Satılık Exotic Shorthair Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Exotic Shorthair

Exotic Shorthair

Exotic Shorthair kedi ırkı, ülkemizde olduğu gibi dünyada da fazlasıyla popülerdir. Görünümleri daha çok, İran kedisini andıran cinsin karakterinin büyük bir kısmını da yine İran kedisinden aldığını söyleyebiliriz.

  • Ortalama 8 ile 15 yıl arasında ömrü bulunuyor. Orta ırk kediler arasındadır. Yetişkin olduğu sürece, çok fazla büyümezler. Ortalama ağırlıkları 3,5 ile 6 kilogram arasında farklılık göz etmektedir.
  • Ev içerisinde kendinizle beraber yaşadığınız alanı yeni bir pati dostu ile paylaşmak istiyorsanız, mükemmel bir tercih olacaktır.

Sakin ve sevimli görünümüyle, sizi kendisine hayran bırakır!

Exotic Shorthair

Exotic Shorthair Fiyat

Exotic Shorthair fiyatlandırması, cinsin yaşına, bakımına göre farklılık oluşturmaktadır. Ortalama fiyatları 550 TL’den başlayıp, 3000 TL arasında değişkenlik gözetiyor. Belirleyici etmenlerine dikkat etmelisiniz.

Burada canlının;

  • Bakımı,
  • Beslenmesi,
  • Yaşı,
  • Sağlık durumu gibi etmenler fiyatı arttırır veya yükseltir.

Yavru kedilerin fiyatı, çok daha yüksektir. Yetişkin kedilerde bu durum düşer.

  • Türkiye ve dünyada çok popüler olduğu için fiyatları, diğer bilinen canlılara göre pahalı gelebilir.

Ücretsiz sahiplenmek istediğinizde, online platformları ziyaret edebilirsiniz. Fakat ücretli fiyatlandırmasında, belli başlı detaylara dikkat etmeniz önerilir.

Exotic Shorthair Yavru

Exotic Shorthair yavru kediler, yoğun tüy yapısı ile dikkat çekmektedir. Haftada bir ya da iki kez tüylerini, kendisine ait tarağı ile tarayıp ölü tüylerinden aramasını sağlayabilirsiniz.

Yavruyken, ağız sağlığı çok önemlidir.

  • Beslenmesinden sonra ağız bakımını gerçekleştirmelisiniz. Yumuşak, oldukça benzersiz kürkü ile adeta güzellik abidesi olduğunu söyleyebiliriz. Uysal bir yapıya sahiptir.
  • Ev içerisinde yavruları ile beraber bulunan Exotic Shorthair cinsi kediye sahipseniz, yavrularına çok fazla dokunmanıza izin vermeyecektir.

Bu yüzden; öncelikle kendinize alıştırıp, sonrasında yavrularının bakımı ile ilgilenmeniz önemli. Aksi takdirde sinirlenebilir. Yavrularına karşı hassas olduğunu söylememiz gerekiyor. Fakat en başta yavru olarak sahiplendi iseniz, belli başlı detaylara dikkat etmelisiniz.

  • Bakımı, eğitimi önemlidir. Akıllı ve zeki canlılardır. Eğitimini küçük yaşta verebilirsiniz. Kısa bir sürede tuvalet ve belli başlı eğitimleri öğrenir.

Günümüzde en sevilen kedi ırklarından birisidir. Sakin canlılar olduğu için yavruyken çok fazla hareketli olmazlar. Belirli bir alanı onlar için ayırmalısınız ve birçok kedi oyuncağı almanız tavsiye edilir. Böylelikle siz yokken oyuncakları ile oyalanması, onun en sevdiği aktivitesi olacaktır.

Bakımlarını; yavruyken yaptırmalısınız. En başta ne kadar ilgilenir ve bakımlarını yaparsanız, sonrasında problem yaşanılmaz. Düzenli veteriner kontrolleri gerçekleştirilmeli.

Büyümeye başladıkça; rengi yavaş yavaş açılır ve tüyleri çok daha sıklaşır. Bu yüzden büyüdükçe tüy dökülmeleri de artacaktır. Çok yoğun tüylerle karşılaştığınızda, kesinlikle endişe etmeyin! Büyümesinden kaynaklı bir durumdur. Fakat içinizin rahat olması için veteriner kontrolüne götürmeniz, tavsiye edilir.

Aşılarını düzenli yaptırmalısınız!

  • Kendiniz için ev içerisinde, yaşam alanınızı rahatlıkla paylaşabileceğiniz cins olduğu gibi herhangi bir zorlukla karşılaşmanızda mümkün değildir. İlk kez sahipleniyorsanız, burada tavsiye edilmektedir. Sakin, beslenmesi ve bakımı da kolaydır.
  • Hassas ve nazik canlılar olduğu için yavruyken biraz fazla ilgi göstermeniz önerilir. Annesiyle beraber sahiplendiğiniz yavrular varsa burada annesi ona ilgi gösterecektir. Fakat siz yavruyken sahiplendi iseniz, annesi yanındaymış gibi ilgilenmeniz önemdi.

-NOT- Kişisel eşyalarını düzenli olarak temizlediğiniz taktirde sağlık konusunda problem yaşanmayacaktır. Her gördüğünüzde, sevmekten kendinizi alamayacağınız bu sevimli cinsle evde mükemmel uyum yakalamanız mümkün!

Exotic Shorthair Özellikleri

Exotic Shorthair özellikleri, ilk kez sahiplenecek kişiler tarafından merak edilen detaylardır.

İnsan ilişkileri iyidir!

  • Çocuklar ve diğer hayvanlarda çok iyi anlaştığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Ev içerisine geldiği zaman farklı canlılardan korkması ya da çocuklarınıza zarar vermesi gibi bir durum yaşanmaz.
  • Çocuğunuz varsa onunla sürekli olarak oyun oynamak isteyecektir. Özellikle getir götür oyunları, büyük hobisidir.
  • İnsanlarla iletişim halinde olmak, onlara dokunmak, onlarla oyun oynamaktan hoşlanırlar. Sürekli olarak sahibinin peşinde dolaşmaktadır. Yani eve geldiğinizde, onunla 10 ile 15 dakika ilgilenmeniz gerekiyor. Aksi takdirde sürekli peşinizde dolanacaktır.
  • Kucakta olmaktan, keyif alırlar. Çoğu zaman ne kadar kendi yatağı veya kendisine ait bir alanı olsa da sizin kucağınıza gelip uyuyacaktır.

Hassas ve naziktirler!

  • Son derece nazik bir yapıya sahiptir. Dışarıda dolaştığınız esnada, yanınızdan ayrılmaz ve diğer canlılardan uzak durur. İnsanları tırmalamaktan, her zaman kaçınırlar.

Zeki ve akıllı canlılardır!

  • Yeni bir şey öğrenmeye her zaman açıktırlar. Bu yüzden tuvalet eğitimini, kısa bir sürede alacaktır.
  • Birden fazla oyunu kısa bir sürede öğretebilirsiniz. Bu kediler için bolca oyuncağının olması, vakit geçirmeleri adına önemlidir. Aksi takdirde sürekli sizinle ilgilenecektir. Siz evde olmadığınız zamanlarda kedi oyuncakları ile oynayıp kendi halinde vakit geçirmeye bayılırlar.

Öğrenmeye açıktırlar!

  • Ev içerisinde girmemesi gereken oda ya da dışarı çıkmamasını istiyorsanız, beden dili ile anlatmanız yeterli olacaktır. Zeki ve akıllı canlılardır. Birkaç kez bu durumu tekrar ettiğinizde, yapmamaları gereken davranışları öğrenirler ve tekrardan bunu gerçekleştirmezler.

En belirgin kişisel özellikleri; sahiplerine olan bağlılıktır. Erkek kedilerde, bu bağımlılığın çok daha fazla olduğu biliniyor. Yani sizin onunla ilgilenmeniz, sevmeniz, onunla oyun oynamanız gibi birçok aktivite çok daha fazla bağlayacaktır. Ev içerisinde mükemmel bir ev arkadaşı olur.

Bakımı düzenli yapılmalı!

  • Bakımına dikkat etmelisiniz. Yumuşacık tüylerini, düzenli olarak taramanız gerekiyor. Kedi tarağı ya da kedi fırçaları bulunur. Haftada iki kez rutin aralıklarla, tüy bakımı yeterli olacaktır.
  • Sağlıklı bir yaşam için yavruluk döneminde gerekli ölçülerini yaptırmalısınız. Diğer evcil hayvanlarda olduğu gibi rutin kontrolleri, ihtiyaçları olacaktır. Fakat bakımının kolay olduğunu söyleyebiliriz.
  • Uzun ve sağlıklı hayat sürdürmesi için beslenmesine dikkat etmelisiniz.

Minicik burnu, yumuşacık tüyleri ve sizden ilgi isteyen bakışlarıyla ev içerisinde pıt pıt patisiyle peşinizde ayrılmaz.

Exotic Shorthair Sahiplenme 

Evde kedi beslemek isteyenler için Exotic Shorthair cinsi canlılar, en doğru kararlardan birisidir. Çünkü insanlarla bir arada olup, evde yaşamaya alışıktırlar. Çok akıllı oldukları için dikkat çekmeyi severler. Davranışları ile bir anda bütün ilgiyi, kendi üzerlerine toplamaktadırlar.

Kedi sahiplenmek isteyen kişilerin temel sebebi; hayvan sevgisi ve ev içerisinde yeni bir dost edinme isteğidir. Exotix ShortHair, tam da bunun için ideal bir tercih olacaktır.

  • Hem çok iyi dost olurlar, hem sevgilerini yansıtırlar. Hem sizin onu sevdiğinizi anlayabilirler. Kucağınıza yatıp, kafasını kaldırmak istememesi tamamen size olan sevgisinden kaynaklanır.
  • Görünüş açısıyla, sevimli ve göz alıcı canlılardır.

Bakan bir daha bakmak ister! Daha önce satın almış ve sahiplendirmek isteyen kişiler ile iletişime geçtiğinizde, ücretsiz sahiplenebilirsiniz.

  • Belli başlı online güvenilir internet sitelerinde, ücretli sahiplenebileceğiniz sayfalarda mevcuttur. Burada filtreleme işlemini kullanabilirsiniz. Yani aradığınız canlının özelliklerini filtreleyip, sonrasında satın almanız daha doğru olacaktır.
  • Ücretsiz sahiplenme için sahibinden direkt almanız, cinsle alakalı bilgilendirmeleri öğrenmeniz için önemlidir. Sevecen karakterde olan canlılar, sizinle kısa bir zamanda yakın arkadaşlık ilişkisi kurup sanki uzun yıllar boyunca bir aradaymış hissini oluşturacaktır.

Kendiniz için yeni bir dost, yeni bir arkadaş ve ev içerisinde sevimli gözleriyle size bakan pati dostu arıyorsanız patilendim.com ile hemen sahiplenin!

Yorum (Yok)

Leave a Reply