Satılık Borzoi Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Borzoi

Borzoi

Borzoi cinsi köpekler, gezmeyi ve farklı yerlerde dolaşmayı çok seven cinsler arasında bulunuyor. Borzoi yavruları ve yetişkinleri, özellikle de kısa sürede yoruldukları için, gün boyu yoğun aktivite ve oyun oynamaya uygun köpekler olarak görülmezler. Kısa süreli beklenmedik enerji patlamaları, başta kediler olmak üzere birçok şeyi kovalamalarına neden olabiliyor. Bu nedenle dışarıda tasmasız gezdirmemeye dikkat edilmesi gereken cinslerdendir.

Borzoi Köpek Sahiplenme

Borzoi cinsi köpekler genellikle sahipleri tarafından kaybedildikleri takdirde barınaklara götürülen cinsler arasında bulunuyor. Sahibiyle arasında iyi bir ilişki bulunan, evde ve bahçede yaşamaya uygun, sahibine bakım açısından zorluk çıkarmayan yapısı nedeniyle, hayatlarının sonuna kadar tek sahipte kalıyorlar.

Borzoi köpek sahiplenme amacıyla barınaklarla iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca çok sayıda doğum yapan dişi Borzoi sahiplerinin yavrularını sahiplenmek için görüşebilirsiniz. Barınaklardaki bu cinse ait köpekler genellikle iyi eğitimli olur fakat sahiplerinden ayrı kalmış olmanın verdiği depresyonu uzun süre atamayabilirler.

Stresli olmadıkları takdirde herhangi bir gerginlik veya kaygı belirtisi göstermezler. Yeni sahipleri tarafından kendilerine iyi bakılacağını ve kötü davranılmayacağını anladıklarında, kendilerini tanıtmaya ve uyum sağlamaya yatkın bir tavır sergilerler.

Borzoi

Borzoi Köpek Bakımı

Borzoi cinsi köpeklerde günde yarım saat ila 1 saatlik geziler yeterli olacaktır. Günde ortalama 14 saate varan uyku süresi nedeniyle, çiftliklerde ve bahçelerde koruma köpeği olarak kullanılmaları mümkün değildir. Saatler boyunca oyun oynamayı bekliyorsanız, bu tür tarafından oyun isteğiniz tam anlamıyla karşılanmayacaktır.

Avcı köpekler arasında yer aldıkları için, ani efor gösterdikleri ve oyun oynadıkları takdirde, gün içerisinde yeniden aynı eforu sarf etmeye uygun olmadıkları biliniyor. Bu nedenle eğer sabah dışarıya çıkardığınızda oyun oynadıysanız ve yorulduysa, akşam çıkarttığınızda sadece ihtiyaçlarını gidermesini sağlamanız yeterli olacaktır.

Tüy dökme oranı, vücut ölçülerine ve tüy yoğunluğuna kıyasla son derece yüksektir. Tüyleri sürekli olarak yenilenmeye çalıştığı için, kısa sürede uzayan tüyleri ölür ve dökülür. Yerine yeni tüylerin sağlıklı bir şekilde çıkması, topaklaşma olmaması için taramaya özen gösterilmesi gerekir. Bu cinsin köpeklerini kaliteli mamalarla, sık fakat az miktardaki öğünlerle beslemeniz gerekiyor. Tek seferde çok sayıda mama yemesine izin vermek yerine, günün farklı saatlerinde azar azar yemesini sağlamalısınız.

Borzoi köpek bakımı için, bu köpeklerde düz tüyleri koparmadan tarayabilecek taraklar ve özel şampuanlar kullanılmalıdır. Cildi hem kimyasallara hem de fiziksel etkilere karşı hassas olmasına karşın, soğuğa karşı diğer birçok türe kıyasla daha dayanıklıdır. Her gün birkaç dakikalık tarama seanslarıyla, patiler, kuyruk ve kafa dahil olmak üzere vücudunun her yerindeki tüyleri düzleştirmeniz gerekiyor.

Borzoi Köpek Fiyatları

Rusya kökenli bu köpeğin üreticileri, yurt dışından çeşitli ülkelere gönderdikleri Borzoi köpek fiyatları için ortalama 5000 Rus rublesi fiyat belirliyorlar. Günümüzde bu cinse ait köpekler için piyasada 500 Türk lirası ila 2000 Türk lirası arasında fiyat belirten satıcılarla karşılaşmak mümkündür. Yavruların renklerine ve sağlık durumlarına bağlı olarak fiyatlarında farklılıklar görülebiliyor.

Borzoi Köpek Özellikleri

Borzoi cinsine ait köpekler, başta uzunlukları ve yüzlerinin şekli olmak üzere birçok köpek türünden farklı görünüme sahiptir. Tazı türleri arasında gösterilmesi ve av amacıyla kullanılması, bu cinsin köpeklerinin geçmişte insanlarla uzun bir bağı olduğunu gösteriyor. Borzoi köpek özellikleri incelendiğinde, yaklaşık 100 yıl önce soyu tükenmek üzere olan bir cins olduğu anlaşılıyor.

Rus Devrimi yaşandıktan sonra, şehirlerdeki ve kırsal kesimlerdeki avlanmaya yönelik girişimlerde ciddi azalmalarla karşılaşıldı. Daha sonra ise başta Borzoi olmak üzere birçok tazı köpeğinin üretimleri ve insanlar tarafından beslenmeleri durduruldu. Farklı ülkelere götürülen bu cinsin köpekleri günümüzde dünyanın dört bir yanında yayılmaya devam ediyor. Tarihi bir birlikteliğe sahip olduğunuz Borzoi cinsi köpeklerin en dikkat çekici ve bilinmesi gereken özellikleri şu şekildedir;

  • Çekingen ve utangaç olmaması, oyuncu özelliği nedeniyle yoğun ilgi gören köpek cinsleri arasında bulunur.
  • Genel olarak sessiz bir tavırdadır fakat oyun oynarken ve aşırı heyecanlandığında yüksek sesle ve sık havladığı görülebilir.
  • İyi eğitilmediği takdirde başına buyruk olmaya yatkındır.
  • Kovalamaca ve avlanmaya yönelik oyunları çok sevdiği için, tasmasız bir şekilde koşabileceği ve oynayabileceği alanlarda gezdirilmesi önerilir.
  • Bahçede bakmak, evde bakmaya kıyasla daha kolay olacaktır.
  • Evde bakım açısından diğer köpeklerle kıyaslandığında, sessizliği ve sakinliği nedeniyle evde bakmak için de uygun olduğunu söylemek mümkündür.
  • Sosyalleşme ve eğitime yatkınlık açısından diğer çoğu orta boy ve büyük boy köpekten daha iyi iletişim kurabileceğiniz bir cinstir.
  • Cisimlerin ve diğer hayvanların ani hareketlerine karşı, içinde hiçbir şekilde önleyemeyeceğiniz bir enerjiye sahiptir. Yeni oyuncaklar, yeni deneyimler ve yeni yerlerde gezmek, bilişsel olarak gelişmesine katkı sağlayacak olan etkenlerdir.
  • Küçüklükten itibaren tanımadığı kedi ve köpeklerin peşinden gitmeye, yakalamaya ve oyun oynamaya eğilimlidir.
  • Tasmasız gezdirme konusunda yeterli eğitim verilmemesi halinde, kovaladığı cisimleri yakalayana kadar koşacak ve size geri dönmeyecektir. Bu durum, en çok kaybolan köpeklerden biri olmasına neden oluyor.
  • Büyük bir bahçeye sahipseniz, haftada iki ila üç kez farklı bir alanda gezdirmeniz ve genel olarak bahçenizde beslemeniz yeterli olacaktır. Büyük bahçede tasmasını salarak, oyuncakları fırlatabilir ve yakalamalarını sağlayabilirsiniz.
  • Avlanmaya ve nesneleri yakalamaya çalışmaya karşı yoğun istekle doludurlar. Enerji açısından diğer çoğu köpekten daha düşük enerjiye sahip olmaları nedeniyle, günde sadece yarım saatlik bir oyun deneyimi yeterli olacaktır.
  • Korkutma, kızma ve üstünde hakimiyet kurmaya yönelik bir eğitimin işe yaramadığı köpekler arasında yer alıyor. Üstünde baskınızı hissettirmeye çalışmak yerine, ona eğlenceli aktiviteler sunun ve yaptığı şeylerden eğlenmesini sağlayın. Bu sayede size karşı daha itaatkar hale gelecek ve eğitimlerinizi anlaması mümkün olacaktır.
  • Yetişkin erkeklerinin yüksekliği 71 santimetrenin üzerindedir. 90 santimetrenin üzerine çıkanlarıyla sıkça karşılaşılıyor.
  • Yetişkin erkeklerinde ortalama boy 34 kilogram ile 47 kilogram arasında değişiklik gösteriyor.
  • Yetişkin dişilerde yükseklik 66 santimetrenin üzerindedir. 80 santimetreden uzun dişilerle sıkça karşılaşılıyor.
  • Yetişkin dişilerdeki ağırlık 24 kilo ile 38 kilo arasında değişiklik gösteriyor.

Borzoi Köpek Evde Bakım

Borzoi cinsi köpekler, evde bakım açısından sadece sakinliği nedeniyle uygun görülmektedir. Yoğun olmayan tüy dökme periyotlarına rağmen, uzun tüylü olmaları ve dışarıya karşı aşırı duyarlı bir tavır sergilemeleri nedeniyle özenle beslenmelidir.

Genellikle bahçede beslenmesi tavsiye edilen köpekler arasında yer alıyor. Borzoi köpek evde bakım yapabileceğiniz bir cins olmasına karşın, sosyalleşmeye yönelik istekleri nedeniyle sık sık gezdirilmesi gereken bir cinstir.

Evde iki Borzoi bulunuyorsa, birbirlerini kovalayacakları ve etrafı dağıtacakları için evde beslenmesi önerilmiyor. Hem yetişkinlerinin hem de yavrularının sahiplerinin sözüne ve isteklerine karşı duyarlı olduğunu söylemek mümkündür. Aynı durum, dışarıya çıktığınızda ve farklı hayvanlarla karşılaştığında geçerli değildir. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmayan, gün içerisinde yanınızda vakit geçirmekten keyif alan bir köpektir. Düz ve uzun türleri düzenli olarak taranmalı, ölü tüylerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olunmalıdır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply