Satılık Lhasa Apso Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Lhasa Apso

Lhasa Apso

Lhasa Apso, Lion Dog yani aslan köpek adıyla da bilinir. Uzak doğu menşeli olmasının yanı sıra ilk defa görülmüş olduğu yer Tibet ülkesidir. Bunun yanı sıra ne zaman dünya üzerinde görüldüğü konusunda bir bilgi yoktur ve bu durum binlerce yıllık bir geçmişinin olduğu yorumlarını beraberinde getirmiştir.

Lhasa Apso Köpek

Lhasa Apso köpek son derece sevimli ve küçük bir türdür. Çoban köpeği olarak tanımlanmış olmasının yanı sıra bu özelliğini günümüzde artık tam anlamıyla devam ettirmemesiyle öne çıkar. Daha çok insanların arkadaşlık yapması için sahiplenmiş olduğu bir köpek türüdür. Tibet’in dağ bölgesinde yetişmişlerdir. Bundan dolayı hem soğuk iklime hem de çok zorlu olan hava koşullarına karşılık dayanıklı olduklarını ifade etmek lazım.

Apso kavramı, gerek çok güzel olmaları gerekse tüylerinin eşsizliğinden dolayı onlara verilmiştir. İlk olarak Tibet içinde yaşayan soylular ve aynı zamanda din adamları tarafından yetiştirilmeleriyle öne çıkarlar. Bunun sonrasında saraylarda, tapınaklarda bekçi köpeği olarak kullanılmışlardır. Zamanla Avrupa ve Amerika kıtasına götürülmesiyle beraber ünleri de kısa bir zaman dilimi içinde dünyanın her bölgesine yayılmıştır.

Lhasa Apso

Bir inanışa göre ölen bir kişinin ruhunun Lhasa Apso köpekleri üzerinden hayata döndüklerine dair yaygın bir kanı vardır. Buna ek olarak şans getirdiği de söylenir. 1920 senesinde ABD ve İngiltere’de sahiplenmeye başlanması ile beraber zamanla ülkemize de gelmiştir. Satın alınması genellikle yasak olsa da bunu parayla temin edebilmek mümkündür. Yabancı elçilere hediye edilmesi sayesinde köpek kısa bir süre içinde dünyanın çok büyük bir kısmına yayılmasını bilmiştir.

Lhasa Apso köpeklerinin oldukça güzel olan tüyleri vardır. Bunlar sık olmasının yanı sıra hem sert hem de düzdür. Çift katmanlı tüyleri onları diğer birçok köpekten net bir biçimde ayırır. En fazla 15 yıla kadar yaşarlar. Erkeklerde boyları en az 25 cm iken bunun maksimum 28 cm’e kadar çıkması söz konusudur. Dişilerde de durum aynıdır. 6 ile 7 kilo arasında değişen ağırlıkları vardır.

Lhasa Apso Köpek Sahiplenme

Lhasa Apso köpek sahiplenme birçok kişi tarafından belli nedenlerden dolayı yapılır. Bunun akla gelen ilk gerekçesi ise köpeğin insanlara alışkın olmasıdır. Çünkü ilk ortaya çıkmış olduğu dönemlerden beri insanlarla beraber yaşamasından dolayı bu özelliğini günümüzde de korumasını bilmiştir.

Ancak bakımının kolay olmadığını bilmek lazım. Bunun temel sebebi ise tüylerinin çok uzun olmasıdır. Bunların belli periyotlarda taranması, temizlenmesi, yıkanması ve hatta zaman zaman kısaltılması gibi birden çok hususun bulunduğunu hemen belirtmek gerekiyor. Lhasa Apso köpeğin bir diğer özelliği ise bahçeli ortama ihtiyaç duymamasıdır.

Şehir ve apartman yaşantısına uyumlu olması tercihini bu köpekten yana yapacak olan kişiler için büyük bir avantajdır. Beslenmesine özel gösterilmelidir. Bu ırka uygun şekilde üretilmiş olan mamalar söz konusudur. Bunların günün belli saatlerinde verilmesi sayesinde hayvanın besin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilirsiniz.

Yanlış bir beslenmenin tercih edilmesi durumunda hayvanın tüy yapısının bozulacağını unutmayın. Hazır rasyonlar bu anlamda önem arz eder. Günde maksimum 3 kere olacak şekilde yemek verilmesi lazım. Kimyasal katkı içeren bazı mamalardan ve ürünlerden uzak durulması mühimdir. Hem yetişkin olanların hem de yavruların beslenmesi sırasında süzme peynir ve süt ürünlerinin yer alması dikkat edilecek hususların içinde karşımıza çıkar. Sebze ve meyveler tercih edilebilir. Asidik özelliklerinin bulunmaması lazım. Patates ve hamur işleri ise diyabete sebep olabilir.

Lhasa Apso Köpek Bakımı

Lhasa Apso köpek bakımı ile alakalı şunları bilmek lazım;

  • Çok fazla yürümeye ihtiyacı olan bir köpek türü olmaması sayesinde sahiplerinin bu noktada fazlaca efor sarf etmesine gerek kalmaz. Sadece zaman zaman yürüyüşe çıkarılması kesinlikle yeterli olacaktır.
  • Tüy dökümü söz konusudur. İşte bu yüzden belli dönemlerde o güzel tüylerini bir miktar kısaltmak gerekebilir.
  • Çok tüylü olmalarından dolayı buna uygun bir biçimde temizlenmeleri şarttır. Bu konuda önerilen zaman aralığı ise haftada 1 veya 2 kere köpeğin yıkanması gerektiğidir.
  • Bunun yanı sıra Lhasa Apso özel bir köpek olmasından dolayı kendi kendisini kolay bir biçimde temizleyebilme özelliğine sahiptir.
  • Beslenmesinde dikkat edilmesi gereken şey ise küçük ırka sahip olan köpeklere özel bir biçimde üretilmiş olan mamaların kullanılmasıdır. Hem yaşına hem de sağlık durumuna göre hareket edilmesi lazım.

Lhasa Apso Köpek Fiyatları

Lhasa Apso köpek fiyatları farklılık gösterir. Bunun en alt limiti 500 TL olarak dikkat çeker. 2000 TL’ye kadar Lhasa Apso cinsi köpeklerin alıcı bulduğunu ifade etmek lazım. Burada mühim olan nokta aşılarının kontrol edilmesi, başta tuvalet olmak üzere eğitimlerinin bulunup bulunmadığına bakılmasıdır. Bunların ardından satın alma yapmak mantıklı olacaktır.

Lhasa Apso Köpek Özellikleri

Lhasa Apso köpek özellikleri denildiği zaman hemen şunları ifade etmek lazım;

  • Eğitime açık ve aynı zamanda kavrama konusunda sorunu olmayan bir köpek türüdür.
  • Bunun ödüllendirilmesi durumunda daha hızlı şekilde eğitilmesi mümkündür. Bu noktada karşınıza bir sorun çıkmamış olur.
  • Sahibine olan düşkünlüğü ve sadakati ile dikkat çeker. Hatta bunun birçok örneği söz konusudur ve bunların başında da sahibinin anlık duygu durumuna göre hareket edebilmesi her zaman ilk sırada gelir.
  • Kendisine ait olan oyuncaklarla oynamayı severler.
  • Her ne kadar dışarıda beslenmeye çok uygun olsalar bile günümüzde Lhasa Apso köpeklerinin genellikle evde bakıldığını hiçbir şekilde unutmamak lazım.
  • Hem uyanık hem de zeki olmaları ile öne çıkarlar.
  • Bunun yanı sıra diğer birçok köpeğe göre ömürleri daha uzundur.
  • En az 4 en çok ise 6 yavru yaparlar.
  • Günlük uyuma süreleri ise 10 ile 12 saat arasında farklılık gösterir.
  • Zekaları ortalama olmasına rağmen kolaylıkla eğitim verebilirsiniz.

Lhasa Apso Köpek Evde Bakım

Lhasa Apso köpek evde bakım kriterleri ve şartları söz konusudur ve bu noktada bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız. En çok merak edilen husus ise çocuklarla olan ilişkileridir. Lhasa Apso çocuklara karşı her zaman ilgi gösteren bir cins olmasından dolayı evde ve çocuklu aileler tarafından beslenmesinde bir sakınca yoktur. Buna ek olarak diğer hayvanlarla da arası iyidir. Çocuklarla farklı oyunlar oynamasını çok severler.

Hoşgörülü ve sevecen bir köpektir. Günlük bakımı sırasında dikkat edilecek olan hususların içinde tüylerinin taranması ve temizlenmesi ilk sırada gelir. Beslenme alışkanlıklarına göre hareket ederek kilo almasının önüne kolaylıkla geçebilirsiniz. Bu özellikleri sayesinde kent yaşamına uygun bir köpek olduğunu rahatlıkla ifade etmek lazım. Çünkü kapalı mekanlarda hareket etmeyi oldukça çok severler.

Özellikle evde yalnız kalmaktan hoşlanmayan kişiler için en ideal köpek ırklarından birisidir. Bunun yanı sıra çocuğuna güzel, sorunsuz bir köpek hediye etmeyi düşünen insanların da tercihlerini her daim Lhasa Apso adındaki bu cinsten yana yapmaları mümkündür. Dişi olanları görünüş anlamında çok daha güzeldirler. Hatta birçok kişi dişi köpeklerinin saçlarını üst kısımdan toplamaktadır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply