Satılık Papillon Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Papillon

Papillon

Papillon, kökeni 700 yıl öncesine dayanan oldukça eski köpek cinslerinden biridir. İlk ortaya çıktığı dönemlerde fiziksel özelliklerinden dolayı cüce spaniel olarak da adlandırılmıştır. Oldukça küçük olan süs köpekleri, küçük kafaları, uzun kulakları ve uzun tüyleri ile dikkat çekerler.

Papillon Köpek

Papillon köpekler, günümüzün popüler süs köpeklerinden biridir. Bu köpekler, oldukça küçük olduğu için cüce spaniel olarak bilinirler. Tarihi çok eskilere dayanır ve Rönesans döneminde yağlı tablolara konu olmuştur. Fiziksel olarak sevimli olan bu köpeklerin dikkat çeken özelliği uzun, tüylü kulaklarıdır. Tüy yapıları yoğun ve parlak olduğu için bakımlarından tüy bakımına ekstra dikkat edilmesi gerekir.

Papillon köpek ırkı, karakteristik özelliklerine bakıldığında eğitilmesi zor olan bir köpek değildir. Karakterinde en çok öne çıkan özelliği cesur olmalarıdır. Küçük olsalar da kendilerinden büyük olan köpeklere karşı saldırgan davranırlar. Havlama eğilimleri olan bu köpeklerin apartmanda beslenmesi uygun değildir.

Papillon

Papillon, kendi ırkı dışında köpeklerle iyi anlaşamaz. İnsanlara karşı sıcakkanlı bir yapısı vardır ve ev ortamına kısa sürede uyum sağlar. Sahiplerine karşı çok bağlı olmaları, zaman zaman yabancı insanlara karşı saldırgan olmalarına neden olabilir. Oyun oynamayı çok severler ve hareketli bir yapıları vardır.

Bu köpeklerin bakımında ekstra dikkat etmeniz gereken noktalar yoktur. Beslenme, temizlik, uyku düzeni gibi bakımları, diğer köpeklerle benzer şekilde yapılabilir. İlk sahiplendiğinizde öncelikle sağlık kontrollerini yaptırmanız ve yaşına uygun bir beslenme listesi almanız gerekir. Kullandığınız ürünlerin ve mamaların yaşlarına uygun olması önemlidir.

Tüy yapıları ile dikkat çeken bu köpeklerin bakımında tüy yapılarına dikkat etmelisiniz. Tüyleri oldukça uzun ve canlı bir görünüme sahiptir. Tüylerini fırçaladığınız sürece fazla dökülmez. Renginin ve dokusunun soluk görünmemesi için kullandığınız ürünlerin köpeklere özel bakım ürünleri olması önemlidir.

Papillon Köpek Sahiplenme

Papillon köpekler, kökeni çok eskiye dayanan ve günümüzde hala popülerliğini kaybetmeyen köpeklerdir. Papillon köpek sahiplenme için deneyimli olup olmamanız önemli değildir. Papillon, evine ve sahibine kısa sürede alışır. Yabancı insanlara alışması da zor olmayan bu köpeklerin diğer hayvanlarla arası iyi değildir.

Papillon, çocuklarla iyi anlaşan ve çocuğu olan ailelerin sahiplenmesi için uygun olan bir köpek ırkıdır. Gereksiz saldırganlık eğilimi yoktur. Sahibine çok bağlı olduğu için yanındaki yabancı insanlara karşı saldırgan olabilirler. Diğer köpeklere karşı saldırgan bir yapıları vardır ve gereksiz havlama eğilimleri vardır.

Gereksiz havlama eğilimi gösterdikleri için apartmanda beslemeye uygun değildir. Aynı zamanda fazla hareketli bir yapıya sahip oldukları için evde uzun süre kalmak sıkılmalarına neden olur. Günlük 2-3 saat kadar dışarı çıkarmanız gerekir.

Papillon, egzersiz ihtiyacı fazla olan enerjik köpeklerdir. Oyun oynamayı çok severler ve sahipleri ile zaman geçirmek isterler. Sahiplerinden ilgi görmediklerinde küsebilen bu köpeklerle çok ilgilenmeniz gerekir.

Papillon köpeklerin bakımı zor değildir. Sahiplendiğinizde evine kısa süre içerisinde alışır ve yabancı ortamlara uyum sağlar. Bakımında ekstra dikkat etmeniz gereken nokta tüy bakımıdır. Bunun dışında beslenme, temizlik gibi bakımlarını diğer köpeklerle aynı şekilde yapabilirsiniz.

Papillon köpeği, haraketli bir yapıya sahip olduğu için vücutları gelişmiştir. Fit ve sağlıklı bir görünümleri vardır. Ömürleri ortalama 16 yıl olan bu köpeklerin sağlıklı beslenmesine dikkat etmeniz gerekir. Mamalarının kaliteli olması, bakım ürünlerinin yaşına uygun olması önemlidir.

Papillon Köpek Bakımı

Papillon köpek, bakımı zor olan bir köpek ırkı değildir. Uzun yıllar süs köpeği olarak yetiştirtilen bu köpekler, girdikleri ortama uyum sağlar ve sahiplerine kısa sürede alışır. Bu nedenle sahiplendiğinizde evine alışması zor değildir. Papillon köpek bakımı için ekstra dikkat etmeniz gereken noktalar yoktur.

Temizlik: Papillon köpeklerin tüyleri uzun ve sık olduğu için kısa sürede kirlenebilirler. Kirlendiklerinde tüy yapılarının bozulmaması için yıkamanız gerekir. Kullandığınız şampuanların köpek şampuanları olması ve kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Tırnak bakımı, kulak bakımı, diş fırçalama gibi bakımlarının tümünü diğer köpeklerle aynı şekilde yapabilirsiniz.

Beslenme: Papillon, fazla yemek yemeye meyilli bir köpek değildir. Beslenme düzenine alıştırdığınızda düzenli bir şekilde mama tüketebilir. Aşırı kilo sorunu olacak bir köpek değildir. Sindirim sisteminin bozulmaması için kaliteli mamalar almalı, artık yemekler vermemelisiniz. Evde yapılan baharatlı yemekleri tüketmesi sağlığının bozulmasına neden olur.

Sağlık: Papillon, yatkın olduğu hastalıklar olsa da sağlıklı bir köpek ırkıdır. Haraketli yapısından dolayı fit bir görünümü vardır. Vücudu gelişmiştir ve hassas değildir. Çok hassas olmasa da çok sıcak veya çok soğuk havalarda dışarı çıkarmamanız daha sağlıklı olacaktır. Katarakt, Hipotiroidizm, Hemeralopia hastalıklarına yakındır.

Çocuklarla İletişimi: Papillon, çocuklarla iletişimi kuvvetli olan bir köpek cinsidir. Çocuk sahibi ailelerin sahiplenebileceği bir köpektir. Çocuklarla oyun oynamayı sever ve zarar vermez. Yabancı insanlara karşı bazen mesafeli olabilir ve kısa sürede uyum sağlar.

Eğitim: Zeki ve akıllı olan bu köpekler, eğitilmesi kolay olan köpek ırklarından biridir. Sahiplendikten sonra öncelikle itaat eğitimi vermelisiniz. Sahibinin emirlerine itaat eder ve sözünden çıkmaz. İnatçı değildir. Bu nedenle eğitim verilmesi daha kolaydır. Oyun oynamayı çok sever ve sahibinden ilgi görmek ister. Bu köpekleri ilgisiz bıraktığınızda küsme eğilimi gösterebilir.

Papillon Köpek Fiyatları

Papillon köpekler, genellikle beyaz-kahve renklerde tüylere sahiptir. Tüy renkleri siyah-beyaz gibi farklı renklerde olabilir. Bu köpeklere eğitim vermek zor değildir. Yavruyken sahiplenebileceğiniz gibi yetişkin köpekleri sahiplendiğinizde de evinize alışması zor olmayacaktır. Papillon köpek fiyatları köpeğin şeceresi, tüy rengi, eğitimi gibi etkenlere göre değişiklik gösterir. Köpeklerin fiyatları ortalama 5.000 TL’dir.

Papillon Köpek Özellikleri

Papillon köpekler, geçmişten bu yana en popüler olan köpek ırklarından biridir. Süs köpeği olarak sahiplenebileceğiniz bu köpeklerin en belirgin özellikleri uzun, tüylü kulakları ve uzun tüyleridir. Papillon köpek özellikleri bakımından eğitim verilmesi zor bir köpek değildir.

  • Papillon köpeklerin kökeni 700 yıl öncesine dayanır ve Rönesans döneminde tablolara konu olan popüler bir köpektir.
  • Küçük bir ırktır. Burnu uzun, gözleri yuvarlak, kulakları uzun ve tüylüdür.
  • En belirgin özelliği uzun ve canlı tüy yapısıdır.
  • Rengi beyaz-kahve, siyah-beyaz gibi renklerdir. Gözleri ve burunları koyu renklidir.
  • Akıllı bir yapıya sahip olduğu için eğitilmesi zor değildir.
  • Evine kısa sürede alışır ve sahibine çok bağlıdır. Bu nedenle sahibinden fazla ilgi bekleyen bir köpektir.

Papillon Köpek Evde Bakım

Papillon köpek evde bakım yapılması zor olan bir köpek cinsi değildir. Bakımından dikkat etmeniz gereken birkaç nokta dışında diğer köpeklerle benzer şekilde bakım yapabilirsiniz. Akıllı olan bu köpekler, sahiplerinin sözlerine itaat eder ve kolay bir şekilde eğitilir.

  • Papillon köpeklerin tüylerini özel şampuanlarla yıkamanız ve her gün fırçalamanız gerekir. Tüy bakımı yaptığınız sürece fazla tüy döken bir köpek değildir.
  • Sindirim sistemleri hassas olduğu için mamalarının kalitesi olmasına dikkat etmelisiniz. Evde yapılan baharatlı yemekleri vermemelisiniz.
  • Tırnakları uzun olduğunda eşyalara çizebilir veya yürürken zorlanabilir. Köpek tırnak makasları ile tırnak bakımı yapabilirsiniz.
  • Dişlerini fırçalamaya özen göstermeniz ağız sağlığı için önemlidir.
  • Beslenme düzeni, uyku düzeni gibi bakımlarını rutin bir şekilde yapabilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply