Satılık Shiba Inu Fiyat ve İlanları 2022 Yavru Shiba Inu

Shiba Inu

Shiba Inu kökeni 2.000 yıl öncesine dayanan oldukça eski bir köpek ırkıdır. Çin’den Japonya getirildikten sonra çalılık alanlarda avlanmaya başladı. Japon Spitz köpekleri arasında en küçük olanıdır. İsmi Türkçede “küçük köpek” anlamına gelir.

Shiba köpeğin kaderini etkileyen en önemli olay II. Dünya Savaşı olmuştu. Bu dönemde ırkın neslinin tükendiği düşünüldü. İlerleyen zamanlarda kırsal alanlarda bulunan köpekler üretim programlarına dahil edilerek soyları devam ettirildi. Japonya’nın en popüler köpeği olan Shiba, günümüzde dünyanın her yerinde tanınan bir köpek haline gelmiştir.

Shiba Inu Fiyat

Shiba, sevimli görünümü, heyecanlı karakteri ile evinize kısa sürede alışıp neşe katacaktır. Ortaya çıktığı dönemde av köpeği olsa da uzun yıllar evde yaşayan bu köpeklerin yaşam alanları aile ortamı olmalıdır. Sokak yaşamına uyum sağlamakta zorlanabilir. Shiba Inu fiyat aralığı, köpeğin sahip olduğu birtakım özelliklerden dolayı farklılık gösterir.

Shiba Inu

Shiba Inu fiyatları belirlenirken şeceresi, yaşı, sağlık durumu, safkan olması gibi faktörler etkilidir. Shiba Inu 2021 fiyatları ortalama 3.000 TL kadardı. Shiba Inu 2022 fiyat aralıkları ise 3.000 TL ile 6.000 TL arasındadır. Bu fiyatlar, köpeğin sahip olacağı özelliklere göre yükselebilir veya düşebilir. Safkan, şeceresi olan, sağlıklı bir yavru daha pahalı olacaktır.

Shiba Inu Sahiplendirme

Shiba, tilkiye benzeyen yüzü, kabarık kürkü, çekik gözleri ile tanınır. Japon Spitz köpeklerden olan Shiba, fiziksel olarak bu köpekleri anımsatır ve en küçükleridir. Shiba Inu ücretsiz sahiplendirme ilanları olan bir köpektir. Ücretli ve ücretsiz sahiplendirme ilanlarını takip ederek sahiplenebilirsiniz.

Shiba, karakter ve fiziksel özelikleri bakımından bahçede, evde ve apartmanda yaşayabilir. Küçük ve orta arasında sayılabilecek bu köpekler, dayanıklı, güçlü, sağlıklı bir ırktır. Yatkın olduğu hastalıklar olabileceği için kontrollerini aksatmamanız gerekir.

Çocuklarla, yabancı insanlarla ve diğer evcillerle anlaşması için küçük yaşta eğitilmesi gerekir. Koruma içgüdüsü çok yüksek olduğu için onları tehlikeli görebilir, havlama ve saldırma eğilimi gösterebilir. Bu nedenle eğitimini tamamlamadan çocuklarla baş başa kalmamasına dikkat edebilirsiniz.

Shiba Inu sahiplendirme ilanlarını incelerken köpeklerin sahip olduğu özellikleri öğrenebilirsiniz. Köpeklerin fiyatları, şeceresi, safkan olması, sağlık durumu gibi etkenlere göre değişiklik gösterecektir. Bu nedenle sabit bir fiyat vermek mümkün değildir.

Shiba Inu Özellikleri

Shiba Inu, tarihi 2.000 yıl öncesine dayanan bir köpek ırkıdır. Japon Spitz köpeklerinden biridir ve orta büyüklükte köpekler arasında sayılabilir. Shiba Inu özelikleri bakımından sokak yaşamına uyum sağlayabilse de onun yaşam alanı ev veya apartman olmalıdır. Küçük hayvanları avlamak için yetiştirilmiştir.

Shiba Inu Fiziksel Özellikleri: Shiba Inu, Japonya’nın 6 köpek cinsinden biridir. Fiziksel olarak Akita Inu ile benzerlik gösterir. Ancak birbirlerinden farklı özellikleri vardır.

  • Shiba Inu, çekik gözlü, küçük burunlu, sivri burunludur.
  • Kafası, bacakları ve bedeni orantılı boyutlardadır.
  • Tilkiyi anımsatan bir suratı vardır.
  • Ortalama 35 cm boylarında, 9-10 kg aralığında olabilirler.
  • Küçük ile orta büyüklükte arasında sayılabilecek bir köpektir.
  • Kürkü çift katmanlı, kabarık, sık ve parlaktır.
  • Kürk rengi siyah, ten rengi, beyaz olabilir.
  • Ortalama yaşam süresinin 12-16 yıl olduğunu bilinmektedir.

Shiba Inu Karakter Özellikleri: Shiba, iyi bir av köpeğidir. Küçük hayvanları avlamak için geliştirilmiştir. Uyanık olduğu saatlerde iyi bir bekçi köpeği de olabilir. Koruma içgüdüsü çok yüksektir. Havlama eğilimi olan bir köpektir.

  • Shiba Inu, karakter özellikleri bakımından kontrol edilmesi zor olan bir ırktır.
  • Başıboş davranmayı sever, baskın bir karakteri vardır ve sahibini manipüle ederek baskın karakterini ortaya çıkarabilir.
  • Koruyucu içgüdülerinden dolayı yabancı insanları ve hayvanları tehlikeli görebilir, onlara karşı agresif tavırlar sergileyebilir.
  • Shiba, küçük yaşlarda sosyalleştirildiğinde ılımlı ve sıcakkanlı olacaktır.
  • Eğitim tekniklerini bilmeniz, iyi bir eğitim itaat eğitimi vermeniz halinde sözünüzden çıkmayan akıllı bir köpektir.
  • Shiba, sahibine, evine, yaşam alanına çok bağlıdır.
  • Yaşam alanına müdahale edilmesinden, özel eşyalarına dokunulmasından hiç hoşlanmaz.
  • Eşyaları, özellikleri yemeği onun için özeldir. Bunlara dokunduğunuzda agresif davranabilir.
  • Kendine has bir özelliği de bazen çığlık atması. Heyecanlandığında, huzursuz hissettiğinde yüksek bir çığlık atacaktır.
  • Çocuklarla iletişimi iyidir ancak yavru Shiba istemeden zarar verebileceği için eğitildikten sonra çocuklarla baş başa bırakılmalıdır.

Shiba Inu Eğitim: Shiba Inu özellikleri ve bakımı hakkında bilgi sahibi olmanız oldukça önemli. Bu köpekler, eğitilmesi kolay olmayan ırklar arasında yer alır. Dominant bir karakteri vardır ve yakaladığı ilk fırsatta baskın karakterini ön plana çıkarır. Ona temel itaat eğitimi doğru vermeli, sahibini tanıyıp saygı duymasını sağlamalısınız. Böylece sözünüzden çıkmayacaktır. Oldukça zeki olduğu için tuvalet eğitimini kısa sürede alır ve evini kirletmez.

Shiba Inu Bakımı: Bakımında dikkat etmeniz gereken en önemli etken tüy bakımıdır. Çift katmanlı, kabarık, yoğun bir kürk yapısı vardır. Yılda iki kez tüy döker, genel olarak fazla tüy döken bir köpek değildir. Haftada 2-3 kez tüylerini fırçalayarak bakımını yapabilirsiniz. 5-6 aylık olduğunda yıkayabilirsiniz.

Shiba Inu Sağlık: Birçok köpek ırkında olduğu gibi bu köpeklerin yatkın olduğu bazı hastalıklar vardır. Bu nedenle sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırmalısınız. Hastalıklarına erken teşhis konması ve tedavisine başlanması atlatmasını kolaylaştıracaktır. Shiba Inu şu hastalıklara yatkındır:

  • Kalça displazi
  • Göz hastalıkları
  • Diz kapağı kayması
  • Alerjiler
  • Epilepsi
  • Hipotiroidizm

Shiba Inu Beslenme: Yavruyken mamasını en az 3, yetişkin olduğunda 2 öğüne bölmelisiniz. Mama seçimi yaparken ve öğününü belirlerken metabolizmasına, yaşına, kilosuna, sağlık durumuna uygun ürünler seçmelisiniz. Kaliteli mamalarla beslenmeli, yeterli enerjiyi aldığından emin olmalısınız. Evde yapılan baharatsız, haşlanmış et, sebze yemeklerini yetişkin olduğunda yedirebilirsiniz.

Satılık Shiba Inu Yavrusu

Shiba Inu, Japonya’nın en değerli köpek ırklarındandır. 6 Japon Spitz köpek ırkının en küçük olarak tanınır. Shiba Inu satılık ilanlarının fiyatları, köpeklerin sahip olduğu özelliklere göre değişiklik gösterir.

İstanbul satılık Shiba Inu ilanlarının daha çok olduğu yerlerden biridir. Shiba Inu sahiplenecekseniz onun hakkında bilmeniz gereken önemli detaylar vardır. Dominant, zeki, cesur ve yer yer saldırgan bir yapısı vardır. Köpek eğitimi ve bakımı konusunda deneyiminiz yoksa mutlaka eğitim aşamasında yardım almalısınız.

Satılık Shiba Inu yavrusu alırken kürkünü kontrol edebilir, dişlerine bakabilir, varsa diğer yavruları inceleyerek aralarında fark olup olmadığına bakabilirsiniz. Safkan bir Shiba, çekik gözlü, kabarık kürklü, sivri kulaklıdır. Tilkiyi anımsatan bir yüzü vardır. Kürk rengi kahve, beyaz, kum renginde olabilir

Yorum (Yok)

Leave a Reply