Satılık İrlanda Seteri Fiyat ve İlanları 2022 Yavru İrlanda Seteri

İrlanda Seteri

Nefes kesici derecede güzel olan İrlanda Seteri kısmen de olsa tarihsel gerekliliğin bir sonucudur. Zarif ancak bir o kadar da sağlam yapısı söz konusu türün hız ve dayanıklılıkla avlanmasını sağladı. İrlanda Seteri, zarafet ve çevikliğin vücut bulmuş halidir. İyi aile köpekleridirler, insanlar için çok iyi arkadaş olacaklar ve çocuklar için oldukça neşeli oyun partnerleri olacaktırlar ve gördüğünüz en tatlı tenis topu toplayıcısı olacaktır.

Uzun güçlü bacakları sayesinde tüm spor köpeklerinden en güçlüsü İrlanda kökenli bu Seter olduğu denilebilir. Bu küçük dostumuzun sevimli kişiliği 200 yılı aşkın süredir sporculara ve evcil hayvan sahiplerine kendini sevdirmiştir. İrlandalı Setterlar, arkadaş edinmekten hoşlanan oldukça dışa dönük köpeklerdir. Bu köpekler sizi memnun etmeye isteklidir ve bu sebeple eğitim konusunda sözünüzü dinlemeye de eğilimlidirler.

İrlanda Seteri

İrlanda Seteri Fiyat

Pandemiden sonra İrlanda Seteri fiyatları artış göstermiştir, pandemi öncesi ortalama olarak 600- 800 TL fiyatında olan İrlanda Seteri 2021 fiyatlarında ortalama olarak 200 TL tutarında bir artış yaşanmıştır, ancak İrlanda Seteri 2022 fiyatları 2000 TL’yi bulabilmekte olsa da söz konusu ırkın fiyatları genel olarak 1000TL ile 2000TL arasında değişmektedir. Tüm köpek ırkları gibi İrlanda Seteri ırkına mensup köpeklerin de fiyatları şehirdeki pet shoplarda daha yüksek miktarlarda olma eğilimindedir.

İrlanda Seteri Sahiplendirme

İrlanda Seteri ücretsiz sahiplendirme imkanına sahip olabileceğiniz bir ırktır; çeşitli barınaklarda, kurtarma evlerindeki köpekler ücretsiz sahiplenebileceğiniz İrlanda Seterlerindendir. İrlanda Setteri gördüğü yüksek beğeni sebebiyle, İrlanda Seteri sahiplendirme olasılığına sahip olabileceğiniz bir ırktır.

İrlanda Seteri Özellikleri

İrlanda Seteri özellikleri pek çok köpek sahibinin arayacağı özelliklerdir. İlk olarak söz konusu ırkın fiziksel özelliklerinden bahsedelim; İrlanda Seteri ortalama boy ölçüleri 63cm’den 68cm’e değişebilirken, ağırlıkları 27kg’den 31kg’ye geçebilmektedir. Bu köpeklerin uzun bacakları, uzun boyunları olması görünüşte uzun ve zarif dururlar. Bu zarif köpeklerin kulakları biraz sarkıktır. İrlanda Setterinin en etkileyici özelliği kahverengiden açık kırmızıya değişen kürklerinin rengidir. Kürkü düz veya kıvırcık tüylerden oluşabilir ve söz konusu ırkın tüyleri uzunluk olarak orta uzunlukta olacaktır. O tatlı ve sarkığımsı kulaklarında ipeksi bir püskül vardır. İrlanda Setterine ilk baktığınızda çekicilik ve zarafet görmüş olursunuz ve bu çekicilik ve zarafet timsali köpekler 12 yaşından 14 yaşına kadar yaşayabilirler.

İlk göze çarpan etkileyici görüntüleri olmalarına rağmen, İrlanda Seteri ırkı köpeklerin rahat tavırları da oldukça çok gözünüze çarpacaktır. İrlanda Setteri ırklar köpekler dünyasının “palyaçosu” olarak bilinirler. İrlanda Seteri ırkına mensup köpekler oldukça enerjik, canlı, zeki ve biraz da yaramaz köpeklerdir. Bu enerjinin ardında yatan asıl neden onların engebeli arazide koşmak üzere yetiştirilmiş av köpekleri oluşudur; iyi bir av köpeği oldukları için eğitim konusunda sizi hayal kırıklığına uğratmayacak köpeklerdir. Ancak eğitimlerinin ihmal edilmesi durumunda başlarına buyruk hareketler ve çeşitli çiğneme, havlama, kazma davranışları sergilemeye başlayabilirler. İrlanda Setteri köpekler hem insanlarla hem diğer köpeklerle rahatça arkadaş olabilecek köpeklerdir ancak avcı kökenli oldukları için bu köpekleri diğer küçük ırk köpeklerle tanıştırırken dikkatli olmanızı öneririz. Nadiren de olsa bu cinse ait köpeklerden bazıları utangaç olabilir bu sebeple erken sosyalleşme önemlidir.

Eğer İrlanda Seteri ile yaşamayı düşünüyorsanız tüm evcil hayvanlarda olduğu gibi bu köpeğin de bakımına dikkat etmeniz gerekir. İrlanda Seteri köpeğinizin kürkü ve kuyruğu tekrar kontrol edilmeli ve haftada iki ya da üç kez fırçalanmalıdır. Bu köpeğinize sağlamanın zor olmayacağı hatta gayet kolay olan bir akımdır.

İrlanda Seteri ırkına mensup köpekler hala av kökenlerine yakındır ve mutlu olmaları ya da iyi bir aile arkadaşı olmak için oldukça fazla egzersiz yapmaları gerekir. İrlanda Seteri köpekler gayet zeki köpeklerdir ve çalışmaktan zevk alırlar. Bu köpeği eğitmek için sabırlı ve sağlam bir tutum sergilemeniz gerekir. Mizah duygusu ile birleşen disiplin İrlanda Setterlerinin gerçekten de uyumlu bir aile üyesi olmalarını sağlar. Birçok İrlanda Setteri köpek sporlarında oldukça iddialıdır özellikle itaat ve av testlerinde başarılıdırlar.

Evinizi koruması için bir köpek arıyorsanız, İrlanda Seterine güvenmeyin çünkü gelen geçene havlamayabilirler hatta yabancılara karşı oldukça arkadaş canlısı bir tutum sergileyebilirler bu sebeple evinizi koruması için bir İrlanda Setterine güveneceksiniz bunun yerine bir alarma güvenmenizi öneririz.

İrlanda Seteri muhtemelen İngiliz Seteri soyundan gelmektedirler. İrlandalı avcılar keskin bir burnu olan hızlı ve çalışkan bir köpeğe ihtiyaç duyuyorlardı ve parlak kırmızı renkleri dolayısıyla İrlanda Seteri ırkı köpekleri fark etmek gayet kolaydı.

İrlanda Seteri zarif ve etkileyici fiziksel görüntüsüyle, bakım konusunda tek ihtiyaçları tüylerinin taranması ve düzenli egzersizlerinin yaptırılması olduğu için İrlanda Seteri özellikleri ve bakımı oldukça etkileyicidir.

Bonus: İrlanda Seterinin bir zamanlar Walt Disney filminde “Bid Red” hakkındaki kitaplardan ilham alan bu türün popülaritesi bu sayede bir artış yaşadı.

Satılık İrlanda Seteri Yavrusu

Bu harika köpeğin birbirinden güzel fiziksel ve karakteristik özelliklerini öğrendikten sonra İrlanda Seteri satılık ilanlarına göz atmak istemiş olabilirsiniz. satılık İrlanda Seteri yavrusuna dair ilanlara bakarken biraz dikkatli olmanızı öneririz, yavruların anne ve babasını görmek isteyin çünkü safkan olduğuna inanarak aldığınız İrlanda Seterinin büyüdükçe melez olduğunu fark edebilirsiniz.

İrlanda Seteri ilanı aramalarınızı şehre özel olarak, örneğin; İstanbul satılık İrlanda Seteri şeklinde yaparsanız köpeğinizi yetiştiği yerde görebilirsiniz ve yol masrafları sizin için daha uygun olacaktır. İrlanda Seteri ırkı köpeklerin fiyatı daha önce de bahsettiğimiz gibi günümüzde 1000TL ile 2000TL arasında değişmektedir, eğer aşıları yapılmış bir İrlanda Seterini ücretli veya ücretsiz bir şekilde sahiplenecekseniz, köpeğin önceki sahipleri sizden bu aşıların ücretini ve diğer veteriner ücretlerini ek olarak isteyebilirler. Buna ek olarak unutmamanız gereken bir diğer masraf köpeğiniz eve geldikten sonra da belli harcamalara ihtiyaç duyacağınızdır bu söz konusu harcamalardan başlıcası elbette köpeğinizin veteriner masrafları için ayırmanız gereken bütçedir ve bunun dışında köpeğinizin beslenme programı sizinkinden doğal olarak ayrı olacağı için köpeğinizin diyetine de belirli bir bütçe ayırmanız gerekir. Eğer köpeğinizin eğitimi konusunda kendinize güvenmiyorsanız veya köpeğinizin ihtiyaç duyduğu egzersizleri yaptırmak, tuvalet yürüyüşleri için ona ayıracak vaktiniz yoksa sizin yerine köpeğinize bu konularda yardımcı olabilecek bir bakıcıyı işe almak da bir köpeğin size getirebileceği ek masraflardan olabilir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply