Satılık Lagotto Romagnolo Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Lagotto Romagno

Lagotto Romagnolo

Lagotto Romagnolo, özellikle yer mantarı, trüf mantarı toplamak ile ünlenen tek safkan köpek cinsi olduğu söylenebilirken, aynı zamanda ise avcı ruhlu bir köpek cinsi olarak nam salmışlardır.

Kökenleri İtalya’nın Romagna bölgesinin, doğu kısmına dayanır. O bölgelerde bulunan ve ıslah edilerek tarımsal faaliyetler için kullanılan Ravenna bataklıklarında; mantar bulma, koku ile iz sürme gibi görevler için ideal bir köpek ırkı olmuşlardır.

Koku yetenekleri konusunda üst düzey olan Lagotto Romagnolo, bu yetisi sebebi ile tam bir avcı ruhludur ve özellikle sulak alanlarda bu yetisini kullanması sebebi ile de “su köpeği” olarak anılırlar. Diğer ismi ise Romagna Water Dog olarak bilinir. Dolayısı ile bu alanda yetkin olan birçok köpek ırkının atası olduğu da bazı görüşlerce kabul görmüştür.

Lagotto Romagnolo

16.yy’den beri dünyada var oldukları düşünülen Lagotto Romagnolo, ırk olarak tanınma süreci ise 19.yy sonlarına dayanır. O dönemlerde geçici olarak, 2005 yılında ise resmi olarak adını literatüre yazdırarak, dünya çapında tanınmış bir köpek ırkı olmayı başarmışlardır.

Lagotto Romagnolo satılık ilanları ile kendisine ulaşmanız ve onu dost edinmeniz mümkün olmaktadır. Ancak bu sevimli aynı zamanda ise oldukça beceri dolu hayvan dostunuzu almaya karar vermeden evvel, hakkında biraz daha bilgi sahibi olmanız da hem sizin hem hayvan dostunuz için faydanıza olacaktır. Öncelikle Lagotto Romagnolo satılık fiyatları sonra ise özellikleri gibi hususlara değinerek bu sempatik dostu tanımanız için sizi hemen aşağıdaki başlıklara bekleriz.

Lagotto Romagnolo Fiyat

Verilen eğitimler ile mantar toplama hususunda tek yetkin ırk olan Lagotto Romagnolo fiyatları sahip oldukları bu özel yetiler sebebi ile yüksek seyretmektedir. Aynı zamanda arama kurtarma gibi ya da havaalanı ve terminal yolculuk noktalarında bir dedektör gibi işlerde de son derece başarı sahibi köpeklerdir.

Trüf mantarı köpeği olarak da bilinen Lagotto Romagnolo fiyat 2022 yılı için artan zamlarında etkisi ile yüksek skalalardadır. Bu durumu da özellikle belli bir yaş aralığında ise aldıkları eğitim fazlası ile etkileyecektir. Özellikle eğitimli bir Lagotto Romagnolo, 10.000 TL ile 16.000 TL arasında fiyatlarda olabilir. Hatta hem eğitimli hem de özellikle mantar avı hususunda çalışan bir köpeğin, fiyatı ise 300.000 TL kadar fiyatlara dahi çıkmaktadır.

Yavru Lagotto Romagnolo fiyat skalası için ise eğitimli bir köpeğe nazaran az daha uygun fiyatlardan bahsetmek mümkün olabilir. Bu duruma cinsiyet, kendisinin doğmasına vesile olan üretici gibi meseleler de etki eder. Şöyle ki fiyatları 7.000 TL ile 10.000 TL arasında olacaktır.

Lagotto Romagnolo Sahiplenme

Bu sempatik Lagotto Romagnolo sahiplendirme ile de hayvan dostu edinmek için biraz araştırma yaparak istediğiniz cinsiyet, eğitim ve yaş aralığında bulmanız mümkün olacaktır. Ancak sahiplendirme konusunda:

  • Hayvan dostunuzun sağlık hususuna özellikle dikkat etmelisiniz.
  • Şeceresine dikkat etmelisiniz ki bu durum kalıtsal hastalık taşıyıp taşımadığı noktasında size bir rehber olacaktır.
  • Aşıları var mı var ise karnesine işlenmiş mi bakılmalıdır.
  • Eğitim durumunun var olup olmadığına bakmalısınız.

Lagotto Romagnolo ücretsiz sahiplendirme yapan şahıs veya kurumlarda bulunmaktadır.  Belki tamamen ücretsiz olarak verebilecekleri gibi aşı, mama gibi maliyetlere girdiler ise ufak bir meblağ karşılığında da vermeleri mümkün olabilir.

Lagotto Romagnolo Özellikleri

Oldukça korumacı bir yapısı olan Lagotto Romagnolo, aynı zamanda da oyuncu bir köpek ırkıdır. Avcılık yetisi ve özellikle ise mantar toplama hususu ile dünya çapında ün kazanmış bu sevimli dostun egzersiz ihtiyacı da fazladır.

Lagotto Romagnolo özellikleri, fiziksel nitelikleri olarak:

  • Orta boy bir köpek ırkı olduklarını söylemek mümkündür. Boyları 36 cm ile 50 cm kadar uzayabilirken bu yapılarına 11 kg ile en çok 16 kg kadar bir ağırlık refakat eder.
  • Güçlü duruşa sahip bir bedenleri bulunur. Sahip oldukları tüy yapısı sebebi ile de özellikle ayak ve kol kısımları kalın duran bir görünümdedir.
  • Orta uzunlukta olan tüy yapısı, oldukça kıvırcık ve yoğun bir şekildedir. Ancak bu yoğun tüyleri çok fazla tüy dökme sorunu yaşatmaz. Tüy renkleri kahverengi, krem, beyaz, boz gibi tek renk olarak görülebilirken aynı zamanda ise kahverengi – beyaz gibi karışık renklerde görülebilir.
  • Tüy yapısı oldukça yoğundur. Özellikle yüz kısmında bulunan tüylerin belirli zamanlar ile kesilmesi gerekir ki aksi durumda bu yoğun tüyler göz ve ağız kısımlarını kapatacak seviyeye gelebilirler.

Lagotto Romagnolo özellikleri kısmına karakter olarak değinilir ise:

  • Ailesine fazlasıyla sadık ve düşkündür. Onları korumak Lagotto Romagnolo köpeklerinin işidir.
  • Sportif ve çevik bir ırk oldukları için egzersiz ihtiyaçları da fazla olacaktır. Bu durum karşılandığı sürece ev ve apartman hayatına adapte olabilirler.
  • Zeki köpeklerdir. Bu onların eğitim hususunu kolaylaştıracak bir yeti olup özellikle komutları hızlı kavrar ve uygulayabilirler.
  • İtaatkar köpeklerdir.
  • Bahçe gibi bir alanda kendisini özgür bırakmanız durumunda kazı yapmaya eğilim gösterir ve o kazdıkları alanlara girmeye bayılırlar.
  • Oldukça çalışkan bir köpek olmaları sebebi ile kendisinin, atalarından miras olarak gelen avcılık yetisinin kullanılması mümkün olacaktır. Bu anlamda hem yürüyüşlerinize yanınızda dost olacağı gibi hem de tarımsal faaliyetler noktasında da en büyük yardımcınız olmaya adaydır.
  • Lagotto Romagnolo, zekasını kullanmayı sever. Arama, bulma, koklama ve iz sürme gibi davranışlar konusunda son derece ustadır. Dolayısı ile bu hususta aklını çalıştırmasını sağlayacak iş ya da oyunlar ile meşgul olmak onlar için mükemmel bir aktivite olacaktır.

Lagotto Romagnolo Bakımı

  • Tüy yapısının yoğunluğu sebebi ile temiz kalmaları ve keçeleşmemesi için ve atıl tüylerin toplanarak derisinin nefes alabilmesi için mümkünse günlük ya da haftada 3 – 4 kez olacak şekilde taranması ve fırçalanması gerekecektir.
  • Tüm bedendeki bu yoğun ve uzayan tüylerinin, yılda 1 ya da 2 kez tıraş edilmesi gerekir. Özellikle ise yüz kısmının tüy bakımına dikkat etmek, hayvan dostunuzun sağlığı açısından faydalı olacaktır. Yüz kısmının, her yemek sonrası mümkünse ılık su ile ıslatılmış bir bez aracılığı ile temizlenmesi ve yemek artıklarından arındırılması gerekir. Yine kulak ve göz sağlıklarının da korunması açısından bu alanların da belirli aralıklarla temizlenmesi gerekecektir.
  • Diş problemleri, birçok köpek ırkı için sorun olabilecek bir konudur. Bu sebep ile haftalık olarak, kendisine uygun olacak materyalleri kullanmak sureti ile bakımını sağlamalısınız.

Satılık Lagotto Romagnolo Yavrusu

Satılık Lagotto Romagnolo yavrusu ilanları ile kendisini hayvan dostu edinmeniz mümkün olacaktır. Çok çalışkan olan bu ırk çeşitli görevlendirmeler üzere kullanılmak için tercih edilmesinin yanı sıra, özellikle alerjen bünye sahibi insanların da sıklık ile hayvan dostu olarak tercih ettikleri mükemmel cins köpeklerdir.

Lagotto Romagnolo yavrusu diğer köpeklere nazaran kolay eğitilebilir bir köpek ırkıdır. Korumacı yapıya sahip olduklarından ötürü diğer canlılarla çok iyi geçinemedikleri söylense de, yavru olduğu dönemlerde verilecek sosyallik eğitimi ile bu durum aşılabilir bir konu olabilir

Yorum (Yok)

Leave a Reply