Satılık Komondor Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Komondor

Komondor

Komondor, en farklı görünüme sahip olan köpek türlerinden birisidir. Özellikle uzun ve adeta koyunu andıran tüyleri sayesinde dünya üzerinde ilgi odağı olmasını başarabilmiştir. Ülkemizde de sahiplenilen bu cins, çok eski zamanlara dayanan geçmişiyle öne çıkar.

Komondor Köpek

Komondor köpek, en sadık türlerden birisidir. Hem cesur olmaları hem de koru nedir bilmeden yaşamaları sayesinde bu konudaki insan beklentilerini en sonuna kadar karşılarlar. Çıkış yeri Macaristan olarak bilinse de bu köpeğin ilk defa ne zaman dünya üzerinde göründüğü konusunda hiçbir bilgi yoktur. Genel olarak çiftlik köpekleri arasında yer alırken, aynı zamanda koyun sürülerini koruma gibi bir özellikleri de mevcuttur. Günümüzde halen sahip oldukları bu özellikle öne çıkarlar.

Beyaz renkli olan Komondor, en az 10 en çok ise 12 yıl yaşarlar. Kiloları erkekler için 35 ile 37 arasında değişirken, dişilerde ise bunun 31 ve 33 aralığı olduğunu görmekteyiz. Boyları da cinsiyete göre farklılık arz eder. 69 ve 71 erkekler için tanımlanmış olan uzunluk aralığıdır. 64 ve 66 cm ise dişilerin ortalama boyutunu ifade eder.

Komondor

Komondor dışarıdan bakıldığı zaman iri olan görünümü ile hemen çıkarlar. Hem saçları hem de bunun haricinde kalmış olan tüyleri çok uzundur. Gözleri de dahil olmak üzere her yanları bu özel tüylerle kaplıdır. Saç uzunluğunun 20 ile 27 cm arasında değişmiş olduğunu görmekteyiz. İç ve dış tüy karışımı vardır. Bunların ayrılması gibi bir durum hiçbir şekilde söz konusu değildir. Çok soğuk olan havalarda bile bu tüyleri sayesinde kolaylıkla hayatta kalabilirler ve iklim şartlarına dayanıklıdırlar. Buna rağmen tüy dökülme hızı ve sıklığı çok yavaştır.

Komondor Köpek Sahiplenme

Sadık ve sürülerinin başarılı bir biçimde korunmasını sağlayacak özelliklere sahip bir hayvan isteyenler için Komondor köpek sahiplenme kesinlikle başarılı bir seçim olacaktır.  Bu anlamda önem arz eden şu bilgiler söz konusudur;

  • Komondor cinsi köpeklerin egzersizleri yapılmalıdır. Ancak bunun abartılı bir biçimde gerçekleştirilmesine gerek kalmaz.
  • Bunun yanı sıra Macaristan kökenli köpek her daim fazla alana ihtiyaç duyar. Evlerde, apartman dairelerinde beslenmesi işte bu nedenden dolayı mantıklı değildir.
  • Genel olarak zeki bir köpektir. Ancak eğitim alma noktasında zaman zaman sıkılmaları unutulmamalıdır.
  • Dayanıklı, özgüvenli, genellikle sessiz ve çok dikkatli olmasının yanı sıra beslenmesinin aksatılmaması lazım.
  • Önerilen günlük mama miktarı  3 ya da 4 ölçek olmalıdır. Özellikle kalitesi açısından sıkıntı olmayan markaların tercih edilmesi halinde hayvanın çok daha iyi bir biçimde beslenmesi mümkündür.
  • Mamanın verilme sıklığı ise ikiye bölünerek olmalıdır.
  • Hayvanın gerek yaşı gerekse diğer özelliklerini göz önünde bulundurduktan sonra buna göre beslenme programını çıkarmak sağlığı açısından büyük bir önem arz eder.
  • Hem kemik hem de et, hayvanın doğal besin kaynağıdır. Çünkü yetişmiş olduğu yer itibariyle seçimleri genellikle bundan yanadır.
  • Hazır mama da yerler ve ancak doğal olanlardan daha büyük bir keyif alırlar.

Sahiplenme öncesinde işte bunları bilerek Komondor cinsi köpeğin daha iyi bir yaşam sürmesini kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Komondor Köpek Bakımı

Belirtilmiş olan kurallara göre Komondor köpek bakımı yapılmalıdır. Bu noktada şunların bilinmesi lazım;

  • Komondor köpek denildiği zaman akla gelen ilk şey sahip oldukları uzun tüyleridir. Bunların her zaman temiz tutulması esastır. Bunun yanı sıra zaman zaman düğüm haline gelmelerinden dolayı elle bunların çözülmesi esastır. Hem pire hem de kene kontrolünün tamamlanması gerekiyor. Unutulmaması gereken bir diğer husus ise tüylerinin yıkanmasıdır. Fakat yıkanma durumunda tüm tüylerin kurumasının çok uzun bir süre alacağı da bilinmelidir.
  • Uzun olarak bilinen tüylerin belli dönemlerde kısaltılması mantıklı olacaktır.
  • Enerji tüketimleri çok sınırlıdır. Çünkü çok fazla hareket etmezler. Buna rağmen oldukça fazla yemek yerler. Bu yüzden beslenme ihtiyaçlarını kurallara göre karşılamak lazım. Yüksek derecede protein içeren mamaların yanı sıra bunların özel olan türlerinin tercih edilmesi mantıklıdır.
  • Beslenme sırasında hiç yağ bulunmayan veya çok az miktarda yağ içeren kemiklerin verilmesi noktasında hiçbir sorun yoktur.
  • Komondor köpekler günün büyük bir kısmını uyararak geçirirler. Bakımları sırasında her ne kadar egzersiz ihtiyaçları söz konusu olsa bilen bunun sürekli yapılmasına is gerek kalmaz.

Bakım konusunda bunlara dikkat edilmesi halinde köpeğiniz hem daha sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirecek hem de psikolojik anlamda rahatlamış olacaktır.

Komondor Köpek Fiyatları

Komondor köpek fiyatları tek bir ücret ya da meblağdan oluşmaz. Bulunması çok kolay değildir. Bu durum meblağlara da yansımıştır. En ucuz Komondor 4 bin TL’den satılır. 6 bin TL ise bu anlamda tanımlanmış olan en yüksek miktar olmasından dolayı buna göre hareket edilmesi lazım.

Komondor Köpek Özellikleri

En çok merak konusu olan Komondor köpek özellikleri ise şöyledir;

  • yüzyılda ilk defa Macaristan’da ortaya çıkmasına rağmen aslında tarihleri daha eskidir ve bu konuda net bir fikir yoktur. Ancak birçok kişi tarafından binlerce senelik bir kökenlerinin olduğu ifade edilir.
  • Komondor köpeklerinin dişi olanları tek bir doğum sırasında en az 6 en çok ise 12 tane yavrulayabilirler. Bu sayılar köpeğin sağlık durumuna göre farklılık arz eder.
  • Çok hareketli olarak tanımlanabilecek bir köpek olmamasından dolayı uykuyu çok severler. Bunun ortalama 12 ile 16 saat arasında değişiklik gösterdiğini söylemek lazım.
  • Yaşadıkları ve bulundukları bölgeyi çok iyi bir biçimde korumalarıyla tanınırlar. Bundan dolayı çok uzun yıllar boyunca çeşitlik ülkelerde bekçi ve polis köpekliği yaptıklarını belirtmek lazım.
  • Son derece iyi bir biçimde eğitilmeleri şarttır. Böylelikle bir aile için uygun bir hayvan haline kolaylıkla gelebilirler.
  • Sahiplerine göstermiş oldukları sadakat ve saygı ile dikkat çekerler.
  • Eğitime açık olmaları güzel bir özellikleri olmasına rağmen eğitim süresinin uzaması ile beraber bundan sıkıldıkları da görülmüştür. Fakat zeki olduklarını rahatlıkla söylemek gerekiyor.
  • Bunun yanı sıra dikkat çeken bir diğer özellikleri sosyalleşme dürtülerinin daha küçük yaşlardan itibaren sağlanabilmesinin bir gereklilik olmasıdır.
  • Genellikle yabancı olan kişilere karşı ihtiyatlı bir tutum sergilemesinin de altını çizmek lazım.

Komondor Köpek Evde Bakım

Komondor köpek evde bakım her ne kadar söz konusu olsa bile bunun çok fazla tavsiye edilmediğini bilmek lazım. Çünkü bu köpekler bekçi köpeği türünde, koruma iç güdüsüne sahip olan hayvanlardır. Çok sık havlama gibi bir alışkanları yoktur. Bu açıdan bakıldığı zaman apartman dairesinde beslenmeye uygun olsalar bile özellikle sosyal yönleri zayıftır.

Eğitim ve bakımının yapılması çok kolay değildir. Çabucak sıkılmaları bunun en temel nedenidir. Aynı zamanda çocuklarla beraber yaşamaları, aynı ortam içinde tutulmaları genellikle fazlaca tavsiye edilmez. Çocuklara kolay kolay zarar vermezler. Fakat onlarla zaman geçirmekten hoşlanmadıklarını da ifade etmek lazım. Çok sık uyumalarından dolayı fazla egzersize ihtiyaçları yoktur. Günde bir kere dışarıya çıkarılması ve dolaştırılması uygundur.

Yorum (Yok)

Leave a Reply