Satılık Siyam Kedisi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Siyam Kedisi

Siyam Kedisi

Siyam kedisi, dünyada bilinen asil kedi cinsidir. İsmini Tayland olarak bilinen yani çıktığı bölgeden alıyor. Tayland sınırları içerisinde tanımlanması, Wichien Maat’tır. Köklü bir geçmişe sahip ırktır.

  • Tayland’da başlayıp, ardından Amerika ve Avrupa ülkelerine götürülmesi ile üretilmiş ve günümüzde tüm dünyada safkan kedi cinsi olarak biliniyor.
  • Masmavi gözleri, kişiyi etkileyen zekâsı ve büyüleyici görüntüsüyle bulunduğu alanda bütün dikkatleri üzerine çekmektedir. Dış görünüşü sebebiyle bilinen diğer kedi ırklarından, tamamen farklı olduğunu söylemek mümkün!

Siyam Kedisi

Siyam Kedisi Fiyat

Siyam kedisi, özel bir ırktır. Talep veya arz olduğu halde bu cinste çok şaşırtan fiyatlarla karşılaşılmaz.

-NOT- 2022 fiyatlandırmasına göre 1.500 TL ile 4500 TL arasında ortalama fiyatı bulunmaktadır.

Fiyatlandırması, özel ve popüler bir ırk olmasından dolayı diğer cinslere göre daha fazladır. Detaylı araştırmalardan sonra sahiplenmeniz, önemli!

Siyam Kedisi Yavru 

Yavru siyam kedisi sahipleneceğiniz esnada beslenmesi, eğitimi ve belli başlı karakteristik özelliklerini bilmeniz gerekiyor. Besin değerleri yüksek olan mamaları kullanmalısınız.

  • Yavruyken sahiplendiyseniz, beslenmesine çok dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer ki yavruyken doğru beslenmezse, büyümeye başladıkça belli başlı hastalıklarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Dikkatli olmanızda fayda var.

Yavruyken;

  • 6 ay boyunca günde minimum 2 veya 3 defa beslenirler.
  • Annesi yanındaysa anne sütü ile beslenip, büyümektedir. Fakat annesi yanında olmayan yavru kediler için burada iş size düşüyor. Doğru ürünlerden yana tercihinizi kullanmalısınız. Herhangi bir bilgi birikiminiz yoksa veteriner hekime danışıp, burada beslenmesi konusunda detayları öğrenmeniz önemli.

-NOT- Yavruyken, çok da hareketli olacaktır. Bu yüzden beslenmeleri artar. Büyüdükçe beslenmesi azalır ve sakinleşir.

  • Mama ve ekstra vitaminler konusunda, yukarıda belirttiğimiz gibi veterinere danışmanız gerekiyor. Belirli kediler ne kadar aynı cins olsalar da, beslenme konusunda ayrılırlar. Ekstra vitaminler, zararlı olabilir.
  • Dişi ve erkek kedilere göre öncesinde öğrenmeniz burada da devreye giriyor. Yavru siyam kedileri çok fazla yıkanmayı sevmezler. Zor durumda kalmadığınız sürece yıkamamanız önerilir. Kendi kendilerini yalayarak yıkanmaktadırlar.

Yavru iken; anneleri onları yalayarak temizler. Doğru kedi şampuanı ve kedi tarağı ile hemen yıkayıp, kurulamalısınız. Vücudunun ıslak kalması, onu rahatsız edecektir. Bu detaya dikkat etmelisiniz.

-NOT- Daha öncesinde kedi sahiplenmedi iseniz ve yıkama işlemi ile ilgilenmediyseniz, siyam kedileri için bu durumu siz yapmamalısınız. Çünkü su içerisinde bulunmaktan hoşlanmadıklarından dolayı, sürekli sudan çıkmak isteyeceklerdir.

-NOT- Veterinere götürüp, burada temizleme işlemini yapabilirsiniz. Veya yıkama konusunda deneyimli arkadaşınız varsa size yardımcı olması önerilir.

Siyam Kedisi Özellikleri

Siyam kedisi özellikleri, karakter ve dış görünüş olarak değişmektedir.

Karakteri; insan dostu, konuşkan ve hareketlidir. Yani ev içerisinde sahiplendiğiniz esnada, ideal bir arkadaş olacaktır. Kısa sürede hem ev ortamına alışır. Hem de size alışacaktır.

Tüy yapısı; kırık beyaz tonlarda ve orta uzunluktadır. Büyümeye başladıkça, tüy yapısında değişiklik olduğunu görebilirsiniz. Kulak yapısı sıradan kedi kulağı görüntüsündedir. Yalnızca uca doğru sivrilir. Bu da onların asiliğini çok daha netleştirmektedir.

Kilosu; 4,5 ile 14 kilogram arasında değişiyor. Beslenmesine bağlı olarak, kilosu farklılık göz etmektedir.

  • Siyam kedisi, insanlar ile uyumludur. Aynı evi paylaştığı kişilerle yakın ilişkiler kurmaktadır. İstediği herhangi bir oyun ya da besin varsa mırıldanarak bunu belirtmektedir.
  • Sevimli canlıyı sahiplenmeye karar verdiğiniz zaman bilmeniz gereken en temel özelliği, sessizce oturmayacaktır ve sürekli hareket halinde olacaktır. Evde düzenden hoşlanıyorsanız ve siyam kedisi sahiplenmek istiyorsanız, düzen konusuna bir süre ara vermeniz gerekiyor. Çünkü siyam kedileri hareketli olduklarından dolayı evde birçok yer dağılabilir.
  • Kendine özgü tüy rengi bulunmaktadır. Kahve tonları, siyam kedilerinin kendi içerisinde farklılık gözetir. Vücut yapısı kaslı ve atletiktir. Kahverengi ve krem rengi tüylerden oluşur.

Yüzünün ön bölümü, koyu renkli tüylerle bulunur. Bu sebepten dolayı diğer kedilerden renk olarak farklılık göz etmektedir. Atalarından gelen içgüdü sebebiyle çok güçlü bir avcıdır. Bu da enerjik ve oyuncu yapar. Oldukça cana yakındır.

Sahiplenildiği andan itibaren; evde çocuklarınız varsa onlar da dostu olacaktır. Sizinle de kısa bir sürede iletişime geçer. Tırnaklarını kullanmamaya özen gösterir. Yani istemediği durumlarda tırnaklarını çıkarıp, size kesinlikle zarar vermez. Sadece miyavlar ve bulunduğu ortamı dağıtacaktır. Buda siyam kedisinin ne kadar asil olarak tanımlanmasını sağlayan, belli başlı özellikleridir.

Çok duygusaldır!

Yeterince ilgi gösterilmeyecekse sahiplenilmesi önerilmez. Depresyon haline girer ve bir köşeye çekilip size küsecektir. Bu da belirli bir süreden sonra beslenmeden uzaklaşmasına neden olur.

Eğitimi;

  • Tuvalet eğitimi, yemek eğitimi, yemek masasının üzerine çıkmaması gibi belli başlı eğitimleri kolayca öğrenir. Komut almaya meraklı değillerdir. Fakat ismini söylerseniz, yapmaması gerekenleri kısa bir sürede öğrenir. Siyam kedisi kısa ve kısık tüylü olmasından dolayı, bakımı çok kolaydır. Haftada yalnızca bir kere aramanız gerekiyor.
  • İlgi meraklısı ve duygusal olduğu için ilgilenmek ve oynamak isteyecektir. İşten geldiğinizde, ona vakit ayırmalısınız. Oyun oynarken, ev halkına karşı tırnaklarını kullanmaz. Ne kadar bağlı olduğunu buradan anlayabilirsiniz. İki haftada bir, tırnak bakımını yapmalısınız.

Yemeklerden sonra; diş bakımı yapmaya özen göstermeniz gerekiyor. Kaliteli kedi kumu aldığınızda, bir paketi yetişkin kediler için bir ay gider. Yavru kediler daha fazla beslenip, enerjik olduklarından dolayı bir aydan daha az gitmesi mümkün. Fakat kedinin özelliğine göre değişkenlik göstermektedir. Doğal kumlar kullanılması, tavsiye edilir.

-NOT- Yukarıda belirttiğimiz genel özelliklere bakacak olursak, evde yaşamaya gayet uygun ideal bir cinstir. Kendiniz için arkadaş, çocuklarınız için mükemmel bir dost arıyorsanız tavsiye edilmektedir.

Siyam Kedisi Sahiplenme 

Siyam kedisi sahiplenmek istediğinizde, öncelikli olarak ev içerisinde ilgilenebileceğiniz vakit ayırabileceğimiz ve her türlü bakımını düzenli olarak yapabileceğiniz sevimli canlıya bakıp bakamayacağınız konusunda kendinize sorular sormalısınız. İlgi isteyen canlıdır. Ondan uzak kalmanız, zarar verir. Psikolojik olarak etkilenir.

Sahiplenmek için; online platformlar üzerinden araştırmalarınızı yapabilirsiniz. Kaliteli siteler içerisinde bulunan patilendim.com web sitemizde detaylı paylaşımlar mevcuttur. Fotoğraf ve kedi ile alakalı bilgilendirmeler yer alır. Buradan iletişime geçip öğrenebilirsiniz. Sahibinden sahiplenmeniz, çok daha avantajlı olacaktır.

  • Kedi sahiplenmek, yalnızca ev içerisinde aynı ortamı paylaşmak değildir. Yukarıda belirttiğimiz gibi beslenmesi de, bakımın gerekli görüldüğü zamanlarda onunla ilgilenmeniz oynamanız gibi birçok yanı bulunuyor.
  • Yoğun iş hayatınız varsa tüy konusunda hassassanız, evde düzene önem veriyorsanız sahiplenmeden önce bir kez daha düşünmeniz tavsiye edilir.

-NOT- Bir siyam kedisi sahiplenmek istiyorsanız, her istediğiniz zaman onunla ilgilenip, onu sevemezsiniz. Ancak o isterse kendini sevdireceği zaman sizin yanınıza gelecektir. Kolaylıkla eğitilen, zeki, uyumlu ve sevecen hayvanlardır.

Yavru iken sahiplenmeye karar verdiğinizde; eğitilmesi konusunda kesinlikle kafanızda soru işareti bulunmasın. Akıllı ve zeki canları olduğu için tuvalet eğitiminden itibaren ev içerisinde yapmaması gereken davranışlar konusunda, eğitimleri alır.

  • Tüyleri krem ve kahverengi tonlarındadır. Belirli sezonlarda tüy dökmeye başlar. Çok fazla tüy dökerse, kesinlikle veteriner kontrolüne götürmelisiniz. Bu ve bunun gibi belli başlı detaylar, sahiplendikten sonra sizin sorumluluğunuzdadır.

Ancak her şeye rağmen mükemmel bir ev arkadaşıdır!

Yorum (Yok)

Leave a Reply