Satılık Maine Coon Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Maine Coon Kedisi

Maine Coon

Amerika Birleşik Devleti’nin Kuzeyinde bulunan Maine kökenli bir kedi olan Maine Coon kedisi yerli bir kedi ırkıdır. Adını da yine bu eyaletten alsalar da Coon Cat, American Longhair, Snowshoe Cat, Maine Cat, Maine Shag gibi isimlerle de anılmışlardır. Bu yöreye ait olan, tek uzun tüylü bir kedi cinsidir. Hava iklimi fazlasıyla sert olan bu eyalette yaşayan kediler de dayanıklı bedene ve yoğun tüy yapısına sahiplerdir.

Maine Coon kedi ırkının tanınması hususunda, bilinen birçok hikâye söz konusudur. Bunlara değinecek olunur ise vaşak cinsine benzerlikleri sebebi ile onlardan türetildikleri düşüncesinden bahsedilebilir. Denizcilik işi ile uğraşan insanlar tarafından getirildiklerinden bahsedilebilir. Bunlar varsayım üzere gelişmiş düşüncelerdir. Maine Coon kedisi 1900’lü yılların son zamanlarına gelindiğinde ise artık tanınmış bir kedi olmuşlardır.

Maine Coon

Amerika’nın Maine eyaletinden gelen bu kedi ırkı, şu an ise kendi yöresinde ve keza tüm dünya da bilinen ve birçok insan tarafından da hayvan dostu edinilen bir tür olmayı başarmıştır.

Maine Coon Kedisi Fiyat

Maine Coon kedisi fiyatları safkan olmasına, yaşına, şeceresine, cinsiyetine ve satan kurum ya da şahsa göre değişmektedir. Artan zamlarında etkisi ile bu kedi ırkı için ortalama olarak, 3.000 TL ile 4.500 TL arası rakamlarda satıldığı söylenebilir.

Ancak satışının yanı sıra, ücretsiz sahiplendirme yapan kişi ya da kurumların olduğunu söylemek de mümkün olacaktır.

Maine Coon Kedisi Yavru

Maine Coon kedisi yavru olduğu zaman dilimlerinde oldukça hareketli ve sevgisi ile sempatileri kazanmayı başaran bir kedidir. Bu hareketli hali ise diğer kedilere nazaran yetişkin olduğu zaman dilimlerinde de sürer. Dolayısı ile yaşın getirisi olan bir enerji ve hareketlilik değil bu onların karakteristik özellikleri arasındadır.

Her ne kadar ıslak alanlarda dolaşabilseler de su ve sulu durumları asla sevmezler. Bu sadece sevmemekten kaynaklı bir durum değil, sahip oldukları tüy yapısı ile alakalı bir durumdur. Çünkü yoğun ve sık yapıda olan tüyleri çok su tutar ve bu sebep ile yük hissettirip Maine Coon kedisini rahatsız etmektedir. Bu bakımdan kendisinin banyo işlemine tabi tutulması oldukça zor olan kedi ırkları arasında bulunduğunu söylemek mümkündür. Bu hususta özellikle Maine Coon kedisi yavru olduğu dönemlerde gereken eğitim ile bir miktar daha alışması sağlanabilir.

Her ne kadar kibar kedi ırkı olsalar da Maine Coon kedisi gürültücü bir kedidir. İletişim kurma çabası sürekli her şeye ses çıkarmak ve mırıldamak ile olur. Bu konuda eğer sıkıntı yaşamak istemiyor iseniz yine özellikle yavru olduğu dönemlerde eğitim hususuna dikkat etmeniz gerekecektir.

Maine Coon Kedisi Özellikleri

Büyük kedi ırkları arasında olan Maine Coon kedisi, erişkinliğe ulaştığı zamanlar da; erkek cins kediler 6,5 – 10 kg ağırlıklara, dişi cins kediler ise 3,5 – 7 kg ağırlıklara kadar ulaşabilirler. Uzunluklarının ise bir metreyi bulduğu kediler vardır. Bu özellikleri ile dünyanın en büyük kedi ırkları arasında adını duyurmuştur.

Bu kedi ırkının oldukça sevecen bir yapısı olduğunu söylemek mümkündür. Bu güzel karakteri yanı sıra uzun tüy yapısı ile de dikkat çekerler. Uzun, sık, yoğun ve ipeksi tüyleri ile oldukça hoş bir görünüme sahiptir. Bu kalın ve sık yapıda olan tüyleri ile ataları, anavatanındaki soğuk iklimlere karşı dik durabilmişlerdir. Bu bakımdan aynı genleri tüm Maine Coon kedisi kedileri taşır ve sahip oldukları bu tüy yapısı ile soğuğa karşı dirençli bir bedene sahip oldukları söylenebilir. Tüy renklerinin ise her renkte görüldüğünü söylemek mümkündür ve aynı zamanda tek renk değil alacalı şekildedir. Ancak bu cins için özellikle kabul görülmüş renklerinin ise; kahverengi, beyaz ve tekir olduğu bilinir.

Sosyal ve arkadaş canlısı bir kedi ırkı olduğunu söylemek mümkündür. Diğer insanlarla kısa süre sonra kaynaşır ve yabancılık çekmezler. Ancak diğer hayvanlara karşı her zaman sosyal oldukları söylenemediği için, bir eğitim ve alıştırma sürecine ihtiyaç duyabilirler.

Sahibine aşırı düşkün olan Maine Coon kedisinin bu düşkünlüğün yanında bir kucak kedisi olduğunu da söylemek mümkün olmayacaktır. Ancak gerek gözleriyle gerek fiilen takip ederek sahibini gözlemlemeyi severler. Bunun dışında ise bir kenara kıvrılıp etrafı izlemeyi severler ve iyi bir gözlemcidir.

Maine Coon kedisi kuralları seven ve takip eden bir kedi oldukları için, eğitim hususu ile kendisine uygulayacağınız rutinlere karşı pek fazla sorun çıkarmadan uyacaktır. Kolay eğitilebilir kedi ırkları arasında adını duyurmuştur. Aynı zamanda sizi takip ederek, sizin yaptığınız rutinlere de eşlik edebilirler. Çok aktif bir kedi olmadıkları için bu durum dahi onların egzersiz ihtiyacı için yeterli gelebilir düzeyde olacaktır.

Bakım:

  • Çok yoğun, sık ve uzun tüy yapısına sahip olmaları günlük bir bakım işlemine tabi tutulmalarını gerektirecektir. Üstelik sudan asla hoşlanmazlar. Bu durum ise kendilerini banyo yaptırma hususunu oldukça zor bir hale getirir. Dolayısı ile uzun tüy yapısının güzelliğini koruması adına Maine Coon kedisi için tüy bakımına daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir.

Sağlık:

  • Bu kedi ırkının genel olarak, sağlıklı kedi ırkları arasında olduğunu söylemek doğru olacaktır. Ancak kalıtsal sahip oldukları bazı hastalıklar kendisinde görülebilir. Bu bakımdan her canlı gibi; beslenmelerine, bakımlarına ve sağlıklarına dikkat etmeye çabalamalı ve mevcut hallerini korumaya özen göstermelisiniz.
  • Güzel bir bakım ile 17 – 20 yıla kadar ömür sürmeleri mümkün olan Maine Coon kedisi için sağlıklı besinler ile porsiyonlar sunmalısınız. Ayrıca yavru olduğu dönemlerden itibaren mutlaka rutin veteriner hekim kontrolleri ve aşıları yapılmalıdır. Bu hususta özellikle tüy yapısının da yoğun olması sebebi ile parazitler konusuna dikkat etmeniz, iç ve dış parazit uygulamalarını mutlaka yaptırmaya dikkat etmeniz gerekecektir.

Maine Coon Kedisi Sahiplenme

Maine Coon kedisi yavrusu sahiplenmek istiyor iseniz gürültücü bir kedi olduğunu ve her konuda sizinle ses yaparak iletişim kurmaya çabalayacağını unutmamalısınız.

Sahip oldukları kürk yapısı sebebi ile soğuk havalara karşı dirençli kedilerdir. Bu bakımdan bahçeli bir ev sahibi iseniz kendisini bahçe ortamında da bakabilmeniz mümkün olacaktır. Ancak yine bu kürk yapısı sebebi ile sıcak havalardan da çok fazla hoşlanmaz ve bunalırlar.

Diğer kedilere nazaran daha büyük yapıda kediler olan Maine Coon, bir miktar obezite hususuna yatkın yapıdadır. Bu bakımdan onların beslenme hususlarına özen göstermeniz gerekir.

Tırmalama, hırçınlık vs. gibi hususlar, kedi sahibi olmak noktasında sizi düşündüren konular ise; Maine Coon kedisi için sakin, uysal, nazik ve sevgi dolu bir kedi olduğunu söylemek mümkündür. Öyle hemen her şeye sinirlenmez, tırmalamaz, ısırmaz ve aksi davranışlara girerek zarar vermezler. Pençelerini ise oyun oynadığı zamanlar nesnelere karşı kullanabilir ve yakalama, tanımlama gibi davranışlara girerler. Bu tarz oyunlar harici ise her daim ve her şeye rağmen, nazik ve kibar tavırlarını devam ettirirler. Bu bakımdan çocuklu aileler içinde ideal bir kedi ırkı olduklarını söylemek mümkün olacaktır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply