olduğu süreçte:

  • Doğmasını takiben, yaklaşık 45 gün ve sonrasından itibaren aşı ve parazit hususları ile takvimlerine dikkat edilmelidir.
  • Himalayan Kedisi, gelişimsel durumu ile rutin sağlık kontrolleri atlanmamalıdır.
  • Belirli aralıklar ile yapılan iç ve dış parazit uygulamaları atlanmamalıdır. Çünkü iç parazit meselesi; hayvan dostunuzun iç organlarına akseden tenya, kurt, çeşitli mikroorganizmalar vs neticesinde sağlık sorunları ile karşılaşmasına sebep olur. Dış parazit ise bit, pire, kene gibi durumları içerdiği için hem hayvan dostunuzun canını yakarken hem de eve ve şahsınıza da bulaşma riskinden ötürü, siz ve ailenizin oldukça canınızı sıkacak bir konuya dönüşür.
  • Melez bir kedi olmalarının da getirisi ile hassas bir bünyeye sahip oldukları ve bağışık sistemlerinin düşük olduğu söylenir. Bu hayvan dostunuz, bakımı hususunda size biraz zahmet verse de; onların temiz olmaları ve temiz bir ortamda yaşam şansı verilmesi Himalayan Kedisi için son derece önemli bir konudur. Bu anlamda gerek tüyleri gerek yemek ve su kapları ve gerek ise yaşadığı alanların daima hijyen üzere olması dikkat edilecek hususlardandır. Ayrıca kalıtsal olarak polikistik böbrek hastalıkları, cilt hastalıkları, sahip olduğu yüz yapısı sebebi ile solunum problemleri, çene ve diş bozuklukları – problemleri gibi hastalıklara daha fazla yatkındır.

Himalayan Kedisi Özellikleri

  • Orta irilikte bir kedi olan Himalayan Kedisi, en çok 3 kg ila 6 kg arası bir ağırlığa sahip olabilir.
  • Sakin ve kendi halinde yaşamayı seven bu kedi ırkı, tam bir kucak kedisidir. Ve ilgiyi aşırı sevdikleri için kıskanç olan bu kediler, sahibinin ilgisini bölen küçük bireylerle ve diğer canlılar ile bu sebep yüzünden çok iyi anlaşamazlar.
  • Ses yapıp bazen, mırıldanabilirler ancak ses yapılan ortamları, gürültüyü ve gürültülü çocuk seslerini pek sevmezler. Muhtemelen o ortamda olurlarsa da orayı terk edecektir. Ancak daha sakin yapıda çocuklarla geçinmeleri mümkün olabilir.
  • Sahiplerinin peşlerinde gezmeye ve uyumadığı sürece onlarla birlikte olmaya bayılırlar. Bu anlamda, iyi bir arkadaş olacağını söylemek mümkündür. Ayrıca hareketli ve aşırı aktif kedi olmayan Himalayan Kedisi, eşyalarınıza da herhangi bir zarar verme gibi eğilimlerde bulunmayacaktır.
  • Himalayan Kedisi, uykuyu çok sever. Bu durumda ya da verilen sevgiye doydu ise inanılmaz umursamaz tavırdadır.
  • İyi bir bakım ile 9- 15 yıla kadar ömür yaşama şansları buluyor. Ancak yavru başlığında belirtildiği gibi bu bakım onlar için iyi düzeyde olmalıdır. Çünkü hastalıklar hususunda hassasiyet sahibi kedi ırkı oldukları söylenir.
  • Sağlıklı ve kaliteli içerikli gıdalar sunulmalıdır.
  • Su ve yemek kapları her daim temiz olmalıdır.
  • Uzun olan tüyleri için günlük olarak, tarama ve fırça işlemi sunulmalıdır. Bu durum hem cilt sağlıklarını hem tüy güzelliğini koruyacaktır.
  • Tuvalet alanları (ped yada kum) her daim temiz bulunmalıdır çünkü kirli bulunması hem sağlıklarını tehlikeye sokar hem de Himalayan Kedisi, ihtiyaç sahibi olsalar dahi bu alanı kullanmazlar.
  • Göz akıntılarının günlük temizlenmesi gerekir.
  • Ağız ve diş bakımlarının en azından haftada 1-2 kez sağlanması doğru olur.
  • Tırnak ve özellikle yüz bölgesindeki tüy uzunluklarının belirli aralıklar ile kesilmesi gerekmektedir.

Himalayan Kedisi Sahiplenme

Himalayan Kedisi sahiplenmek için, hem ücretsiz sahiplendirme hem satan kurumlar ile görüşerek adım atabilirsiniz. Ancak ücretsiz olan sahiplendirme ilanları noktasında her daim temkinli olmanızda yarar olacaktır.

  • Mümkün olduğunca, giderek almak istediğiniz kedi dostunuzun yaşam alanını gözlemleyin ki bu durum size onun yaşamı, alışkanlıkları ve en çok da sağlığı hakkında ipuçları verecektir.
  • Eğer bu üretici ve bir kuruluş ise ruhsatı ile izin belgesine sahip olup olmadığına dikkat edin.
  • Kedi dostunuzun sağlık rutinleri sağlanmış mıdır, aşıları var mıdır? Bu hususta sahip olduğu karnesini talep etmelisiniz.
  • Bu kedi eğer yavru değil de yetişkin ise, kısırlaştırma sağlanmış mıdır?
  • Kedi dostunuzun alışkanlıkları ile en sevdikleri eşya- oyuncaklar nedir gibi hususları öğrenmelisiniz.
  • Ve son olarak sahiplenmek istediğiniz hayvan dostunuzun, sağlık durumu adına veteriner hekim tarafından kontrol edilmesini sağlayarak detaylı bilgi almalısınız.

Satılık Himalayan Kedisi

Bu sevimli hayvan dostunuzun bakımı diğer kedilere nazaran zor olabilir ve hastalıklara karşı hassasiyetleri vardır. Bu anlamda Himalayan Kedisi satın almadan evvel kendisinin gerektirdiği bakım şartlarını sağlayabileceğinizden ve bu anlamda yeterli maliyete sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Ancak karar vermeniz durumunda ise, size fazlasıyla iyi gelecek ve güzel vakit geçirmenizi sağlayacak sadık bir yaşam dostu edineceğinizden ise şüpheniz olmasın.

Kendisini, satılık Himalayan Kedisi ilanları ile ulaşarak gereken maliyet karşılığında hayvan dostu edinebilir ya da ücretsiz sahiplendirme yapan şahıs ya da kuruluşlar üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply