Satılık Alman Kısa Tüylü Pointer (Kurzhaar) Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Alman Kısa Tüylü Pointer

Alman Kısa Tüylü Pointer

Alman kısa tüylü Pointer (Kurzhaar), Deutscher Kurzhaariger olarak tanımlanmış Alman ismiyle de bilinen bir av köpeğidir. Almanya’da ilk defa yetiştirilmiş ve kısa sürede dünyanın birçok yerinde tanınan, bilinen  ve beslenen bir tür haline gelmiştir.

Alman Kısa Tüylü Pointer Köpek

Alman kısa tüylü Pointer köpek ilk olarak 1600’lü yıllarda ortaya çıkmıştır. Avrupa’da Almanya’da av partilerinde kullanılan köpek, kısa olan tüyleri ile dikkat çeker. Farklı renkleri söz konusudur ve bunların arasında kırmızıya yakın kahverengi, beyaz ve kahverengi öne çıkar. Son derece işlevsel, çok yönlü bir köpektir. Çünkü sadece av köpeği olarak değil, aynı zamanda av işaret eden bir tür olarak da tercih edilir.

İngiltere bu köpeğin ikinci meskeni olarak kabul edilir. Özellikle birçok av partisinde kullanılması sonrasında adada en popüler köpek türlerinin içinde yer almaya başlamışlardır. Irk olarak büyük olduklarının hemen altını çizmek lazım. En dikkat çeken özellikleri ise her zaman enerjik olmaları ve hareket etmek istemeleridir.

Alman Kısa Tüylü Pointer

Alman kısa tüylü Pointer erkekleri en az 25 en çok ise 32 kg olmaları ile dikkat çekerler. Dişilerinde ise bunun minimum 20 maksimum 27 kg olduğunu görmekteyiz.

Boylarına baktığımızda dişiler için 53 ve 58 aralığının, erkeklerde 59 ve 64 cm gibi iki farklı aralığın bulunduğunu görmekteyiz. Uzun süre yaşayabilen köpeklerin arasında yer alır. Başarılı bir bakım ve ilgi ile en az 12 en çok 15 senelik bir ömre sahip olurlar.

Alman Kısa Tüylü Pointer Köpek Sahiplenme

Alman kısa tüylü Pointer köpek sahiplenme, özellikle müstakil bir eve sahip olan kişiler için kesinlikle çok mantıklıdır. Bu türün apartman veya kapalı bir daire içerisinde beslenmesi çeşitli sorunları da beraberinde getirir. Özellikle sürekli dışarıya çıkmak istemesi, hareketli yapısı ve sık havlaması binalarda beslenmesinin önündeki en büyük engellerden birisidir.

Başka köpeklerle olan ilişkisi ve çocuklara olan bakış açıları orta seviyededir. Diğer hayvanlarla genellikle anlaşma konusunda bir sorun çıkarmadığının altını çizmek lazım. Bekçilik özelliği son derece gelişmiştir. Örneğin bahçeli bir eviniz varsa ya da bir çiftlik içerisinde yaşıyorsanız Alman kısa tüylü Pointer sayesinde yabancıların meskene girmesi söz konusu olmaz. Çünkü her zaman tetikte beklerler.

Alman kısa tüylü Pointer hem soğuğa hem de sıcak havalara dayanıklılık konusunda en iyi türlerden birisi olarak dikkat çekerler. Bir diğer özellikleri ise kızdırılmaktan hoşlanmamalarıdır. Buna göre hareket edilmesi kesinlikle hayvanın psikolojik sağlığı açısından büyük bir önem arz eder.

Alman Kısa Tüylü Pointer Köpek Bakımı

Alman kısa tüylü Pointer köpek bakımı çok özenli bir biçimde yapılmalıdır. Şu detaylar öne çıkar;

  • Tüyleri çok kısadır ve aynı zamanda bunların taranma ihtiyacı fazla yoktur. Tüy dökümü gibi bir sorunla çok sık bir biçimde karşılaşmazsınız.
  • Bunun yanı sıra özellikle ava gidilmesi durumunda sonrasında hem kurulanmalı hem de ayak bakımının ihmal edilmeden tamamlanması esastır.
  • Hareketli, hiperaktif özellikleri sayesinde yerlerinde bir an olsun durmaları söz konusu değildir. İşte bu yüzden günde birkaç kere dışarı çıkarılması ve yürütülmesi esastır. Apartmanda bunun yapılması çok zor olacağından müstakil bir ev ya da bahçeli bir yapı bu köpeğin beslenmesi için daha mantıklı olacaktır.
  • Hayvanın bakımını yaparken ona uygun olan besinlerin seçilmesi lazım.
  • Alman kısa tüylü Pointer köpekleri yalnız kalmaktan hiçbir şekilde hoşlanmazlar. Bu yüzden çok sık bir biçimde ilgi ve alaka gösterilmesi mühimdir.

Alman Kısa Tüylü Pointer Köpek Fiyatları

Alman kısa tüylü Pointer köpek fiyatları farklılık gösterir ve belli aralıklar karşımıza çıkar. Bunun minimum alt tutarına baktığımız zaman 600 TL olduğunu görmekteyiz. Özellikle henüz çok fazla eğitim almamış olan yavru köpekleri bu fiyat üzerinden kolaylıkla satın alabilirsiniz. Makas aralığı son derece geniş olmasıyla dikkat çeker. Çünkü Alman kısa tüylü Pointer diğer adıyla Kurzhaar 9000 TL’ye kadar çıkan ücretleriyle öne çıkarlar.

Satın alma işlemini yapmadan önce ona kesinlikle çok iyi bakacağınız konusunda hiçbir çekincenizin olmaması lazım. Eğer bu köpeği ev içine almayı ve burada beslemeyi düşünüyorsanız bu yanlış bir karar olacaktır. Alman kısa tüylü Pointer, bir av köpeğidir. Aradan geçen yüzlerce yıla rağmen bu özelliğinde hiçbir farklılık yoktur. Üstelik çok hareket etmesi, sürekli dışarıda gezme isteği gibi değişik özelliklerinin mutlaka satın alma öncesinde göz önünde bulundurulması lazım.

Alman Kısa Tüylü Pointer Köpek Özellikleri

Alman kısa tüylü Pointer köpek özellikleri şöyledir;

  • Benekli bir yapıları ve görünümleri vardır. Özellikle başının haricinde kalmış olan yerlerde bunu hemen fark edebilirsiniz.
  • Kulakları sarkık olmasından ötürü klasik av köpeklerine çok benzerler.
  • Bunun yanı sıra egzersiz bu köpek türü için olmazsa olmazdır. Gün içinde, birden çok olacak şekilde ve uzun mesafeli yürüyüşlere ihtiyaç duyarlar. Böylelikle içlerinde var olan enerjiyi tüketebilirler. Bundan dolayı bu tip bir köpeği sahiplenmeden önce mutlaka iyi şekilde düşünmek, buna göre kararı vermek mantıklıdır.
  • Sahiplerine aşırı derecede bağlıdırlar. Dişileri ve erkekleri arasında kesinlikle karakter farkı vardır. Çünkü erkek Alman kısa tüylü Pointer köpeklerinin hem daha sinirli hem de daha agresif olduğunu görmekteyiz. Ancak bu sadece yabancı, tanımadığı kişiler için geçerli bir durumdur.
  • Havlamayı çok severler ve bunu gün içinde çok sık bir biçimde yaparlar. İşte bu yüzden ev yaşamına uygun değillerdir.
  • Şov köpeği özelliklerine de sahip olduklarını hemen ifade etmek lazım.
  • Aile bireylerine çok düşkün olmalarının yanı sıra koruma içgüdüleri her daim üst düzeydedir.
  • Enerjik, zeki ve itaatkar yapılarıyla öne çıkarlar.
  • 1920 senesinde ABD’de yer alan AKC adındaki kurum tarafından standartları belirlenmiştir.
  • Tüylerinin kısa olması özellikle bunu besleyecek olan kişiler için kesinlikle büyük avantaj anlamını taşır.
  • En az 8 en çok ise 12 adet yavru dünyaya getirdiklerinin altını net bir biçimde çizmek lazım.
  • Çok enerjik olmaları, sürekli koşmalarından dolayı uzun süreli uykuya ihtiyaç duyduklarını da belirtmek lazım. Bu durum yavrular için 20 saat iken daha yaşlı olanlarda 16 ve 18 arasında farklılık gösterir.

Alman Kısa Tüylü Pointer Köpek Evde Bakım

Alman kısa tüylü Pointer köpek evde bakım için çok uygun değildir. Aradan yüzlerce sene geçmesine rağmen avcılık özelliklerini halen korurlar. Bunun yanı sıra bahçeli yerlerde, arazilerde, çiftliklerde beslenmesi her zaman uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Evde beslenmesi çok zorduk. Çünkü köpek tabiatı gereği sürekli koşmak, hareket etmek ister. Bunu bir apartman dairesi içerisinde sağlamak neredeyse imkansızdır.

Ancak Kurzhaar rahatlıkla bahçeli bir ev içinde beslenebilir. Ancak böyle bir durumda ona çok rahat bir biçimde hareket edebileceği alanı sunmak temel bir şarttır. Duygusal olmaları, sahiplerine olan bağlılıkları ile dikkat çekerler. Gelişmiş ve üstün bir zekaları vardır. Müstakil bir eviniz söz konusu ise beslemek için en ideal olan ırklardan birisidir

Yorum (Yok)

Leave a Reply