Satılık Boston Terrier Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Boston Terrier

Boston Terrier

Irk kökeni incelendiği zaman ABD merkezli bir tür olduğu görülmektedir. Tarihi çok eskiye dayanmamaktadır. Sonradan ortaya çıkan türler arasındadır. Bu türün genel sınıflandırmasına bakıldığı zaman Non Sporting türler olarak da tanımlanmaktadır. Ortaya çıkış tarihinin 1870ler olduğu tahmin edilmektedir.

Bir melez tür olduğunun da belirtilmesi gerekir. Bull köpek türü ile Terrier köpek türünün bileşiminden ortaya çıkmıştır. Evde bakım konusunda oldukça kolay bir mizaca sahip olduğunun belirtilmesi gerekir. Bu köpek ırkı ABD temelli ortaya çıkan ilk köpek ırkı olma özelliğini de taşımaktadır.

Boston Terrier Köpek

Boston Terrier türü konusunda inceleme yapıldığı zaman temelde evde bakımının oldukça kolay olduğu anlaşılmaktadır. İnatçı olsa da aile yaşantısına kolaylıkla adapte olan bir mizacı vardır. Vücut orantısı bakımından oldukça sorunsuz bir yapıdadır. Baş ve gövde büyüklüğü orantılı olduğu için bu tür kompakt bir tür olarak da tanımlanmaktadır.

Çocukların köpek sevgisi kazanması için bir tür arayışı içerisindeyseniz sizin için en uygun olan alternatiflerden biri olacağının da ayrıca bildirilmesi gerekmektedir. Uyumlu bir yapıda olduğu için hem diğer hayvan türleri ile hem de çocuklar ile kolaylıkla anlaşmaktadır.

Boston Terrier kısa bir çene yapısına sahiptir. Boyun kısmında ise bir kemer bulunmaktadır. Bu durumun hareket kabiliyetini sınırlamadığını da belirtmek gerekir. Apartmanda bakım için boyutunun oldukça uygun olduğunun eklenmesi gerekir. Eğitim konusunda da çok uyumludur. Eğitimin disiplinli bir biçimde verilmesi durumunda sorun yaşamadan disipline ayak uyduracağı görülmektedir. Tuvalet eğitimi konusunda da sizi zorlamayacaktır. İstikrarlı bir biçimde bu alanda eğitim vermeye devam etmeniz durumunda verdiğiniz eğitimin hayata geçirildiğini kısa bir süre içerisinde görebilirsiniz.

Boston Terrier

Boston Terrier Köpek Sahiplenme

Boston Terrier köpek sahiplenme aşamasında barınaklara bir göz atmalısınız son senelerde barınaklardaki tür köpeklerin büyük artış gösterdiği fark edilmektedir. Barınaklardan sahiplenerek bir canın yaşamının tamamen değişmesine neden olabilirsiniz. Sadece Boston Terrier türü kapsamında değil diğer türlerde de satın alım adımını tamamlamadan önce köpek türüne dair incelemelerde bulunmanız gerekmektedir. Köpek sahiplenme sürecinde barınaklardan alınan hayvanların fiziksel sorunlara sahip olmasının oldukça olası olduğunu bilmelisiniz. Bakıldıkları koşullar çok iyi olmadığı için hastalıklara yakalanmaları daha kolay bir hal almaktadır.

Köpek sahiplenme sürecinin hemen sonrasında tam teşekküllü bir veteriner hekim muayenesi ile beraber nasıl bir tedavi planının uygulanması gerektiğine dair bilgilendirme yapılacaktır. Köpek sahiplendirme adımları ile alakalı olarak kişilerin barınakları tercih ederek hayata küsmüş bir canı yeniden dünyaya kazandırması mümkün olacaktır. Barınaklardan alınan köpeklerin sahiplerine karşı minnet ve bağlılık duygularının diğer köpeklere göre çok daha yüksek olduğunun da ayrıca vurgulanması gerekir. Yaşça büyük olan köpeklerin sahiplenilmesi durumunda hangi aşıların şu zamana kadar olunduğu ve hangi hastalıklardan geçildiğine dair de tespit işlemi gerçekleştirilmelidir. Sadece sahiplenme adımının sonrasındaki süreçte değil her ay düzenli olarak veteriner kontrollerinin uygulanması gerekir. Bu şekilde sağlıkta bir sorun varsa bunun tespit edilmesi köpeğin tedavi adımının tamamlanması için kolaylık sağlayacaktır.

Boston Terrier Köpek Bakımı

Boston Terrier köpek bakımı konusunda inceleme yapıldığı zaman apartman yaşantısı için oldukça uygun bir alternatif olduğu görülmektedir. Bu noktada kişilerin evleri çok büyük olmasa dahi kolaylıkla bu türe bakabilecekleri uzmanlar tarafından bildirilmektedir. Bu köpeğin maksimum ağırlığının 11 kg olması gerekmektedir. Diğer köpek türleri ile kıyaslandığı zaman oldukça küçük olduğunu görmeniz gerekir. Bu noktada genel sağlığının olumsuz etkilenmemesi için beslenme düzenine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Küçük bir dairede gerekli, olan hareket alanı verilmezse kilo almaya yatkın bir tür olduğunun da ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

Boston Terrier köpek bakımı ve çiğ beslenme durumu üzerinde de sıklıkla durulmaktadır. Son senelerde kediler ve köpeklerin evde bakımında çiğ beslenmenin mümkün olup olmadığı tartışılmaktadır. Bu yönde karar almadan önce kesinlikle veteriner hekiminize danışmanız gerekmektedir. Her hayvanın sağlık durumu farklılık gösterdiği için beslenme planının da hayvana özel olarak belirlenmiş olması gerekmektedir.

Boston Terrier Köpek Fiyatları

Boston Terrier köpek fiyatları konusunda son dönemlerde Dolar kurunun artışı ile beraber büyük bir farklılık ortaya çıkmıştır. Bu aşamada fiyatlar yükselirken aynı zamanda köpek yetiştiriciliğinde de sorunlar yaratan firmaların sayısında büyük bir artış meydana gelmiştir. Kişilerin bu aşamada hayvanların sağlığını ön plana koyan firmalar ile çalışması gerekmektedir. Köpeklerin hangi koşullarda yetiştirildiğine dair detaylı bir biçimde bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Bazı yetiştiricilerin sadece ticari amaçlar güderek hayvanların genel sağlığına hiç dikkat etmedikleri fark edilmektedir.

Hayvanların hangi ırka mensup oldukları ile alakalı olarak veteriner hekiminizden gerekli olan bilgileri zaman kaybetmeden alabilirsiniz. Bu şekilde satın aldığınız türün verdiğiniz parayı karşılayıp karşılamadığı konusunda da hassas davranmalısınız. Bir grup hayvan severin satın almaktan ziyade barınaktaki hayvanlara şans vererek ya da açılan sahiplendirme ilanlarına göz atarak köpeklere bir yuva olunmasından yana olduğu da görülmektedir. Boston Terrier köpeğinizi satın almanızın öncesinde bu türün temel özelliklerinin neler olduğuna göz atmalısınız. Bu türün özelliklerine göre sizin evinizde yaşamayan uygun bir alternatif olup olmadığını da inceleme fırsatınız olacaktır. Birçok aile satın alma aşamasının öncesinde araştırma yapmadığı için köpeklerin özellikleri hakkında maalesef ki bilgi sahibi olmadan bu süreci tamamlamaktadır. Daha sonrasında köpeklerin barınaklarda ya da sokaklarda kaderlerine terk edildiği görülmektedir.

Boston Terrier Köpek Özellikleri

Boston Terrier köpek özellikleri denildiği zaman akla ilk olarak gelen alternatifler şu biçimde sıralanmaktadır;

  • Bu köpek türünün göğüs kısmı oldukça geniş bir yapıya sahiptir.
  • Yükseklik bakımından 38 cm ile 42 cm arasında değişim göstermektedir. Oldukça küçük bir köpek olduğu için apartman yaşantısı ile uyumlu olduğu söylenebilir.
  • Oldukça kolay eğitilmektedir. İnceleme yapıldığı zaman arkadaş canlısı bir yapısı olması sebebi ile evde bulunan diğer hayvanlar ile anlaşma konusunda da sorun çıkartmayacağı fark edilmektedir.

Boston Terrier türüne ait bu özelliklere hakim olmadan sahiplenme aşamasına girişmemenizi gerekmektedir. Hem tür özelliklerinin hem de bakım kriterlerinin sizin için uygun olup olmadığını incelemek gerekmektedir.

Boston Terrier Köpek Evde Bakım

Boston Terrier köpek evde bakım konusunda kıstasınız ses ise kesinlikle evde bakıma uygun bir hayvandır. Dişilerinin de erkeklerinin de çok havlama gibi bir özellikleri bulunmamaktadır. Bu nedenle apartman yaşantısında bakım için oldukça uygun bir alternatif olacaktır. Sadece tehdit altında hissettiklerinde havlamaktadırlar.

Yorum (Yok)

Leave a Reply