Satılık Mısır Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Mısır Kedisi

Mısır Kedisi

Sphynx, Sfenks kedisi, tüysüz kedi gibi isimlerle de bilinen Mısır Kedisi, Antik Mısır’da efsane olmuş bir kedi ırkıdır. Kökenleri ise Kanada’dan gelmektedir. Korumacı bir özelliğe sahiptir bu ve bunun gibi bazı özellikleri neticesinde, kendisinde normal kedi davranışlarından çok, köpek davranışları görülür. Dolayısı ile kedi köpeği ismi kendisine verilmiştir.

Toronto şehrinde 1966 yıllarında, dünyaya gözlerini açan Mısır Kedisi, sağlıklı bir anne ve baba kediden gelmektedir. Hamilelik dönemi içerisinde iken, genetik mutasyon geçirmesi sebebi ile tamamen tüysüz bir şekilde doğmuştur.

Bu husus, genetik ilmi ile ilgilenenler tarafından ilgi çekici bulunmuş ve araştırma sebebi olmuştur. Daha sonraki yıllarda yetişkinliğe erişmesi ile Mısır Kedisi de yavru sahibi olmuştur. Bu şekilde ise bilinçli olarak üremesi sağlanmış ve tüysüz yapıya sebep olan bu mutasyonlu genin çoğalmasına adım atılmıştır. Böylelikle ise dünya çapında doğal olarak gelişmiş, tüysüz yapısı ile diğer kedilerden tamamen farklı yeni bir kedi ırkı türemiştir.

Mısır Kedisi

Her ne kadar dünyaya gelişleri; daha önceki yıllarda olsa da, tanınma ve kabul edilme süreçleri ise daha yakın dönemlerde olduğu söylenebilir. Ki ilk kez 2002 yılında Uluslararası Kedi Derneği tarafından, sonra 2005 yılında ise Kedi Meraklıları Dernekleri gibi Avrupa’da bulunan çeşitli kedi kulüplerince kabul görmüştür. Böylece artık dünyaca bilinen nadir bir kedi ırkı olarak adını duyurmayı başarmış bir ırktır.

Mısır Kedisi Fiyat

Mısır Kedisi diğer kedilere nazaran hem davranış ve karakter olarak, hem de sahip olduğu tüy ve bedensel yapı olarak farklı bir durumdadır. Bu durum onların özel kedi olmasını sağlar ve haliyle fiyatlarını da bu konudan etkilenmiştir.

Diğer kedilerde olduğu üzere bireysel olarak sahip oldukları yaş aralığı hususu, cinsiyet farkları, safkan olup olmadığı, almış ise eğitim durumu, deri renkleri, sağlık durumları, aşı ve parazit bakımlarının yapılıp yapılmadığı gibi sebeplerin yanı sıra onun doğmasına vesile olmuş satış alanı ya da kişiler de fiyatlarının farklı yelpazede olmasına sebebiyettir.

Mısır Kedisi fiyatlarının 2022 yılı için piyasa geneli ortalaması ile 3.500 TL ile 7.500 TL arasında oldukları söylenebilir. Eğer yetişkin bir kedi olarak alacak iseniz bu durum ise bu fiyatlara göre daha ortalama bir maliyette olacaktır.

Piyasa üzerinde daha uygun fiyatlara denk gelebilirsiniz ancak unutmayın ki Mısır Kedisi diğer kedi cinslerine nazaran nadir bulunan bir ırktır. Bu sebeple satan üreticinin, ruhsat ve yetki belgesine sahip olup olmadığı hususuna dikkat etmeniz kesinlikle önem arz eder. Ki sırf para uğruna kötü şart ve koşullarda ve farklı ırklardan yetiştirilmiş ancak safkan olarak satılabilen yavru ilanları da olabilmektedir.

Mısır Kedisi Yavru

Her canlı varlık için yavruluk dönemi bakım ve ilgi isteyen bir dönemdir. Yavruluk ya da bebeklik diye tabir edilecek bu zaman dilimi gerek sevgi konusu olsun gerek henüz hayatı tanımamaları olsun henüz size tam anlamıyla bağımlılık çağıdır. Ki Mısır Kedisi, sahip olduğu tüysüz yapısı ile fazlasıyla size muhtaç olup kucağınızdan bir an olsun ayrılmak istemeyebilirler. Bu yapı sebebi ile fazlasıyla üşürler. Kucakta olmak ve ısınmak istedikleri için insanlara oldukça güven duyar ve alışkındır. Ta ki güneş çıkıncaya kadar diyebiliriz. Her kedi ırkının sevdiği gibi güneşte uyumak ise Mısır Kedisi, için adeta bir hobi gibidir.

Yavru olduğu zaman dilimlerine denk gelen aşı ve sağlık bakımlarının yapılması, hem şuan hem de geleceği açısından bir temel oluşturur. Bağışıklık ve gelişim sistemine katkı sunmak için bu rutinlere uymalısınız. Yine aynı konu bazında bir başka konu ise besleme hususu olacaktır. Kas, kemik gelişimleri ve sağlıkları açısından kaliteli içeriklere sahip mamalar sunmanız gerekmektedir. Hareketli yapıları da eklenince vitamin desteğine ihtiyaç duymaları olasıdır.

Zeki, enerjik ve çevik bir ırktır. Oyun oynamaya da bayılırlar. Bu sahip oldukları özellikler ise onlara eğitim verilmesini kolaylaştırır. Eğitim hususunun sonunda ise pozitif pekiştirme olması açısından mutlaka ödül olacak mama ya da oyuncakları ile zaman geçirmesine olanak tanımalısınız.

Mısır Kedisi Özellikleri

Mısır Kedisi fazlasıyla cana yakın ve her türlü insan ile iyi geçimlidir. İnsanlara muhtemelen sahip oldukları yapı sebebi ile ihtiyaç duymalarından ötürü olsa gerek, aşırı iyi niyetli ve güvenli yaklaşırlar.

Görünüm itibari ile tamamen tüysüz bir deriye sahiptir. Ancak bu deri renkleri ise değişiklik gösterecektir. En sık görülen deri renkleri ise ten rengi, beyaz, gri, lavanta, tekir gibi renkler olup bazı Mısır Kedisi cinslerinde ise diğer kedilerin tüy renklerinde olduğu gibi karışık desen ya da benekler olarak renk farkları görülebilir. Tamamen tüysüz olmaları sebebi ile de kırışık bir görünüme sahiptir.

Gözleri yuvarlak ve çok hafif çekiktir. Renkleri ise genellikle mavi tonlarda olup altın, bakır, yeşil tonlarda da görülürler. Kulakları baş yapısına göre bir miktar büyük ve sivri, kafaları küçük, çeneleri sivri ve sert – somurtkan ya da bazen şaşkın gibi duran bir ifadeye sahiptir. Bu ilginç görünüme sahip dost, bir miktar görüntü anlamında korkutucu gibi dursalar da sahip oldukları karakter ve samimiyet ile bu önyargıyı çok kısa sürede sizden defederler.

Oldukça aktif ve sportif bir yapıya sahiptir. Bu durum ise bazen çok yemek ihtiyacına girmesine sebep olsa da obezite sorunu bu kedi ırkı için problem olmaz. Çünkü bedenleri yaktıkça yer yedikçe de yakarlar denilebilir.

Dostane davranışlara sahip Mısır Kedisi diğer hayvan ve her yaştan insanlar ile güzel geçimlidir.

Sahip oldukları tüysüz yapı itibari ile bakımlarına önem göstermek için belirli aralıklar ile kendisinin yıkanması gerekir. (Haftada bir ya da en çok iki haftada bir). Ayrıca çok sıcak ve soğuk havalar noktasında korumanız da yarar olacaktır.

Mısır Kedisi Sahiplenme

Mısır Kedisi sahiplenmek için karar verme aşamasında iseniz; bu kedi ırkının en büyük ihtiyacı, sahip olduğu tüysüz yapısı sebebinden ötürü sıcak bir alan ya da sevgi dolu bir kucaktır. Bu yapı itibari ve karakteri ile size sonsuz güvenecek olan bu hayvan dostunuz, sahip olduğu bağlılık ile sevgi göstergesi ile de gönlünüzü fethedecektir. Ancak bu kedi dostu için hava hassasiyeti konusunda tüysüz yapısı ile özel duruma sahip olduklarından ötürü, çok güneş ya da soğuk havalar için ayrıca dikkat etmeniz gerekmektedir.

Satılık Mısır Kedisi

Mısır Kedisi arkadaş edinmek fikrinde iseniz, petshop ya da internet ilanları üzerinden hayvan dostu edinebilir aynı zamanda ise ücretsiz sahiplendirme yapan kurum ya da şahıslara ulaşarak da ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Ancak ücretsiz sahiplendirme yapılan durumlarda, dikkat etmenizde yarar olacak hususlar vardır ki bu kedi ırkı nadir bulunan bir ırktır. Safkan olup olmaması noktası, genetik olarak hastalık taşıyıp taşımadığı konusuna öncül olacaktır.

Bu kedi ırkının hipoalerjen bir kedi olduğu söylenmek mümkündür. Antialerjen olması ve sahip oldukları güzel huylar sebebi ile özellikle hassas insanların ve çocuklu ailelerin tercih edebildiği hayvan dostudur.

Yorum (Yok)

Leave a Reply