Satılık Border Terrier Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Border Terrier

Border Terrier

Orta boy köpek türü Border Terrier için, geçmişte tilkilere karşı koruma amacıyla ve farelerin yakalanmasına yönelik kullanıldığına dair kayıtlar bulunuyor. Boyutu, düşük besin ihtiyacı, soğuğa dayanıklılığı, yabancılara karşı cesurluğu ve avlanmaya yatkın oluşu nedeniyle uzun yıllardır aramızda bağ bulunan köpeklerden biridir. Kökenlerinin İngiltere ve İskoçya arasındaki bölgeye dayandığı tahmin edilmektedir.

Border Terrier Köpek Sahiplenme

Evde veya bahçede bakmak için son derece iyi bir seçim olan Border Terrier cinsi köpekler, sahibine karşı sıcakkanlı ve itaatkar tavırlarıyla beğeni toplar. Saldırgan ve agresif olmaması, çok sık havlamaması, emirleri anında yerine getirmesi ve kolay eğitilebilir olması nedeniyle yoğun ilgi görmektedir. Border Terrier köpek sahiplenme için Türkiye’de barınaklarla iletişime geçilmesi ve bu cinsin yavrularını dağıtmayı düşünen kişilerin bulunması gerekmektedir.

Border Terrier yavrularının renkleri ve görünümleri, sahiplenmek isteyen kişileri doğrudan etkileyen temel özellikleridir. Karakteristik olarak bu türün tüm köpekleri çok küçük farklarla birbirinden ayrılmaktadır. Çok büyümemeleri, atik olmaları, egzersiz yapmayı sevmeleri ve küçüklükleri nedeniyle çok uzun süre hayatta kalabilen köpekler arasında bulunuyor. Border Terrier cinsi köpeğin evde bakmaya uygun olması nedeniyle, barınaklarda bu cinse ait çok fazla köpeğin bulunmadığını söylemek mümkündür.

Border Terrier Köpek Bakımı

Border Terrier cinsi köpeklerde tırnak kesimine ve yılda iki kez tam olarak tüy bakımının yapılmasına özen gösterilmesi yeterli olacaktır. Kıvırcık ve sürekli birbirine dolanarak topak oluşturan tüylere sahip olmaması, bu köpeğin fiziksel bir probleminin bulunmamasını sağlıyor.

Border Terrier cinsi köpeklerde dikkat edilmesi ve unutulmaması gereken en önemli özellik, günlük egzersiz ihtiyacının karşılanmasıdır. Yavruyken 2 saatten daha uzun süreli yürüyüşlere ve oyunlara ihtiyaç duyan bu cinse sahip köpekler, yetişkinliklerinde sadece 1 saatlik egzersizle yeterli enerji atımını gerçekleştiriyorlar.

Border Terrier köpek bakımı için uzmanlardan yardım alınması tavsiye ediliyor. Özellikle ilk 5 ay içerisinde gerekli komutların öğretilmesi, tuvalet eğitiminin verilmesi, itaatkar özelliğinin lehinize olacak şekilde geliştirilmesi gerekiyor. Yetişkinliğe eriştikleri dönemden itibaren, küçüklükte verilen eğitimlerin dışında yeni bir şeyler öğretmenin zorlaştığı biliniyor.

Dışarıya karşı yoğun ilgili olmaması, gezdirdiğinizde genel olarak sözünüzden çıkmamasını sağlıyor. Rutin ihtiyaçlarını, günün belirli saatlerinde karşılayacağınızı göstermeniz ve o saatleri beklemesi için eğitmeniz gerekiyor. Günde en az iki kez yarımşar saatlik dilimlerle dışarıya çıkarılması son derece önemlidir. Bahçeniz bulunuyorsa, günlerce bahçede tutmak yerine gezdirmeye özen göstermelisiniz.

Border Terrier Köpek Fiyatları

Piyasada Border Terrier köpek fiyatları birçok farklı kritere göre değişiklik gösteriyor. Yavrularının fiyatları 600 Türk lirasından başlıyor. Görünümlerine bağlı olarak 9000 Türk lirasına kadar ücret talep eden satıcıların olduğu biliniyor.

Açık renklere ve parlak tüylere sahip olanların fiyatlarının, koyu renklere ve birkaç farklı renge sahip olanlara kıyasla daha yüksek olduğu belirtiliyor. Piyasadaki en yüksek fiyata sahip köpekler arasında yer almadığı için, direkt olarak yavrularının satılmasına yönelik yoğun bir girişim olmadığı görülüyor.

Border Terrier Köpek Özellikleri

Border Terrier cinsi köpeklerde dişilerin özellikle 1 yaşından sonra sahibiyle olan bağları kuvvetleniyor ve daha itaatkar hale geldikleri biliniyor. Yabancılara karşı yoğun bir tepki vermemesi, çocuklarla iyi anlaşması ve yoğun stres altında olmadığı sürece havlamaması, beslenmesinin en önemli nedenleri arasındadır.

Border Terrier köpek özellikleri arasında, uzun ömürleri ve hem evde hem de bahçede beslemeye yatkın olmaları geliyor. Çok tüy dökmeyen Border Terrier cinsi köpekler, aşırı soğukta ve yüksek sıcakta yaşamaya uygun tüylere sahiptir. İki kat tüyü bulunan bu türün köpekleri şu özellikleriyle öne çıkıyor;

  • Ortalama 15 ila 18 yıllık yaşam süresine sahip köpek cinsidir.
  • Orta boy ırklar arasında yer alır.
  • Erkeklerinde ağırlık 5 ila 7 kilogram arasında, dişilerinde ağırlık 4 ila 6 kilogram arasında bulunur.
  • Border Terrier cinsi köpeklerin yavru oldukları dönemden itibaren çok enerjik ve saatlerce oyun oynamaya yatkın oldukları biliniyor.
  • Çok enerjik olmaları nedeniyle ilk köpek olarak sahiplenmek isteyen kişilerin çekinmesine neden olabiliyor. Border Terrier cinsi köpekler, yetişkinlik döneminde oyuncu özelliğini yavaş yavaş azaltmaya başlıyor.
  • Çok sık bakım yapılması ve tüylerinin taranması gereken türler arasında yer almıyor. Sadece yılda 2 kez genel bir tımar yapılması ve ölü tüylerin topaklaşmasının önüne geçilmesi yeterlidir.
  • Evde vakit geçirmek yerine dışarıda vakit geçirmeyi, diğer köpeklerle temas halinde olmayı çok severler.
  • Kendilerinden küçük köpeklere karşı baskı ve üstünlük kurmak isteyen bir yapıda oldukları için, küçük köpeklerle baş başa bırakılmaması önerilir.
  • Apartman dairesinde yetiştirmek için uygun, çok sık havlamayan ve tuvalet eğitimi verildiği takdirde evin düzenini bozmayacak bir yapıdadır.
  • Düzenli olarak egzersiz yaptırılması, günde minimum 2 kez dışarıya çıkartılması ve gezdirilmesi son derece önemlidir.
  • Günlük yürüyüşleri sabit bir alanda yapmak yerine yeni yerleri gezmeyi ve keşfetmeyi sever.
  • Agresif ve baskın köpek cinslerine karşı gösterdiği ani reaksiyonlar nedeniyle, karakterine uygun ve sakin köpek cinsleriyle bir arada bakılması önerilir.
  • Küçükken kedilerle ve diğer hayvanlarla kaynaştırıldığı takdirde, farklı hayvan türlerine yönelik davranışlarında stres emareleri görülmez.
  • İyi bir şekilde sosyalleştirilmemeleri, diğer köpeklerin ve hayvanların olmadığı ortamlarda yetiştirilmeleri ve gezdirilmeleri önerilmez. Sosyalleşmediği takdirde tehditlere ve yabancılara karşı daha sinirli ve yoğun bir tepki verdikleri biliniyor.
  • İnatçı, istemediği şeylerin yapılmaması için yoğun bir tepki gösteren, gezmek istediği bölgelere gitmek için sahibini çeken bir köpektir.
  • Özellikle çevreyi kazmayı ve toprağı eşeleyerek altından bir şeyler çıkartmayı sevdiği için, ufak bir bahçede bakılması tavsiye edilir.
  • Eğitilebilirlik düzeyi yüksek, yabancılara karşı davranış açısından genel olarak iyi, oyunculuk düzeyi küçükken yüksek, yetişkinken orta olan bir köpektir.
  • Başka hayvanlarla geçinme düzeyi orta, farklı insanlara karşı davranış açısından iyidir.

Border Terrier Köpek Evde Bakım

Border Terrier cinsi köpeklere sahip olan kişiler, günlük egzersiz ihtiyaçlarını karşılamayı kabul etmeleri halinde bu köpeği sahiplenmelidir. Sadece kendi başına bahçede vakit geçirmek yerine, farklı yerlere gitmek ve sahibiyle tasmasız bir şekilde oyun oynamak isteyen türler arasında bulunur. Çocuklarla iyi geçinebilen, apartman hayatına kısa süre içerisinde uyum sağlayabilen, çok sık havlamayan, stres altında olmadığı sürece sessiz olan bir köpek cinsidir.

Border Terrier köpek evde bakım açısından incelendiğinde, tüy yapısı ve tüy dökme özelliği gayet olumlu sonuçlar ortaya koymaktadır. Uzun tüylü ve sık tüy döken bir yapısı olmadığı için, her hafta taramanız gerekmeyen, sık sık tüy bakımı yapılmasına gerek duyulmayan bir köpektir.

Bahçe yerine evde bakmak istemeniz halinde, köpeğin dışarıya çıkmak istediği her durumda dışarıya çıkarmaya uygun olmanız gerekiyor. Sık sık tuvalet ihtiyacı gelebildiği için, sahibi tarafından küçükken tuvalet eğitimi verilmesi son derece önemlidir. Avların yakalanmasına yönelik özel oyunlar sayesinde atiklik kazanmasını, eğlenmesini ve sizinle iyi vakit geçirmesini sağlamanız gerekiyor. Sadece mamasını ve suyunu vererek, kendi haline bırakılabilecek türlerden biri değildir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply