Satılık Cavapoo Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Cavapoo

Cavapoo

Melez köpekler arasında adını duyurmuş olan Cavapoo köpek, oldukça sempatik bir ırktır. Toy Poodle hipoalerjik bir köpek ırkı oldukları için, özellikle alerjen bünye sahibi insanların kendisini sıklık ile tercih ettiği bir ırk olması sebebi ötürü gözdedir. Cavapoo köpek ise; Toy Poodle ırkı ile kraliyet ailesinin köpeği olarak adını duyurmuş asil köpek Cavalier King Charles Spaniel’in eşleşmesi sonucu dünyaya gözlerini açmıştır.

Melez köpek olması sebebi ve bazı cinslerin atalarından çok daha farklı özellikler taşıyor olması görüldüğünden ötürü, safkan olmadığından ayrı bir cins kategorisinde ismini duyuramamış olsa da Cavapoo köpek, American Canine Melez Kulubü tarafından kabul görmüştür.

Bu köpek dostu, dizayn ırk kategorisindedir. Ve özellikle bilinçli olarak üretilmeleri sağlanmıştır. Refakatçı ve sempatik bir dost olup, zaman içerisinde ise popüler hale gelerek adını duyurmuşlardır.

Cavapoo köpek satılık ilanları ile kendisini hayvan dostu edinmeniz mümkün olacaktır. Ancak bu karardan evvel; bu sevimli köpek ırkı ne ister, artı ve eksi özellikleri nedir gibi konuları bilmeniz sorumluluklarınızı yerine getirebilmeniz açısından fayda sağlayacaktır.

Cavapoo

Cavapoo Fiyat

Cavapoo köpek fiyatları diğer cins köpeklere göre az daha yüksek rakamlardadır denilebilir. Çünkü bu ırk süs köpeği ya da kucak köpeği şeklinde tanımlanan ırka dahil olup boyutları her yere götürebilme ve taşıyabilme açısından ideal durumdadır. Bu duruma ek olarak köpek fiyatlarını:

  1. Yaş aralığı
  2. Ataları, soyu, genetiği gibi konuları içeren şecere durumu
  3. Sağlıklı olup olmaması
  4. Sağlık konusunda, genetiksel bir yatkınlığı var mı yok mu?
  5. Tüy renkleri
  6. Cinsiyeti
  7. Eğitim durumu
  8. Yetiştiren kişi ya da şahıslar

Gibi meseleler etkileyen konulardır. Yaşanılan pandemi sürecinin de bu meseleye büyük oranda etkisi olmuştur. Her şeyde fazlasıyla artan maliyetler neticesinde hem veteriner hekim rutinleri ve aşı gibi sağlık bakımları, hem yaş- kuru mama gibi beslenme giderleri, hem de bireysel diş fırça, macun, şampuan, tüy kesimi vs gibi bakım giderleri sebebi ile fiyatlarının etkilendiği söylenebilir.

Cavapoo köpek fiyat2022 yılı için piyasa genelinde ortalama olarak, 17.500 TL ile 26.500 TL gibi bir maliyetten bahsedilebilir. Bu her ne kadar genel bir fiyat skalası olsa da bahsedildiği üzere çeşitli özellikler ile değişmektedir.

Yavru Cavapoo köpek fiyat hususunda ise özellikle kaliteli bir yetiştiriciden alacak iseniz bu maliyetlerin de yaklaşık bir fiyat olarak 21.000 TL gibi bir rakamda olacağı söylenebilir.

Cavapoo Sahiplenme

Cavapoo köpek sahiplendirme düşüncesinden önce onu iyi tanımanız ve kararınızı bu duruma göre vermeniz güzel olacaktır. Çünkü bir heves ile alınan canlı dostların, heves geçmesi sonrası bir meta gibi göz ardı edilmesi her ne kadar istenmeyen bir durumda olsa maalesef ki mümkün olmaktadır. Sonrasında barakalara düşen bu hayvan dostları dışlanmış ve terk edilmiş psikoloji ile mutsuz ve depresyon yaşayarak adeta ölümü bekler vaziyete gelmektedir. Ki bu durumu yaşamamaları adına canlı bir dost edinirken kararın ciddi şekilde verilmiş olmasında fazlasıyla fayda olacaktır.

Bu sevimli köpek ırkını bir yukarıda bahsedilen maliyetler üzere dost edinebileceğiniz gibi, Cavapoo köpek ücretsiz sahiplendirme yapan şahıs ya da kurumlara ulaşarak da edinmeniz mümkün olacaktır. Bu konuda ise mutlaka dikkat etmeniz gereken mevzular vardır. Ki bu “ücretsiz” yapılması durumu hasta bir canlıyı başlarından savmak için mi yoksa gerçekten iyi niyeti bir durum mu ölçmeniz gerekir.

  • Alacağınız Cavapoo köpek, veteriner hekim muayenesinden geçmiş mi?
  • Aşı hususlarına dikkat edilerek yaptırılmış mıdır?
  • Aşıları yapılması sağlandı ise bu durumu gösteren karnesi var mı?
  • Cavapoo köpek, genetiksel olarak bir hastalık sahibi mi?
  • Tüyleri yeterli kalitede duruyor mu ve parlak mı? (aksi durum hastalık belirtisi olabilir)
  • Ve siz, köpek dostunuzun bakımını üstlenecek maliyete sahip misiniz?

Cavapoo Özellikleri

  • Kucak köpekleridir. Bedenleri; 3 kg ila en çok 9 kg kadar ağırlıkta olabilirken, boyları ise 24 cm ila en çok 35 cm uzunluklara kadar erişebilir. Küçük yapılarına rağmen, ayakları yere sağlam basan bir duruşları bulunur.
  • Güzel bir bakım sağlanması ile ortalama ömürleri 12 – 15 yıl arasında olacaktır. Bu güzel bakımdan kasıt ise özellikle sağlıklı besinler ile beslenmesi konusu ve sağlık rutinlerinin dikkat edilmesi konusudur.
  • Melez bir köpek ırkıdır. Toy Poodle atalarının, sahip oldukları hipoalerjen tüy yapısı aynen Cavapoo köpek ırkında da bulunur. Tüy yapısı her ne kadar orta boyutlarda olsa da, hem tüy dökme hem koku problemleri bu ırkta da görülmez.
  • İpeksi, yoğun, yumuşacık ve orta uzunlukta bir tüy yapısı bulunur. Tüy yapısı hafif dalgalı bir şekilde olup bu durum özellikle yüz kısmında bulunan tüylerde daha belirgindir. Tek renk olarak görülebilen tüyleri, alacalı ya da üç renk karışık şekilde de görülebilir. Sahip oldukları kürk renkleri ise en sık rastlanan krem, altın, çikolata, kestane, kahverengi, açık kahverengi, beyaz gibi renklerdedir. Siyah renkte olan cinslerde bulunur.
  • Cavapoo köpek; siyah burunları, ufak ve tüyleri sebebi ile görülmeyen ağızları, yine tüyleri sebebi ile geride kalmış minik gözleri, başlarının daha aşağı kısımlarında bulunan orta boy da sarkık ve tüylü kulakları ile oldukça şirin bir görünüme sahiptir.
  • Sevgi dolu ve mutlu olmayı bilen bir köpek ırkıdır. Ailesine oldukça düşkündür ve onlar ile vakit geçirmeye bayılır. Birçok canlı ile güzel geçimli olduklarını söylemek mümkündür ki bu duruma kuşlar dahi dahildir. Yine büyük ve küçük her tür insan bireylerle de güzel anlaşabilirler. Ancak özellikle küçük yaşta çocuklar ile yalnız bırakmamanız hayvan dostunuzun sağlığı açısından faydalı olacaktır. Çünkü küçük yapıları sebebi ile çocukların onlara zarar vermesi durumu mümkün olabilir.

Cavapoo bakımı:

  • Tüy yoğunluğu sebebi ile günlük bir bakım işlemi, tarama ve fırça ile tüy temizliği gerektirirler. Bu durum onların tüylerinin hem sağlıklı durması hem de keçeli görünüm olmaması açısından gerekli olacaktır.
  • Cavapoo köpek, diş sorunları ve kilo almaya meyil gibi konulara daha yatkındır. Bu sebeple ağız ve diş hijyeni hususuna dikkat ederken aynı zamanda ise besin anlamında porsiyonlarını belirli ölçüler ve belirli saatler rutini ile vermeniz gerekmektedir.

Satılık Cavapoo Yavrusu

Yapı itibari ile küçük boyutlarda olan bu Cavapoo köpek yavrusu ise daha küçük boyutlarda bulunur. Bu sebeple onların bakımları hususuna oldukça özen göstermeniz gerekir ki hayvan dostunuzu istemeden dahi incitmeyesiniz. Ancak oldukça enerji dolu bir ırktır bu sebeple egzersiz ihtiyaçlarını kendisi ile oyunlar oynayarak evde atabileceğiniz gibi dışarı alanlarda da yürüyüşe çıkararak giderebilirsiniz.

Ev ortamına oldukça uygun olan Cavapoo köpek, sıklıkla alerjen bünye insanların tercih ettiği bir ırktır. Ayrıca çocuklar ve diğer canlılar ile güzel anlaşabildiklerinden ötürü de tercih sebebi olan bu dostu, satılık Cavapoo yavrusu ilanlarını takip ederek hayvan dostu edinmeniz mümkün olacaktır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply