Satılık Russian Blue Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Russian Blue

Russian Blue

Russian Blue, 18.yy. ortalarında Rusya ve civarında dünyaya gözlerini açmış ve Rus kökenli bir kedi ırkıdır. Daha sonraki yıllarda denizcilik ile uğraşan insanların dikkatini çekmesi ile İngiltere’ye götürülmüş ve bu vesileyle tanınmaya başlamıştır. 19.yy. sonlarına doğru gelindiğinde yapılan kedi şovları ile ününü artırmıştır. Ancak o dönemler içerisinde, Russian Blue kedisinin belli bir adı yoktu ve kendisine baş melek anlamında Archangel deniliyordu. Foreign Blue, Archangel Blue gibi başka isimlerle de anılıyordu.

Bu ırk safkan bir ırk olup, orijinal kürk rengi mavi – gri arasındadır. Tüy yapısı kısa ancak oldukça yoğun şekildedir. Bu hali sebebi ile kendisine daha sonraki yıllar, kesin olarak Russian Blue kedisi olarak isim verilmiş ve bu şekilde tanınmaya başlanmıştır.

Russian Blue

1.Dünya Savaşı dönemlerinde savaşında etkisi ile nesli tükenmek üzere olan Russian Blue kedisi, kedi yetiştiricilerin çalışmaları ile korunma altına alınmak istenildi. Bazı cins kediler ile eşleştirilerek neslinin devamı sağlansa da orijinal hallerini koruyamadılar ve tüy renkleri daha farklı olan kediler oluştu. Bu sebeple kendi aralarında eşleşme sağlanarak günümüzdeki varlılarını safkan olarak korumaları sağlanıldı. Bu bakımdan sadece kürk rengi mavi olan Russian Blue kedisi orijinal ve safkan olarak kabul görmektedir.

Geçmişte vahşi bir ırk olan ve avcılık yapan Russian Blue kedisi, zamanın sağladığı katkı ile günümüzde artık ev kedisi haline dönüşmüştür.

Russian Blue Kedisi Fiyat

Kedi fiyatları çeşitli özellikler neticesinde değişmektedir. Bu özellikler arasında kedinin yaş aralığı, cinsiyeti, şeceresi gibi özellikler sayılabilir. Ancak bir Russian Blue kedisi fiyatını etkileyen en büyük etken ise safkan olup olmaması noktasıdır. Orijinal rengi gri – mavi olan bu kediler özellikle bu orijinalliğini gösteren tüy rengine göre fiyatı daha fazla değişecektir. Piyasa üzerinde bulunan yaklaşık fiyatlara göre 2022 yılı için Russian Blue kedisi fiyatları 1.500 TL ile 3.500 TL fiyatlar arasındadır.

Russian Blue Kedisi Yavru

Russian Blue kedisi genellikle mavi göz rengi ile doğarlar. Daha sonra bu göz rengi ya sabit kalır ya da zümrüt yeşili, sarı gibi renklere döner.

Özellikle yavru oldukları zaman dilimleri içerisinde iken oldukça oyuncu bir kedidir.

Russian Blue Kedisi gri – mavi renkleri yansıtan; oldukça parlak, yumuşak ve yoğun tüy yapısı ile sevimli bir kedi ırkıdır.

Yavru olduğu dönemlerde daha belirgin olan elmacık kemikleri ve dik kulakları ile dikkat çekerler.

Tüy renkleri, genellikle yavru olduğu dönemlerde bir miktar daha açık renktedir. Ve bu durum büyüdükçe koyulaşarak yetişkin bir Russian Blue kedisi rengini alır.

Russian Blue Kedisi Özellikleri

Russian Blue kedisi safkan bir kedi ırkıdır. Gümüş kürk rengine sahip olan bu kedi ırkı, adını aldığı blue yani mavi rengi yansıtan parlak ve ipeksi tüy yapısındadır. Tüyleri çift katmanlı olup oldukça yoğundur. Bu sebeple kışın soğuklara karşı dirençli bir yapıları bulunur. Ayrıca tüy yapısı her ne kadar yoğun da olsa pek fazla tüy dökme problemleri bulunmaz.

Sessiz ve sakin kedi ırkı oldukları için kendileri çok ses yapmadıkları gibi, çok ses yapılmayan ve sakin ortamlardan hoşlanırlar. Gürültülü ortamlara karşı tepki vermeleri olasıdır.

Sevecen, cana yakın ve samimi bir kedi olan Russian Blue kedisi, ailesine karşı oldukça iyi geçimlidir. Yine bu özellikleri sebebi ile kedi, köpek gibi diğer canlılarla ve yabancı insanlarla da iyi anlaşır. Ancak genlerinin getirisi olan avcılık yeteneği özellikle evde kuş besleyenler için sakıncalı olabilir. Dolayısı ile bir Russian Blue kedisi sahibi iseniz aynı zamanda kuş besliyor iseniz bu hususa özellikle dikkat etmeniz ve kedinizin olduğu ortamda kuşunuzu kafeste tutmanız önerilecektir.

Zeki ve kuralcı bir kedi olması sebebi ile eğitim hususunda zorlayıcı tavırlara girmezler.

Russian Blue Kedisi Bakımı:

  • Tüy yapıları kısa ancak çift katmanlı ve oldukça yoğundur. Ancak buna rağmen çok fazla tüy dökme sorunları olmaz. Her canlı gibi tüy bakımına ihtiyaç duyarlar ve tüy yapısı yoğun olması sebebi ile günlük ya da en azından haftada 2 – 3 kez olacak şekilde bir fırça tarak işlemine tabi tutulması yeterli olacaktır.
  • Her canlı gibi tırnak kesimi, ağız ve diş sağlığı için bakımı gerekli olacaktır. Bu rutinleri ise atlamamanız kedi dostunuzun sağlığı açısından önemli bir durumdur. Bakım için gereken malzemelerin ise kedi dostunuzun sağlığına uygun olması gerektiği için kendisine özel ürünler ile yapılması doğru olacaktır.
  • Gözyaşı akması ve çapak oluşumu Russian Blue kedisi ırkında görülmektedir. Bu bakımdan (gerçi her ne kadar tüy renkleri koyu olsa da renk değişimi yapmazlar ancak) sağlıkları için temizleme işlemine tabi tutulması gerekecektir.
  • Titiz bir kedi ırkı olan Russian Blue Kedisi, özellikle mama ve tuvalet işlemleri için kullanılan materyallerin temiz olması için günlük bir sterilizasyon gerekecekti
  • Yemek hususunda kaliteli yaş ve kuru mamalar ile beslenebilir. Ayrıca ev içerisinde yapılan yemek artıklarından, kemiksiz ve kılçıksız haşlanan besinlerden de tüketebilirler.

Sağlık:

  • Russian Blue kedisi normal şartlar içerisinde 13- 15 yıla kadar yaşayabilirken, iyi bir bakım sağlanır ise dünyanın en uzun ömür yaşayan kedi ırkları arasındadır. Ve bu ömürleri ise 20- 25 yıla kadar çıkabilmektedir.
  • Vücutlarında biriken mineraller böbrek ve mesanede birikerek ufak taşlara çevrilebilir. Bu durumun enfeksiyona sebep olduğu bilinmektedir. Bunun dışında ise sağlıklı kedi ırkları arasında bilinirler. Aynı zamanda ise safkan olması sebebi ile kalıtsal olarak gelen, pek bilindik hastalıkları da yoktur. Beden olarak da dayanıklı ve sağlam kedi olmaları da bu konuda etkendir. Ancak melezlenmiş olan Russian Blue Kedileri diğer atalarından gelen bazı kalıtsal hastalıklara sahip olabilirler. Bu bakımdan özellikle melez bir kedi sahibi iseniz, kendisinin sağlık hususuna ve kontrollerine daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir.
  • Her ne kadar sağlıklı olan bireylerde olsalar, yine her canlı gibi bakım hususunda dikkat etmek gerekecektir. Sağlıklarının devamını sağlamak amacı ile kaliteli ve kendileri için ideal mamalar ile beslemek; rutin veteriner hekim kontrol, muayene ve aşılarını aksatmamak; gereken temizlik ve bakım işlemlerini sağlamak bu hususta şart olacaktır.

Russian Blue Kedisi Sahiplenme

Russian Blue Kedisi ilk kez hayvan sahibi olacaklar için gerek güzel özellikleri gerek bakım kolaylığı gibi sebepler neticesinde ideal bir ırktır.

Aynı zamanda tüy dökme gibi problemleri bulunmaması ve kedi ırkının da titiz olması sebebi ile alerjen bünye sahibi insanlar ya da küçük çocuk sahibi aileler için de ideal olabilirler.

Kuralları ve kurallara uymayı seven bir kedi ırkı oldukları için eğitim hususunda geliştirdiğiniz rutinlere de uyacak, dolayısı ile sıkıntı çıkarmayacaktır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply