Satılık Rus Finosu (Bolonka) Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Rus Finosu

Rus Finosu

Rus Finosu, adından da anlaşıldığı üzere Rusya kökenli olup ilk kez o bölgede görüşmüş bir köpek ırkıdır. Bichon Frise olarak bilinen bir Toy Poodle cinsi ile Terrier cinsi köpeklerden olan Shih Tzu ırkı köpeklerin eşleşmesi ile dünyaya gelmiş oldukları düşünülen melez bir ırktır.

Rus Finosu satılık ilanları ile kendisini hayvan dostu edinmeniz mümkün olabilir ancak bu adımdan evvel aşağıdaki yazı dizisini okuyarak, bu küçük dostu tanımakta fayda olacaktır.

Rus Finosu Köpek Fiyat

Rus Finosu köpek fiyatları hususunda birçok özellik dikkate alınabilir. Eğer safkan olmayan ve herhangi bir yavru olması sizin için önemli değilse çok daha uygun fiyatlara kendisine ulaşmanız mümkün olabilir. Ancak bu hususta güvenilir bir şahıs ya da kurumdan hayvan dostu edinmek daha yararlı olacaktır. Aksi durumda kendilerinin sağlık sorunları olması vs gibi konular karşısında daha fazla maliyetleri karşılamanız gibi mevzularla karşılaşmanız olasıdır.

Rus Finosu

Rus Finosu köpek fiyat 2022 yılı için piyasa geneli ortalama olarak bir fiyat belirtilmesi gerek ise bu durum için 5.000 TL ile 10.000 TL arasındadır denilebilir. Bu hususta bahsedildiği üzere çeşitli özellikler dikkate alınır. Bu hususlar arasında özellikle yaş aralığı, cinsiyet durumu, eğitim alıp almadığı, şeceresi, sağlıklı olup olmaması gibi köpeğe dair bireysel konulardan bahsedilebilirken aynı zamanda kendisinin doğmasını sağlayan şahıs ya da kurumlar da etki etmektedir.

Yavru Rus Finosu köpek fiyat skalası ise yine ortalama olarak bir değer verilecek olur ise, 10.000 TL ile 17.500 TL civarında bir maliyet üzere, bu hayvan dostunu bulmak mümkün olabilir.

Rus Finosu Köpek Sahiplenme

Rus Finosu sahiplendirme yapılmadan önce, bu hayvan dostunun kendisinin karakteristik özellikleri ve yaşam tarzı ile sizin karakter ve yaşam tarzınızın uyumlu olması önem taşır. Ki sakin yaşamaktan hoşlanan bir insan için egzersiz ihtiyacı çok olan bir köpek muhtemelen iyi bir yaşam arkadaşı olmayacaktır. Bu bakımdan size bu sevimli ırkın özelliklerini tanımanızı, uyum olup olmadığına dikkat etmenizi, kendisini bakabilecek yeterli düzeyde maddiyat sahibi olmanızı ve tüm bu sebepler bazında kararınızı vererek Rus Finosu hayvan dostu edinmenizi şiddetle tavsiye etmekte hem siz hem bu şirin dostunuz için fayda olacaktır.

Rus Finosu ücretsiz sahiplendirme ile de bu sevimli ırkı hayvan dostu edinmeniz mümkündür. Ancak yine bu hususta da dikkat etmenizi gerektiren konular bulunur ki bu durumun başında sağlık meselesi gelecektir. Özellikle aşı konularının sağlanıp sağlanmadığı ve sağlandı ise aşı kartına işlenmiş olması önem arz eder.

Rus Finosu Özellikleri

  • Rus Finosu, sahip oldukları yapı sebebi ile oyuncak köpek ırkları grubuna girmektedir. Bedenleri; boy olarak en çok, 20cm ile 28 cm kadar uzunluklara ulaşabilirken yine en çok, 3 kg ile 5 kg kadar bir ağırlıklara ulaşabilirler. Bu bakımdan tam bir kucak köpeği olduklarını söylemek mümkün olacaktır.
  • Siyah burnu, sarkık görünümde kulakları, zeytin gözleri ile oldukça sempatik bir ırktır.
  • Tüyleri orta uzunlukta ve düz şekildedir. Ancak ipeksi ve kaygan bir yapısı bulunur. Tüy dökme problemleri aşırı olmasa da orta düzey bir tüy dökme durumu görülebilir. Krem, açık kahverengi gibi tek renk ya da karışık renklerde hemen her renkte tüy renkleri bulunabilir.
  • Yapı itibari ile küçük olmaları, her ne kadar aktif olursa olsun ev ortamında dahi yapılacak aktiviteler ile egzersiz ihtiyacını karşılanabilir bir konudur. Ancak her canlı gibi belirli aralıklar ile dış alanlarda yürüyüşe çıkarmak ve uygun ortamlarda ise özgürce dolaşmalarını sağlamak hakları olacaktır.
  • Bekçilik hususunda size yardımcı olabilirler ve gelen yabancıları havlayarak bildirirler. Ancak koruma hususunda ise asla yetkin değillerdir ve her canlı ile güzel anlaşmaları mümkündür.
  • Oldukça uysal ve sevgi doludur. Aktif ve hareketli tavırları da bu duruma eşlik ederek sempatik bir hal kazandırır.

Rus Finosu köpek bakımı:

  • Tüy yapısı düz ve ipeksi olan bu sevimli ırkın, günlük ya da hafta da en az 2 kez olacak şekilde fırçalanması ve taranması gerekir. Çok aşırı kirlenmesi durumunda ise yıkanmalı ve taranarak bu ipeksi tüyler kurulanmalıdır.
  • Tüyleri çok sık uzamadığı için yine sıklıkla da tıraş işlemine ihtiyaç duymazlar. Ancak gerektiğinde ise siz ya da profesyonel eller tarafından, Rus Finosuna uygun olacak materyaller ile kesim işlemi yapılması önerilir.
  • Ağız ve diş sağlığı açısından hijyenine dikkat etmek ve haftada 1 – 2 kez yine kendisine uygun olacak materyaller ile fırçalamak gerekir.
  • Tırnaklarının da belirli aralıklarla ve dikkatle kesilmesi gerekmektedir. Aşırı uzayan tırnaklar yürürken, oyun oynarken vs. gibi durumlarda rahatsızlık oluşturarak dostunuzu huzursuz edebilir.
  • Diz kapağı çıkığı ile Progressif retinal atrofi hastalıklarına yatkınlıkları görülmüştür. Bu bakımdan özellikle bu hastalıklara dikkat etmeniz yararınıza olur. Bu durum dışında rutin olarak veteriner hekim muayenelerinizi, iç ve dış parazit bakımlarını, yavru olduğu dönemden itibaren belirli aralıklar ile yapılması gereken aşıları yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Aşıları ise aşı karnesine işlemeyi göz ardı etmemeniz yine yararınıza olacaktır.
  • Güzel sağlanan bir bakım ve verilen ilgi ile 13 – 17 yıla kadar ömür sürme şansları bulunabilir.
  • Bakım hususunda en çok dikkat edilecek husus ise hiç şüphesiz ki sağlıklı besin konusu olacaktır. Yaş aralığı ve ırk özelliklerine göre, kendisi için uygun olacak gıdaları tercih etmeli ve bu gıdaları ise gün içerisinde belirli saat ve ölçekler ile vererek hem sağlığını korurken hem de alışkanlıklarını bu şekilde kazanmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki köpekler, rutinleri üzere yaşarlar.
  • Yine bakım hususunda önemli olan konulardan biri ise yemek, fırça, tarama gibi fiziksel ihtiyaçlarını karşıladığınız gibi ruhsal ihtiyacı olan sevgi hususu olacaktır. Hemen hemen herkes ve her cins canlı ile güzel geçimli olan bu minik ırk, ailesi ile sevdiklerinin ilgi ve sevgisini üzerinde hissetmekten de fazlasıyla mutlu olacaktır. Bu sebeple Rus Finosu köpek dostunuzun, sevgi ihtiyacını da gidermeniz sizin en büyük görevlerinizden biri olarak karşınıza çıkacaktır.

Satılık Rus Finosu Köpek Yavrusu

Rus Finosu köpek yavrusu çocuklarla güzel şekilde anlaşabilirler. Ancak yapı itibari ile küçük olması onların farkında olmadan zarar görmesine sebebiyet verebilecek bir durum olduğundan, özelikle bebeklerin yanında iken onların yanında bulunmanız doğru olur.

Rus Finosu, zeki bir köpek ırkıdır ve eğitim hususu da kolaydır. Aynı zamanda ise oldukça itaatkar bir köpektir. Ancak bazen çok havlamaları söz konusu olabilir. Bu bakımdan her canlı dost gibi, onların da gereken eğitimler hususunun yavru olduğu dönemler içerisinde verilmesi gerekmektedir. Özellikle ise tuvalet eğitimi ile itaat hususu önemli ve atlanmaması gereken konulardandır.

Satılık Rus Finosu yavrusu almadan evvel tüm bu özellikleri göz önünde bulundurarak adım atmalısınız. Kararınızı verdikten sonra ise araştırma neticesinde istediğiniz durumda ve özelliklerde bir yavruyu dost edinmeniz mümkün olacaktır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply