Satılık Neapolitan Mastiff Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Neapolitan Mastiff

Neapolitan Mastiff

Neapolitan Mastiff, Molosser veya Mastiff olarak bilinen köpek gruplarının üyesidir. Dünyanın en eski köpek ırklarından biridir. Bu nedenle kökeni kesin olarak bilinmemektedir. İtalya’da popülerlik kazandığı için İtalyan köpekleri olarak bilinirler. 1946 yılında İtalya’da köpek şovunda sergilendi ve Avrupa’da tanınmaya başladı.

Neapolitan Mastiff Köpek

Neapolitan Mastiff, adını Napoli şehrinden alan Mastiff köpek gruplarının bir üyesidir. İtalya’da köpek şovunda sergilenmesi ardından Avrupa’da popüler kazanmıştır.

Roma dönemlerinden beri koruma köpeği olarak yetiştirilmişlerdir. Bu nedenle korumacı bir mizacı vardır. Neapolitan Mastiff köpek, köpek eğitimi konusunda deneyimi olmayanlar için sahiplenilmesi uygun olmayan bir köpek cinsidir.

Neapolitan Mastiff

Neapolitan Mastiff, sahiplerine karşı sadık ve sevecendir. Ancak yabancılara karşı vahşi davranabilir ve saldırma eğilimleri vardır. Bu köpeklerin çocuklara ve diğer hayvanlara zarar verme ihtimali yüksektir. Bu nedenle çocuklarla aynı ortamlarda bırakılmaması tavsiye edilir.

Fiziksel olarak büyük bir köpek ırklarından biridir. Asık suratı ve sarkık kulakları ile dikkat çeker. Bacakları ve gövdesi uzundur. Asık suratının aksine neşeli ve sevecen bir köpektir.

Neapolitan Mastiff Köpek Sahiplenme

Neapolitan Mastiff, kökeni Roma dönemine dayanan oldukça eski bir köpek ırkıdır. Uzun yıllar avcı köpeği olarak yetiştirilmiştir. Bu nedenle sahibine karşı bağlı ve korumacı bir tavrı vardır. Neapolitan Mastiff köpek sahiplenme ve bakımı zor olan bir köpektir. Bu nedenle köpek eğitimi konusunda deneyimli olmanız gerekir.

Neapolitan Mastiff, avcı köpeği olarak yetiştirildiği için içgüdüsel olarak yabancılara karşı mesafeli davranır. Yeni bir ortama girdiğinde alışması uzun sürmektedir. Yetişkin bir köpek sahiplendiğinizde eve alışması ve eğitim vermeniz daha zor olacaktır. Yavruyken iyi bir eğitim vermeniz halinde yabancılarla iyi anlaşabilirler.

Çocuklarla ve hayvanlarla iletişime güçlü olan bir köpek değildir. Saldırgan ve vahşi olabileceği için çocuklarla aynı ortamda kalmaması gerekir. Çocuklarla birlikte yaşamak için eğitim alsa da onlara istemeden zarar verebilir. Farklı hayvanlarla alışması için yavruyken aynı ortamda büyümesi gerekir. Buna rağmen yabancı hayvanlara karşı saldırgandır.

Neapolitan Mastiff, yavruyken iyi eğitilse de içgüdülerini yok etmeniz mümkün değildir. Bu nedenle her zaman saldırgan olma ihtimali vardır. Köpeklerin çocuklarla ve diğer hayvanlarla baş başa kalmamasına dikkat etmeli, tasmasız dışarı çıkarmamalısınız.

Bu köpeklerin ağız yapılarının sarkık olması salya problemi yaşamalarına neden olur. Salyaları eve bulaşabilir ve ekstra bakım gerektirebilir. Salyalarından rahatsız olduklarında kafalarını sallayarak daha fazla etrafı kirletebilirler. Aynı zamanda bu köpekler gaz çıkarmaya çok yatkındır. Sahiplenmeden önce bu özelliklerini dikkate almalısınız.

Neapolitan Mastiff Köpek Bakımı

Neapolitan Mastiff, eğitimi ve bakımı zor olan bir köpek cinsidir. Uzun yıllar koruma köpeği olarak yetiştirilmiştir. Sahiplerine karşı oldukça sadık ve korumacı davranırlar. Bu nedenle sahiplerinin etrafında olan yabancılara karşı samimi değillerdir. Yabancı insanlarla ve hayvanlarla anlaşmaları zordur. Neapolitan Mastiff köpek bakımı diğer köpeklerin bakımlarına göre daha zor olduğu için sahiplenecek kişilerin köpek eğitimi konusunda deneyimleri olmaları gerekir.

Temizlik: Neapolitan Mastiff, tüyleri kısa ve parlak olan bir köpektir. Tüy bakımı zor olmadığı için sıklıkla taramanıza ve yıkamanıza gerek yoktur. Tırnaklarını eşyalara geçirmemesi için düzenli olarak kesebilirsiniz. Tüylerinin parlaklığını kaybetmemesi için seçtiğiniz şampuanların köpek şampuanları olmasına dikkat etmelisiniz. Dişlerini düzenli fırçalamanız, salyasını silmek için yanınızda temiz havlu taşımanız, enfeksiyon olmaması için kulak temizliğine dikkat etmeniz gerekir.

Beslenme: Neapolitan Mastiff’in beslenme düzenini oluştururken öncelikle yaşına uygun bir beslenme listesini veterinerden almalısınız. Sindirim sistemi hassas olduğu için evde yapılan yemekleri vermeniz doğru değildir. Çok hızlı büyüyen bir ırktır. Bu nedenle gereğinden fazla beslenmemelidir.

Egzersiz: Egzersiz ihtiyacı yüksek olan bir köpek cinsi değildir. Koruma içgüdüsü olmadığı sürece sakin ve soğukkanlıdır. Orta seviyede egzersiz ihtiyacını duyduğu için günlük 1 saat kadar dışarı çıkarmalısınız. Fazla egzersiz yapması iskelet problemlerine neden olabilir. Mide büyümesi hastalığına da yatkın oldukları için yemek yedikten sonra egzersiz için yarım saat kadar beklemelidir.

Eğitim: Neapolitan Mastiff, oldukça zeki ve akıllı bir köpektir. Sahiplerinin komutlarına uyacağı için eğitim vermesi zor değildir. Özellikle yavruyken iyi bir eğitim vermeniz halinde saldırganlık eğilimlerini en aza indirebilirsiniz. Dominanttır, sahibinin sözünü dinlemesinin sebebi ona saygı duymasından kaynaklanır. Aranızdaki bağı korumanız ve onun karşısında saygınlık kazanmanız önemlidir.

Neapolitan Mastiff Köpek Fiyatları

Neapolitan Mastiff, geçmişte uzun yıllar koruma köpeği olarak yetiştirilmiştir. Günümüzde evde beslenen bu köpekler, sessiz bir mizaca sahip olduğu için apartmanda beslenebilir. Köpek eğitimi konusunda deneyiminiz yoksa yavruyken sahiplenmeniz daha kolay eğitim vermenizi sağlayacaktır.

Neapolitan Mastiff köpek fiyatları, köpeklerin şeceresine, eğitimlerine, yaşlarına göre değişiklik gösterir. Köpeklerin fiyatları ortalama 3.000- 4.000 TL arasındadır. İyi eğitimli bir köpeğin fiyatı 10.000 TL kadar olabilir.

 

Neapolitan Mastiff Köpek Özellikleri

Neapolitan Mastiff, asık suratı ile dikkat çeker. Ağzı ve kulakları sarkıktır. Büyük ırk köpeklerden biridir ve hızlı büyümeye meyillidir. Neapolitan Mastiff köpek özellikleri bakımından bakımı zor olan bir köpektir. Köpek eğitimi konusunda deneyimli olmanız gerekir.

  • Neapolitan Mastiff, tüyleri genellikle siyah, kısa ve parlak olan köpeklerdir.
  • Ağızları sarkık olduğu için salya problemleri vardır. Salyalarını silerken cildinin tahriş olmaması için yanınızda yumuşak bir havlu taşımanıza gerekir.
  • Büyük ırk bir köpektir ve kilo almaya meyillidir. Bu nedenle beslenme düzenine dikkat edilmelidir.
  • Kiloları ortalama 55-70 kg arasındadır. Boyları ortalama 70 cm’dir.
  • Koruma köpeği olduğu için yabancılara karşı mesafelidir. Diğer hayvanlarla ve çocuklarla iletişimi iyi değildir.
  • Sahibine karşı sadıktır. Emirlerine itaat eder ve sahibini yabancılara karşı korur.
  • Fazla enerjik bir köpek değildir. Koruma içgüdüsü olmadığı sürece sakin ve sessiz bir yapısı vardır.
  • Sakin bir yapısı olduğu kadar kısa sürede saldırgan bir köpeğe dönüşebilir. Saldırganlık eğilimi olmaması için yavruyken iyi bir eğitim alması gerekir.
  • Bazı hastalıklara meyilli bir yapısı vardır. Özellikle iskelet sistemi ve sindirim sistemi zayıftır. Bu nedenle beslenme düzenine ve egzersiz düzenine normalden daha fazla dikkat etmeniz gerekir.
  • Fazla hareketli olmadıkları için egzersiz ihtiyaçları yüksek değildir. Ancak evde uzun süre kaldığında sıkılabileceği için günlük 1 saat kadar dışarı çıkarabilirsiniz.

Neapolitan Mastiff Köpek Evde Bakım

Neapolitan Mastiff köpek evde bakım için uygun bir karaktere sahiptir. Kökeni 700’lü yıllara dayanır ve uzun yıllar koruma köpeği olarak yetiştirilmiştir. Günümüzde ise evde beslemek için uygun olan bir karakteri vardır. Yavruyken sahiplendiğinizde eğitim vermek kolay olacaktır. Sahibin sözlerine itaat eder ve sahibine karşı saygısı vardır.

Neapolitan Mastiff, koruma içgüdüsüne sahiptir. Yabancılara karşı mesafeli olduğu gibi evine geldiğinde alışma süreci de uzun sürebilir. Bakımı zor olmasa da eğitim konusunda dikkatli olmanız önemlidir. Bu köpekler iyi eğitilmediğinde saldırganlık eğilimi gösterirler.

Neapolitan Mastiff, ortalama 55-70 kg arasında olmalıdır. Yemek yemeye meyilli olan bu köpekler bir anda büyüyebilir ve kilo sorunu yaşayabilir. Bu nedenle beslenme düzenine dikkat etmeniz önemlidir. Ömürleri ortalama 15 yıl olan bu köpeklerin bakımına dikkat ettiğiniz sürece ömürleri daha uzun olabilir

Yorum (Yok)

Leave a Reply