Satılık Basenji Fiyatları ve İlanları 2022 Yavru Basenji

Basenji

Basenji mevcut en eski köpek ıraklarından bir tanesidir. Özellikle köpeklerin tarihi konusunda inceleme yapıldığı zaman evcilleştirilen ilk örneklerden olduğu tahmin edilmektedir. Orta Afrika temelli bir köpek ırkıdır. Evde beslemeye oldukça uygundur. Kolay uyum sağlayan bir yapısı olduğu için sahiplenen aileyi zor durumda bırakmamaktadır. Basenji temizlik konusunda çok hassas köpeklerdendir.

Pislik ile beraber yaşaması imkansız denecek kadar zordur. Hatta bazı uzmanlar bu köpek türünün kediler gibi temizlenmek için yalandığını dahi belirtidir. Diğer hayvanlar ile uyumu incelendiği zaman evde tek köpek olmasının daha makul olduğunun belirtilmesi gerekir. Diğer hayvanlar ile geçinme noktasında sıkıntı yaratabilmektedir.

Basenji Köpek

Basenji köpek türü oldukça uyumlu olsa da çocuklar ile çok iyi ilişkisi olmadığının da belirtilmesi gerekiri. Küçük çocukların hayvan sevgisi kazanması için bir köpek sahiplenmeyi planlıyorsanız bunun Basenji olması çok da mantıklı olmayacaktır. Bu amaç için uygun ve çocuklar ile çok daha rahat iletişim kuran farklı ırklar da mevcuttur.

Basenji

Bu köpek türü aynı zamanda Congo Dog ya da Avuvi olarak da tanımlanmaktadır. Evde farklı hayvanlar bulunuyorsa onunla da anlaşmak konusunda sıkıntı yaşayabilmektedir. Bulunduğu hanede tek hayvan olmasının daha tercih edilebilir bir alternatif olduğunun ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

Basenji bulunduğu ortamı benimsedikten sonra sorun çıkartacak bir tür değildir. Korumacı yapısı da yüksektir. Bu nedenle hanenizi güvende tutmak için büyük çaba sarf edeceğinden emin olabilirsiniz. Kişilerin bu köpek türü ile hem bahçeli evlerde hem de apartman dairelerinde hanelerini güvenle muhafaza etme fırsatını elde edeceğinin de belirtilmesi gerekmektedir. Çok atik bir hayvandır. Bu nedenle yaşayacağı hanenin çok küçük olmaması gerekmektedir. Eğer küçük bir hanede yaşayacak ise belirli aralıklar ile yürüyüşe çıkarılmalı ve fiziksel enerjisini atması için büyük çaba sarf edilmelidir. Köpekleri yaşamanıza dahil ederken onların fiziksel ve psikolojik beklentilerinin ne olduğunu ve özellikle sizin bunları karşılayabilecek bir duruma sahip olup olmadığınızı yakından incelemeniz gerekmektedir.

Basenji Köpek Sahiplenme

Basenji köpek sahiplenme aşamasında dileyen kişilerin barınaklara bir göz atması gerekmektedir. Özellikle son dönemlerde satın almaktansa sahiplenmenin ön plana çıktığı görülmektedir. Ailelerin köpekleri satın almasının sonrasında onların sorumluluklarına katlanamadıkları için bu hayvanları barınaklara ya da sokaklara terk ettikleri görülmektedir. Köpek sahiplenmek isteyen kişilerin de bu aşamada çok dikkatli olması gerekmektedir. Basenji köpeklerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek unsurlara sahip olan ailelerin sahiplenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde hayvanlar barınaklarda kaderine terk edilmektedir. Barınaklarda bulunan köpeklerin büyük bir kısmının da cins olması dikkat çekmektedir.

Basenji köpeklerin barınaklardan sahiplenmesi durumunda hastalık kapmış olma olasılıklarının oldukça yüksek olduğunu bilmelisiniz. Hayvanlar toplu bir ortamda yaşadıkları için hastalıkların bulaşma hızında da büyük bir artış meydana gelmektedir. Bu sorunların aşılması için düzenli olarak veteriner kontrolü gerekmektedir. Veteriner kontrollerinde nasıl bir bakım ve tedavi planının uygulanması gerektiği ile alakalı bilgilendirmeler de yapılacaktır. Hayvan barınaklarından kurtardığınız canların sizin sunduğunuz imkanlara alışması ve sizin ailenize ayak uydurması çok daha kolay olacaktır. Bu sahiplenme adımı ile beraber onların hayatında bir dönüm noktası olma fırsatını elde edeceğinizin de ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

Basenji Köpek Bakımı

Basenji köpek bakımı yaparken köpeklerin beslenme düzeninin büyük önem arz ettiği görülmektedir. Bu aşamada son senelerin en trend unsurlarından olan çiğ beslenmenin de dikkat çektiği görülmektedir. Çiğ beslenme konusunda hizmet veren farklı firmalar vardır. Bu firmalar ile anlaşma yaptığınız zaman öncesinde hazırlanmış olan dondurulmuş çiğ besinlerin köpeğinize sunulması sağlanmaktadır. Bazı veteriner hekimler çiğ beslenmenin doğru olduğunu düşünürken bir kısmının da bunu tasvip etmediği fark edilmektedir. Köpek bakımı yapılırken tam da bu nedenle oldukça dikkatli olunmalıdır. Düzenli olarak veteriner kontrolünden geçirilen köpeklerin sağlıklarının korunması daha kolay olacaktır.

Her köpek ırkının hastalık konusunda genetik manada zayıf bir tarafı vardır. Basenji ırkının zayıf noktası ise dişleridir. Bu ırkın büyük bir kısmında diş sorunlarının meydana geldiği görülmektedir. Veteriner hekiminiz de bu yatkınlığı bildiği için size beslenme ve bakım konusunda bu hassasiyete uygun bir biçimde öneriler sunacaktır. Köpeklerin sorun yaşamadan hayatlarına devam etmeleri için bu hassasiyetlerden sahiplerinin haberdar olması gerekmektedir. Fiziksel özelikler bakımından da harekete oldukça düşkün biri tür olduğu görülmektedir. Oldukça atiktir. Açık alanda bir bahçede yaşaması durumunda oldukça memnun olacaktır. Bahçeli evi olan kişilerin bu köpek türünü sahiplenmesi daha doğru bulunmaktadır.

Basenji Köpek Fiyatları

Basenji köpek fiyatları konusunda incelemeler yapıldığı zaman özellikle Dolar ve Euro kurunun artması ile beraber fiyatlarda da büyük bir artış meydana gelmiştir. Bu aşamada fiyatlar kadar dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da hayvanların yetiştirilme koşullarıdır. Hayvanların yetiştirilme koşullarının ticarethane mantığı ile hayvan sevgisinden yoksun olman firmalardan kesinlikle satın alım yapmamalısınız. Bu tür firmaların köpeklerin genel sağlıkları ile alakalı sorunları da beraberinde getirdiğinin ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

Basenji köpekleri satın alma adımınızın sonrasında kapsamlı bir bakımdan geçirilmeleri gerekmektedir. Herhangi bir kronik rahatsızlığının olup olmadığı konusunda da incelemenin yapılması gerekmektedir. Köpeklerin satın alım süreci ile alakalı olarak kişilerin satın alınan işletmenin bu üretilen köpeklere nasıl muamele ettikleri konusunda çok hassas davranması gerekmektedir. Ancak bu konuda prensipleri olan firmalardan alım yapılmalıdır. Aksi takdirde köpeklerde hem psikolojik hem de fiziksel manada hasar bırakılabilmektedir.

Basenji Köpek Özellikleri

Basenji köpek özellikleri incelendiği zaman bu türün ne derece atik ve çevik olduğu bir kere daha fark edilmektedir. Afrika kökenli olan bu köpeğin bir hane içerisindeki tek hayvan olması tercih edilmelidir. Çocuklar ile ya da diğer kedi köpekler ile anlaşmak konusunda çok başarılı olmadığının da vurgulanması gerekir.

  • Çok atik bir hayvan türüdür. Özellikle bu enerjisini atabileceği ortamlarda bulunması tercih sebebidir.
  • Tür aynı zamanda Kongo Terrier olarak da anılmaktadır. Bu nedenle Terrier köpeklere has olan özelliklerin büyük bir kısmının bu türde de kendini gösterdiği fark edilmektedir.
  • Ağız sağlığı konusunda özen gösterilmesi gerekmektedir. Ağız sağlığının bozulmaya yatkın olduğunun bildirilmesi gerekir.

Basenji türünü sahiplenirken ya da satın alırken bu özelliklerden haberdar olarak süreci yönetmeniz gerekmektedir.

Basenji Köpek Evde Bakım

Basenji köpek evde bakım konusunda zorluk çıkartmayacaktır. Fakat yaşayacağı alanın büyük olması tercih sebebidir. Kişilerin bu hayvanın hareket kabiliyetini kısıtlamayacak bir alan sunması gerekmektedir. Eğer sunamıyorsanız kesinlikle bol bol yürüyüşlere çıkartmalısınız.

Yorum (Yok)

Leave a Reply