Satılık Alaska Kurdu (Malamute) Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Dünyanın en eski köpek ırklarından birisi olan Alaskan Malamute, kuzeyli bir türdür. Hem soğuk bölgelerde hem de kutup dairesi civarında yaşaması ile bilinir. İsimlerini ise Alaska bölgesinden almışlardır. Özgün bir ırktır.

Alaskan Malamute Köpek

Alaskan Malamute köpek, binlerce yıllık geçmişe sahip olan özel bir köpek ırkıdır. Genellikle Alaska Kurdu olarak da bilinirler. Kızak köpeği ailesi içinde yer alır. Temel işlevlerine baktığımız zaman büyük oyun avları ve ağır kızak çekiminin ilk sırada yer aldığını görmekteyiz.

Farklı birçok rengiyle öne çıkarlar. Kırmızı ve siyah, beyaz, siyah ve beyaz, açık gri ve dalgalı siyah gibi değişik türleri mevcuttur.

Alaskan Malamute

Alaskan Malamute uzun ömürlü olan köpek ırkları içinde hemen dikkat çeker. 10 ile 12 yıl arasında değişen yaşam süreleri söz konusu olsa bile bunun bazı cinslerde 15 seneye kadar çıkabilmesi de söz konusudur. Erkeklerde kilo aralığı 38 ya da 39 civarındadır. Dişiler ise en az 33 en çok 35 kg olarak hayatlarını devam ettirirler.

Bu farklılık boyları söz konusu olduğunda da karşımıza çıkan önemli bir detaydır. Çünkü erkeklerin en kısası 61 cm iken en uzunlarının 66 cm olduğunu görmekteyiz. Dişiler ise daha kısadır. Bu da 56 cm ile 60 cm arasında farklılık arz eder. Alaskan Malamute, özellikle kış ikliminin hüküm sürdüğü yerlerde yaşayabilmesiyle dikkat çeker.

Her daim eğitime çok başarılı bir biçimde adapte olabilmeleri en temel özelliklerinden birisidir. 3000 yıllık bir geçmişleri vardır. Çok sevimli olmalarının yanı sıra yüzlerinin karizmatik olduğunu da hemen eklemek lazım. Bunun yanı sıra farklı birçok dikkat çekici mimikleri sayesinde insanların en sevdiği köpek ırklarından birisidir.

Alaskan Malamute Köpek Sahiplenme

Alaskan Malamute köpek sahiplenme ile bu cinsi besleyebilirsiniz. Her ne kadar kutup bölgesi hayvanı olsa bile son yıllarda ülkemizin sıcak bölgeleri ve illerinde de tercih edildiğini görmekteyiz. Ancak bu durum hayvan açısından sakıncalıdır. Bundan dolayı kış ikliminin hüküm sürdüğü yerler Alaskan Malamute için daha mantıklı olacaktır.

Sahiplenme işlemlerini yapmadan önce unutulmaması gereken şu hususlar hemen öne çıkar;

  • Çok sıcak, deniz kenarında yaşayan kişilerin bu hayvanı sahiplenmesi ve beslemesi tavsiye edilen bir durum değildir. Alaskan Malamute cinsi köpekler yapıları gereği sıcak havalardan hiçbir zaman hoşlanmazlar. Zaten ortaya çıkmış oldukları yer de kutuplardır.
  • Bunun yanı sıra soğuk yerlerde beslenmesi noktasında bir bahçeli evin olması kesinlikle onlar için daha ideal bir yapıdır.
  • Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise mümkün olduğu kadar ev içine sokulmamasıdır. Çünkü karakterleri gereği ortada hiçbir gerekçe söz konusu olmadan eşyaları ve diğer ev içindeki materyalleri dağıtma özelliğine sahiptirler. Bunun nedeni ise oyuncu yapılarıdır.

Alaskan Malamute köpek satın almayı ya da sahiplenmeyi düşünen kişilerin işte bunlara azami derecede dikkat etmeleri, buna göre hareket ederek köpeği almaları tavsiye edilen bir durumdur.

Alaskan Malamute Köpek Bakımı

Alaskan Malamute köpek bakımı bu cinsin ömrünü uzatabilmek için kesinlikle dikkatli bir biçimde yapılmalıdır. Bunun detayları ise şöyledir;

  • Alaskan Malamute hareketli ve aynı zamanda çok enerjik bir köpek olmasından dolayı mutlaka gün içinde yürüyüşe çıkarılmalıdır. Bunun koşu formatında gerçekleştirilmesi de mümkündür. Aksi halde huysuzlanan hayvanın psikolojisi çok hızlı bir biçimde bozulabilir.
  • Besleme alışkanlıkları kesinlikle özeldir. Soğuk iklim baz alınır ve buna göre hareket edilerek gıdaları verilmelidir. Tercih edilmesi gereken besinlerin içinde özellikle lif içeriğine sahip olan gıdalar, proteinli ürünler, balık, kas yapılarını korumasıyla bilinen mamaların bulunması lazım. Buna ek olarak D vitamini ve Omega 3 içeren kuru mama karışımlarını da yemeleri söz konusudur. Sebze içeriği ve et de zaman zaman hayvana verilmelidir. Böylelikle ömrünü uzatabilir, daha sağlıklı bir yaşam sürmesini kolaylıkla sağlayabilirsiniz.
  • Alaskan Malamute türünün diş bakımının çok iyi bir biçimde yapılması lazım. Çünkü hayvanın dişleri büyük önem arz etmesinin yanı sıra temizlenmediğinde farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Bundan dolayı ayda minimum bir kere dişleri fırçalanmak zorundadır. Beslenmeye dair dikkat edilecek olan şey ise tartarları önleme özelliğine sahip olan mamaların kullanılmasıdır.
  • Alaskan Malamute tüyleri oldukça güzel olmasının yanı sıra bunların mutlaka korunması gerekiyor. Bunun için de haftalık olacak şekilde özel fırça ile taranması unutulmamalıdır.
  • Vitamini zengin olan besleme programı ve diyeti uygulandığında onun daha sağlıklı ve zinde olmasını kolaylıkla sağlamış olursunuz.

Bu özel köpek ülkemizde de çok büyük bir ilgi görürken, mevcut kriterlere göre hareket edilmesi ömrünü uzatacaktır.

Alaskan Malamute Köpek Fiyatları

Değişik Alaskan Malamute fiyatları öne çıkar. Alaska kurdu olarak da bilinen hayvanın yavrularının en az 500 en çok ise 2000 TL’den satıldığını hemen ifade etmek lazım. Bu noktada çok geniş bir aralığın bulunmasının birden çok nedeni hemen öne çıkar. Bunlardan birisi hayvanın eğitimli olması ya da olmamasıdır. Her köpekte olduğu gibi Alaskan Malamute da eğitime tabidir. Bunların içinde tuvalet eğitimi de vardır.

Sahiplenme ya da satın alma aşamasında dikkat edilecek olan bir diğer husus ise kesinlikle aşılarının kontrol edilmesidir. Bu da fiyatın artması veya azalmasında temel parametrelerin içinde hemen öne çıkar. Bunların sonrasında süreci tamamlayabilirsiniz.

Alaskan Malamute Köpek Özellikleri

Alaskan Malamute köpek özellikleri ise şöyledir;

  • Her türlü görevi çok başarılı bir biçimde yerine getirmeleri ile dikkat çekerler. Bu konuda gelişmiş olan üstün yetenekleri söz konusudur.
  • Bunun yanı sıra yapıları gereği çok sosyal olduklarını da unutmamak lazım.
  • Uzun yürüyüşleri sevmelerinden dolayı Alaskan Malamute besleyecek olan kişilerin bunu her zaman göz önünde bulundurması şarttır.
  • Evde beslenmesinin sakıncalı olmasının nedenlerinden birisi eşyaları sık bir biçimde dağıtabilmeleridir.
  • Çocuklarla olan bağları ve ilişkileri konusunda ise bir sorun söz konusu değildir.
  • Hem zeki hem de sahiplerine çok bağlı olmaları ile dikkat çekerler.
  • Bunlara ek olarak oyuncu karakterlerini de kesinlikle unutmamak gerekiyor.
  • Kulakları tamamen diktir.
  • Etli ve dolgun olan patileri hemen öne çıkar.
  • Kurt cinsine benzeyen bir surat yapıları vardır.
  • Kuyruk kısımları kıvrık formdadır.
  • Uzun ve sağlıklı olan tüyleri ise özellikle baş bölgesinde yoğunlaşmıştır.
  • Yuvarlak ve uçlardan çekik olan gözleri ile hemen dikkat çeker.

Alaskan Malamute köpeğinin bu özellikleri, onları kesinlikle özel kılar.

Alaskan Malamute Köpek Evde Bakım

Alaskan Malamute köpek evde bakım yapılabilse de genellikle çok iri bir tür olması ve diğer özelliklerinden dolayı bu çok tavsiye edilen bir husus değildir. Evi dağıtabilmesi, sürekli oyun istemesi, hareketli olması ve dışarıyı çok sevmesi gibi gerekçelerden ötürü dışarıda, bir bahçe içinde ve kendisine ait olan özel kulübede beslenmesi daha mantıklıdır. Çok sıcağa hiçbir şekilde gelemez. Bir kızak köpeği olan Alaskan Malamute buna rağmen bazı kişiler tarafından apartman dairelerinde beslenmesiyle dikkat çeker.

Yorum (Yok)

Leave a Reply