Satılık Samoyed Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Samoyed Köpekler

Samoyed

Samoyed, soğuk kış iklimine dayanıklı ve bundan dolayı Rusya’da yetişen bir köpek türüdür. İlk defa ortaya çıkmış olduğu dönem tam olarak bilinmese bile, Rusya’nın kuzeyinde yaşayan Samoyed halkından adını almıştır.

Aynı zamanda ren geyiği köpeği veya gülen köpek olarak da bilinir. Çok uzun yıllar boyunca bölgede yaşayan insanlar tarafından kızaklı taşımacılık sırasında tercih edilmiştir. Gerek atletik olması gerekse sürekli hareketli olan yapısı sayesinde insanların beklentilerini en sonuna kadar karşılamasını bilmiştir.

Satılık olarak birden çok ilan içerisinde bu köpeği görmek mümkündür. Bu tür aslında çoban köpeği ailesinde gelir. Ancak zamanla kendi başına bağımsız bir ırk olmuştur. Kabilelere en uygun olan türlerin arasında yer alır. İsmini almış olduğu Samoyed ırkıyla yaşarken, onlarla aynı ortamda bulunmuş ve hatta aynı yerde yatmıştır. Bu da hayvanın son derece sadık olmasını sağlayan kriterlerin içerisinde bulunur.

İlk defa 19.yüzyılda bölgeye giden yabancı araştırmacılar, köpeklerin ne kadar dayanıklı olduğunu fark ettikleri zaman yavru Samoyed köpeklerden birkaç tanesini alarak kuzey kutup dairesine götürdüler. Burada yine keşif işlemleri sırasında kızak köpekleri olarak kullandılar.

Samoyed

Güçlerinin çok yüksek olması sayesinde bu türün ikinci merkezi ise İngiltere oldu. Oldukça sevimli olan yüzleri sayesinde Kraliyet ailesinin ilgisini cezbetmeyi başardı. Uzun bir müddet boyunca İngiltere Kraliyet ailesi köpekleri arasında yer aldı. Günümüzde ise artık şöhreti sınırları aşmasından dolayı dünyanın neredeyse her ülkesinde en fazla tercih edilen ırklardan birisi olmayı başarmıştır.

Samoyed kaç tl sorusunun yanıtı birden fazla parametreye göre farklılık arz eder. İyi yetişmiş, sorunsuz, sağlıklı ve aynı zamanda safkan olan hayvanlarda bu meblağın 3500 TL minimum olarak ifade edildiğini görmekteyiz. Bu ücretin 6500 TL’ye kadar yükselmiş olduğunun altını net bir biçimde çizmek lazım.

Samoyed Fiyat

Satın alma yolu ile bu köpeğe sahip olmak isteyen kişiler için gerek yavru olup olmaması gerekse eğitimine göre farklı birçok kritere göre belirlenmiş olan Samoyed fiyat 2020 yılı ücretlerine bakabilirler. Her sene köpek ücretlerinde yaşanmış artış çerçevesinde güncelleme söz konusudur. Buna göre en az 3000 TL üzerinden satılmış olan köpeklerin en pahalısı ise 6000 TL üzerinden alıcı buluyordu.

Samoyed fiyat 2021 yılı fiyatları ise farklılık arz etmesiyle dikkat çekiyor. Çünkü ortalama olarak 3500 TL minimum tutar olarak karşımıza çıkmakta. Bunun yanı sıra üst sınırın 6500 TL olduğunu hemen eklemek gerekiyor. Satın almak istediğiniz köpeğin özelliklerine göre ise fiyatlar her zaman aynı olmadığından başarılı bir şekilde karşılaştırma yapmak kesinlikle önem arz eder.

Samoyed yavru fiyat 2022 senesinde biraz daha fazla olacaktır. Farklı koşulların bunu etkilemiş olduğunu görüyoruz. Yavru olanların ücretleri yüksektir. Bunun temel nedenlerinden birisi henüz hiçbir eğitim almamış olması ilk sırada gelir. Köpek sahipleri için hayvanın eğitimli olması, verilen komutları anlaması ve bunun sonrasında ona göre hareket etmesi çok mühimdir.

Samoyed cinsi köpek fiyatları aynı zamanda aşı durumuna göre de farklılık arz eder. Her köpeğin satın alınmasının ardından onun sağlığı açısından çok büyük bir öneme sahip olan aşılarının yaptırılması gerekiyor. Bunlar doğal olarak bir masraf anlamına gelir. Ancak yavruların bir kısmı aşısız satılmasından dolayı bu durum fiyatlara net bir biçimde yansır.

Samoyed fiyat aralığı konusunda dikkat çeken bir diğer nokta ise safkan olup olmadığıdır. Günümüzde birçok köpek ilanına çok kolay bir biçimde erişim sağlayabilirsiniz. Burada hayvanın tüm özelliklerinin yanı sıra ırkının ne kadar saf olduğu da belirtilir. Bunların tümü fiyat üzerinde belirleyici etkiye sahip olmasından ötürü her daim göz önünde bulundurulmalıdır.

Secere bilgilerine yer verilmesi kesinlikle mühim bir detay olmasından dolayı bunun kontrol edilmesi şarttır. Samoyed olarak bilinen ırkın melez türleri de karşımıza çıkar. Özellikle fiyat anlamında bunların daha düşük olduğunu bilmek gerekiyor. Günümüzde satın alma işlemleri internet sayesinde artık çok daha kolay bir hale gelmesinden dolayı bu tip platformların tercih edilmesi son derece mantıklıdır. Güvenilir olan siteler üzerinden işlemlerin yapılması mühimdir. Bu sayede ülkemizde çok büyük bir ilgi gören, sevimliliğiyle dikkat çeken Samoyed türü köpeğe kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Samoyed Sahiplenme

Samoyed sahiplenme kolay olmasının yanı sıra bunun kesinlikle belli kurallara göre tamamlanması lazım. İlan sayfalarının ülkemizde çok olması büyük bir avantaj anlamına gelir. Köpek ırkının farklı birçok özelliği söz konusudur. Bunları detaylarına ilgili ilanlarda yer verilmiştir. Yavru veya yetişkin olup olmaması ilk sırada yer alır. Dünyanın her bölgesinde olduğu gibi bir köpeğin yavru olarak satılması veya sahiplendirilmesi daha mantıklıdır.

Çünkü ilk defa bir köpek edinecek olan kişiler, bu sayede ilgili hayvanı diledikleri gibi ve kendi kurallarına uygun şekilde yetiştirirler. Bu durum fiyatlarda da kendisini göstermiştir. Samoyed sahiplenme ücretsiz olarak kolaylıkla alınabilir. Bununla alakalı olan farklı birçok ilana baktığımızda özellikle ırkın yaşı öne çıkar. Aynı zamanda gerek renk gerekse tuvalet eğitimi gibi daha farklı hususların da tanımlanmış olması sahiplenme işlemini yapacak olan kişi için büyük bir avantaj anlamını taşır.

Samoyed sahiplenme yapılmasından hemen önce dikkat edilmesi ve aynı zamanda göz önünde bulundurulması gereken birçok farklı husus vardır. Bunlar ise şöyledir;

  • Köpek beslemek keyifli, eğlenceli ve aynı zamanda insanı rahatlatan bir eylemdir. Ancak burada unutulmaması gereken temel şey ise ilgili işlemi yapacak olan insanın birtakım şartları sağlamasıdır. Bunların başında hoşgörülü olmak ilk sırada gelir. Özellikle eğitim verme aşamasında zaman zaman dilediğiniz gibi hareket etmeyen köpeklerden dolayı sıkılmanız söz konusu olabilir. Böyle anlarda hem hoşgörülü olmak hem de sabırlı bir biçimde davranmak mühimdir. Çok sabuk sinirlenen kişilerin köpek beslemesi ise hiçbir şekilde tavsiye edilmez.
  • Samoyed cinsinin bakımı her köpek ırkında olduğu gibi ihmal edilmeden yapılmalıdır. Bunun hem ekstra ilgi hem de zaman şeklinde iki parametreye dayalı olduğunu belirtmek gerekiyor. Eğer gerçekten köpeğe süre ayırabilecekseniz onu almanız, sahiplenmeniz lazım. Aksi halde hiçbir şekilde bu işe bulaşmamalısınız. Tüm köpekler ilgiye muhtaçtır. Bu tür için de aynı şeyleri ifade etmek lazım. İşte bu, göz önünde bulundurulması gereken daha farklı bir husustur.
  • Köpeğin beslenmesi daha farklı bir konudur. Samoyed için tanımlanmış olan birtakım gıdaların verilmesi, hazır mamaların alınması ve bunun haricinde daha farklı olan ekstra harcamaların yapılması belli bir bütçenin olması anlamını taşır. Eğer bunları karşılama noktasında yeterli derecede maddiyata sahip değilseniz, kesinlikle köpek sahiplenmeniz çok da mantıklı değildir.

Samoyed ücretsiz sahiplenme için tüm bunların bilinmesinin ardından harekete geçerek size en uygun olanını kolaylıkla edinebilirsiniz.

Samoyed Özellikleri

Samoyed özellikleri denildiği zaman hemen şunları ifade etmek lazım;

  • Özellikle daha önceden köpek beslemiş ve bu konuda bilgi sahibi olan kişiler için çok ideal bir türdür.
  • Eğitimine kesinlikle büyük bir önem gösterilmelidir. Hatta zaman zaman ekstradan süre harcamak, farklı birçok yöntemi kullanmak ilgili sürecin dikkat çekici bir parçası olarak karşımıza çıkar.
  • Her ne kadar tüm hayvanlarda hastalık gibi durumlar ortaya çıksa bile Samoyed bu anlamda en sağlıklı olan ırkların başında geliyor. Rusya gibi dünyanın en soğuk ülkesinin kutba yakın kısmında yetişmesi, hayatını yüzlerce yıl boyunca burada devam ettirmesi, bünyesinin de kuvvetli olmasını sağlamıştır. Bu sayede mevcut ırkın kolay kolay hasta olmadığının altını hemen çizelim. Ancak bu durum kesinlikle sizi aldatmamalıdır. Bu özelliklerine rağmen hayvanın hem bakımını ihmal etmemeli hem de sağlığının korunması açısından onu çok iyi bir biçimde beklemelisiniz.
  • Türün farklı renkleri söz konusudur. Beyaz Samoyed bunların başında gelir. Hatta zaman zaman bunu saf beyaz olarak tanımlamak da mümkündür. Bunun yanı sıra krema renginde olan Samoyed köpeklerin de bulunmuş olduğunu görmekteyiz.
  • Kış mevsiminin oldukça soğuk ve aynı zamanda sert geçtiği bir coğrafyada yaşamış olmasından dolayı her zaman hareketlidir. Bu durum egzersizlerinin aksatılmadan, kurallara uygun bir biçimde yapılması anlamını taşır. Aktif şekilde köpekle gün içinde ya da geceleri en az iki saat olacak şekilde yürümek tavsiye edilir.
  • Bu köpek ırkı yalnız kalmayı çok sevmez. İnsanlarla beraber yetişmiştir. Hatta Rusya içinde yaşayan eski kabilelerle aynı çadırda uyumasından ötürü insana en yakın olan köpek türlerinden birisidir. Bundan dolayı gerek sahiplenme gerekse satın alma yoluyla buna sahip olacakların ilgili kriteri hiçbir şekilde unutmamaları lazım.
  • Orta boy bir köpek olarak dikkat çeker. Yetişkin olan erkeklerin boylarına baktığımızda bunun minimum 53 cm iken maksimum ise 56 cm olduğunu görmekteyiz. Dişilerin boyu genel manada biraz daha kısadır. 46 cm ile 51 cm arasında farklılık gösterir.
  • Ağırlıkları 23 kilo ile 30 kg arasında olmasıyla dikkat çeker. Hayvanın beslenmesine kesinlikle çok dikkat edilmelidir.
  • Ayrıca ömürleri; iyi bakıldığı zaman 12 ve 13 yıldır.
  • Vokal özelliği olan bir köpektir ve konuşkan olarak tanımlanırlar.
  • Bunun yanı sıra salyaları orta seviyededir.
  • Gülen bir köpek olarak da bilinmelerinden dolayı kesinlikle çevrelerinde kim olursa olsun onları mutlu bir biçimde karşılarlar.
  • Kendi türünden olmayan köpeklere karşı ise yaklaşımı arkadaş canlısıdır. Ancak söz konusu başla hayvanlar olduğunda mutlaka ekstra eğitimin verilmesi lazım.
  • Aileler için ideal bir köpek olmalarının yanı sıra yarı kırsal özelliğe sahip olan yerlerde yaşamaları noktasında hiçbir sorun söz konusu değildir.

Samoyed satılık köpek ilanları ile bu hayvana sahip olmak mümkündür. Horlama eğitiminin genellikle çok yüksek olmaması, geceleri problem çıkmaması anlamına gelir. Bunun yanı sıra hayvanların orta uzunlukta tüyleri mevcuttur. Hem düz hem de çift kattır. Bundan dolayı belli dönemlerde tarama başta olmak üzere farklı birçok bakımın gerçekleştirilmesi bir zorunluluktur. Rus çarının İngiltere Kraliçesine armağan etmesi sonrasında özellikle Kraliçe Alexandre zamanında İngiltere’deki en bilinen ve aynı zamanda en popüler olan köpek türlerinden birisidir. Kuzey ırklarından olan Samoyed, dost canlısıdır.

Samoyed köpekler özellikle ailelerle yaşamak için son derece uygun olmalarıyla dikkat çekerler. Bunun yanı sıra yapılan herhangi bir eyleme onu dahil etmek, çok kısa süre içerisinde mutlu olması anlamına gelir. Kibar ve nazik bir köpektir. Oldukça akıllı olduğunun hemen altını çizmek lazım. Hatta bundan dolayı verilmiş eğitim sonrasında bazı ailelerde sabahları gazeteyi getirme görevini üstlenirler. Yürüyüşlerde sahibine arkadaşlık etmeye bayılırlar. Uyanık olan bir doğası vardır. İşte bu yüzden bazı kişiler tarafından her zaman bir bekçi köpeği olarak tercih edilirler. Tüm bunların yanı sıra bağımsız düşünme kabiliyetlerinin de gelişmiş olduğunu belirtmek gerekiyor.

Sağlıklı bir köpek ırkı olmasına rağmen çok fazla hareketli olmalarından dolayı belli dönemlerde kalça diplazisi adı verilen sorunun ortaya çıkması söz konusu olabilir. Kalp sorunları, diyabet gibi problemler görülebilir. Ancak bunların tümünün önüne geçmek de her zaman mümkündür. Gerek bakımının iyi yapılması gerekse de yiyeceği şeylere dikkat edilmesi halinde köpeğinizin ilgili sağlık problemleriyle karşı karşıya gelmesinin önüne geçebilirsiniz.

Samoyed Yavru

Yavru Samoyed köpeklerinin satın alacak veya bunu farklı ilanlar üzerinden sahiplenecek olan kişilerin hem dost canlısı hem de ilgili olması kesinlikle mühimdir. Yeni doğan bu köpeklerin ilgiye her zaman muhtaç olduklarının altını net bir biçimde çizmek lazım. Isıtması olmayan bir evde yaşamaları mümkündür. Doğumu takip eden süre içerisinde belli bir dönem boyunca annelerinden süt emmeleri, onların gelişimine kesinlikle çok olumlu bir katkı yapar. Her zaman gülen suratları, yaymış oldukları pozitif enerji ve bunun gibi daha birçok farklı özellikleri sayesinde yavru olanların farklı bir havasının bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

Çok küçük oldukları zaman tasma kullanmak, özellikle hayvan evde besleniyorsa gerekli olmayabilir. Ancak zaman içinde eğitim vererek bu tavrı ona kesinlikle kazandırmanız mühimdir. Her köpek ırkında olduğu gibi belli zaman dilimleri içinde eğitime ihtiyaç duyduklarını unutmamak şarttır. Bunun yanı sıra özellikle gün içinde birkaç saatlik yürüyüş onlar için mantıklıdır. Gelişimlerini böylelikle daha hızlı bir biçimde tamamlamaları mümkündür.

Samoyed köpek yavrusu özel bir biçimde beslenmelidir. Doğum sonrasında anne sütünün emzirilmesinin yanı sıra bunun ardından sık öğünlerle kendisine besin verilmesi şarttır. Obezite ve benzeri sorunlara karşılık dikkatli olmak esastır. Yavrunun yeterince büyümesinden sonra mamaya geçilebilir. Kaliteli, içerisinde hiçbir şekilde katkı barındırmayan mamaların seçilmesi mühimdir. Burada genellikle tavsiye edilen şey ise küçük porsiyonlar üzerinden sık bir biçimde hayvanın beslenmesi olacaktır. Gerek vitamin gerekse minerallere dikkat edilmesi gerektiğini de unutmamak lazım.

Yavru köpeğin bakım kriterleri arasında her zaman karşımıza çıkan önemli hususlardan birisi tımar edilmesi veya bir diğer ifade ile taranmasıdır. Bunun için de özel üretilmiş olan tarakların kullanılması kesinlikle mühimdir. Genellikle günde bir kere ancak çok detaylı olmayacak biçimde bunun yapılmasının ardından ayrıntılı taramanın ise haftada minimum bir kere gerçekleştirilmesi tavsiye edilir. Böylelikle hem çok daha temiz görünürler hem de çeşitli hastalıklardan onları korumanız mümkün hale gelecektir.

Rusya’daki doğal ortamında Samoyed türü genellikle senede tek bir kere olacak üzere tüylerini tamamen dökerler. Ancak daha sıcak bölgelerde beslenmelerinin ardından bunun iki kere gerçekleştirildiğinin altını çizmek lazım. Eğer dışarıda çok zaman geçiyorsa, bunun sonrasında tüyleri çamur veya benzeri şeylerle kirlendiyse kurumasını ilk olarak beklemek daha mantıklıdır. Daha sonra temizlenmesi ise kolay olacaktır.

Eğitim konusu en çok merak edilen hususların başında gelir. Samoyed köpek ırkı itaat etmeyi çok sevmez. Bu durum sadece ona özgü değildir. Genellikle Kuzey kökenli ve özellikle Rusya’da yetişmiş olan ırkların tümü böyledir. Onun için önemli olan nokta her zaman koşmak, serbest şekilde hareket etmektir. İşte bunun gibi genetik özelliklerinden dolayı köpeğin eğitimi için daha uzun bir sürenin ayrılması mutlaka dikkat edilmesi gereken bir husustur. Sabırlı olmak, hoşgörülü bir biçimde ona yaklaşmak, hatalarını tolere etmek mühimdir. Ayrıca eğitimin olmazsa olmalarından birisi de ödüllendirmeye başvurmaktır. Gerçek ve tek otoritenin siz olduğunu ona zaman zaman hatırlatarak ilgili süreci daha kolay bir biçimde tamamlayabilirsiniz.

Samoyed yavru iken çocuklarla hiçbir şekilde sorun yaşamaz. Ancak buna rağmen dikkatli olmak kesinlikle önem arz eder. Yine bu özelliğinin genetik olduğunun altını da çizmek gerekiyor. Eğer çocuğunuz varsa, Samoyed tarzı bir köpeğiniz bulunuyorsa onları yalnız bırakmak çok da parlak bir fikir olmayacaktır. Tüm bu detaylara göre hareket edilmelidir.

Yorum (Yok)

Leave a Reply