Satılık Pembroke Welsh Corgi Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Pembroke Welsh Corgi

Pembroke Welsh Corgi

Pembroke Welsh Corgi, kısa bacakları, tilkiye benzer yüzü, sivri kulakları ile tanınır. 800’lü yıllarda Vikingler tarafından Galler’e getirildi. Kökeninin Swedish Vallhound olduğu düşünülür. Pembroke (Galler) adını almasının sebebi bu bölgede ortaya çıkmış olmasıdır. Corgi lakabı ise “cüce köpek” anlamına gelir ve küçük bedeninden dolayı bu ismi almıştır.

Kraliçe II. Elizabeth bu köpekleri çok seviyordu. 1930 yıllarda Pembroke ve Cardigan köpeklerinin ayrı ırklar olduğu öne sürülerek ayrı olarak yetiştirilmesi sağlandı. Cardigan Welsh Corgi’lerle akraba olan bu köpeklerin ayrı bir ırk olarak tanınması henüz yeni sayılsa da kökenleri 9. yüzyıla dayanır. Küçük ırk köpeklerin aksine iyi bir bekçi ve çoban köpeğidir. Cesur, zeki, akıllı ve uysal karakterleri vardır. Apartman yaşamına kolaylıkla uyum sağlar. Fiziksel ve karakter özellikleri günümüzde sokak yaşamına uyum sağlayamaz. Bu nedenle yaşam alanları ev olmalıdır.

Pembroke Welsh Corgi Fiyat

Pembroke Welsh Corgi fiyat skalası değişiklik gösteren köpeklerden biridir. Köpek fiyatları, anatomisi, yaşı, eğitimi, kürk rengi gibi birçok etkene göre değişiklik gösterir. Safkan, sağlıklı olan köpeklerin fiyatları oldukça yüksektir.

Pembroke Welsh Corgi

Pembroke Welsh Corgi 2021 fiyatları ortalama 5.000 TL kadardı. Köpek fiyatları yıllara göre değişiklik gösterdiği için Pembroke Welsh Corgi 2022 fiyat aralığı 3.000 TL ile 9.000 TL arasında değişiklik gösterebilir. Safkan olmayan, şeceresi olmayan veya sağlık sorunu olan köpeklerin fiyatları 1.000 TL gibi uygun fiyatlar olabilir.

Pembroke Welsh Corgi Sahiplendirme

Pembroke Welsh Corgi ücretsiz sahiplendirme ilanlarının daha az olduğu, değerli bir köpek ırkıdır. Genellikle ücretli sahiplendirilse de ücretsiz ilanları da takip edebilirsiniz.

Pembroke Welsh Corgi sahiplenecekseniz, tüm küçük ırk köpekler gibi yalnız kalmaktan hiç hoşlanmadığını bilmelisiniz. Uzun süre yalnız kaldığında eşyaları ısırır, havlar, agresif davranmaya başlar.

Ona karşı ilgili, nazik, dostça yaklaşmalısınız. Sahibine çok bağlı olmasından dolayı yeterli ilgiyi görmemesi psikolojik olarak etkilenmesine neden olur. Egzersiz ihtiyacı yüksek olduğu için günde 2-3 saat kadar dışarı çıkarılmalıdır.

Çocuklarla ve diğer evcillerle anlaşabilir. Çok tüy döktüğü için alerjisi olanların sahiplenmemesi gerekir. Bunun dışında bakımında zorlanacağınız herhangi bir etken yoktur. Kilo almamasına dikkat etmeli, tüy bakımını aksatmamalısınız. Diğer bakımlarının tümünü rutin köpek bakımları şeklinde yapabilirsiniz.

Pembroke Welsh Corgi sahiplendirme ilanlarını incelerken köpeğin sağlık durumunu mutlaka öğrenmelisiniz. Yatkın olduğu hastalıklar olduğu gibi genetik olarak hastalık taşıyor olabilir. Sağlık durumu, şeceresi, yaşam alanına dikkat ederek köpek sahiplenmelisiniz.

Pembroke Welsh Corgi Özellikleri

Pembroke Welsh Corgi, kökeni çok eskilere dayanan, İsveç’te ortaya çıktığı düşülen bir köpek ırkıdır. Pembroke Welsh Corgi özelikleri ev ve apartmanda yaşamak için oldukça uygundur. Daha önce köpek sahibi olmasanız da ona bakmakta zorlanmazsınız.

Pembroke Welsh Corgi Fiziksel Özellikleri: Fiziksel olarak özel bir görünüme sahiptir. Bacakları bedenine göre oldukça kısa, bedeni uzundur. Küçük olmasına rağmen dayanıklı ve güçlüdür.

  • Kulakları sivri, gözleri hafif çekik, burnu küçük ve siyahtır.
  • Suratları tilkiye benzeyen bu köpeklerin kafası bedenine göre daha küçüktür.
  • Çift katmanlı bir kürke sahiptir. Kürkü su geçirmez ve soğuk havalardan korur.
  • Karın bölgeleri, boyunları, patileri krem rengidir.
  • Sırtı genellikle kahve tonlarındadır. Siyah veya kızıl da olabilir.
  • Ömürleri ortalama 13 yıldır.
  • Bacakları kısa olduğu için zıplayarak oyun oynamakta zorlanır ve hızlı koşamaz.
  • Fiziksel özelliklerinin hareketlerini kısıtlaması, yemek yemeyi çok sevmesi, fazla kilo problemi yaşamasına neden olur.

Pembroke Welsh Corgi Karakter Özellikleri: Pembroke Welsh Corgi sahiplenirken karakterini tanımanız, eğitimi hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Bu köpekler, uyumlu, sevecen, neşeli karakterleri ile tanınır.

  • Bekçi ve çoban köpeği özelliklerine sahiptir.
  • Zeki, eğitime açıktır.
  • Sessiz sakin bir yapısı vardır ve çok havlamaz.
  • Enerjisi çok yüksek olan bu köpekler etrafına neşe saçar.
  • Sahibine aşırı bağlı olduğu gibi yaşam alanını koruma eğilimi de fazladır.
  • Agresif tavırlar sergilemez ancak koruma içgüdüsünden dolayı yabancılara karşı mesafeli yaklaşır.
  • Yavruyken sosyalleştirildiğinde diğer evcillerle birlikte yaşayabilir.
  • Çocuklarla, kedilerle ve diğer köpek ırkları ile arası iyidir.

Pembroke Welsh Corgi Bakımı: Pembroke Welsh Corgi özellikleri ve bakımı hakkında bilgi sahibi olduğunuzda onunla yaşamanız oldukça kolay olacaktır. Evine geldiğinde kısa süre içerisinde uyum sağlar. Eğitime açık olduğu için temel itaat eğitimi 1-2 hafta içerisinde alabilir. Tuvalet eğitimini de kolaylıkla verebileceğiniz için evi asla kirletmez. Bakımında zor olan tek etken tüy bakımıdır. Çok tüy döken bir köpektir.

Pembroke Welsh Corgi Beslenme: Köpeğinizin beslenme düzenine dikkat etmemeniz, aşırı kilo almasına neden olacaktır. Bu köpekler obur denilecek kadar yemeye düşkündür. Bu nedenle öğünlerini belirlerken kilosuna, yaşına ve sağlık durumuna dikkat etmelisiniz. Kilo problemi yaşadığında alacağınız mamaları özel olarak seçmelisiniz.

Pembroke Welsh Corgi Sağlık: Sağlık kontrollerini düzenli yaptırmaya dikkat etmelisiniz. Diğer köpekler gibi yatkın olduğu bazı hastalıklar vardır. Bu hastalıklara yatkın olması kesin görüleceği anlamına gelmese de ortaya çıkma ihtimaline karşı dikkatli olmalısınız. Yatkın olduğu hastalıklar şunlardır:

  • Obezite
  • Katarakt ve retina sorunları
  • Dejeneratif miyelopati
  • Epilepsi

Pembroke Welsh Corgi Tüy Bakımı: Çok tüy döken bir köpek olduğu için haftada 2-3 kez fırçalanmalıdır. Her mevsimde tüy dökme eğilimi gösterebilir. Alerjiniz varsa bu köpekleri sahiplenmemeniz tavsiye edilir. 3 ayda bir kez yıkayabilirsiniz. Kullandığınız şampuanların köpekler için özel üretilmiş olması önemlidir.

Satılık Pembroke Welsh Corgi Yavrusu

Pembroke Welsh Corgi, değerli ve pahalı bir köpek ırkıdır. İsveç kökenli olan Pembroke Welsh Corgi, küçük ırk köpekler arasında sayılabilir. En belirgin fiziksel özelliği, bedenine göre kısa olan bacakları ve uzun olan gövdesidir.

Pembroke Welsh Corgi satılık ilanları fiyatları sahip olduğu özelliklere göre değişiklik gösterir. Safkan, sağlıklı, şecereli bir köpeğin fiyatı çok yüksektir. Bu köpekleri sahiplenmeden önce karakterlerini tanımalı, eğitimlerini doğru bir şekilde vermelisiniz.

Satılık Pembroke Welsh Corgi yavrusu alırken dişlerini, kürkünü, yaşam alanını kontrol edebilirsiniz. Aşılarının yapılmış olması, şeceresinin olması önemlidir. Aldığınız köpeğin evine alışması uzun sürmeyecektir.

Evine geldiğinde neşe saçan bu köpekler ilk aşamada yaramaz olabilir. Sahibini tanıması ve itaat eğitimini alması ardından sahibinin sözünden çıkmaz. Memnun etme arzusu çok yüksektir. Sahibinin komutlarını yerine getirmek için çok cesur davranır.

İstanbul satılık Pembroke Welsh Corgi ilanları arasında farklı özelliklere sahip olan köpekler olacağı için fiyatlarının değişiklik gösterdiğini görebilirsiniz. Değerli bir köpek olmasından dolayı genellikle ücretli sahiplendirilir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply