Satılık Van Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Van Kedisi

Van Kedisi

Van kedisi, ismini Van Gölü bölgesine dayanan köklerinden almaktadır. İyi bir yüzücü olarak bilinir.

  • Gözlerinden birisi mavi, diğeri yeşil ya da kehribar rengi ile bulunan kedi ırkı kulağının arkasında bulunan 2 ya da 1 adet siyah nokta ile Türkiye’nin en önemli değerleri içerisinde bulunmaktadır.

Bembeyaz, yumuşak tüyleriyle dikkatleri üzerine çeker.

Van Kedisi Fiyat

Ev içerisinde kendisi için yakın bir arkadaş, çocukları için ise sadık bir oyun arkadaşı isteyen kişiler tercihini van kedisinden yana kullanabilirler. Van kedisi, adeta dıştan görünümü ile sizi kendisine hayran bırakır.

Van Kedisi

Van kedisi fiyatları; sahiplenmek isteyen kişiler için merak edilmektedir. Yavru fiyatları ve yetişkin fiyatları değişkenlik gözetiyor.

  • Yavru fiyatları, ortalama 700 TL’den başlamaktadır. Yetişkin fiyatları ise 700 TL ila 3 bin TL arasında belirlenmiştir. Fakat bu durum farklılık gözetir.

-NOT- Belli başlı, belirleyici etmenler mevcuttur. Bu etmenler, fiyatın daha yüksek ya da daha düşük olmasında etki ediyor.

Van Kedisi Yavru

Yavru Van kedisi sahipleri için beslenmesi, bakımı, eğitimi gibi belli başlı detaylarda zorlanmaları mümkün değildir. Uzun tüylerden oluştuğundan dolayı, haftada iki ya da üç kere taramanız gerekiyor. Uzun tüyler, nazikçe tarandığında kendisini çok daha rahat hissedecektir.

  • Annesi yanında bulunan yavru kedilerin beslenmesi ve temizlenmesi, annesiyle beraber gerçekleşir. Fakat annesi yanında olmayan yavru kedi sahiplendiğinizde, burada iş size düşüyor. Düzenli olarak veteriner kontrollerini yapmalısınız. Bu kesinlikle önemlidir.

Hassas ve nazik canlılardır. Farklı bir üründen de etkilenmeleri mümkün. Çok fazla ses çıkararak, mırıldanmaya başladığında veteriner kontrolüne burada götürmeniz önemli.

  • Eve getirdiğinizde büyümeye başlaması ile beraber çocuklarınızla, çok rahat bir şekilde anlaşır. Ev içerisinde farklı canlılar varsa küçüklüğünden itibaren alıştırıldığı sürece zarar vermez. Onlarla da iyi alıştığını söyleyebiliriz. Asil bir yapısı mevcuttur.

Kesinlikle saldırgan değillerdir.

  • Doğru besinlerle beslemeniz, önemli. En dikkat çekici özelliği sıcak kalma ve dost canlısı olmasıdır. Büyümeye başladıkça bunu kişisel olarak kendinizde görebilirsiniz.

Akıllı ve zeki canlılardır.

  • Küçükken eğitimini doğru verirseniz, ilerleyen süreçlerde zorlanmadan tuvalet ve ev içerisinde davranış konusunda eğitimlerini almış olur. Burada iş biraz size düşüyor. Veteriner ile irtibata geçtiğiniz de, yavru iken beslenmesi konusunda detayları öğrenebilirsiniz.
  • Hareketli canlılar olduğundan dolayı gün içerisinde iki veya üç kez beslenmeleri önerilir. Fakat boyutuna, yaşamına ve beslenme isteğine karşı bu durum farklılık göz etmektedir. Yavruyken ekstra ek gıdalar, vitamin gibi ürünler vereceğiniz zaman veterinere danışıp, sonrasında vermeniz önemli. Burada yan etki oluşturabilir.

-NOT- Her kedi de olduğu gibi veteriner kontrolleri, aksatılmamalıdır. Van kedisi duygusal bir kedidir. Hisleri çok güçlüdür. Aile fertleriyle, ayrı ayrı iletişimi bulunur. Ona ne kadar ilgi gösterir ve severseniz, sizinle o kadar samimi olacaktır.

-NOT- Ev içerisinde pıtpıt her zaman peşinizde dolaşan minik canlı istediğinizde, mükemmel bir ev arkadaşı olacaktır. Ve evcil kediler arasında ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

Van Kedisi Özellikleri 

Van kedisi, kuvvetli bir vücuda sahip canlıdır. Orta ile büyük boyutta, değişkenlik göz etmektedir. Uzun tüylü postu, baş ve kuyruğunda renkli yamalar bulunur. Temelde; düz beyaz rengi ile ayırt edilmektedir. Fakat krem rengi veya daha koyu renkte de istisna olarak değişkenlik göz etmektedir.

  • Postu, özel bir his verir. Bu da su geçirmez özelliğidir. Van kedilerinin suyu sevmelerinin temel sebebi de, bundan kaynaklanıyor. Mavi renk ve kehribar renginde bulunan gözleri ile adeta sizi kendisine hayran bırakır. Kulakları, yuvarlak hatlı şekildedir. Başları üzerinde, oldukça yüksek bir seviye bulunmaktadır.
  • Türkiye’de Van Gölü’nün yakınında bulunması sebebiyle van kedisi ismi verilmiştir. Diğer tüm beyaz kedilerden ayırt edilmesi de, bu şekilde sağlanıyor.

-NOT- Van kedisi yalnızca yerli olduğu Türkiye topraklarında bulunmaz. 1960’lı yıllardan itibaren tüm dünyada oldukça nadir bir canlıdır.

En önemli ve dikkat çeken özelliği; genetik bozukluk sonucu oluşan göz rengidir. Göz renginin iki farklı renkte olması ile bilinir. Gözlerinden birisi mavi, diğeri kehribar rengindedir. Tüyleri kışın artar. Yaza doğru azalır. Kabarık bir kuyruğu ve ipeksi tüylere sahiptir.

  • Temizlik konusunda diğer bilinen kedilere göre çok daha dikkatlidir. Kendisini yalayarak temizlemeye özen gösterir. Avcılık içgüdüleri gelişmiştir. Ev içerisinde besleneceği zaman bakımı son derece kolaydır.
  • Yemekten önce patileri ile yemeğin sıcaklığını kontrol edebilecek kadar akıllı canlılardır. Diğer Van kedileri ile ilişkisi, dişilerde daha uyumludur.

Yaşam alanlarında hakimiyet sağlamaktadır.

  • Bulunduğu alana başka bir kedinin girmesine kesinlikle izin vermez. Bu yüzden ev içerisinde Van kedisi le beraber farklı bir canlının ortak bir alanı paylaşması mümkün değildir. Buna dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Kaliteli mamalarla beslemeniz, önemli. Sağlık kontrolleri düzenli yapmalısınız. Hassas ve nazik canlılardır. İlk doğumda 4 yavru dünyaya gelir. Bu yavruların doğduğu andan itibaren büyüme sürecine kadar eğitimlerini henüz yavruyken rahatlıkla verebilirsiniz.

-NOT- Türkiye’nin ve özellikle Van ilinin tescilli markasıdır. Özellikle Van Gölü’nün yakınlarında bulunur. Orijinal Van kedisi burada yer almaktadır.

  • Yaşamak için büyük bir alana ihtiyaç duyarlar. Sahipleri ile bir arada olmayı severler. Fakat sahipleri ile sürekli iletişim halinde olmak, sıklıkla kucağa alınması, sarılması, öpülmesi gibi durumlardan hoşlanmazlar.
  • Sahipleriyle yalnızca 5 ile 10 dakika içerisinde iletişime geçerler. Ardından sıkılıp gideceklerdir. Oldukça konuşkan kedilerdir. Ev içerisinde sizinle miyavlayarak, sürekli iletişim halinde olur.

-NOT- Su ile oynamayı çok severler. Bu yüzden yaz ayında evinizin bahçesine su dolu bir havuz oluşturduğunuz takdirde buradan gün boyunca çıkmayabilir. Genellikle zekalılar ile sizi şaşırtacak canlılardır. Görünümüyle de kendisine hayran bırakır.

Sonuca gelecek olursak; sadık, sevgi dolu ve nazik karaktere sahiptir. Kendiniz için mükemmel bir pati dostu aradığınızda, sizinle kısa bir sürede uyumu yakalar.

Van Kedisi Sahiplenme 

Van kedisi sahiplenmeye karar verdiğiniz zaman öncelikli olarak, online kaliteli güvenilir sitelerden yana tercihinizi kullanmanız gerekiyor. Buradan bakımı, eğitimi, yaşı, beslenme koşulu, yaşam koşulları gibi belli başlı filtreleme özellikleri bulunur.

  • Filtreleme özelliğinden, bulunduğunuz sayfa da tercih ettiğiniz sevimli canlıya kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Patilendim.com web sitemiz bünyesinde fotoğraflı, ayrıntılı bilgiler ile beraber yer alıyor. Buraya erişim gerçekleştirdiğiniz takdirde detaylarını öğrenmeniz mümkün.

Evcil kediler içerisinde; tercih edebileceğiniz ırka sahiptir. Bakımı çok zor olmayan bir kedi türüdür. Belli başlı detaylara dikkat ettiğiniz sürece zorlanmadan, onunla beraber yaşayabilirsiniz.

-NOT- Kendisine ait küçük bir alan bulundurduğunuz takdirde burada hem beslenir, hem uyur, hem de oyuncaklarıyla oynayıp sizi rahatsız etmeyecektir. İlginizi göstermeniz gerekiyor.

  • Çok yoğun bir iş hayatınız varsa kendinize bile vakit ayıramıyorsanız, Van kedisi sahiplenmek için burada bir kez daha düşünmeniz önemli. Çünkü ilgiden hoşlanan canlılardır. İlgi göstermediğiniz de kenara çekilip, size küser ve beslenmeden uzaklaşır. Bu da bünyesinin hassas düşmesine neden olur.

-NOT- Bakımı, eğitimi veya psikolojik özellikleri ile ilgili bilgi sahibi olmak için öncesinde herhangi bir kediyi sahiplenmediyseniz, yanlış işlem yapmamak adına veteriner irtibatında olmanız tavsiye edilir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply