Satılık Avustralya Çoban Köpeği Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Avustralya Çoban Köpeği

Avustralya Çoban Köpeği

Avustralya çoban köpeği, koyun ve her türlü hayvan sürülerini koruyabilen ve aynı zamanda sahip oldukları dominant özellikleri sayesinde yön verebilen bir ırktır. Avustralya anavatanı olmasına rağmen dünyanın birçok yerinde mevcuttur. Bunların başında ise ABD gelir.

Avustralya Çoban Köpeği

Avustralya çoban köpeği ilk olarak bu kıtada yetiştirilmiştir. Ancak ortaya çıkışından kısa bir süre sonra başta ABD olmak üzere birçok ülkeye bu ırkın götürülmüş olduğunu görmekteyiz. Böylelikle dünyanın en çok tercih edilen çoban köpeklerinden birisi olmasını başarmıştır. Özellikle birçok farklı TV dizisinde bunlara rol vermesi sayesinde bilinen bir ırk haline gelmiştir.

Avustralya Çoban Köpeği

Temel özelliklerine baktığımız zaman isminden de rahatlıkla anlaşılacağı üzere hayvanların güdülmesi sırasında kullanılır. Sürüleri hem kollamaları ve güvenliklerini sağlamaları hem de onlara yol göstermeleri bu hayvanların en bilinen yönleri arasında bulunur. Çok uzun mesafelere karşı dayanıklıdırlar.

Avustralya Çoban Köpeği Sahiplenme

Avustralya çoban köpeği sahiplenme öncesinde şunları unutmamak lazım;

  • Avustralya çoban köpeği evde beslenebilse de bu çok sık başvurulması gereken bir yöntem değildir ve her zaman müstakil, bahçeli evlerin daha uygun olduğunun altını net bir biçimde çizmek gerekiyor.
  • Oyuncu olan köpeklere ilgi ve gerektiği kadar ilginin gösterilmesi sürecin bir parçası olarak dikkat çeker.
  • Avustralya çoban köpeği besleme kuralları bilinmeli ve buna göre hareket edilmelidir. Bu noktada kuru mama tavsiye edilmiş olduğundan bunun kaliteli olanından yana bir seçim olmalıdır. Günde sadece iki öğün verilmesi yeterlidir.
  • Bu hayvanların çok hareketli olmaması durumunda kilo alabilmeleri söz konusu olmasından dolayı ilgili husus sağlıkları üzerinde birtakım sorunları beraberinde getirir. İşte bunun önüne geçmek adına sınırlı bir miktarda mamanın  verilmesi uygundur.
  • Avustralya çoban köpeği hakkında bilinmesi gereken bir diğer husus ise itaat eğitiminin küçük yaşlardan itibaren verilmesinin temel bir zorunluluk olmasıdır. Bu sayede hayvanla çok daha iyi bir iletişim kurabilirsiniz.

Avustralya Çoban Köpeği Bakımı

Avustralya çoban köpeği bakımı yapılırken dikkat edilecek birçok farklı husus vardır. Bunların başında ise mekan gelir. Ev yerine bir bahçe, çiftlik ya da benzeri yerlerde beslenmesi kesinlikle mantıklıdır. Bunun yanı hem derisine hem de tüylerine çok büyük bir özen gösterilmesi lazım. Bu yüzden yapısına göre haftada bir kere veya daha farklı zaman dilimleri içinde taranması lazım.

Temizlik ve bakım konusunda dikkat edilecek olan daha farklı bir husus ise yıkanmasıdır. Belli dönemlerde bunu yaparak olası sorunların, başta kötü koku olmak üzere hemen önüne geçebilirsiniz. Eğitime kesinlikle çok yatkın bir hayvandır. Fakat bunu yaparken kesinlikle sabırlı olmanız lazım. Çünkü bu köpek ırkının dominant bir karakteri vardır. Her zaman karşı tarafa üstünlük kurmasıyla bilinir. Ancak eğitimi tamamlandığında çok sadık bir hayvana dönüşürler.

Özgürlüğüne düşkün olan köpeklerin içinde her daim öne çıkarlar. Gün içinde veya geceleri dışarıya çıkarılmaları, 1 saat kadar gezdirilmeleri sayesinde hayvanın bunun sonrasında rahatladığını görebilirsiniz. Diş sağlığı mühimdir. İşte bu yüzden satın alınacak olan mamaların buna tam uyumlu olması gerekmekte. Tüm bunlara dikkat edildiği taktirde hayvanın hem ömrünü uzatmış olacaksınız hem de daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayacaksınız. Kesinlikle ilgi isteyen köpekler olduklarını da unutmamak lazım.

Avustralya Çoban Köpeği Fiyatları

Avustralya çoban köpeği fiyatları merak edilen bir husustur. Piyasada ortalama olarak bunun 2500 TL’den başladığını ve aynı zamanda 5000 TL’ye kadar çıkmış olduğunu görmekteyiz. Tutarlar arasında fark olmasının belli gerekçeleri söz konusudur. Bunlardan birisi tuvalet eğitimidir. Bu eğitim daha küçük yaşlarda verilmiş ise kesinlikle fiyat daha yüksek olacaktır. Olmaması halinde biraz daha düşük olan meblağlar üzerinden satın alma işlemini yapabilirsiniz.

Bunun yanı sıra fiyatların üzerinde kesinlikle belirleyici olan daha farklı bir durum ise aşıların yapılmış olmasıdır. Aşılar için ücret talep edildiğinden eğer bu işlem tamsa, buna göre tanımlanmış olan bir fiyat karşımıza çıkar. Hayvanın beslenmesine, gezdirilmesine dikkat edilmesi halinde uzun yıllar boyunca size yoldaşlık edecektir.

Avustralya Çoban Köpeği Özellikleri

Avustralya çoban köpeği özellikleri birçok kişi tarafından merak edilirken şunlardan bahsetmek lazım;

  • Sıcak havalara uyum gösterirler ve derece ne olursa olsun bu ortamda kolaylıkla hayatlarını devam ettirebilirler.
  • Eğitime elverişli olmaları en bilinen özellikleri içinde yer alır.
  • Genellikle yabancı kişilere ve aynı zamanda hayvanlara karşılık çok agresif bir tutum içinde bulunurlar.
  • Yalnız kalmayı çok seven bir köpek değildir. Sürekli etkileşim içinde olmasından dolayı sosyal bir hayvandır. Özellikle Avustralya çoban köpeği beslemek isteyen kişilerin bu detayı mutlaka unutmamaları lazım.
  • Boylarına baktığımız zaman 40 ile 50 cm aralığında değişmiş olduğunu görmekteyiz.
  • Dünyanın en zeki köpekleri arasında bulunmasından dolayı birçok kişinin ilk tercihi olarak dikkat çeker.
  • En az 14 en çok ise 16 kg ağırlığındadır. Çok hareketli, enerjik olmalarından dolayı kilo almaya müsait olmayan yapıları mevcuttur.
  • Tüyleri çok dayanıklı olmasından ötürü hangi hava koşulları ve iklim şartları olursa olsun yaşamlarını hiçbir sorun olmadan devam ettirebilirler.
  • Avustralya çoban köpeği, çok iyi bir biçimde bakılması halinde en az 12 en çok ise 15 yıl yaşarlar.
  • Farklı renkleri vardır. Bunların arasında kırmızı merle, mavi merle, siyah ile kırmızı tri bulunur.
  • Maceralı bir yaşamı severler ve bundan dolayı birçok insanın en sevdiği köpek türlerinden birisi haline gelmişlerdir.
  • Aynı zamanda sadakat konusunda hiçbir sorunları söz konusu değildir.
  • Aşırı derecede havlamaları ise öne çıkan bir diğer özellikleridir.
  • Her ne kadar Avustralya kökenli olarak bilinseler de aslında ilk defa Avrupa’da yetiştirilmiş, daha sonradan göçlerle bu kıtaya gitmişlerdir.
  • İş yapmayı çok severler. Bu sayede gönül rahatlığı ile sürülerinizi, koyunlarınızı ve ineklerinizi kendisine emanet edebilirsiniz.
  • Bunun yanı sıra birçok farklı ülkede engellilere yardım edebilmesi, arama ve kurtarma gibi faaliyetler için de tercih edilirler.

Avustralya çoban köpeği tüm bu özellikleri sayesinde çok yönlü bir ırktır.

Avustralya Çoban Köpeği Evde Bakım

Avustralya çoban köpeği evde bakım ilkeleri ve kuralları her zaman merak konusu iken buna çok da uygun olmadıklarının altını çizmek lazım. Çünkü oldukça endemik yapıları vardır. Sürekli koşmayı, hareket etmeyi severler. Durdurak bilmeyen ve kabuklarına sığmayan bir yapıları vardır. Bundan dolayı apartmanda beslenmesi genel itibariyle çok da mantıklı olmayacaktır

Bunun yanı sıra hayvanın çok sık bir biçimde havlaması da komşuları rahatsız edebilir. Fakat eğer bahçeli bir eviniz söz konusu ise Avustralya çoban köpeği satın alarak bunu besleyebilirsiniz. Agresif özelliği yabancılara karşıdır. Bu durumu unutmamak lazım. Aynı zamanda hayvanın vahşi yaşama alışkın olmasından dolayı çocuklarla bir arada bulunması pek de tavsiye edilen bir durum değildir. Bu tip bir köpeği istiyorsanız hem ev dışında beslemeniz hem de çocuğunuzun olmaması, herhangi bir sorunun ortaya çıkmasını başarılı bir biçimde engeller

Yorum (Yok)

Leave a Reply