Satılık Affenpinscher Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Affenpinscher

Affenpinscher Köpek

Affenpinscher köpek, Almanya kökenli bir köpek ırkıdır ve isminin anlamı maymun köpek demektir. Hem enerjik hem de sevimli bir hayvan olmasının yanı sıra özellikle insanlarla çok sıcak ilişki kurabilmesi sayesinde, birçok insan tarafından tercih edilir.

Affenpinscher Köpek

Affenpinscher köpek, kökeni 17.yüzyıla kadar uzanır. Suratlarının maymuna benzemesi en temel özelliklerinin arasında yer alır.  Karakter yapısına baktığımız zaman çok meraklı olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Yaramaz olmaları ile dikkat çekerler. Oyun oynamayı çok severler.

En fazla havlayan köpeklerin arasında yer alır. Kavgacı olmamasından ötürü başka hayvanlarla bir uyum içerisindedir ve böylelikle rahatlıkla beslenebilir.

Affenpinscher köpek, uzun sakallara sahiptir. Ayrıca sık ve sert olan kürkü ile oldukça uzun saçları hemen öne çıkar. Maymun köpek olarak isimlendirilmesinin sebepleri bunlardır. Siyah göz rengine sahip olan bu hayvanın özellikle çok rahat oldukları zaman kulaklarının uç kısımları düşük bir görünüme sahip olurlar. Normal şartlarda ise ilgili bölüm oldukça sivridir.

Affenpinscher Köpek

Deri rengine baktığımız zaman bunun siyah olduğunu görmekteyiz. Boyları ise farklılık gösterir. Yetişkin hallerinde bile en az 25 en çok 38 santim gibi bir uzunlukları vardır. Bundan dolayı küçük köpek ırkları içerisinde yer alır. Zeki ve ciddi olan bakışları sayesinde birçok köpek türünden net bir biçimde ayrılırlar.

Affenpinscher Köpek Sahiplenme

Affenpinscher köpek sahiplenme işlemini yapacak olan kişilerin bu türe dair birçok farklı şeyi kesinlikle bilmesi lazım. Bu köpek apartman dairesinde beslenebilir. Ancak bunun birtakım kurallara göre olması kesinlikle mühimdir. Yapısı gereği Affenpinscher cins köpekler yalnız kalmayı çok sevmezler. Çünkü duygusaldırlar. Uzun süre boyunca kimse olmadan evde kalmaları durumunda canları sıkılır, ağlamaya başlarlar ve bunun sonrasında birtakım psikolojik sorunların ortaya çıkması söz konusu olabilir.

Affenpinscher şefkate muhtaç bir türdür. Bundan dolayı hem size hem de aile içinde yaşayan diğer fertlere uyum sağlayabilmesi adına daha ilk günden itibaren ona yüksek derecede ilgi göstermek kesinlikle tavsiye edilir. Eğitimi aksatılmadan devam ettirilmelidir. Bunun yanı sıra beslenme konusunda kesinlikle uzmanlardan destek alınması mühimdir. Uygun iklim koşulları olması durumunda bu köpeğin beslenmesi, yetiştirilmesine dair bir sorunla karşı karşıya kalmanız söz konusu olmaz.

Affenpinscher Köpek Bakımı

Affenpinscher köpek bakımı belli kurallara göre yapılmalıdır ve böylelikle hayvanın ömrünün uzatılması mümkündür. Minimum 2 veya 3 defa sahip olduğu tüylerinin taranması lazım. Bunun için de kaliteli bir köpek tarağının kullanılması önem arz eder. Aynı zamanda sakalları ve bıyıkları uzun olmasından ötürü belli dönemlerde bunların kısaltılması, özel şekilde kesilmesi gerekiyor. Böylelikle hayvanın her açıdan daha rahat hissetmesi, hareket etmesi de mümkün olacaktır. Kesim sırasında çok abartıya kaçmayacak şekilde bunun gerçekleştirilmesi lazım.

Rutin diş bakımı önem arz eder. Bu konuda profesyonel yardım alınması gerekiyor. Tüm köpekler gibi Affenpinscher köpek de kesinlikle gezdirilmeyi çok sever. Bu yüzden gün içinde en az 1 defa dışarıya çıkartılmaları ve dolaştırılmaları hayvanın ruh sağlığı açısından mühimdir. Böylelikle oyun oynayabilmesi de sağlanmalıdır. Bu sayede psikolojik açıdan çok daha sağlıklı olacaktır.

Köpeğin beslenmesine kesinlikle çok büyük bir özen gösterilmelidir. Oldukça kaliteli olan kuru mamaların bu işlem için tercih edilmesi unutulmaması gereken bir detaydır. Bunun yanı sıra içeriğinde iki temel maddenin öne çıkması lazım. Bunlar lif ve proteindir. Köpeğin hem gelişimi hem de sağlıklı bir biçimde beslenebilmesi için bunların mama içeriğinde olması lazım.

Kilo almaya çok uygun olan yapıları vardır. İçinde lif bulunan mamalar sayesinde hayvanın tok kalmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle köpeğin aşırı derecede kilo almasının ve şişmanlamasının önüne geçmiş olursunuz. Hem C hem de D vitamini açısından zengin olan mamalar tercih edilmelidir.

Affenpinscher Köpek Fiyatları

Affenpinscher fiyatları farklılık gösterir. Buna dair bilinmesi gerekenler şöyledir;

  • Affenpinscher köpeklerinin değişik özellikleri öne çıkar ve bunların tümü ücretin belirlenmesinde temel parametrelerin içinde bulunur. Bunların başında ise yaşı gelir. Çok küçük olan yavrular daha düşük bir ücret üzerinden satışa sunulur. Çünkü bunların henüz eğitimleri tam olarak verilmemiştir. Ancak daha büyük olan yaşlı köpeklerde fiyatın fazla olması son derece normaldir.
  • Affenpinscher köpek en az 600 TL üzerinden satın alınabilir. Genel sağlık durumu, cinsiyeti,eğitimli olup olmaması, bir sorununun bulunup bulunmamasına göre fiyatların aynı kalmadığını hemen ifade etmek lazım.
  • En yüksek limit ise 9000 TL şeklinde karşımıza çıkar.

Bundan dolayı satın alma öncesinde ilk olarak tanımlanmış kriterlerin belirlenmesi, buna göre hareket edilmesi lazım. Evde bakımı ve beslenmesi kolaylıkla yapılacak olan hayvanların her zaman en fazla ilgiyi istemelerinden dolayı ona zaman ayırmayı unutmayın.

Bunun yanı sıra unutulmaması gereken bir diğer husus ise aşılarının tam olarak yapılıp yapılmadığıdır. Tuvalet eğitimi, kedilerden farklı olarak verilmesi ve tamamlanması gereken bir süreç olarak dikkat çeker. Bundan dolayı tuvalet eğitimi olan bir hayvanın daha yüksek fiyatlar üzerinden satılmış olduğunun altını hemen çizmek gerekiyor. Bunları göz önünde bulundurarak satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Affenpinscher Köpek Özellikleri

Affenpinscher köpek özellikleri en çok merak edilen hususların başında gelir ve bunları şöyle sıralamak lazım;

  • Ömürleri en az 12 en fazla ise 14 sene olarak dikkat çeker.
  • Tüy dökme konusunda diğer köpeklere göre çok daha zahmetsiz olmalarıyla öne çıkarlar. Bundan dolayı evde beslenmesinde hiçbir sıkıntı söz konusu değildir.
  • İnsanlarla çok iyi ve sıcak ilişkiler kurabilirler.
  • Bu köpeklerin tümünde göz renginin koyu olduğunu hemen belirtmek lazım.
  • Tüylerinde ise çok farklı renkler öne çıkar ve bunların arasında kızıl, gümüş, siyah ve gri bulunur.
  • Gerek saçları gerekse kaşları son derece uzundur.
  • Yetişkin olanların ağırlığı 3,36 kg civarındadır.
  • Karakter yapıları gereği son derece meraklı olmaları temel özelliklerinin içinde bulunur.
  • Oynamayı çok sevmelerinden dolayı sahiplerinin bu tip köpeklere zaman ayırması kesinlikle mühimdir.

Affenpinscher Köpek Evde Bakım

Affenpinscher köpek evde bakım için uygun bir hayvan olarak karşımıza çıkıyor. Ancak özellikle çocuklarla olan ilişkileri konusunda dikkatli olmakta kesinlikle büyük bir fayda vardır. Çünkü birçok köpek gibi peşinden koşulması durumunda ya da kucağa alındığı zaman aniden agresif hale gelebilmesi söz konusudur. Bunun sonucunda ise saldırgan tavırları ortaya çıkabilir. Bundan dolayı özellikle çocuklu ailelerin beslemesi pek tavsiye edilen bir durum değildir.

Bunun yanı sıra bakımlarının kesinlikle başarılı bir biçimde yapılması şarttır. Diğer köpeklerde olduğu gibi günün belli saatlerinde dışarıya çıkarılması ve gezdirilmesi önem arz eder. Aynı zamanda hem evde hem de bahçede beslenebilir. Egzersizlerinin yeterli bir şekilde gerçekleştirilmesi, evde bakım yapacak olan kişiler için kesinlikle büyük bir önem arz eder. Korkusuz yapılarından dolayı dışarıda gezdirildikleri zaman kendilerinden daha büyük olan köpeklere karşı saldırgan bir tavır içerisine girebilmeleri söz konusu olabilir. Bu köpeği sahiplenecek olanların bu kurala dikkat etmeleri, ona göre tavır almaları oldukça mühimdir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply