Satılık Yorkipoo Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Yorkipoo

Yorkipoo

Yorkipoo, eğlenmeyi seven melez bir köpek türüdür. Adından da tahmin edebileceğiniz üzere Yorkshire Terrier ve Toy veya Miniature Poodle ırkı köpeklerin çiftleştirilmesi sonucu oluşmuş bir köpek ırkıdır. Oldukça akıllı, sevecen, nazik ve arkadaş canlısıdırlar; size keyifle arkadaşlık edeceklerinden yana hiç şüphe yoktur. Eğer gürültü sizin için problem olmayacaksa bu köpekler apartman yaşamına da mükemmel derecede uyum sağlarlar.

Bu köpekler bedenlerinde çok fazla enerji biriktirirler dolayısıyla da yakmaları gereken çok fazla enerjileri vardır ve kucağınızda olmadıkları zamanlarda dünyayı keşfederek çeşitli oyunlar oynamaya bayılırlar. Hızlı koşmak ve yükseğe atlamak onların yegane yeteneklerinden olduğu için; bu ırktan olan köpeğinize oynatacağınız oyunları bahsettiğimiz özelliklere göre seçebilirsiniz.

Yorkipoo

Yorkipoo Fiyat

Eğer ilk kez köpek sahiplenecekseniz bir Yorkipoo sizin için uygun olabilir ve bu bilgi doğrultusunda ücretli bir şekilde sahiplenmenin fiyatını merak edebilirsiniz. Yorkipoo fiyatları yıldan yıla değişkenlik göstermiştir. Yorkipoo fiyat 2021 aralığı 1000TL ila 3000TL arasında değişiklik göstermektedir. Yorkipoo fiyat 2022, 1500TL’ye ait fiyatlarla başlayıp, 4000TL’ye kadar ulaşabilir, en yaygın olarak karşılaşılan fiyat genellikle 2300TL civarındadır.

Yorkipoo Sahiplendirme

Melez bir ırk olan Yorkipoo ırkı köpekleri barınaklarda veya çeşitli kurtarma gruplarında yardıma muhtaç bir şekilde bulabileceğiniz için ücretsiz olarak sahiplenebilir, onlara yeni yuvalar sunabilirsiniz. Dolayısıyla Yorkipoo sahiplendirme, Yorkipoo ücretsiz sahiplendirme seçenekleri oldukça mümkündür.

Yorkipoo Özellikleri

Yorkipoo eğlenmeyi ve insanları çok sever. Ailesini memnun etmek elinden gelen her şeyi yapacaktır ve bu amaç uğruna türlü numaralar sergilemeye hazırdır. Kendine olan güveni Yorkipoo ırkı köpekleri aşırı agresif olmaktan alıkoyar, bu köpekler kendi hallerinde gayet mutludur. Poodle köpeklerin birçoğu gibi Yorkipoo da aslan alerjisi olanlarla birlikte yaşayabilecek bir köpek arkadaşı olarak tasarlandı. Ayrıca Yorkipoo, nazik ve sevecen tavırlarıyla mükemmel bir terapi arkadaşı olabileceğiniz kanıtlamıştır. Bu köpeklerin üretimindeki ana amaç her iki köpekte de olan aşırı üreme ve yetersiz üreme adındaki tıbbi rahatsızlıklara sahip olmayacak bir ırk ortaya çıkarmaktı.

Yorkshire Terrier ırkı köpekler ve Poodle ırkı köpekler de zeki olduğu için doğal olarak Yorkipoo da çeviktir ve tıpkı genlerinde payı olan bu iki ırk gibi çeviktir.

Yaşlılar için mükemmel arkadaştırlar buna ek olarak çocuklarla da araları gayet iyidir; ancak çok küçük çocukları olanlar için önerilmez çünkü bu çocuklar köpeklere nasıl davranacaklarını bilemeyebilirler. Evinizde Yorkipoo ırkı köpeğiniz dışında başka ırktan bir evcil hayvanınız olacaksa endişelenmenize gerek yok Yorkipoo diğer evcil hayvanlarla gayet iyi anlaşır. Yorkipoo, nazik ve sevecen tavrıyla başarılı bir terapi köpeği olarak da kendini kanıtlamıştır.

Bu köpeklerle yürüyüşe çıktığınızda dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır, bu nokta Yorkipoo’nun kendi boyutunun farkında olmadığı için kendini diğer büyük köpeklerin önüne atıp, onlarla tartışmaya girebilecek olmasıdır.

Yorkipoo köpeklerin eğitilmesi kolaydır ve genellikle çabuk öğrenirler. Bu köpekler inatçı olabilirler ancak eğer eğitim süresince tutarlı tavrınızı bozmadan devam ederseniz başarılı olacağınızdan şüpheniz olmasın. Bu inatçı köpeği sert cezalarla dize getirebileceğinizi düşünebilirsiniz ancak bu doğru değildir tam tersine tutarlı, pozitif, ödül mamaları ve övgülerle ilerleyen bir eğitim süreci gerçekten işe yarayacak olandır; olumsuz pekiştirmeler (cezalar) sadece köpeğinizin kendini size karşı kapatmasına neden olacaktır.

Yorkipoo köpekler biraz fazla havlayabilir, bu nedenle de genellikle iyi bir bekçi köpeği olabilirler; biri kapıya geldiğinde veya şüpheli bir davranış gördüklerinde sizi uyaracaklardır.

Yorkipoo köpekler başlangıçta Yorkshire Terrier ve Poodle ırkı köpeklerin çiftleştirilmesinden meydana gelse de günümüzdeki Yorkipoo ırkı köpeklerin çoğu iki Yorkipoo’nun çiftleşmesinden meydana gelmiştir.

Yorkipoo özelliklerinden bahsettik biraz da bu harika köpeğin bakımından bahsedelim; Yorkipoo asla sokakta yaşayabilecek bir köpek değildir, ev yaşamı onlar için daha uygundur ve ideal apartman köpekleridir. Ev yaşamına başlamaları durumunda tıpkı diğer tüm köpekler gibi tuvalet eğitimi almaları şarttır.

Bir Yorkipoo daha önce de bahsettiğimiz gibi tıpkı bir Yorkshire Terrier ve Poodle gibi aktif ve enerjiktir. Bu köpeğin günlük egzersize ihtiyacı olduğu doğrudur ancak çok uzağa gitmenize gerek yok bahçede kısa bir yürüyüş onlara yardımcı olacaktır. Yorkipoo çok tüylü bir ırk değildir hatta az tüyü vardır ve küçük ırklardan biri olan köpeklerdendir bu sebeple pek çok farklı türde eve uyum sağlayabilirler. İnce, ipeksi kürklerini karışıklıktan korumanız için günlük olarak fırçalamanız gerekir.

Yorkipoo köpekler beslenme konusunda tıpkı tüm köpeklerin hak ettiği gibi beslenme ihtiyaçlarını karşılayan sağlıklı ve dengeli bir diyete ihtiyacı vardır. Onlar için en uygun gıda genellikle yüksek kaliteli kuru köpek mamalarıdır. Seçtiğiniz mama birinci sınıf bir marka olmalıdır ve köpeğinizin benzersiz ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde formüle edilmiş olmalıdır.

Köpeğin ihtiyaçlarına uygun mama tercihi onları boyutları, aktivite seviyeleri ve yaş grupları (köpek yavrusu, yetişkin veya yaşlı) baz alınarak yapılmalıdır. Yorkipoo küçük ırk bir köpektir ve aktivite seviyesi düşüktür ancak yine de köpeğinizin düzenli kontrollerini yapan veteriner, köpeğinizin genel sağlık durumunu da göz önünde bulundurarak minik dostunuz için en uygun mamayı seçmeniz konusunda size yardımcı olacaktır.

Bunun dışında Yorkipoo ırkı köpekler yemek konusunda oldukça seçici olabilirler. Islak mamayla beslenmeyi sevebilirler ancak yaş mama ihtiyaç duydukları besinleri bu köpeklere sağlamak konusunda yeterli değildir; kuru gıda tüketiminin olmaması durumunda Yorkipoo diş eti hastalığı, ağız kokusu ve diş kaybı geliştirme konusunda büyük bir potansiyel tehlike barındırır.

Yorkipoo özellikleri ve bakımı tıpkı yukarıda bahsettiğimiz gibidir. Bu eşsiz özelliklere sahip melez köpeğin doğduğu andan itibaren sizinle ne kadar zaman geçirebileceğini merak edebilirsiniz; bu konuda çok az bir veri olsa da ortalama yaşam süreleri 12 ila 15 yıl arasında değişkenlik göstermektedir, bu minik Yorkie’nin hayatınızın neredeyse büyük bir kısmında yanında olacağı anlamına gelir.

Satılık Yorkipoo Yavrusu

Sağlıklı bir köpek sahibi olmak istiyorsanız, hangi ırk için olursa olsun asla sorumsuz bir yetiştiriciden köpek satın almamalısınız. Gerçekten güvenilir ve özenli bir şekilde bu işi yapan, gerekli belgelere sahip kişilerle muhatap olduğunuza emin olun. Satılık Yorkipoo yavrusu ilanlarına bazen satılık Yorkshire Terrier ırkı köpek ilanlarının altında da rastlamanız mümkündür ancak bu durumda ortalama fiyattan daha yüksek bir fiyatla karşılaşmanız oldukça olasıdır. Yorkipoo satılık ilanları, İstanbul satılık Yorkipoo gibi şehir adına özel arattığınız da daha çok yanıt verebilir. Satılık Yorkipoo yavrularına genellikle yetiştirici çiftliklerde rastlarsınız.

Yorum (Yok)

Leave a Reply