Satılık Çatalburun Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Çatalburun

Çatalburun

Çatalburun köpek ırkları arasında en sadık olan seçenekler arasındadır. Aile yaşantısı için oldukça uygundur. Çocukların köpek sevgisi edinmesi için bir hayvan sahiplenmeyi düşünen kişilerin kuşku duymadan bu türü sahiplenmeleri önerilebilir. Türün kökeni incelendiği zaman İspanyol ve İngiliz türü olduğu görülmektedir. Ana tür gen bakımından Pointer üzerinde yoğunlaşmaktadır. Çok sadık bir karaktere sahiptir. Ailesini benimsemesinin sonrasında ailesine zarar gelmesine asla izin vermeyeceğinin de bildirilmesi gerekir.

Çatalburun Köpek

Çatalburun köpek adını burun kısmının iki deliği arasında yer alan çizgiden almaktadır. Bu şekilde iki burun deliğinin ayrı iki kanatta bulunması sebebi ile bu adı almıştır. Köpek türleri arasında sadakati ile bilinen seçenekler arasında kendini göstermektedir. Bu türün bir diğer özelliği de ülkemizde de türün yetiştiriciliğinin yapılmasıdır.

Türk Pointeri olarak tanımlanması yolunda girişimler kendini göstermektedir. Sivas Kangal türünün sonrasında Çatalburun türünün de ülkemize mal edilmesi bu alanda önemli bir ilerleme olacaktır.

Çatalburun

Çatalburun kulak kısımları incelendiği zaman oldukça uzun kulaklara sahip olduğu görülmektedir. Kulakları sarkık bir yapıdadır. Bu duymasına engel değildir. Hem sesler hem de kokular konusunda oldukça hassas bir duruş sergilediğinin belirtilmesi gerekir. Sergilemiş olduğu bu hassasiyet sebebi ile ava çıkan kişilerin de sıklıkla bu türü yanında götürmek istediği belirtilmektedir. Erkek köpeklerin en fazla 25 kg olması normal olarak tanımlanırken, dişilerin en fazla 22 kg olması normal olarak tanımlanmaktadır.

Çatalburun Köpek Sahiplenme

Çatalburun köpek sahiplenme aşamasında barınaklarda bu türe sıklıkla rastlayabileceğinizi belirtmek gerekmektedir. Ülkemizde yaygın şekilde görüldüğü için diğer ırklara göre barınaklarda karşılaşmanızın daha olası olduğunun bildirilmesi gerekir. Hayvan severlerin son dönemlerde köpeklerin satın alınmasından ziyade sahiplenmesinin çok daha doğru olduğu üzerinde durulmaktadır. Barınaklara bırakılan köpeklerin özellikle yeniden hayata kazandırılmaları için br şans vermiş olacaksınız. Aileler köpek bakmanın sorumluluklarından habersiz bir biçimde satın alım adımını tamamladıktan sonra bakamayıp bu hayvanları barınaklara göndermektedir. Bu durumun da birçok sorunu beraberinde getirdiği açıktır.

Çatalburun köpek sahiplenme aşamasında kişilerin özellikle dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu barınaktan sahiplenen köpeklerin yaşam koşullarının kötü olması sebebi ile sağlık sorunları yaşayabileceklerini bilmelisiniz. Bu durumun çözülmesi, için tam teşekküllü biri veteriner hekim kontrolünden geçirilmesi gerekmektedir. Kişilerin köpek bakım aşamasında ve sahiplenme sürecinde veteriner hekimler ile iş birliği içerisinde olması gerekir. kronik rahatsızlıklar varsa bunun tespit edilmesi ve tedavinin yapılması için düzenli olarak yapılan denetimler büyük önem arz eder.

Çatalburun Köpek Bakımı

Çatalburun köpek bakımı incelendiği zaman tüy dökme potansiyelinin çok yüksek olmaması sebebi ile memnun edici bir tür olduğu görülmektedir. Özellikle hane içi yaşamdansa bahçeli bir hayatın bu köpek türünü, daha mutlu edeceğinin de ayrıca bildirilmesi gerekmektedir. Apartmanda yaşadığı zaman hareket kabiliyetinin kısıtlanacağının da altı çizilmelidir. Deri yapısı oldukça esnektir. Derisinde sarkmalar olabilir. Tavır bakımından incelendiği zaman oldukça yumuşak huylu bir tür olduğu da açık bir biçimde görülmektedir. Huyunun bu derece yumuşak olması aile yaşantısı için de uygun olduğunu yansıtmaktadır. Ailelerin çocuklarının köpek ve genel olarak hayvan sevgisi kazanması için sahiplenebileceği ideal türler arasında kendini göstermektedir.

Çatalburun özellikleri arasında en dikkat çeken karakteristik duruş ise çok itaatkar olmalarıdır. Bu özellikleri sebebi ile çok daha rahat bir biçimde eğitilebildiklerinin bildirilmesi gerekmektedir. Eğitim konusunda sorun yaşatmayacak ve itaat konusunda koşulsuz bir biçimde size uyum sağlayacak bir tür arıyorsanız bu köpek harika bir alternatif olacaktır. Henüz bebekken sahiplenmeniz durumunda tuvalet eğitimi konusunda da asla bir aksaklık meydana gelmeyeceğinin ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

Çatalburun Köpek Fiyatları

Çatalburun köpek fiyatları konusunda her ırk köpekte olduğu gibi büyük bir artış meydana gelmiştir. Fakat bu türün ülkemizde de bulunabilmesi sebebi ile diğer türlere göre daha makul seviyede kaldığının bildirilmesi gerekir. Köpek fiyatları konusunda inceleme yaparken kişilerin özellikle bu köpeklerin hangi koşullarda yetiştirildiğine dair de fikir sahibi olması gerekmektedir. Köpeklerin olumsuz koşullarda yetiştirildiği ve ticarethane mantığı ile ilerleyen unsurların asla tercih edilmemesi önerilmektedir.

Çatalburun köpeklerin psikolojik bakımdan uysal ve hassas olmaları sebebi ile yüksek stres altında kalmaları durumunda sağlık sorunlarının da beraberinde geleceğinin ayrıca bildirilmesi gerekmektedir. Köpek fiyatları ile alakalı olarak kişilerin dikkatli olması gereken bir diğer husus da sağlık kontrolleridir. Bu aşamada kişilerin satın alma ya da sahiplenme adımının sonrasında köpeğin genel sağlık muayenesini eksiksiz bir biçimde tamamlaması önerilmektedir. Bu şekilde köpeğin genel sağlığı ile alakalı asla bir aksaklık meydana gelmeyecektir. Eğer varsa dahi erken tespit edilerek sorunun ortadan kaldırılması mümkün kılınacaktır.

Çatalburun Köpek Özellikleri

Çatalburun köpek özellikleri konusunda detaylı bir biçimde inceleme yapmadan sahiplenme adımını tamamlamamalısınız. Öncelikle köpeğin tüm özelliklerinin analiz edilmesi gerekmektedir. Bu şekilde daha sonrasında köpeğin bakılamayıp barınaklara bırakılması gibi olumsuz durumların ortadan kaldırılması mümkün kılınır.

  • Koku alma yetenekleri konusunda çok hassas bir yapıya sahiptir. Çok itaatkar olduğu için bekçe köpek olarak kullanılmasının çok yaygın görüldüğü de belirtilmelidir.
  • Sadece havadan değil aynı zamanda zeminden de koku alarak incelemeler yaptığı görülmektedir. Bu da hassasiyet derecesini artırmaktadır.
  • Özellikle Tarsus’ta bu türe sıklıkla rastlanmaktadır. Çatalburun’un saf ırkının son günlerde bulunmasının oldukça zor olduğu da belirtilmelidir.
  • Saf ırkın büyük bir kısmının yok olmasının asıl sebebi ise türler arasında bilinçsiz bir biçimde yapılan çiftleştirmelerdedir. Satın alma aşamasında bu hususa da ayrıca dikkat etmelisiniz. Saf ırk bulmak isteyen kişilerin Çatalburun konusunda çok şanslı olmayacakları bildirilmelidir. Tarsus Belediyesi’nin son dönemlerde bu yolda adımlar attıkları da görülmektedir.

Çatalburun kategorisinde yer alan özelliklere bakıldığı zaman bahçeli bir evde yaşamaya oldukça uygun olduğu görülmektedir. Tabi ki apartmanlarda da bakılabilir. Fakat hangi koşulda daha mutlu olacağı incelendiği zaman bahçeli ve hareket kabiliyetini sınırlamayacak seçeneklerin daha memnun edici olduğu görülmektedir.

Çatalburun Köpek Evde Bakım

Çatalburun köpek evde bakım için çok uygun değildir. Geniş bir bahçe ile ya da verilen bir görevlendirme olduğu zaman çok daha mutlu bir köpek olacağının belirtilmesi gerekir. Son senelerde apartmanda da sıklıkla beslenmektedir. Fakat ses konusunda komşuların bu köpekten rahatsız olabilmeleri de söz konusudur. Herhangi bir tehlike ya da hareketlilik tespit edildiği anda bunun anında havlama ile yanıtlanacağı bir mizaca sahiptir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply