Satılık Brüksel Griffon Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Griffon

Brüksel Griffon

Griffon, kökeni 1800’lü yıllara dayanan Fransız kökenli bir köpek ırkıdır. Renkleri; kestane, gri, beyaz olabilir. Av köpeği olarak yetiştirilen bu köpekler, çok yönlü av köpekleridir ve eğitilmesi kolay olan köpeklerdir. Fiziksel olarak tüylü ağzı, sarkık kulakları ve uzun tüyleri ile dikkat çeker.

Griffon Köpek

Griffon köpek, 1800’lü yıllarda av köpeği olarak yetiştirilen köpeklerdir. Fransız kökenli olan bu köpekler, asil bir görünüme sahiptir. Tel Tüylü Griffon, Korthals Griffon olarak da bilinirler. Griffon köpek bakımı zor olan bir köpek cinsi değildir. Aile ile yaşamaya ve apartmanda yaşamaya uygun bir karakteri vardır.

Fiziksel Özellikleri: Kafası bedenine göre küçük, gözleri ve burnu kahverengidir. Kulakları sarkıktır ve tüyleri tel tel görünür. Bedenlerinin renginden daha farklı tüyleri olabilir. Kahverengi, beyaz, gri renklerde olabilir. Sadece kahverengi olan köpekler de vardır. Burunlarının altında bıyıkları olan bu köpeklerin en çok dikkat çeken özelliği tüy yapısıdır. Bacakları ve bedeni orta uzunluktadır. Boyu ortalama 55 cm, kilosu ortalama 25 kg’dır.

Brüksel Griffon

Karakter Özellikleri: Griffon, çok yönlü bir av köpeğidir. Av köpeği olduğu için koruma içgüdüsü yüksektir. Sıcağı çok sevmeyen bu köpekler soğuğa dayanıklıdır. Sıcakkanlı, oyuncu, enerjik bir köpektir. Eğitilmesi kolay olduğu için köpek eğitimi konusunda deneyimsiz olsanız da kolaylıkla eğitebilirsiniz. Çocuklarla, yabancılarla ve diğer hayvanlarla anlaşabilir. İyi bir oyun arkadaşı olduğu için çocuklu ailelerin sahiplenmesi mümkündür. Gereksiz havlama eğilimi ve saldırganlık eğilimi yoktur.

Griffon Köpek Sahiplenme

Griffon köpek, uzun yıllar av köpeği olarak yetiştirilse de evde yaşamak için uygun bir karakteri vardır. Griffon köpek sahiplenme ve bakımı zor olan bir köpek değildir. Köpek bakımı deneyiminiz olmasa da bu köpeklere kolay bir şekilde eğitim verebilirsiniz. Eğitim verirken ılımlı olmanız, sert davranmamanız gerekir. Bakımı için yüksek efor sarf etmenize gerek yoktur. Diğer köpeklerin bakımlarına benzer şekilde rutin bakımlarını yapabilirsiniz.

Griffon köpek sahiplendiğinizde öncelikle itaat eğitimi vermelisiniz. Bu köpekler sahiplerinin sözünden çıkmaz ve sahiplerine karşı sadık davranır. Yabancılara alışması zor olmadığı için ailelerin rahatlıkla sahiplenebileceği bir köpek ırkıdır. Çocuklarla, diğer hayvanlarla iyi anlaşır. Kalabalıktan rahatsız olmayacağı için kalabalık ailelerle birlikte yaşayabilir.

Griffon köpekler, oldukça aktif bir yapıya sahiptir. Bu nedenle egzersiz ihtiyacı yüksektir ve uzun süre evde kalmaktan hoşlanmaz. Günlük 1-2 saat kadar dışarı çıkarmalısınız. Sahibinden ilgi bekler ve ilgisiz kaldığında küsebilir. Hareketli yapısından dolayı günde 10 saat kadar uyur.

Eğitim verirken bir komutu 25-40 kez tekrarlamanız ardından öğrenir. Zeki olduğu için eğitim vermeniz kolay olacaktır. Hareket etmeyi sevdiği için beslenme düzenine dikkat etmeniz ve kilo almasının önüne geçmeniz önemlidir. Fazla kilo aldığında hareketsiz kaldığı için sıkılabilir ve depresyona girebilir.

Dayanıklı bir köpek olduğu için bakımında ekstra dikkat etmeniz gereken önemli noktalar yoktur. Sindirim sistemi diğer küçük ırk köpeklere göre daha dayanıklıdır. Beslenmesinde kaliteli mamalar tercih etmeniz, beslenme düzenini oluştururken veteriner kontrolünde listelere göre hareket etmeniz önemlidir.

Fiziksel özellikleri bakımından cilt, göz ve solunum hastalıklarına yatkındır. Bu nedenle sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırmanız önemlidir. Sıcağa karşı dayanıklı olmadığı için sıcak havalarda gergin ve huzursuz olur. Genel olarak dayanıklı, çevik ve atik bir köpektir.

Griffon Köpek Bakımı

Griffon, Fransız kökenli olan ve 1800’lü yıllardan bu yana av köpeği olarak yetiştirilen bir köpek ırkıdır. Günümüzde evde yaşayan bu köpekler için bahçeli bir ortam olması şart değildir. Evde yaşayabilir, günde 1-2 saat dışarı çıkması yeterlidir. Egzersiz ihtiyacı orta düzeydedir. Griffon köpek bakımı zor olmadığı için deneyimli olmasanız da bu köpeklere kolaylıkla eğitim verebilirsiniz.

Eğitim: Griffon, zeki ve akıllı bir köpektir. Verdiğiniz komutları 30-40 kez tekrar etmeniz halinde alışacaktır. Eğitim verirken sert olmamaya özen göstermelisiniz. Dikkatli, soğukkanlı ve özgüvenli bir köpektir. Başına buyruk hareket edebileceği için eğitim sürecinde zorlanabilirsiniz. Ancak kısa süre içerisinde eğitebilirsiniz. Ev ortamına uyum sağlayan bu köpeklerin uyku düzeni, beslenme düzeni gibi eğitimlerini de kolay bir şekilde verebilirsiniz.

Beslenme: Griffon, küçük köpek ırklarından biridir. Küçük ırk köpeklere göre oldukça dayanıklıdır. Sindirim sistemi hassas olmadığı için ev yemekleri ile besleyebilirsiniz. Mamalarının kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Evde yapabileceğiniz baharatsız yemeklerle besleyebilirsiniz. Hareket etmeyi sevdikleri için fazla kilo almak bu köpeklerin psikolojisini olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle beslenme düzenine dikkat etmeli, kilo almasına engel olmalısınız.

Temizlik: Bu köpeklerin tüy yapıları, en çok dikkat çeken fiziksel özelliklerindendir. Tüyleri seyrek, uzun, canlı bir görünüme sahiptir. Tüy dokusunun bozulmaması için kullandığınız bakım ürünlerinin köpekler için özel üretilmesine dikkat etmeniz gerekir. Çok fazla tüy dökmedikleri için sıklıkla fırçalamanıza gerek yoktur. Cilt hastalıklarına yatkın olduğu için seçtiğiniz bakım ürünlerinin hassas cilde sahip olan köpekler için üretilmiş olması gerekir. Ağız ve kulak bakımını haftada bir kez yapabilirsiniz.

Sağlık: Griffon, fiziksel özelliklerinden dolayı bazı hastalıklara yatkındır. Solunum hastalıkları, göz hastalıkları ve cilt hastalıklarına yakalanabilirler. Bu nedenle sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırmanız önemlidir. Ağız, göz ve cilt bakımında kullandığınız ürünlerin kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz.

Çocuklarla ve Hayvanlarla İletişimi: Çocuklarla iletişimi oldukça kuvvetli olan köpek ırklarından biridir. Kalabalık ailelerin sahiplenmesi için uygun bir mizacı vardır. Çocuklar için oyun arkadaşı olabilir. Diğer hayvanlara karşı çok ılımlı olmasa da saldırgan değildir.

Griffon Köpek Fiyatları

Griffon köpekler, çok yönlü av köpekleri olarak yetiştirilen köpeklerdir. Renkleri kahve, kestane, beyaz veya gri olabilir. Seyrek tüyleri ile dikkat çekerler. Tüyleri uzun ve genellikle bedeninden farklı bir renktedir. Griffon köpek fiyatları köpeklerin şeceresi, rengi, eğitimi gibi etkenlere göre değişiklik gösterir. Bu köpeklerin fiyatları ortalama 4.000 TL- 6.000 TL arasındadır.

Griffon Köpek Özellikleri

Griffon köpek, karakter özelliklerine bakıldığında evde yaşamaya oldukça uygun olan köpek ırklarından biridir. Griffon köpek özellikleri arasında en çok dikkat çeken özelliği seyrek ve uzun tüyleridir.

  • Griffon, sarkık kulakları, uzun tüyleri, uzun burnu ile dikkat çeker.
  • Renkleri beyaz, gri, kahverengi olabilir.
  • Bacakları orta uzunluktadır. Bedeni büyük olmayan bu köpekler, küçük ırk köpekler grubunda bulunur.
  • Kiloları ortalama 25 25 kg, boyları ortalama 50 cm’dir.
  • Egzersiz ihtiyacı ve enerji seviyesi yüksektir.
  • Köpeklerle, hayvanlarla ve çocuklarla iyi anlaşır.
  • Oldukça iyi bir av köpeği olduğu için çok iyi bir bekçidir.
  • Ortalama ömürleri 12-14 yıldır.
  • Doğurduğunda 7-9 arasında yavru dünyaya getirebilir. Sık doğum yapmayan bir köpek ırkıdır.

Griffon Köpek Evde Bakım

Griffon köpek evde bakım yapılması zor olmayan bir köpek cinsidir. Bu köpekler uzun yıllar av köpeği olarak yetiştirilmiştir. Günümüzde hala av ve bekçi köpeği olarak insanlara yardımcı olurlar.

Griffon’a evde bakmak için bahçeli bir ev olmasına gerek yoktur. Hareketli bir yapıya sahip olsa da ev ortamına uyum sağlayabilir. Günlük 1-2 saat kadar egzersiz yapması gerekir. Beslenme düzeni, temizlik, uyku düzeni gibi bakımlarını diğer köpeklerle benzer şekilde yapabilirsiniz. Bakımı için ekstra efor sarf etmenize gerek yoktur

Yorum (Yok)

Leave a Reply