Satılık Pitbull Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Pitbull

Pitbull

En saldırgan köpek ırkları arasında yer alan Pitbull; zekâları, güçleri ve sadakatleri için yetiştirilir. Ancak bu özellikleri; kendilerini köşeye sıkıştırılmış ya da tanımadıkları başkaları tarafından, tehdit edilmiş hissettiklerinde, saldırganlığa dönüşebilir.

Pitbull Köpek

Pitbull Köpek ırkı, aile evcil hayvanı ararken, aklınıza gelen ilk köpek olmayabilir. Ancak bir hayvan sevdiğinizde, bu köpekler, kesinlikle evinize harika bir katkı sağlar. Sadık ve sevecen köpeklerdir ve engelliler için, hizmet hayvanı olarak tercih edilmiştir.

Kaslı yapıları, büyük kare kafalarıyla bilinen bu ırk; kaslı, tıknaz bir yapıya sahiptir. Genç yaşlarından itibaren eğitim ve sosyalleşmeleri önemlidir. Eğer sosyalleşme ve eğitim verilmezse; tasmayı sertçe çekebilir ve üzerinize atlama eğilimi gösterebilirler.

Pitbull

Pitbull Köpek Sahiplenme

İlk defa 80’li 90’lı yıllarda yeni bir tür olarak görülen ırk, oldukça nazik ve sevecen mizaca sahiptir. Güçlü ve atletik yapılarından dolayı, mutlu ve sağlıklı olmaları için, bol egzersiz yapması gerekir.

Pitbull köpek sahiplenme için, kopekyavrusu.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Sayfamız üzerinden verilen ilanları görebilir ya da kendiniz ilan verebilirsiniz. İlan içinde, tercih ettiğiniz köpeğin; yaşı, cinsi, aşılarının olup olmadığı, nereden geleceği gibi bilgileri bulabilirsiniz.

Aynı zamanda köpek sahiplerinden; köpeğin canlı görüntülerini de isteyebilirsiniz. Özellikle kendinize yakın lokasyonlarda bulunan ilanlara bakarak, köpeğiniz yol boyunca daha rahat seyahat etmesini de sağlamış olursunuz.

Pitbull Köpek Bakımı

Pitbull köpekler; çocukları karşı oldukça sevecendir. Sağlam, enerjik ve hoşgörülüdürler. Çocuklar için, ideal oyun arkadaşı olurlar. Ancak çocukların köpeğin kulak ve kuyruklarını çekmelerine müsaade edilmemelidir.

Pitbull Köpel Bakımı yapılırken;

  • Tımar ve fırçalama yapılmalıdır. Ara sıra banyo yaptırılmalı ve tüyleri kurulanmalıdır.
  • Diş eti hastalıklarının oluşmaması ve ağız kokusunu yok etmek için, günlük diş fırçalaması yapılmalıdır.
  • Ağrılı gözyaşları ve patilerinde ağrı oluşmaması için, tırnaklarının düzenli kesilmesi gerekir.

Kulakların, enfeksiyona karşı haftalık kontrolü yapılmalıdır. Bu yüzden yumuşak, pH dengesi bulunan kulak temizleyicileri kullanılmalıdır. Ancak kulak temizliği sadece dış kulakta yapılmalıdır.

Pitbull Köpek Fiyatları

Kendine güvenli, heyecanlı ve insanları seven yapılarıyla bilinen ve kaslı yapılarıyla tanınan Pitbull Fiyatları yaşına, soyuna, bulunduğu yere, yetiştiricisine, aşılarının olup olmamasına göre değişkenlik gösterebilir.

İyi bir yetiştiriciden tercih ettiğinizde, ortalama 500 dolar maliyeti vardır. Gösteri kalitesinde olan köpekler ise ortalama 1000 dolar ile 2bin dolar arasında bir maliyete sahiptir.

Pitbull Köpek Özellikleri

Pitbull köpekler, farklı cins ve boyutlarda olabilir. Her cinsin kendine özgü özellikleri ve bakım programları vardır. Bu özelliklere göre, tercih ettiğiniz cinsi bulabilirsiniz.

Amerikan Pitbull

  • Bulldog ırkına mensuptur.
  • Kompakt ve daha geniş kafa yapısına sahiptir.
  • Nazik ve sevecen mizaçları vardır ve bu özellikleri için özel olarak yetiştirilebilirler.
  • Ortalama 33,02 cm ile 50,8 cm boylarındadır. Yaklaşık 25.85 kg ile 38.55 kg arasında ağırlıkları vardır.

Güçlü, kalın yapılı ve kaslıdır. Kısa ve pürüzsüz tüyleri vardır. Farklı tüy seçeneklerine sahiptir.

Amerikan Pitbull Teriyeri

  • yüzyıl sonlarında Kuzey Amerika’da yaygınlaşan bir ırktır.
  • Yüksek av sürüşleri vardır ve çoğu zaman diğer köpeklerle anlaşamazlar.
  • Sahipleriyle sonsuz bağ kurarlar. Sadık ve sevecen olma eğilimi gösterirler.
  • Ortalama 14.06 kg ile 29.48 kg ağırlığındadırlar. Yaklaşık 43,18 cm ile 50,8 cm boylarındadır.

Kaslı bir yapıya sahiptir. Tüy renkleri; siyah, beyaz, açık kahverengi, kırmızı, ten rengi ya da gridir.

Amerikan Staffordshire Teriyeri

  • Ortalama 22.6 kg ile 36.28 kg ağırlığındadır. Yaklaşık 48,26 cm ila 50,8 cm boyundadır.
  • Pitbull köpek özellikleri arasında, diğer Pitbull cinsi köpekler gibi dövüşmek için yetiştirilmez.
  • Yüksek av sürüşüne sahiptir. Her köpekle anlaşamazlar.

Ailelere karşı sadakat gösterirler. Oyunculukları ve iyi huylu olmalarıyla bilinirler. Kısa tüyleri vardır. Açık kahverengi, siyah, kahverengi tüy renkleri olabilir.

Staffordshire Bull Teriyer

  • Köpek dövüşü gelişimi gösterse de ailelere karşı sadık ve sevecendir.
  • Çocuklara karşı sabırlı ve nazik olma eğilimi gösterirler.
  • Ortalama 35,56 cm ila 40,64 cm boylarındadır. Yaklaşık 10.89 kg ila 17.24 kg arasında ağırlığa sahiptir.

Kaslı yapıları vardır. Siyah, açık kahverengi ve beyaz tüy renkleri vardır. Diğer köpeklerle, her zaman anlaşamazlar.

Pitbull Köpek Evde Bakım

Pitbull köpekler, güçleri ve çeviklikleriyle bilinen köpeklerdir. Sevgi dolu ve oyuncu olabilir. Aynı zamanda çok koruyucudurlar. Pitbull köpek evde bakım programı içinde yürümek, oynamak, egzersiz yapmak için, ortalama 1 saat harcanmalıdır.

Boyutlarına göre güçlü olan bu ırk, kendi hallerine bırakıldığında, inatçılıklarıyla ön plana çıkar. Bu yüzden itaat eğitimi erken başlamalı ve hayatı boyunca bu eğitim sürdürülmelidir.

Soğuk havaya karşı tahammülleri fazla yoktur ve bu yüzden uzun süre dışarıda bırakılmamalıdırlar. Günde 2 öğüne bölünmüş şekilde, 1.5 ila 2.5 bardak, yüksek kaliteli kuru gıda verilmelidir.

Çok az tımar gerekir ve ara sıra banyo yaptırılarak, temizlenmesi gerekir. Fırçalama ile tüyleri temizlendikten sonra, tüylerinin parlaklığını koruması için, bezle silinmelidir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply