Satılık British Longhair Fiyat ve İlanları 2022 Yavru British Longhair

British Longhair

Eski bir kedi ırkı olarak bilinen British Longhair Kedisi, adından da anlaşıldığı üzere uzun tüy yapısına sahip bir cins kedi ırkıdır. Irk olarak British Shorthair kedilerin soyundan geldikleri ve onların daha uzun tüylüsü olduğu düşünülmektedir. British özelliklerini taşır ancak tüy yapısı itibari ile de Longhair olarak nitelendirilen cinsin tüy yapısına sahiptir.

British Shorthair kediler ilk kez 1800’lü yılların sonlarına doğru Harrison Weir isimli bir şahsın tanıttığı bir kedi ırkıdır. Oldukça beğenilen ve iyi huylara sahip olan bu kedi ırkı, Kedi üreticilerin dikkatini çekmiş ve kendisine göre daha uzun tüylere sahip olan bir yavrusunu üretmeyi düşündürmüştü. Bu dönemlerde Romalıların Mısır’dan getirdikleri Longhair kediler ise Britanya’ya kadar ulaşmıştı. O kediler ile eşleşmesi sonucu dünyaya geldikleri düşünülen British Longhair Kedisi geçmiş yıllarda ayrı bir ırk kategorisine girerek resmi olarak tanınmıştır.

British Longhair

Günümüze kadar sahip olduğu huylar ve tüy yapısı sebebi ile cins bir kedi olarak gelmiş ve varlığını sürdürmeye devam etmektedir. Yine bu halleri neticesinde ise hayvan dostu olarak sıklıkla tercihe sebeptir.

British Longhair Kedisi Fiyat

Yaşı, tüy rengi, cinsiyeti, eğitim durumu gibi şahsi özellikleri ile British Longhair fiyatları değişmektedir. Satan kurum ya da kuruluşların da bu fiyatlara etkisi bulunur. 2022 yılı güncel fiyatlarına göre ortalama olarak maliyetleri 4.000 TL ile 6.500 TL arası değişen fiyatlarda bulunduğu söylenilebilir.

Kendisini satın alarak hayvan dostu edinebileceğiniz gibi, yapacağınız ufak bir araştırma neticesinde ücretsiz sahiplendirme yapanlara ulaşarak da kendisini dost edinmeniz mümkün olacaktır.

British Longhair Kedisi Yavru

British Longhair Kedisi için, her canlının eğitim hususunda olduğu gibi yavru olduğu dönemlerden başlanılması gerekmektedir. Zeki bir kedi ırkı olsalar da hareketsiz, monoton ve daha sakin bir yaşam onlar için daha idealdir. Bu bakımdan eğitim hususunda isteksiz davranabilirler. Eğitim konusu için özellikle hayvan dostunuzun ilgisini çekecek materyaller kullanmanız ve aklını kullanmasını sağlamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Aman! Doğru davranışlar neticesinde ödül mamalar ile kendisini onura etmeyi atlayarak, kendisinin daha isteksiz hale gelmesine neden olmayın. Ki yemek yemeye bayılırlar, verilen ödüller ise onun dikkatini çekerek teşvik edici hale getirmeye vesile olacaktır.

Resmen uyuya uyuya yetişkinliğe erişen bu British Longhair Kedisi, yemek konusuna da uyku kadar sevgi besler denilebilir. Ancak yine özellikle yavru olduğu zaman dilimlerinde mama seçimini, kendisine ve yaş aralığına uygun olacak şekilde yapmak gereklidir. Çünkü bu içinde bulunduğu yavru yaş aralığında, her besini sindirebilecek bir sindirim sistemine sahip değillerdir. Ve yedikleri şeyler her ne kadar büyük ve yetişkin olan British Longhair Kedisi için sıkıntı olmasa da yavru yaşlarında olan kediler için sorun oluşturabilir. Ve sonucunda sindirim problemleri, karın ağrısı, yemek isteğinde azalma hatta daha ciddi durumlar sonucunda ise ölüm ile dahi sonuçlanması mümkün olacak bir konudur. Bu hususta:

  • Satın alınacak mamaların veteriner hekim önerisinde olması uygun olabilir.
  • Alınan mamaların hangi yaş aralığında bulunan bir kedi sahibi iseniz, onların durumuna uygun olması gerekir.
  • Mamaların içerikleri ise yine yaş aralığına uygun olacak şekilde; gelişimlerini destekleyici olması açısından, kaliteli öğeler içermesi ve özellikle protein ve et ağırlıklı olması önemli olacaktır.
  • Aynı zamanda tek cins mama ile değil; yaş, kuru ve ödül mamalar ile vitaminler alınarak çeşitlendirmeye gidilmelidir. Ki bu şekilde de kemik ve kas gelişimine katkıda bulunarak özellikle yetişkin ve yaşlılık dönemi için sağlığına yatırım yapabilirsiniz.
  • Ve özellikle mikrop, bakteri gibi mikroorganizmalar neticesinde gelişebilecek herhangi hastalık olmaması açısından ise yemek ve su kapları her daim steril olmalıdır. Bakım olarak ise her yemek işlemi sonrası hayvan dostunuzun yüz bölgesini ve özellikle ağız kısımlarını temizlemeyi ihmal etmeyiniz.

Her canlı gibi hastalıklara; yavru dönemlerinde daha fazla açık olan hayvan dostunuzun, yine bu dönem içerisinde yaptırılması gereken iç ve dış parazit uygulamaları, aşıları ve rutin veteriner hekim muayenelerini atlamamanız British Longhair Kedisi sağlığı için gerekli olacaktır.

British Longhair Kedisi Özellikleri

Tüyleri, British Longhair Kedisi için en göze çarpan yapılarıdır. Uzun tüy yapısına sahip olmaları onların olduklarından daha büyük ve iri bir görünümde olmalarını sağlar. Dokunduğunuzda ise elleriniz bu tüy yumağı kürkleri içerisine adeta gömülür. İpeksi ve yumuşacık ancak kalın, parlak ve sık bir kürk yapısı bulunur. Tüy renkleri ise çeşitli renklerde ve desenlerde görülebilir. Ancak en çok rastlanılan renkler ise düz renklerdir. Gri renk tüy yapısı ise bu kedi ırkı için favori olmuştur. Diğer renklere ise, tekir, vizon, duman grisi, kahverengi, krem, tarçın, karamel gibi renkler sayılabilir.

Shorthair kedilerin beden yapısına benzer bir yapıda bulunur. Kaslı ve iri bir görünüme sahip gibi dursalar da buna çoğunlukla tüy yapısının katkısı olduğu söylenebilir. Kuyrukları ise bedenlerinde en fazla tüyün bulunduğu alandır denilebilir.

Sahibine fazlasıyla düşkün olan British Longhair Kedisi İlgiye bayılırlar ancak sevgi gösterilmediğinde ise bunun peşine düşmeyecek kadar asil bir duruşa sahiptir ve asla dinlemezler. Sevgisini gösterme hususunda da biraz zayıf oldukları söylenebilir ki bunu koklama şeklinde sunarlar. Oldukça dost canlısıdır.

Sessiz, sakin ve kendi halinde bir kedidir. Sahibi ile bakışlarıyla dahi iletişim kurabilirler ancak istekleri olmaması durumunda naif ve ince sesi ile nazikçe sizin dikkatinizi çekmeye çalışabilirler.

Sosyal bir canlıdır ve bu durum özellikle ailesine karşıdır. Ancak bu hallerinin aksine kalabalık ve özellikle ise gürültülü ortamları asla sevmezler.

Her ne kadar kaslı ve sağlam duruşları olsa da British Longhair Kedisi enerjik bir kedi ırkı değildir. Dolayısı ile çok hareketli değillerdir ve kendiler istemedikçe onunla oyun oynamak da zor olabilir. Bir kenarda sakince uyumaya ise bayılırlar. Ama bu kısım sizin kucağınız olmayacaktır çünkü kucak kedisi oldukları söylenemez ki zaten kucakta olmaktan da çok hoşlanmazlar. Dolayısı ile görüldüğü üzere daha kendi küçük dünyasında yaşamayı sevdikleri söylenebilir.

Uyku ve yemek onlar için vazgeçilmez iki güzelliktir. Dolayısı ile hem yemek yemeyi sevmeler hem de hareketsiz halleri neticesi ile obezite sorununa yatkın bir yapıları bulunur. Bu hususta verilen besinlerin porsiyon ayarlamasını iyi yapmak ise size düşecektir. Aksi halde siz besin verdikçe hayvan dostunuz da verileni hep yemeyi seçecektir.

British Longhair Kedisi Sahiplenme

Sakin, sessiz ve kendi halinde olmayı seven British Longhair Kedisi aşırı aktif ve enerji dolu, sürekli kendisi ile oyunlar ve aktiviteler yapmak isteyecek bir sahip için uygun bir kedi olmayabilir. Özellikle küçük çocuk sahibi iseniz ve kendisinin sürekli aktif olmasını isteyecek ise o da uygun olmayabilir.

Sakin ve kendi halinde insanlar için, tam bir ev arkadaşı olduklarını söylemek ise mümkündür. İsteklerini mırıltı şeklinde dile getirmeye çalışmak dışında, sakin ve sessiz bir kedi oldukları söylenebilir. Bu bakımdan apartman ortamı içinde uygun bir ırktır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply